Search This Blog

Showing posts with label Legoland Malaysia. Show all posts
Showing posts with label Legoland Malaysia. Show all posts

Thursday, November 05, 2015

Legoland Malaysia Part Akhir......

Bersambung lagik...hehehe....




Ok...dah gi ke area Egyptian tu terus je jalan ikut kaki mana nak pergi tau-tau dah ter ke Miniland nih.....



Miniland ni terletak kat tengah-tengah Legoland Malaysia nih....
Kalau tak jumpa tipu benarlah ye...sebab korang memang akan jumpa punya.....




Miniland ni miniature bangunan-bangunan popular or ternama dari seluruh dunia yang dibuat daripada blok-blok lego....
Tapi bukan semula tau, sebahagian bangunan-bangunan yang glamer je...yang terpilih sahaja..........





Ni mula-mula nampak...Borobudur kot....




Ni istana besar kat China tu...
Nama jangan tanya, memang lupaa......




Kat Taj Mahal....kegemaran sangat kan...tapi taktaulah bila nak sampai yang original tuh...huhuhu....
Kalau berdua nih maknanya ada yang tukang amikkan lah.........
Tukang amikkan adalah official photog dari Legoland....
So kalau korang nampak je diorang, so janganlah segan silu mintak tolong diaorang amikkan gambar guna kamera korang tau..no problem...in sya Allah memang dioarng tolong....
Ni pun weolls tak mintak tolong ye...diaorang yang sukarela nak amikkan...kikikih...orang pemalu ginilah.....
Tapi tulah, orang dah nak amikkan, takkan nak kita nak tolak kan....siap photog tu kata "apa gunanya saya ada kat sinii..."....ewahhhhhh......ok sila-sila.....hehe





Ada je info board kat situ...korang boleh baca....
Iolls bacakan untuk Sept ala-ala voice-over RTM lagi (Iolls tau yang mutu suara Iolls nih ala-ala RTM je lalalaa).....





Sebab Taj Mahal ni kegemaran so amiklah snap dekat-dekat......





Korang jangan tak tau..yang miniatures orang tu kalau korang tekan button hijau kat dinding tu dia siap ada music and bergerak-gerak menari okeh....kemahinnnn....comel jek...hihihi




Singapore.....



Singapore lagik....



Poyo khen...mentang-mentang dapat jejak Singapore semalamnya tu, terus feeling feeling nak amik gambar kat sini 10 kali...haha....




Ni port Klang kot...haha tak ingat sebab tak tengok board tu pun.....




Okeh..ni lagi sekali kat Port Klang......
Ni pun official photog Legoland yang amikkan....
Kemain macam ada photog sendirik je kan.....hahaha....tapi tak ye....
Ni photog Arab yang sama masa kat depan pintu Legoland awal-awal sebelum tu....
Kebetulan kitoarng kat sini ternampaklah dia, terus suruh amikkan.....
Kiranya tadi kat Taj Mahal tu orang lain yang amikkan, yang kat ni orang lain yang amikkan...serius diaorang memang ada je di mana-mana...korang suruh jelah tau.....tapi taktaulah kalau korang suruh tetiba kena charged ke hapa..hahahah...tu Iolls tak tanggung.....





Alang-alang Singapore ni kat sebelah, so weolls suruh photog tu amikkan kat sini pulak....
Official photog diaorang ni boleh tahan sengal jugak okeh...sebabnya kalau suruh amik gambar tu,  3 kali snap tu sekeping je kot yang elok terletak....yang dua lagi hampeh sekerat-sekeratt..eiiii..sabotaj ekk.....






Ni Iolls yang amikkan....
Ni Johor rasanya...



Cubaan berselfie...
Muka masa ni memang dah habis naik elergik, tapi kutahan Jebat.....nasib baik bawah matahari, walaupun muka tengah hazab tapi terus muka Iolls macam glowing in the sun gittew..padahalll....





Ni KLIA rasanya.....
Kat sini dok ralit tengok kenderaan bergerak hahaha...bukan semuanya bergerak tau, tapi adalah dua tiga yang bergerak secara bergilir-gilir.....
Iolls ralit sebab dia boleh konar pastu siap stop siap semua camtu jek....taknampak okeh wayar ke apa ke control benda tu....kagum giler weihhhh....nampak benar jakuns boleh tahan...hahaha.....meluat Sept kena tunggu me layan kejakunan...haha




Pastu tetiba naik keretapi.....
Naik sebab takut karang dah kedepan kedepan tak sempat nak naik....
Eh bukan tak sempat...takut malas nak patah....so nampak stesen ni terus naik....



Sebab tak ramai orang so kena tunggu kejab nak bagi penuh.....




Keretapi gerak slow je tau...so dapatlah tengok mana-mana yang ada kat laluan dia....
Tapi bagus jugak....kita ni jalan kaki kadang-kadang tak perasan kan....so naik ni baru nampak itu ini.....




Kalau nampak patung-patung macam atas ni maknanya diaorang buat guna lego.....




Dah nak sampai stesen balik.....
Keretapi ni boleh tahan panjang tau......
Tapi tulah..sakit mata sebab dedaun kering kat keliling rails tu diaorang tak sapu....so ada certain part tu bila lalu tu macam lalu kawasan terbiar jek....huhuuu....





Ni dah ke Miniland balik.....
Sambung jalan-jalan kat sini.....
Tu diseberang tu ada macam paddle boat tu.....me teringin nak naik...tapi kata Sept "eii tak payahlah, semua untuk emak bapak dengan anak jelaaaa......"...hahaha....yelah kot...ingatkan boleh naik duaorang dewasa...tapi nampak tu macam kena naik dengan bebudak jek....so nanti nak kena pinjam anak sapalah pulak kan....haha....terbantuit teruss...




Ni kampung kat Malaysia....
Tapi yang kelakar tu ada ke kampung bunyi macam kat hutan simpan.....bunyi beruklah harimau mengaumlah...adoilah....tak sesuai betul....






Sept haruslah nak bergambar kat tempat kerja dia....Putrajaya.....
Belakang tu ada mat Bangla duaorang tengah baiki apatah...tapi Iolls berjaya amik tanpa nampak diaorang...hebaitkan Iolls...ewahhhh...
Tu nampak tak kat belakang tu KLCC berpapan putih tu...??....baru nak pergi okeh...sekali bila tanya kat Photog Arab tu katanya tutup sebab tengah baiki...huwaaaa.....




Sept ajak amik gambar view belakang Hotel Legoland tu...
Sebab jerebu sikit so tak berapa nampak color meriah bangunan tu.....




Dah kenapa watermark kat muka tu Sue??
Serius me pun heran....tapi lantaklah..malas nak baiki.....




Ni sebelum nak keluar dari Legoland, kitaorang masuk dulu kedai cenderamata Legoland tu....
Pastu sempatlah bergambar dengan pakcik tourist nih.....
Mula-mula niat nak peluklah pakcik T ni dari belakang...tapi ada taik cicak daaa...hahaha..so cancel...pegang bahu jelah ye pakcikkk......
Kitaorang serius tak beli apa-apa tau...sebab memang mahal boleh tahan....kiranya harga sama dengan USS semalam tu (kalau dah convert ke RM)...mahal weihhh...keychain lego blok sekeping tu je dah RM22 plus-plus...memang tak jadilah kan....
Kalau ada fridge magnet me sanggup kot beli...tapi takde....so senyap jelah....
Tapiiiiii...ada tapinya...elok kitaorang relax-relax kejab kat kerusi depan kedai nih sekali ada adik tu approached me...katanya nak buat survey...katanya "kalau akak jawab saya bagi keychain nihhhh...".....terus bersinar-sinar mata Iolls bila adik tu dok goyang-goyang keychain depan muka me nih....hahaha....
Ehhh...haruslah akak nak jawab dikk...keychain tu harga RM22 plus-plus khen...rogi tak jawab...hahahah....
Tapi betul..jawab kejab je...terus dapat keychain....huntong Iolls.....rejeki namanya......alhamdullillah....





Dah jawab survey, dah gi toilet terus keluar.....
Terus amik gambar kat luar lagi...hehehe....






Tak puas-puas kan.....
Pose kayu pun kayulah, janji ada....huwahahaha.....






Masa ni ramai orang sebab ramai jugak dah keluar....
So dapat amik gambar sekerat jelah.....nak gambar tu nampak sorang punya pasal kan....janji ada.....




Keluar-keluar barulah rasa lapar......hamboiii...tadi kat dalam takde pulak nak rasa lapar ke apa kan....tapi keluar je terus je laparrr....hehe....
Kebetulan teringat masa pergi tu ternampak ada KFC depan Legoland tu....so memang laju jelah ke KFC tu.........
Dah makan dah kenyang, sekali boleh tak rupa-rupanya kat sebelah-sebelah dan sebelah KFC ni macam-macam lagi kedai ada kedai makan ye...huwaaaaa...tapi takpelah....dah kenyang dah pun kan.......alhamdulillah....



Ok...tamatlah jalan-jalan di Legoland haritu.....
Lepas ke Legoland Sept kata nak ke satu tempat nih....tempat apa??tungguuuuuu......



Bersambung.....






Thursday, October 22, 2015

Legoland Part 3...

Lepas dah naik observation deck tu terus jalan ke depan...
Sekali nampak sign SURAU...so apalagi, teruslah berhenti solat.......
Surau besar okeh...tapi takde ekon...tapi takdelah berkuap sebab time me pergi tu takde orang sangat pun kan....kat sinilah me kata surau besar tapi telekung tak banyak mana pun...so kalaulau time tu ramai nak solat, confirmlah kena beratur tunggu telekong....
Lupa pulak, masuk Legoland kitaorang tak bawak pun telekong macam kitaorang pergi USS semalamnya tu....sebab tau Legoland tu kat dalam Malaysia kan...kalau takde telekong siaplahhh kan....




Korang nampak patung Lego tiga eh dua beranak ni tu maknanya belakang tu suraulah tu...hehehehe...






Husband Iolls kekwat tauu bencikkk......Iolls nak pegang tangan pun dia takmo layan...huwaaaa...




Sendiri pose sendiri gelakkan diri sendiri yek....haahahaha...




Cubaan bermesra dengan anak pulak.....
Tapi tulah, emaknya tak pakai baju kurung kan, kalau pakai mau sendondong satu famili...heheheh



Jalan lagi masuk pulak kat Land Of Advanture nih....
Sept kaki dia dah melecet teruk, so me suruh dia pakai kasut me je....mula-mula dia taknak okeh, tapi me paksa baru nak...sabar jelah...
Kasut tu memang me hangkut dalam beg kehulu kehilir...ingatkan nak pakai dalam Legoland tu...tapi sebab tak main rides kan, so pakai selipar jelah....






Serius time ni memang panas ya hamatttt....
Tapi takpe..feeling-feeling macam masuk safari kan...okeh jelah....




Sebenarnya dalam Legoland ni banyak je patung-patung Lego..comel-comel pulak tu...tapi tulah me tak berapa rajin nak amik gambar sangat....tunggu next timelah kot...kalini ni pergi memang just cuci-cuci mata jek...




Tengah usha orang main ride...
Ride ni basah okeh...teringin jugak nak naik..tapi bila tengok cara dia menjunam ke bawah tu semacam so memang tobatttt...tengok orang pun dah ngeri....
Tengok tu memang takde orang sangat....satu boat tu paling penuh pun 6 orang jek....kadang-kadang dua orang...




Serius basah okeh diaorang yang naik tu.......
Pakai baju hujan bagai tapi tetaplah basah kuyup....





Tempat cantik barulah feeling nak bergambar sikit....kalau tak memang lalu pandang then jalan....hehehe



Jalan sekali jumpa ride yang ni pulak....
Betul-betul macam kat arab okeh....panas berdebu gittew...kikikiki...
Yang ni pun outdoor rides tau....so kalau berani gilah cuba....




Ko tengok my BFF amik gambar macamana...taulah memang tengah duduk bawah kerusi berpayung kan...kikiki...sabar jelah....
Masa ni sebenarnya kitaorang baru je beli air botol kat kaunter mana tah (tak ingat)...
Yang bagusnya adik kat kaunter tu bila me tanya boleh tak nak mintak ais...dia kata bolehhhh...siap dia pesan kat kawan dia, ko bagi  cup yang besar....wahhhhh...thank you adik-adik....muahhh!!....serius adik-adik kat situ baik dan ramah-ramah belaka...jasamu ku kenang dikkk....




Dah ternampak unta ni so suruh Sept amikkan lagi.....hehehe....




Pastu suruh dia pulak pose sikit.....baru fair kan....




Panas-panas dapat pulak minum air sejuk berais memang heaven giler...syukurrrr sangat-sangat.....
Tu bekas air tu besar tau walaupun korang tengok macam kecik je.. tangan Iolls ni memang agam so nampaklah macam panjang je kan....tapi silalah percaya, memang besar....



Bersambung....






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...