Showing posts with label Awal Muharam. Show all posts
Showing posts with label Awal Muharam. Show all posts

Wednesday, December 24, 2008

Azam Tahun Baru....

Gambar adalah google...tq..


Tajuk sungguh la darjah 5..hehhhehehhe


Biasela..bile time nk masuk Awal Muharam ni...buku lame nk kena tutup..buku baru nk kena bukak....
Tahun baru ni (tahun Hijrah n tahun tak hijrah), me ade beberapa bnda nk diazamkan....
Umo pun makin meningkat (umo sahaja..hati tidakkkk sekali...)...
Antaranya....


  • Nak jadi manusia yang lebih prihatin-ewah2....slama ni tak perihatin ker?Bukan ape...bile me tgk cara org keliling me layan me, espesiali time me tgh memerlukan seseorg, tapi takde org yg nk prihatin kat me...so, me hisab2 balik (hisab ok..bukan hisap...)...mgkin diaorg tak perihatin sbb me tak brp prihatin kot..mungkin..so, walaupun mungkin..me kenala berigt2 gak...mane la tau, me ni mmg tak perihatin kan..kot2 me slama ni jenis kalo nk layan org lain ikut mood me je ke, tak pun ala2 time aku susah aku cari sesape, tapi time aku senang aku senang2 sorg2...manele tau...so, sedikit sbnyak...sblum ape2, baik me tambah kan sikap prihatin me dulu (yg sblum ni tak cukup la kot...), org tak balas pun takpe...jnji pahala me byk (perrrghhhhh)....



  • Nak berkerja dgn elok2- Disebabkan sejak dua menjak ni me mmg mcm ade krisis dlaman kat tmpat keje me (dlman me..dlaman org lain peduliii...!)...so, eloklan me tanam azam tahun baru ni nk keje di tahun baru nnti dgn dedikasi, dgn rase tanggung jawab, bersih, cekap dan amanah...Vavahhh....selama ni tak gitu ker???Opppss...me mengaku, tahun 2008 ni tahun me keje ala2 honeymoon bebudak form 4 sbelum nk masuk form 5 gitu...tapi tak tahu la ape yang me honeymoon kan pun....mgkin gakla sebab me dh bosan dgn invironment, bosan sbb kena kongsi2 mesin keje.. mgkin la, tak pun mgkin diri me sndri yg mmg *tot kot..Mungkinn....tapi, mmg la jugak kan, me ngaku, me mmg lbih byk chat (smbil buat koje sikit2), byk makan n banyak melayari internet time kat ofis ni...main boh je, tak kira masa, asal free je, itulah kejenye......amik ko!sah mmg tak bersih, tak cekap dan tak amanah kan?...So, dgn niat hati soci morni me yg nk bersih ni....me berazam akan berubah menjdi lebih baik lagi di masa hadapan..insyaALLAH...me pun dh dpt workstation baru, dh dpt mesin baru, pc baru (adakah boss me nk mengambik hati me??munggkinnnnnnn......)...Kalo smua kmudahan dh ade..so, takde alasan lagi la nk ngelat2 atau ngular kat ofis lagi kan??(penyataan cepu platinum utk diri sndiri...)



  • Lagi...me harap rezeki tambah baik-Maksudnye...badan tambah sihat, tambah cergas, tmbah kurus (tak kurus takpe..tapi paling koman kena kurangkan beberapa kilo..aittt, berberapa kilo je ke??...)....Me doakan Emak n adik2 me tambah kuat, tmbah tabah, tambah bahagia...AMIN....dan me harap2 org keliling me (Me, Emak, Anim, Ana, Atie, sahabat2, kawan2,dan org keliling me dipanjangkan umo jugak....sedih ooo, kehilangan org yg kita kenal dan kita sayang....).....



  • Ape ek lagi azam tahun baru me ni ye...adoiii..Haaa...kalo me kata me nk dpt pakwe boleh gitu...opss...bukan pakwe..jodoh...heheheheh...hidup dh berjaman..sekor pakwe pun tak dapat...pelik tak??me mmg konfim la lagi rase pelik...buruk sgt ke perangai me?muke me?...No komen kan?hahahah (ayat wajib seorg sahabat...opsss....)...tapi takpe, bagi me...ade jodoh me, adalah....takde nk buat cmne kan...so, ade sesape tak yg boleh tolong me, bagi tips2 untuk menutup mulut manusia2 yg suke tnya psl jodoh kat me nih???kalo ade, silala tinggalkan sikit kat bawah ni..mane tau, me boleh applikasikan nnti2....(rugi btl la dpt mulut tak brp puaka mcm me nih...rugi..rugi...)

  • Lagi??ahhh..lain2 tu general...ade yg baik me akan ikut..yg jahat tu, tak tau la cmne ye..ehehhehehehheh....
Okla..me just nk ucapkan...Selamat Tahun Baru Hijrah...Selamat Tahun Baru 2009 pada sume...salah silap, salah prosa kata, salah pemahaman, salah pemikiran me nk mintak maaf byk2 (serius ok..ade me gelak2???!)....serius...me mintak maaf..me manusia biase, normal (normal bagi me la...)...so, dh tentu ade salah silapnye...ada yg me perasan, yg me tak igt, yg me buat tak tau....me mintak maaf ok....Maaf Zahir dan Batin...




p/s-Entry adalah serius...sbb bak kata nenek sept "gelak2 limau manis..gelak2 tanda nk nangis..."...so, me taknak la gelak lelebih, takut kang tak pasal2 nangis!ok...chowww....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...