Search This Blog

Showing posts with label Hotel/Resort. Show all posts
Showing posts with label Hotel/Resort. Show all posts

Tuesday, January 30, 2018

Last day di Penang....

Tajuk biasalah kan..me kat tak reti nak letak tajuk hehe....
Ok, citer hari last kitaorang kat Penang...
Haritu dah tak buat apa-apa dah....cuma nak balik KL je sebab esoknya tu kitaorang nak gi hantar Anim ke Jengka...
So bangun pagi just breakfast then tidur rehat-rehat then check-out then terus gerak balik.......









Breakfast dihari kedua tahun 2018....
Macam tak percaya je tahun baru kalini me kat Penang....selama ni me sangka kalau travel tahun baru maknanya mengudang susah jugaklah kan..sebab kan jem di sana sini...tapi Alhamdulillah perjalanan kitaorang kalini dipermudahkan sangat-sangat......








Pinggan OT....secoet je kan?
OT adalah sejenis yang makan ikut tahap kelaparan....k
Kalau me makan camni memang tak lepas okeh.......









Me kalau breakfast kat mana-mana jangan bagi nampak Nasi Lemak..memang Nasi Lemak lah yang me tuju dulu....
Tengok orang tamak...Nasi Lemak amik, pastu starterlah sangat pun amik hahahaha....












Selalunya me jarang-jarang giler giler nak amik waffle kalau breakfast...tapi kalini gatal amik ye..
Tak rugi langsung tauu..sedappp...
Dioarang siap sediakan cream lagi untuk topping....
Atas ni me letak whipped cream, peanut butter, kaya dengan maple syrup...sedap giler!!!!....nak je amik lagi sekeping..tapi tak larat...









Tak larat tak larat tu me round ternampak pulak Carrot Cake Goreng nih....wahhhh..rugilah kalau tak amik kan?
Me mintakalh sikit...tapi sikit diaorang banyak jugak ye....
Sedappp...terus rasa nak amik lagi..tapi kutahan jebat...








Kesimpulan yang me makan pagi tu....
Semuanya me makan licin okeh...sebab memang berasa semuanya...
Selalunya amik je beria-ria, nanti makan startlah yang hujung-hujung tu terkuis-kuis, terkebil-kebil nak mengabiskan..kalini tak..yang me amik semua licinnn.....









Eh tak kesimpulan lagi la hahahaha..
Sebab dah lama tak makan Corn Flakes dengan susu sejuk so me amik semangkuk nih....
Ni kan bila dapat je makan ni barulah me tersenyum kepuasan hahahaha....
Dah makan kan terus kitoarang naik ke bilik...
Check-out kan pukul 12...adalah dalam 2 jam lebih lagi...nak mandi kolam mood tak mari pulak...me tak bawak kick board me pulak..me kan mana reti nak float....pastu gayat lain macam kalau dalam air..kalau ada kick board barulah berani masuk kolam....ngalahkan bebudak kan...?tapi betul...sengkak dada kalau masuk kolam okeh....
Pastu dah pukul 12.30 barulah kitaorang ke recept area....check-out le apa lagi...
Olive Tree Hotel ni kan hotel best...tapi recept dia kurengs la...macam nak makan orang je memasing....eh bukanlah semua...tapi me rasa dengan 3 orang me deal, 2 orang tu muka mak aikhhh...me nak tanya pun takut okeh..tak tipuuu....
Mula-mula lagi dah kena okeh...masa malam nak check-in tu me tanyalah somethings kan..boleh pulak belum habis tanya dia dah potong jawab...pastu jenis jawab macam guru disiplin okeh...sekali sebut ko jangan berani dah nak tanya-tanya ye....kiranya umpama sekali dia sebut tu ko dengar tak dengar sendirik punya pasal...takuit makcikk .ni recept hotel ke pejabat sekolah nih?? hahahaha.....
Tapi me respek kat nepal ke bangla yang keje sebagai housekeeping tu...Allahuakba...dahlah kemas bilik tu kemas je.....dengan baiknya......(i is tak boleh jumpa orang baik-baik, terharu sangat-sangat jadinya).......









Ok...balik still lalu kat jambatan kedua...
Kitaorang balik kan hari berkerja..so jalan adalah super lenggang...alhamdullilah.....









Cuma kat mana ni tah jem...jem ada lori terbalik ke apatah..kes makcik pelupa le ni punnn.....
Tapi okehlah, jem pun tak sampai 30 minit..bergerak jugak sikit-sikit....
Pastu sampai manatah OT suruh me search Kuala Sepetang kat Google Map....wahhhh....ni yang I loike nih hehehe....





Bersambung......





Monday, January 29, 2018

JJCM Penang....

Minggu lepas makcik tak sihat...
Tak pernah-pernah non-stop macam-macam macam kalini...
Bayangkan dari hari Selasa membawak ke hari semalam...punyalah lama tak sakit gini...
Dari nak demam tak demam, pastu kena cerry berry huhuhu....
Tau tak hari Jumaat tu suhu me lepas mandi 38.9͒c...sikit punya tinggi kan??..tu lepas mandi ye...
Pastu sambil demam sambil cerry berry....3 hari okeh..sampailah malam tadi..ni pagi ni nasib baik bangun dia dah senyap ok.....
Cerry berry pulak jenis tak sakit perut...tau-tau nak ke jamban jek....satu hari purata mau 15 kali kot...
Tak tipuuuuu...amazingnya walaupun cerry berry tapi me tak loya...pastu selera makan macam biasa hahaha..pelik kan?tapi benar okeh....giler betul....
Ok..harini me citer balik kisah me gi Penang haritu...
Ni kisah me JJCM 1 haribulan Januari 2018 hari tahun baru haritu.....






Ni tak ingatlah pukul berapa..ayoyo...
Rasanya nak petang dah nih.....
Kisahnya haritu..lepas breakfast tu patutnya kitaorang naik rehat-rehat balik kat bilik, then lepas tu nak terus check-out je..sebabnya memang OT plan tidur Penang sehari je...
Tapi tak jadi okeh hihi...hasil pujukan padu Iolls khennn..sebab penat tah habis lagi pun iya....lagipun ada sehari lagi cuti kan...(Rabu baru hantar Anim)..so proceed jelah tidur Penang lagi....
So lepas breakfast tu terus kitaorang singgah recept..mintak sambung lagi satu malam...
Nasib baik jugaklah bilik tu kosong....kalau tak mau kena check-out jugak tu......
So dipendekkan cerita jugak....lepas Zuhur kitaorang keluar kononnya nak jalan-jalan...OT nak bawak me pergi ke Bukit Bendera....
Tapi...disebabkan masa tu hujan dah start hujan rintik-rintik so dia cancel dulu...cari makan dululah katanya....
So OT call anak sepupu dia tanya tempat makan apa yang best...salah satu katanya trylah Sup Hameed..sedappp....
So terus kitaorang Google Maps....dah jumpa tu apa lagi terus ikut maps lah kan...
Rezeki sangat haritu okeh...jalan tak jem..pastu senang giler jumpa..pastu parking banyakkk....
Sup Hameed ni ada banyak cawangan ek?yang ni kat sebelah Ibu Pejabat Polis...kat mana jangan ditanya..me tak ingat hahahaha hampunnnnn......
Sebenarnya dah hujan dah masa nih...tapi tak nampak pulak dalam gambar......









Duduk je OT terus order Sup Ekor....
Me pulak taknak order apa-apa sebab OT cakap nak bawak gi makan Pasembor ke apa-apa nanti....













Tapi serius sedap oooo......
Dia tak macam sup mamak kat sini tau...kalau mamak sini sup dia pekat berempah...ni kat Sup Hameed nih macamana nak cakap ek..dia mild je..sedap okeh...ni kan dah jadi makan berebut dua orang hahahaha....OT siap mintak tambah kuah lagi...tak cukup kan....
Tengok OT..kalau makanan yang dia makan tu sedap laju je dia suruh me amik gambar...kalau tak asyik kena gelengan padu je me ni tauuuu.......









Ni me makan Nasi Lemak dah siap bungkus...sedap jugak nih...
Ni pun sebab dari kejauhan Nasi Lemak ni memanggil-manggil hahahaha....dari konon taknak makan sangat tu terus bangun capai jugak...
OT pun sama...lepas dah setel sup dia pun makan sebungkus jugak....
Masa ni kan sebenarnya dah hujan...tapi pedulik apa...tempias ke apa ke makan tetap makan hihi.....
Lepas dah makan ni boleh pulak OT ajak balik hotel..adoilaaa..sakit kepala pulak katanya.....
Hujan pulak makin lebat..so memang cancel jelah nak kemana-mana tu huhu.....











View malam dari bilik kitaorang....
Sorry ye silau.......








Depan hotel ni sebenarnya stadiaum Pisa tu....
So lampu memang cantikla....siap bertukar-tukar lagi okeh....
Cuma nanti dah pukul berapa tu nanti dia tutup lampu tu...







Ni dah pukul 11 malam okeh....ingatkan dah malam tu nak tidur terus jek..sekali kena kejut daaa..katanya lapooo....dah sudahhhh....
So layankan jelah...
Ni malam-malam buta sangat tidaklah makcik nak memakai lens....
Ni sebelum keluar pun sempat menikmati view ni okeh....seronok jugak......








Makcik nak tunjuk kat bawah tu ha...siap ada mini ICT okeh hehe........










Okeh..ni depan main entrance hotel....kemain kan?










Ingatkan kitaorang je yang teruja..sekali orang lain pun ada jugak yang nak mengambik gambar hehe......










Hasil bidikan OT hehe........










OT suruh me berdiri sini me berdiri hehe.....









Walapun gelap tapi tengkiu my OT sebab amikkan gambar hihi...
Tu nampak tak kat sebelah tu ada mamak?senang kan kalau duduk hotel nih...











Ada lagi satu last......
Ni selamba je me masuk dalam tu....tapi bila me suruh OT amik gambar kat dalam tu dia taknak pulak... ..so amik yang kat luar je la.....jadilah kan...?










Eh kitaorang eksenn..taknak makan kat mamak sebelah...nak makan jugak kat tempat yang glamer-glamer kat Penang tu hihi..so terus proceed ke bandar nak mencarik makan....
Ni kan kitaorang ni kebetulan dapat makan kat Nasi Kandar Beratur ni okeh....tak sengaja kata orang....
Kisahnya..mula-mula me ajak OT gi makan kat Kapitan...teringin giler me nak makan Naan Cheese or nak makan Nasi Beryani Clayport...OT okeh je...sampai Kapitan tu elok je dapat parking punn.....rezeki sangat-sangat....
So keluarlah kitaorang masuk ke Kapitan tu....sebab tak ramai orang sangat so terus OT ke kaunter nak order nasik dia....
Tau tak, punyalah lagi sikit nak bergaduh..last-last keluar je dari situ without makan...puncanya OT nak makan Nasi Kandar lauk sotong...sotong ada je kat situ, tapi staff tu kata tak boleh...boleh??
Aku pun tak paham..dah kenapa tak boleh pulak?
Pastu siap tanya OT nak tapau ke?kalau tapau boleh?dah kenapa pulak makan tak boleh tapau boleh...??
Pastu bila tanya lagi sekali dah kata tak boleh pulak.....adoilaaaa...korang dah kenapa??
Teringat kes me dengan Sept dulu...macam tu jugaklah...kitaorang nak makan nasik putih dengan Ayam Tandoori dia tu...kitaorang pergi kat kaunter....sekali diorang suruh je duduk dulu nanti order..oo okehlah kan....pastu bila datang staff yang amik order tu, dia cakap suruh turun gi order akt bawah pulak...pastu bila turun, kat kaunter tu kata tak boleh order...dah naik turun naik turun okeh kitaorang (sebab kitaorang amik seats kat atas)...last-last duduk kat tempat, datang staff dia me dengan Sept hanginkan sikit baru bolehhhhh...baru dapat order...dah kenapa korang??pelik betulllll........!!benda dah ada tapi kejab itu ini...aku pun tak paham sistem apa yang diaorang pakai....
Lepas tu dah jadi melilau-lilaulah OT cari tempat makan..me memang dah kus-kus dah masa tu..hangin giler me okeh....
Lastttt...nampak tepi jalan tu clear nak parking..so terus ke Nasi Kandar Beratur nih.....terus je lega hati memasing hahahaha......









Tu dia....
Me ni kureng sikit kalau makan tempat gelap-gelap samar-samar macam gini..tercekik nak menelan nasik okeh.....










OT punya...
Puas hati le tewww tewww dapat makan Sotong idaman hati....
Ni kan kitaorang makan kejab je...licinnnnn...lapar katanya....hangin pun iya jugak kan....
Rasa?ntahlah...me rasa ok ok jek...ntahhh hehehe....
Ni kitaorang makan berdua ni dalam RM3+.++..tak ingat....

Okeylah....
Sekian itu jelah siri JJCM me kat Penang haritu hahahaha....jadiklah.....
Datang pun sekejab..musim hujan pulak tu....dengan driver yang pening kepalanya...so kira rezeki banyak jugaklah dapat rasa Sup Hameed dengan Nasi kandar Beratur nih.....
Tapii....ada tapiii..next trip OT kena bawak me macam-macam lagi la kan....banyak lagi makanan yang tak explore.....


Bersambung.....





Thursday, January 25, 2018

New Year Supper and New Year Breakfast!....

Bersambung kembali hihi....
Kan lepas dah check-in hotel, pastu dah tengok bunga api segala tu kan, haruslah me lepas dah mandi solat segala tu memang me nak tidur je...penat giler okehhh....
Sekali dalam kemamaikan tu OT kata dia nak makan...aduhhhh...eh boleh je sebenarnya...tapi napa tak bagitau awal-awal?
Memang kebetulan pulak kat belah kanan hotel ada mamak bistro apatah...tapi tau jelah nak setting baju balik bukan sekejab...dahlah ngantuk nih..duhduhhhh.....
Sekali kan OT kata takpelah, dia order room services jelah....hehehe..alhamdulilah..legaaaaa......
Makcik memang dah mamai giler okeh time tu...tapi uncle korang tu mana reti mamai ke ngantuk ke kalau lapar....tapi nasib baiklah uncle korang reti bawak diri hihi..syukur sangat-sangat.........





Tu dia.....kemain meriah lagi haaa....
Ni kan rezeki kitaroang jugak ni tau..Alhamdulillah....masa tu dah nak pukul 2..ke dah pukul 2 dah pun tapi kitchen still bukak lagi...mungkin sebab malam tu tahun baru kot...tu yang bukak kemain sampai pagi buta kot kan?....
Ni kan me ingatkan memang OT jelah nak order sesorang..yelah...Iolls kan dah mamai....OT tanya nak air apapun me cakap taknak...tapi bila OT paksarelakan me suruh order makanan jugak laju jugaklah Iolls order kikiki......panthang je kan...??









Uncle kamu semua kalau lapar tu maknanya lapar nasik...
Siap cakap lagi menyesal tak makan banyak-banyak kat kenduri tadi kikiki...tapi tak boleh cakap jugak...kalau awak tu sejenis 2 jam sekali lapar kan.....?
Ni kan selection of nasik goreng adalah takde sangat...so OT amik jelah apa yang ada.....
Tapi okehlah...puas hati jugaklah makan nih eh...me pun rasa jugak ye kikiki....kena paksarela rasa.......








Club Sandwish....(terpengaruh dengan akak Diana Ishak le ni punnn)......
Selama duduk hotel takde teringin pun nak order okeh...tapi kalau sikit-sikit baca je Kak Diana "wajib" order tu yang Iolls order jugak...nampak tak betapa terpengaruh giler ni okeh....ngantuk kan katanya tadi kannn....
Dia bagi sandwish dua set pastu salad pastu french fries.....










Serius puas hati jugak makan nih....sedapp....me takde letak sos ke apa..bedal macam tu jek...memang puas hati....
Tau tak dalam kata ngantuk+mamai tadi tu kan?me bedal habis sekeping okeh hehehehe...tapi french fries tu memang tak tertelan la...kenyang oiiii.....salad dia pun me makan sikit..nasib baik OT tolong habiskan....
OT me pelawa makan sandwish dia taknak...eiiii...OT memang tau...jenis kalau me pelawa jarangnya nak....
Nak tau yang last piece tu me simpan la...me tak simpan pun kat fridge ke apa ye...belasah bungkus macam tu je.... pastu me makan petang esoknya hahahaha..elok lagi ko...tak terjejas apapun..mungkin sebab masa tu cuaca sejuk kot...
Nampak tak penjimat orangnya me nih hehehe....
Tengok simple je kan (me tengok dia susun layer by layer je bahan-bahan tu) tapi apasal kalau buat sendiri tak selazat yang beli?why???














Air pulak me tak order...me nak ais batu jeksebab me nak minum dengan air kosong...tak puas minum air sejuk macam tu jek...
Sekali kemain OT orderkan me Milo Ais...kemain sedap lagi okeh...i lahap you lah Abang hehe.......












Ni esok paginya....
Boleh tak OT taknak gi breakfast?? hiiiiiiiii..panas hati makcik ye....
Tau tak breakfast kat hotel adalah yang paling best huhuuuu......
Tapi tah camne tu tetiba katanya jomm....eiiii...saja kan nak main-mainkan hati dah perasan makcik nih.....








Muka kemain kembang bengkak kan?huhuuu.....
Me kan haritu makan Nasi Lemak, bubur cendawan, hashbrown dengan Mihun+Mee Kari sahaja....
Ye sahaja sahaja sebab selalunya selagi tak meletup perut okeh me makan tauuuu......
Ni OT asyik dok jom jomm dah terbantut makcik nak rasa macam-macam huhuhuuuu......
Tau tak?pagi tu OT just makan yang kat atas nih..pastu dengan Bubur Cendawan tu dua mangkuk....itu sahaja okeh....sikittt gilerrrrr.....








Ni kitaorng mintak tolong adik staff tu amikkan.....
Kemain lagi OT tu khennn...makcik kau jugak yang macam makcik hihi.....
Ni kan me kena paksa tukar baju okehhh......huwaaaa...makcik sekarang kena pakai ala-ala ustazah ye...kena redha jelah makcik haa...
Tapi kan korang tengok uncle laa korang tuuuu...?dia kan siap pakai short lagikkkk...adoilaaa...









Yang ni terpaling last me makan....
Sebab dah makan macam-macam baru ternampak ada Mee+Mihun Kari pulak....
Ni kan me mintak sikittt jek..sekali semangkuk rak jugak dibaginya haiii....dah jadi tak habis...
Mee Kari dia ni sejenis macam Mee Kari Nyonya...tapi tak berapa kick..rasa dia macam nak kena tak kena hahahaha..pastu me try bubuh sambal dia ni kan...sekali dah jadi manis pulak..adoilaaa...dah kenapa?
Tapi kan to be honest..walaupun selections of food tak berapa banyak (mungkin sebab cafe dia ni kecik kot) tapi makanan kat cafe diaorang ni sedappppp...
Nasi Lemak dia sebijik kalau kita makan Nasi Lemak kat mamak..sambal dia tu me suka.....
Pastu chef diaorang pulak selalu jenguk kat meja buffet check apa-apa yang patut....diaorang jenis selalu topup....pastu bersih kemas je okeh....









Dah breakfast kitaorang saja gi jenguk kolam kat tingkat 8....
Tu dia..cantik view okeh...tapi kan kolam dia kecikkkkk...lagi sikit dah macam kolam hiasan hahaha...
Ni kan ingatkan nak jugaklah try test mandi...tapi tak sempat okeh....








Bersambung.....







Thursday, January 18, 2018

Kuala Selangor....

Harini me nak citer pasal me dengan OT ke Kuala Selangor sehari selepas kitaorang nikah haritu....
Kisahnya...
Sehari selepas kitaorang nikah tu OT nak bawak me pergi kenduri kawan merangkap jiran lama merangkap ustaz dia masa kecik dulu....
Kenduri bukan kat Kuala Selangor tau, tapi kat Sabak Bernam rasanya...
Ampun....tak ingat sebab banyak jugak kitaorang singgah haritu...nak tanya OT balik memang tak berapa rajin huhu....
Pic kitaorang kat tempat pengantin memang takde..sebab kitaorang lambat giler sampai kat kenduri tu okeh..nak dekat pukul 4 dah...nasib baiklah ada lagi hahahaa...
Lambat sebab me gerak dari rumah lambat...pastu pukul 1 baru sampai rumah OT (masa ni tak tinggal sama-sama lagik..sebab tak kenduri lagi kan...)...pastu gi cuci kereta kejab..sempat kann?..pastu patah balik rumah kejab untuk solat..then barulah bergerak...
Kat tempat kenduri tu lauk macam-macam ada (orang jawa kan...), tapi me dengan OT just amik Kari Daging dengan Ayam Masak Merah je...
Tau tak makanan diaorang sedap nak matikkk..masak sendiri kan...haruslah sedap oiii...makan sambil menyesali okeh sebab tak amik banyak-banyak masa tadi tu hahahah....






Okeh ni kat Sekinchan ke Sungai Besar...adoila failed!
Ni kat rumah BFF OT...kitaorang saja singgah kejab kat situ...
Best oo rumah parents BFF OT nih...tepi rumah keliling memang sawah padi....
Ni me amik kat tempat diaorang dining..siap ada dining kat luar rumah lagi okeh....walaupun padi takde lagi tapi view memang awsome gilerrr....saujana mata memandang...
Ni kan kitaorang sampai dalam pukul 4 lebih camtu...punyalah lama melepak, pukul 9 suku baru gerak balik huhuhu....
Macamana nak balik awal...Mak BFF OT pandai layan kitaorang..baik giler diaorang semua okeh.....dengan bagi makannya..dengan layan sembangnya...
Tu pun 14 kali me sound OT ajak balik, yang ke 15 kali baru dia bergerak okeh...adoilaaaa....memang buat macam rumah sendirik betul kikiki......










Tetiba hehehe...
Okeh, ni barulah kat Kuala Selangor....
Ni kan OT gatal ngajak me tidur hotel huhuhu...
Ni sebab dah malam sangat, memang dah malam pun sebab masa kat area ni memang dah nak pukul 11.15 camtu dah...(sebelum tu kitaorang ada singgah merata-rata tempat jugak)....sebab dah malamlah sangat tu yang OT ajak jugak me tidur area situ...alasannn saangat kan hahahaha....kira ala-ala honeymoon la ni kahkahkah..jadiklah kan....
Ni kat hotel VI camtu kot namanya..adoila lupaaaa..dahlah malas pulak nak menggoggle....
Hotel ni memang kat main road kat Kuala Selangor tu je Uolls....kalau korang tak jumpa jugak taktaulah hahahaha....







Kitaorang kan sampai hotel ni dah lambat giler ye...so bila tanya ada bilik ke tak diaorang cakap dah takde...yang ada pun tinggal satu je, tu pun suite je..hamboiiiii..
Tapi memangla pun, malam tu kan malam krismas...so memang kebanyakkan hotel pun full...
Pastu jangan tak tau walaupun hotel ni kat Kuala Selangor tapi yang duduknya ada yang mat salleh...me jumpa dua tiga geng mat salleh okeh malam tu kat hotel tu...menyambut krimas tengok kunang-kunang ke apa korang ek...??
Masa kitaorang tanya pasal bilik, kebetulan pulak ada sorang Ah Soh ni nak bilik jugak..
Disebabkan diaorang yang datang dulu...so recept tu suruh kitaorng tunggu kejab confirmkan dulu dengan Ah Soh tu dulu camne..kalau dia taknak barulah dapat kat kitaorang...suspen okeh....
Alhamdulillah..nasib baiklah Ah Soh tu tak jadi amik..legaa oooiii..masing-masing penat sangat dah ni okeh...lagi-lagi bila kepala dah set nak tidur area situ je so memang dah tak sanggup dah nak drive jauh-jauh dah......






Harga suite ni semalam adalah RM280 camtu...harga asal RM300 plus-plus...
Harga memang mahal sebab malam krismas..tapi disebabkan kitaorang check-in lambat so dia bagi less 30%...tu yang jadi RM280 tu......
Hotel ni hotel 2 atau 3 bintang je okeh, tapi disebabkan hotel ni baru lagi so bilik memang supercantik dan bersih....
Fyi, hotel ni ada swimming pool ye, tapi takde breakfast...Mahal jugaklah kan untuk hotel takde breakfast....Tapi kalau tengok bilik diaorang bagi memang berbaloi sangat-sangat....
Suite so bilik dengan living hall adalah berasingan.....
Pastu dua-dua pun ada TV...
Ni kalau bawak rombongan Che Kiah dalam 7-8 orang pun muat ni okeh...hall dia boleh tidur reramai bentang toto kiki........










Bilik air pun cantik...
Siap ada double basins, pastu toilet kat belah kiri, pastu shower kat belah kanan...asing-asing semuanya....












View dari bilik air......







Kemudahan lain macam biasa..semua ada...cuma iron takde kot...








Ni esok siangnya....
Nak check-out dah....
Rugi je kan dapat duduk sekejab jek...kalau tak best macam gini pukul 6 dah check in kikiki.....yelah rugi duit la kan....









Sebelum check-out sempatlah kitaorang buat photoshoot kejab okeh hihi.....
Ni OT yang settingkan HP kat TV, then OT set timer terus melompat dia kat katil then pose....
Hasil macam lek-lek je kan, tapi tak tau OT punya seksa nak melompat kat katil pastu nak pose lelaju hahaha.... 









Pejam mata semuaaaa.....
Ni lagi hebat kan..?siap pose baring manja-manja lagi kan?hahahaha....







Kenangan....
Okeh, haritu makcik pakai contact lens color grey cair....korang tengoklah mata me jadi camne hahaha...macam orang ada penyakit mata kan?tak kena langsung dengan muka italiano java me nih........








Dah check out kitaorang patah balik, sebab OT nak makan Mee Udang....
Tau tak mula-mula OT kata kita makan sikit dulu sebab nanti nak cari nasi putih dengan lauk kuah Asam kat area Kuala Selangor tu....me oke jelah kan....
Tapi kan bila OT dah habis makan (me tumpang OT je sebab takut perut full sangat), boleh tak dia kata dia dah tak larat dah nak makan apa-apa...boleh pulak kan?eiiii....kalau tau tadi tu me makan sepinggan rak jugak okeh huhuhu......
Sekian cerita gi Kuala Selangoe hehe...








Ni baru kat highway LATAR...boleh pulak OT ngantuks..adoilaaa....
Ni bukan kat RnR pun ye...kat tepi tol...ada area untuk orang berhenti....
So tidurlah dia kejab..adalah dalam 45 minit.....







So gerak kejab then baru jumpa RnR ke hentian untuk solat...
Me kan mana boleh nampak makanan...nampak ada orang jual eskrem me beli..pastu nampak rambutan pun me beli huhuhu...kenyang perut tak sempat nak lapar jadinya....








Pastu kitaorng gi mana ek?adoii lupa......
Yang me tau malam tu kitaorang makan kat Deen Tomyam..lapar nasik kan....
Kalau makan kat kedai Siam lauk tetaplah yang sama...Tomyam Campur...Sotong Paprik...dengan Telur Dadar....memang kenyang giler-giler dah.........
Malam tu kitaorang gediks lagi okeh...kitaorang check-in kat hotel murah kat in between rumah OT dengan ofis me..boleh??
Nasib baik hotel tu hotel agak barulah jugak, so bersih...legaa okeh..kalau tak memang me nak balik tak kiraa....
So merasalah gi kerja pakai seluar jeans adoiiii..tapi takpelah...janji me gi kerja kan...
Cuti dah limited so memang mana yang sempat jelah.....







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...