Showing posts with label Makan. Show all posts
Showing posts with label Makan. Show all posts

Thursday, July 12, 2018

Gambar Makanan....

Macam biasa la..bila me dah habis modal gambar ada citer, me tampal pulak pic makanan...





Ni hari Khamis raya ke-7...
Petang tu dalam pukul 6 lebih kitaorang hantar Anim balik Raub...
Haritu macam me cakap me terpaksa EL....satu sebab penat balik dari Penang tak habis-habis lagi...lagi satu haritu lah siangnya baru terhegeh-hegeh nak gi bengkel sebab masalah break berbunyi tu.....
Setel pasal break tu pun kitaorang balik rumah rehat-rehat kejab..solat Asar dulu...baru gerak....
Tu pun dah sampai Petronas kat mana tu kitaorang berhenti (Dimaklumkan bahawasanya Su memang ada masalah mengingat tajuk tempat ye...) untuk solat Maghrib kejab....pastu sambung perjalanan lagi...so sampai sana dalam pukul 8.30 rasanya...tak hingat....
So ni bila dah sampai Ampang balik...kat Rashid nih....
Ni pun tanya Emak nak makan kat mana?Emak kata tak kisah..tapi dok sebut Rashid dua tiga kali hahaha..so kita ke Rashid jelah...senang....
Atas ni me punya nih...Roti Sardin....kat Rashid sedap okeh diaorang buat...tak hanyir...sardin dia tu macam masak tau...(masa makan ni tak kecoh lagi pasal isu ada tin sardin ada cacing mati kikiki)....






Ni Mak punya....Roti Kosong jek....
OT me tak ingat makan apa..rasanya tak makan kot....
OT is macam Emak jugak...makan ikut selera dengan mood....kalau rasa taknak makan memang diaroang tak makan...tapi kalau me jangan ye...me ni jangan bagi ada mood, takde mood pun dah order Roti Sardin, kalau ada mood mau nak order semua benda kikiki.....
Dah makan balik la kan...tu pun sampai rumah nak pukul 12 dah rasanya.....
Roti Sardin me tu me makan half jek....pastu tinggalkan kat rumah..me letak atas meja tu ingatkan pagi esok tu ada yang makan..hampehhh..last-last tong sampah yang makan..adoilaaa...masalah negara betullah......









Ni esok malamnya....kat Rashid lagi....ni kitaorang baru balik dari KD...OT is main badminton dan me temankan.....
Siang tu me MC okeh sebab me dah start rasa nak demam...selsema bukan main lagi (dah lama tak selsema oiii....) pastu batuk-batuk...tau jelah kalau tak sihat sebab selsema memang tidur jelah sepanjang hari pun....
Me budget malam tu OT gi jelah sorang-sorang (OT memang kalau main badminton malam-malam so memang dia akan gi sorang-sorang), tapi last minit OT ajak jugak me...so takpelah..Iolls temankan....
Tapi teman bukan masuk court pun ye..OT masuk court me tidur dalam kereta hahaha....
Me memang dah tak tahan okeh...masa sampai court tu me cakap me nak tidur je....sebab me memang dah tak tahan ngantuk dah...yang OT pulak kejar time...dia just bagi pesanan penaja suruh me masuk court lepas tu (kiranya tidurlah dulu, kang bangun tu masuklah court)...me ok ok kan jek...terus gone...just tau tau lepas tu OT dah ketuk tingkap kereta je cakap dah habis..tidur macam kat rumah okehhh...
Sebelum tu OT cakap pukul berapa tu dia dua kali keluar masuk situ tengok me...dia tengok me tidur so dia dia gi sambung main badminton lagi then keluar tengok me lagi...Dia tengok me tidur lagi dia biarkan jek lagi.....so sampai ke sudah kiranya me tak masuk pun court ye..janji temankan suami sudahh hehe......
Eh me tidur dalam kereta me bukak sikitttt tingkat semua...sikit je okeh dalam 1 inci hahaha..janji gas circulated....parking kereta pun betul-betul depan pagar court..macam ada share gitu.....
Malam tu kan makan kat Rashid tu masing-masing makan Roti Canai Kosong tu je.....pastu balik...
Nak tau malam tu tah apa salah tah OT is macam kena food poisoning okeh....dia sakit perut pastu muntah...banyak kali ye....me pulak malam tu dah habis ngantuk pulak (selsema tu punya pasal la kot), memang sambil pejam mata sambil tolong picit kepala OT jelah...me tak larat nak tolong yang lain....yang me dengar OT is muntah banyak-banyak kali (sambil pejam mata tu me dengar je apa jadi..tapi tak larat nak tolong...hampunnn).....
Tu pun lepas bagi OT ubat Pecah Angin barulah OT lega sikit...sian sangat sebab OT kata tulah first timenya dia kena sampai macam tu sekali.....tak pernah-pernah dia muntah beria-ia macam tu...dengan sakit kepalanya..dengan perut tak sedapnya....esoknya terus dapat MC...sebab pakej siap demam sekali ye....








Bulan ni dah 3 kali me repeat makan McFlury Durian nih.....tak dapat makan durian pun takpelah janji dapat rasa sikit macam nih hehehehe....
Okeylah...rasa macam makan durian crepe kan...jadilah....
Ni pun beli masa balik keja...makan half..pastu half simpan dalam peti ais..pastu kang teringat balik sambung habiskan....









Nasi Lemak Royale lagi....
Kalini me gatal amik Telur Masin..pastu menyesal sebab rasa macam tak best pulak..sebab lagi menjiwai makan nasik tu dengan Ayam Goreng tu jek hehehe......
Nasik tu sebelum tu me punya me mintak nasik tambah dah dibaginya banyak giler....
OT pulak dia tak mintak nasik tambah...nasib baik..so kita bagi sikit yang la yang kita punya....
Amazingnya nasik kuning nih kalau me tak mintak nasik tambah dia macam sikit sangat..makan tu cepat je habis...tapi kalau mintak nasik tambah pulak dah selambakkkk dia bagi...dah rasa banyak sangat....(dilema nasik terlalu sikit dan terlalu banyak boleh??)....
Kalau korang perasan kitaorang jenis makan memang simple gini jek....ada nasik...ada kuah..ada ayam goreng...dahhh..setellllll......
Kebetulan style OT makan dengan me makan sama ....ko hidangkanlah macam-macam pun..kalau kata ada nasi+kuah+ayam/ikan/telur dadar dah setel....tak payah dah makan yang lain.......
Cuma kalau OT dah makan dah kenyang dia stop...tapi kalau me selagi rasa boleh sumbat memang me rasa pulak yang lain tu satu satu....sebab me jenis tak reti makan campur-campur ye....tak menjiwai nanti..sanggup me pilih mana yang me tersuka je dari me kena makan yang campur-campur (tak beregu tu).........
Emak ada cakap kat me OT tu dulu kot-kot orang susah kot tu sebabnya makan kuah je (jenis makan kuah lebih dari makan lauk)...me cakap tak jugak sebab Mak dia jenis masak macam-macam (ni OT lah selalu citer Mak dia masak itu ini sedap itu ini lazat hehehe....)...
Sebelum-sebelum ni pun OT selalu citer kat me yang dulu jiran-jiran kawan-kawan family diorang selalu je datang rumah diaorang sebab beria-ia nak makan Mak OT masak.siap ada yang bagi barang suruh masak pun ada..... 
And lupa pulak Abah OT dulu ustaz (imam masjid dan ngajar ngaji), so memang tiap-tiap hari ada je yang datang rumah diorang....
Tapi Emak is emaklah kan...bila me cakap apa yang OT citer...boleh pulak Emak cakap takkanlah...sebab OT adik beradik ramai so makan bercatu...hmm..malas nak argue...
Cuma boleh jawab kat sini jelah hahaha....serius bercatu kebenda?kalau korang dengar citer OT pasal dia makan masa dulu-dulu...Mak dia masak itu ini itu ini....me pun sampai amboiiiiiii...(lebih kurang Emak jugaklah..masak macam-macam)....pastu tak dengar lagi citer yang dulu masa dia muda katanya dia kuat sukan so makan nasik je memang habis satu periuk okeh...me dengar terkejut.....
Tapi kalau korang kalau tengok dia makan sekarang pun dah jadi tak terkejut okeh...lebih kurang gitulah jugak..kalau time lapar dia datang...nasi dua pot tu boleh setel ye....
Pastu lagi satu me ni orang susah jugak ke sebab jenis makan macam OT jugak?haa yang ni Emak sendiri yang kena jawablah hahaha.....







Ni pukul berapa tak ingat..hari apapun dah lupa...adoilaa...tapi minggu lepas la....
Kalini kitaorang pergi sini tak berapa midnite so orang adalah ramai...
Selalunya kitaorang pergi dah malam-malam buta so selalunya ramai yang tapau dari makan kat situ...tapi kalini tak ye..makan kat situ sama ramai dengan yang tapau....punyalah meriah....serabut sebenarnya hehe.....









Ni masa balik dari beraya nih...
Minggu lepas memang tiap-tiap hari kitaorang ada baraan..beraya dari satu rumah ke satu rumah geng-geng OT...ni Jumaat lepas rasanya...dah kenyang makan melepak nak dekat pukul 1....
Masa otw nak balik tu OT cakap kalau makan Naan Cheese sedap nih...me ni pulak dalam hati eh eh jangan disebut ye haruslah nak kan?
Tau-tau sampai kat mamak...OT is order air....me pun....pastu OT suruh me order makanan apa-apa....me ingatkan OT is nak makan Naan Cheese (sapa suruh sebut tadi??).....so me pun orderlah..last-last me yang makan sorang..OT is rasa 3 suap jek..adoilaaa......nasib baik ko sedap okeh...











Ingatkan dah makan tu nak balik la kan..sekali tak...tersengguk-sengguklah me menahan mata....pukul 4 suku kot kitaorang gerak balik rumah...adoilaa....
OT pandai ye...dia siap-siap bagi me makan Naan Cheese nih sebab dia nak tengok bola....kira umpanlah nih....dah tak memasal me ni jomlah balik..ngantuk..jomlah balik ngantuk..tak boleh tahan dah ni...yang OT pulak tahan lagi sikit Yang...tahan lagi sikit Yang....pandai kan?
Pagi tu sampai rumah pun dah nak Subuh ye...so mandi lepas dah Subuh terus tidur..
Tak memasal hari Sabtu tu macam Jet-let dah okeh...me bangun pukul9.30 camtu..ngantuk..tapi dah tak boleh nak tidur...sabar jelah....malam tu dahlah nak gi beraya lagi.....nasib baiklah raya setahun sekali okeh....









Ni Isnin haritu...me MC....sebab me demam selsema batuk bagai okeh....
Larat tak larat tapi makan tetap makan....
Ni pun me makan beria-ia sebab balik rumah me nak tidur jek....lantaklah pasal makan dah...tak kuasa...tau kang bangun untuk yang wajib-wajib je dah.....
Ni pun sebenarnya tak tau nak makan apa kat mana...OT bawak sini (mamak kat Bandar Baru Ampang), tengok dah ada lauk tengah hari so me amik je gini...habis citer....







Wednesday, July 11, 2018

Ke Raub..

Ni kisah esok harinya..hari Ahad....
Haritu OT dari tak sihat (selsema) dah jadi demam..kesian jugaklah sebab kalau OT demam dia macam demam beria-ia..(jenis melempek je..makan tak larat..minum pun tak larat..kalau me demam jangan ye..larat je semua hahaha...)...
Tapi demam dia makin ok jugak sebab malam tu OT dah siap-siap makan panadol segala (tu pun degil ye..susah betul nak makan ubat...)...
Tapi ok ok pun gitu-gitu jelah..tidur pun taknak pakai kipas..sejuk sangat katanya...tu dah berselubung pakai sweater okeh...
Tengah hari tu pulak ada "drama swasta mega" dengan Emak...adoilaaa.....mula-mula pasal hal nak hantar Anim (fyi setiap minggu Anim balik rumah memang kitaoranglah yang tukang hantar Anim gi bus stand pun, cuma kalini macam tak dapat..macam ye..bukan kata tak dapat pun..sebab benda tak confirm lagi).....tapi dah jadi membawak meleret-leret bukan-bukan...malas nak citer....hmmm....
Eh drama kemain lagi, tapi tetaplah me dengan OT jugak yang hantar Anim ye....ni bukan mengungkit tau.....ni me cerita...ok2 ni blog sapa?pandai pun...ni blog me....(tak suka gi click X atas kanan nun..TQ...)....
Yang part ni takde sapa yang paksa or bukan sebab dah drama ke apa ye...kitaorang memang akan hantar Anim pun sebab kitaorang tak jadi keluar sebab OT demam (kan me cakap benda tak confirm lagi kan?tapi semua pun tak sabar...elok takda apa-apa tup tup dah meleret merapu-rapu sapa tak meloncat oiiii)....
So kitaorang berdua hantar Anim....Anim pun dah naik bas me dengan OT gerak ke pejabat OT kejab....OT nak amik kad klinik dia yang tertinggal kat meja office....







Untunglah keje tetiap hari mengadap KLCC..cea cea ceaaa.....ye ye je padahal dulu masa me form 5 tahun 1997 dulu, Suria KLCC ni belum officially bukak tapi me dengan geng-geng tetiap hari Sabtu Ahad melepak sini ye....
Tau tak kitaorang tak melepak kat taman tau..kitaorang melepak kat dalam...sejuk okeh hahaha...masa tu balik tusyen je mesti gi sini..tiap-tiap minggu...apa kemaruhnya tah...padahal kedai pun tak bukak lagi...diaorang masa tu still testing-testing alarm ke apa lagi....
Cuma yang me ingat kitaorang just round-round dalam tu tengok kedai apa yang nanti akan bukak then duduk sembang-sembang kat kerusi-kerusi yang ada dalam tu...dulu kerusi banyak ooo..sekarang me rasa macam dah kurang....eh kitaorang melepak tak kacau orang ye...just duduk then borak-borak....masa tu borak apapun me taktaulah..tapi kalau bagi 6 jam pun rasanya tak cukup okeh hahaha....
Ni masa dah keluar dari office OT....OT siap berhenti tepi jalan okeh sebab nak suruh me amik gambar (phoyo dia dah datang dah hahahaha)...kita layankan jelah...kang sentap pulepppp kikikiki.......
Dah amik gambar ni kitaorang gi AEON Big Ampang kejab..masa tu nak cari apa ek alahai lupaa....tapi elok tengah makan sekali Anim kata Matrik kad dia tertinggal..adoilaaaa....dahlah katanya Rabu pagi dia exam..dah macamana tu?
Anim suruh post je..tapi sampai ke?musim raya ni okeh..jangan buat pasal...
OT pulak demam-demam tu katanya takpelah...kita gi hantar....alahai Abang...kan demam tu....?
Tapi Alhamdullilah.....nasib baik demam OT dah kurang...cuma me berdoa janganlah dia sakit kepala je...malam okeh kalau me nak drivekan....







Tau tau dah kat tempat makan kikiki....
Ni kat bandar Bentong dah nih....masa otw balik dari hantar kad kat Anim....
OT kata dia lapar giler (me pun lapar tapi tak giler lagi kikiki) so nak cari makan...elok pulak kedai Ikan Bakar Sri Tanjong ni bukak lagi...so kitaorang singgah makan dulu..kebetulan masa otw nak ke Raub tu nampak kedai ni bukak..tu yang memang niat nak makan kat sini balik nanti....nasib baik bila patah balik tu kedai ni tak tutup lagi okeh..
Tu pun mungkin sebab diaorang tengah syok tengok bola..kalau tak melopongla kitaorang kelaparan......
Masa ni dah nak pukul 12 am ye....tapi lapar punya pasal sanggup singgah jugak tu....
Lupa pulak, masa kitaorang sampai tu kesian Anim okeh....muram je muka padahal me dengan OT ok je...(serba salah lah tu..pening kepala dia okeh....mana taknya luah mati mak telan mati bapak~nih perumpaannnnn....tak paham sudey)...








Tayang lagi sekali hehe....
Ni OT terlupa nak mintak bakar adoilaaa....dah duduk baru teringat nak ikan bakar....bila tanya balik orang tu kata diaroang dah potong dah....ooo okehlah....
Alhamdulillah..sedappp.....rezeki kitaorang malam tu.....









Tayang lagi kikiki hampunnnn....
Ni OT la paksa paksarela me....me kalau ikan tu je pun dah okeh sangat dah sebab besar boleh tahan tu....isi tebal...lagipun dah malam sangat kan...takdelah me nak makan beria-ia pun.....
Tapi sebab OT paksa paksarela me beria-ia tanya nak apa lagi so me mintak sotong sekor...
Sotong ni mulanya me suruh masak sambal...tapi katanya takde..masak pedas boleh...oo okehlah..janji pedas....
Sotong ni sedap jugak okeh....berasa...sekor tapi banyak..puas hati makan....
Telur dadar tu OT yang gatal mintak...adoilaa....
Last-last ikan tu habis sebelah je...sebelah lagi tapau......yang sotong tu me yang habiskan....me suka sebab dia macam ala-ala paprik tapi pedas sikit....
Nak tau harga kitaorng makan ni berapa?....me rasa OK sangatlah sebab nasi putih 3+Air Nescafe Suam+Teh Ais Bungkus+Air Sejuk+Sotong Masak Pedas+Ikan Bawal 3 Rasa+Telur Dadar....RM40 sahaja ye...puas hati giler...Alhamdullilah 
Dah makan lepak kejab...biasalah OT...kalau lepas makan mana boleh bergerak....tapi takpelah...time-time gini memang take your time la kan...
Dah lepak lebih kurang terus kitaorang gerak balik ke Ampang...Alhamdullilah selamat sampai......






Tuesday, July 10, 2018

Open House, Kuala Selangor...

Ni citer beraya hari Sabtu 30hb Julai (raya ke 16) haritu....
Siang tu memasing tak sihat sebenarnya....so adalah bangun tidur bangun tidur sepanjang haritu....
Petang pun tidur balik tu kitaorang tidur sampai terlajak dah pukul 6.30 okeh....
Me ingatkan OT tak jadi nak gi Kuala Selangor (KS) kikikih legaaaa...
Tapiiii...sekali dalam terpisat-pisat tu OT kata nanti lepas Maghrib kita gerak...ayoyoyoooo.....nak gi jugak ke?
Sebab sebelum tu OT kata nak gerak tengah hari sebelum petang tu tau....so me memang ingatkan dah terlajak tidur tu tak jadilah sebab dah terlambat ke apa...rupa-rupanya tak ye...gi jugak....
Kalini kitaorang gi KS sebab sepupu OT buat open house....
Sepupu OT ni Ketua Kampung kat situ...so memang tiap-tiap tahun pun dia akan buat open house tu.....







Kitaorang gerak pukul 9 okeh..nak tau sampai sana pukul berapa?nak pukul 10pm..boleh??giler laju kan?
Ampang ke Kuala Selangor tak sampai sejam...giler betul...
Eh tapi nak kata OT bawak laju sangat tak jugak...ada tempat yang boleh bawak laju OT speed...tapi sebenarnya kalau ikut DUKE tu tak sampai 20 minit dah sampai dah exit Sungai Buloh nun....kejab je...
Masa sampai ni family kakak OT dengan family Abang  OT dah ada dah...diaorang sampai awal....
Ni pun makcik terpisat-pisat dulu sebab takde seats....tunggu kakak OT gerak balik baru dapat duduk....nasib baik memang masa sampai tu diaorang dah nak balik dah....








Makcik kan dah senang sikit sebab apa-apa Uncle yang akan tolong amikkan....bersyukur okeh....
Kitaorang ingatkan sampai pukul 10 pm tu orang makin kurang..rupa-rupanya tak ye...meriah lagi time tu....
Eh satey tu sedap...Rendang Ayam pun sedap...Ayam Bakar pun sedap...lemang pun ada jugak..Mee Kari pun ada....tu yang OT amikkan...lain-lain macam-macam ada okeh......
Malam tu yang makan banyak haruslah Makcik...Uncle is makan Ayam Bakar tu jek (peel OT memang gini...makan sikit sebab kenyang...pastu balik rumah kang lapar beria-ia....geram kita okehhh).........
Pastu OT ada jugak amik Nasi Lemak bungkus tu 3...me memang tak larat dah nak makan (walapun me yang mintak OT amikkan hehe)....OT pulak tak sempat makan...so kitaorang tapau ......tu pun Mak Uda suruh kitaorang tapau Nasi Beryani dengan Ayam Masak Merah..eh haruslah amikk kikiki..kang Uncle lapar sapa nak melayan memalam buta tu okehhh........
Haa nak tau....balik rumah OT makan Nasi Beryani la kan......Me pulak setel ye 2 bungkus Nasi Lemak hahaha...dasat me kan?mana tak setel 2 bungkus...sedappppp sangat...alhamdullilah........








Adoila muka makcik...ginilah muka makcik ye....masa sebelum pergi tu beria-ia la Makcik berbedak berblusher bagai (tu jelah modal nak bagi muka segar sikit)...tapi bila sampai kat tempat majlis mesti muka dah pucat balik....
Ni biras me....kitaorang sebaya.....kiranya menantu pertama dengan menantu yang terakhir dalam family OT sama umur la (nasiblah Mak dapat menantu bongsu tapi dah tua haha...).....







Tengoklah tu OT tu kan?tiap-tiap kali amik gambar memang muka macam kena paksa (eh ke memang rasa terpaksa??).....
Semangat kan memalam pun pakai gini... hehe...
Baju nilah patutnya kitaorang pakai untuk first raya..
Kisahnya....me kan beria-ia lah dah berapa bulan cari color dark grey....(dapat suami spesis agak cerewet jugak ni okeh..nyampasss...eh)...
Betulll....sampai 3 pasang me beli okeh...tapi semua pun OT tak berapa nak approaved .... bayangkan mula-mula me beli jubah..tapi OT cakap color tak dark..so taknak...adoila...pastu me beli yang me pakai nih...dah katanya lain, tak sama langsung (tapi memang pun baju ni tanah dia macam coklat-coklat sikit)..tapi kalau ikut me pakai tudung dark grey takdelah nampak sangat pun (cer tengok gambar...ok je kan?).....
Then last minit me beli pulak Kurung Pahang (yang ni color memang sebijik dark grey)..biasalah..me memang beli online jek...
Tapi boleh tak bila dapat kat pinggang ketat ya amatttt??
Ukuran dia bagi lain okeh...siap ada ukur pinggang  kain, pastu pinggang baju..completed la segala ukuran...
Me ni sebab dah ada ukuran bagai memang confidentlah bagi size ikut carta ukuran tu kan?sekali bila dapat tu me try ketattt...tapi pelik tu kain pinggang okeh pulak secukup-cukup ukuran yang dia bagi.......
Geram jugak sebab kalau ikutkan carta ukuran tu pun pinggang baju tu besar adalah dalam 5 inci okeh..adoilaaa.....
Ni nak tunggu pinggang Makcik ko ni kecik memang taktaulah bila...sayang ooo baju tu.....memang lemari yang pakai lah jawabnya....
OT pulak penat me carik sekali bila raya katanya nak pakai baju Maroon....hmmmm...sabar jelah ye....tapi takpe....bunyik-bunyik me tapi no problem la...me belasah je..benda dah ada so kita pakai je.....







Ok ni bila dah kena suruh paksa OT senyum...ha barulah ok sikit kan....
Ni kan kitaorang dengan family Abang OT duduk sini nak dekat pukul 12 ye...sampai habis majlis dah....
Alhamdulillah...malam tu sampai rumah pukul 1 suku kot....
Balik tu macam me cerita tadi..balik-balik me panaskan makanan tapau tu then kitaorang makan dulu kikiki...tidur memang pukul 3 pagi lah jawabnya....
Ni bila ada suami (me lah orang lain me taktau), lagi-lagi jenis lapar malam-malam buta time tidur memang jadi tak menentu....tapi me OK je...sebab siang tu me belasah je tidur mana yang me sempat....
Lupa pulak....nak gi Kuala Selangor ni pun last minit OT decided....OT memang macam ni ye....selalu je dua tiga hari nak gi mana-mana barulah nak bagitau....(dua tiga hari pun dikira awal okeh, selalunya esok nak gi malam ni baru bagitau pun iya...tau-tau jom Yang gi sini, jom Yang gi sana...)...
Kalau korang perasan laa kan...perasan tak sekarang ni me berblog me macam elaborated pepanjang?Iya...memang me kena eloborated sebab taknak jadi isu....me kan retissss...so sebelum apa-apa spekulasi keluar baik me yang bagitau siap-siap....






Friday, July 06, 2018

Sambungan Raya ke-5 dan ke-6...

Sambung lagiii....hehehe...
Tengah rajin ni..so layankan jelah tau....
Tengah hari tu kitaorang bangun siap-siap solat makan segala terus kitoarang nak gerak balik....
Haritu memang tak boleh nak kemana-mana dah sebab hujan lebat dari pagi...cuma tengah hari nak petang tu barulah hujan berhenti....lega okeh...
Disebabkan tak boleh nak round Penang so sebelum balik tu OT nak me gi bawak makan or tapau Laksa Janggus...
Isteri Abang Maom yang suggest kitaorang makan kat situ....kebetulan jugak sebelum tu pun OT selalu citer yang makan kat situ sedap...so haruslah try....
Ni kat Balik Pulau tau..kiranya dekat jugaklah dengan rumah Arwah Tok Wan OT.....






Kitaorang guna Google Maps okeh nak ke sini...OT is ingat-ingat lupa jalan sebab selalunya dari kecik kalau dia datang Penang ramai yang volunteer nak jadi driver..cuma kalini OT kena bawak diri sendiri dan isteri so haruslah kena cari jalan sendirik....lagipun semua orang dah kerja time nih...tinggal Abang Maom dengan wife dia jek tengah jaga cucu........
Ni kan mula-mula tu ingatkan apa dia lah Laksa Janggus, Laksa Janggus..me dok angguk-anggukkan jek.....bila dah sampai sini baru me tau rupa-rupanya nama kedai Uolls hahahaha...







Berkobar-kobar Uolls Iolls nak makan Laksa sedap...sekali kedai tutupppp huhuhu....
Ada je orang kedai kat tepi tu...tapi masa kitaorang baru nak bukak tingkap tanya laju je diorang cakap tutup...huwaaaaa....
Pastu kan elok kitaorang nak gerak tu datang lagi satu kereta masuk..me rasa diaorang pun nak makan situ jugak la sebab elok je kitaorang gerak tu diaorang pun gerak keluar jugak.....kesian kitaorang kan?kikiki....tapi takpelah..belum rezeki nak dapat makan...tapi tu tandanya apa?tu tandanya kena datang Penang lagilah kan?hahaha....











Pekan lama kat Balik Pulau...eh ke kat lain ni?eh ni kat Balik Pulau lagi kan?hahaha....
Tapi kalau datang sini memang banyak kali kena lalu roundabout comel nih....












Dah tak dapat makan Laksa teruslah OT gerak ke Jambatan kedua......
Masa ni dah pukul 4 lebih rasanya.....me dah jamak sesiap so agak lega..cuma tinggal nak cari tempat untuk Maghrib dengan Isya je nanti.....
Korang tau tak...kat Penang tenang je jalanraya...kat jambatan ni pun...tapi lepas exit jambatan je masuk je highway tu dia..beraturrrr....
Sepanjang jalan tu kejab beratur lamaaa...kejab jalan lajuuu...pastu beratur lagi..jenuh okeh....





Ni masa ni kitaorang berhenti kat mana ek?alamak lupa....alaa yang ada KFC tu hahaha....
Kat sini sebenarnya kitaorang berhenti nak gi toilet je..tapi terlajak me ajak OT makan KFC....sanggup tu me yang beratur and me yang belanja hahahaha...
Tapi jenuh okeh...ni sejam lebih rasanya me beratur baru dapat ye (dari pukul 6 suku kot sampai nak pukul 7.30 ha kauuu)...bukan sebab ramai orang...orangnya yang ada tu tak bergerak-gerak pun dari me datang tu (tempat duduk pun banyak kosong ye)...tapi lama sebab yang buat kerjanya slow....slow tu mungkin sebab staff tu dah penat kerja dari pagi lah kot kan?yang geram tu supervisor ke pengurus dia tu bukannya nak tolong apa yang patut...me tengok dia dok mundar mandir belakang cashier2 tu semua jek..dok terjenguk-jenguk mesin duit tu dari belakang.....adoilaaa...sabar jelah....
Korang pun perasan kan selalunya kalau ada supervisor/pengurus laju je diaorang tolong staff nak bagi smooth kerja kan?...ni tak...bayangkan cashierla yang amik order, pastu  dia yang servekan (ni memang kerja cashier la kan) pastu dia jugak yang gi belakang tadah air satu satu (ni kan supervisor/pengurus tu patutnya boleh tolong kan), pastu dia jugak yang kena picit cheese tu....adoilaaa....kesian okeh....benda boleh siap 5 minit dah jadi sorang nak 10-15 minit ye...jenuhhhh....
Ni kan tunggu kemain lama, sekali makan tak sampai pun 10 minit hahahaha...
Dah kenyang OT kata dia nak teruskan perjalanan....
Eh lupa pulak...kakak OT dah balik awal pagi tadi lagi....









Cis ni baru ada tulis location kat gambar tu....
Ok sepanjang jalan adalah beratur okeh...bergerak tu bergerak tapi memang heavy traficlah.....
So dah sampai Simpang Pulai kitaorang berhenti kejab...me nak gi toilet lagi hahahaha...
Sempat solat jugak kat situ..ingatkan OT nak tidur kat situ...tapi kata OT takpe dia boleh bawaklah sangatttt......
Masa ni dah pukul 1 lebih rasanya.....lama kan kitaorang nak menyampaikan satu-satu hentian...ye lamaaa....kematu vontoit...OT pun dah bunyik kaki dia dah sakit huhu......
Pastu elok je sampai RnR Tapah OT berhenti lagi...kalini tak kira me ajak OT tidur dulu....
Ye..kitaorang tidur kat Tapah tu pukul 3 pagi okeh.....dasyat tak?lama giler kan nak menyampaikan Tapah dari Simpang Pulai tu?









Tiba-tiba dah breakfast hehe....
Me terjaga pukul 6 suku camtu..tu pun sebab OT jaga dulu....
Terus kitaorang Subuh dulu...then breakfast kejab....
OT kalau ikutkan taknak breakfast..katanya breakfast nanti...ooo tidaklah..nanti-nanti jadi malas..baik makan je sekarang, kang sampai rumah boleh tidur je terus (penat weihhhh..nasib baiklah memang dah apply cuti spare..).....
Kitaorang gerak dari Tapah tu dalam pukul 7.30 camtu...dah terang dah...Alhamdullilah jalan smooth giler okeh...semalam masa kitaorang masuk RnR ni pun jalan kat depan tu tengah beratur kereta ye...bayangkan masa tu dah pukul 3 pagi.....






Dah sampai pun DUKE....
Kejab je lepas tu kitaorang sampai Ampang....sebelum pukul 9.30 pagi Alhamdullilah kitaorang dah p[un sampai rumah.....
Patutnya pagi tu me gi kerja...esoknya baru cuti balik sebab esoknya tu niat nak gi hantar Anim...tapi disebabkan jem semalam tu memang me dah tak larat dah okeh....so sambung jelah cuti kan..?
Dahlah tu balik tu OT bawak kereta dalam keadaan berhati-hati giler....break kereta dah berbunyi-bunyi dari lepas seberang Jambatan Kedua tu okeh....So esoknya memang me EL..memang nak kena cari bengkel la kan?gile ko nak gi Raub dengan break berbunyik-bunyik?









Thursday, July 05, 2018

Raya ke 2 hingga ke 6...

Ok ni kisah hari raya tahun ni lagi ye....
Tahun ni sebenarnya giliran beraya dengan family OT...tapi pagi raya memang kitaorang beraya dulu kat Ampang...sebab alang-alang semua pun ada....
Then petang raya pertama tu barulah kitaorang berdua bergerak ke Shah Alam nak beraya dengan Mak...
Tapi tulah..haritu Mak tak sihat sangat...tidur je...
Bila OT salam cakap Selamat Hari Raya Mak..Mak cakap haa dah raya ke?Mak taktau pun dah Raya...Allahuakbar..sedih okehh....
OT jangan cakaplah..dia punya sedih tu macam drama swasta dah...sebak-sebak tu habis dicium-ciumnya Mak...sampaikan me tak sempat nak salam dah...bila camtu terus OT suruh Mak rehat then tidur je.....
So kitaorang makan dulu...tu pun lama jugak duduk situ...adalah nak pukul 10 lebih....then baru kitaorang bergerak ke Kuala Selangor....
Dari Shah Alam ikut Google Maps kejab je sampai Kuala Selangor Uolls...
Ingatkan nak singgah kejab je then balik Ampang balik...tapi anak sepupu OT suruh Pak Su tidur situ..ada bilik kosong...terus kitaorang tak jadi balik...eh kitaorang memang dah standby baju siap-siap..in case....
Sepatutnya OT bawak Mak sekali balik kampung..tapi disebabkan Mak tak sihat so kitaorang tak jadi bawak....






Dipendekan cerita..ni hari esoknya kat Kuala Selangor....
Ni dah nak petang dah ni masa nih....ni kebetulan ada orang belanja eskrem okeh hehe..ni me suruh OT amikkan...(ni jelah gambar yang teringat nak amik pun kahkahkah)....
Haritu pagi-pagi tu kitaorang breakfast kat luar bertiga (OT ajak Angah dia sekali join)...kemain kan pepagi?tu pun sebab OT is tak tahan dah lapar sangat...awal okeh kitoarang keluar..dalam pukul 7.30 camtu....
Balik tu Angah OT siap gorengkan Nasi Goreng lagi okeh hahaha....dia lelaki ye bukan perempuan...kemain satu kuali besar dia gorengkan...so kitaorang breakfast kali kedua....mana tak memasing tembah gemuk kan?
Ni pun lepas Maghrib kitaorang balik Ampang....sebab tuan bilik dah balik...Iolls is segan nak tidur kat hall...Iolls is berdengkur kuat Uolls...takut troma satu rumah kahkahkah.....nasib baik OT is faham...Alhamdullilah...kuat-kuat gaduh pun ada jugak bab-bab lain OT concerned...syukur sangat-sangat....
Malam tu sebelum balik tu sempatlah OT bakar mercun KLCC dua kali...kemain kan?sampai kampung bakar mercun KLCC, balik pun bakar lagi....meraikan diri sendiri ke hapa?....
Malam tu kitaorang sampai Ampang pukul 10 lebih camtu kot....
Sempatlah me basuh baju dalam mesin tu seround...sempat jugak keluarkan baju-baju dalam beg segala...






Ni third day of raya....
Tau-tau pagi tu dah bergerak ke Utara.....
Ni kan bukan dalam plan awal pun (Demi ALLAH).....
Masa raya tu OT just tanya kat Kakak dia nak ke balik Penang?punyalah kang kejab jom pastu kejab nak kejab taknak kejab nak kejab taknak (kes aku ikut ko, ko ikut aku la ni pun)...me lantakkan je sebab ingatkan mesti tak jadi punya (iyalah kejab nak kejab taknak kan) ...sekali last minit diaorang on (pukul 12.30 am okeh deal nih hahaha...sajalah kan?)....so plannya esok pagi pukul 11 jumpa kat Hentian Rawang.....
Nasib baik beg tak masuk dalam kotak lagi Uolls...kalau tak jenuhlah nak mengemas balik....so pagi tu kemas-kemas beg balik..topup baju-baju mana yang patut then berhangkutlah lagi kitaorang berdua.....
Tapi namapun janji melayu...pukul 11.30 rasanya baru kitaorang bergerak dari rumah....tu pun tunggu kejab kat Hentian Rawang tu...then bergeraklah kitaorang ke Utara......
Perjalanan agak smooth mula-mula...cuma ada certains tempat yang kena beratur sikit sebab kereta is super-banyak....
Pastu kat R&R Simpang Pulai me ada drama sikit dengan OT....kat situ je dah habis nak dua jam huhu....(kaki drama ginilah....jangan diikut ye adik-adik...)....
Pastu jem boleh tahan jugak nak ke Penang tu...so merasalah beratur gerak sikit-sikit....








Dah petang baru sampai sini...Alhamdulillah....
Kitorang memang kena ikut Jambatan kedua..sebab lagi dekat...
Dalam 6.40 camtu baru kitaorang sampai kampung OT okeh.....
So sampai tu borak-borak lebih kurang then tuan rumah sediakan makan...diaorang hidang Mee Rebus okeh....sedap gilerrrr....kesian tuan rumah, mungkin diaorang dah standby dari tengah hari kot tu....tapi tak sampai-sampai jugak kitaorang...
Sebelum tu lagilah....Abang Maom jangan cakaplah, sepanjang-panjang jalan tu adalah nak 4-5 kali dia call OT nak tanya kitaorang dah kat mana?dah sampai ke belum?punyalah dia risau....sian okeh dia...
Sambung balik, makan tu kan Me kan memang me hirup-hirup je kuah tu ye....me rasa me dah makan kuah banyak okeh (bertambah sekali)...tapi Kak Mona (kakak sepupu OT) tetaplah cakap tambahlah lagi, kuah banyak tu...eh ehhh...jangan Kak Mona..kang habis satu periuk hahaha......(ni Kak Mona cakap kat semua..kang ada pulak yang kata me ni buruk lantak pulak..adoihaii).....
Malam tu penat tak payah cakaplah....lepas dah solat memang me tidur je....lenguh ooi badan....
Terjaga pun dah pukul 10.30 camtu...bangun mandi then solat Isyak...tau-tau dah kena pelawa makan nasik (sedap kan Su duduk rumah orang?tidur then bangun tau-tau nak kena makan je hampunnnn).....
Rupa-rupanya semua pun dah makan..tinggal kitaorang berdua je belum lagi....me rasa macam baru je tadi kiaorang makan Mee Rebus okeh....tetiba dah kena makan nasik pulak....so me makan tak banyaklah...
Tau tak diaorang hidang Nasi Kandaq....diaorang beli kat area rumah...tapi dia punya kari punyalah sedappp..adoilaaa...ni memang tak payah cari yang popular ke apa pun okeh..sebab makan yang area rumah pun dah begitu punya lazat.....










Esoknya hari raya ke-4 tengah hari kitaorang nak ke Batu Kawan...Abang Sepupu OT buat makan-makan...rezekiii...alhamdulillah....
Tapi kitaorang gerak awal sikit kononnya nak gi lepak-lepak kat Batu Feringgi....
Me kan lambat siap ingatkan Kakak OT belum siap lagi..rupa-rupanya diaroang dah gerak dulu pulak....so diaorang sampai dulu kat Batu Feringgi...
Yang OT pulak beria-ia nak ke sana jugak...so bergerak ke sana...last bila sampai sana terus kitaorang patah balik gi Batu Kawan..adoilaa...OT OT..buat kerja sangat kan?selalu macam tu tau...
Gambar kat Batu Kawan takde..segan oiii....
Ni lepas dah beraya gi ikut Abang Ipar OT..dia nak cari Art Street....
Pusing punya pusing adalah sejam kot baru jumpa...tu pun sebab nampak ni..sebab pelik tetiba ramai kat ceruk tu....
Ni pun tak dapat nak berhenti sebab takde tempat parking...so OT suggest ikut je dia...dia nak bawak gi makan Pesembur.....







Cantik kan?
Me sempat amik gambar sebab kitaorang pusing kat sini je adalah dalam 3-4 kali hehehe......









Last berhenti kat sini..tupun dua kali round baru dapat....
Cantik kan bangunan kerajaan diaorang....?









Masa ni mood Iolls dah start tak baik huhu....
Jangan ditanya kenapa ye...sebab adalah sebabnya....dan drama swasta pun bermulaa haha.....










Memang drama swasta sebab penat okehhhh.......
Ni masing-masing leka tengok lauk tengah bergelora huhu...
Kuat okeh air tu..me tengok pun seriau..tapi diaorang boleh watlekwatpis pulak tengok ramai-ramai dekat-dekat....
Makcik is fedup then terus gi ke kereta....
Yes..Su is kalau buat perangai memang dia buat...ko nak dengar me berbunyi ke nak tengok me diam?pilih....
Me memang rasa nak balik je dah time nih...penattt...Allah je yang tau...







Dah berdrama swasta lebih kurang then tau-tau dah sampai sini kikiki....
Korang jangan emo ye..biar me je emo sorang-sorang....
Me ni seorang yang simple ye (cerewet kat benda yang patut cerewet sahaja)...tapi kalau ada benda yang me rasa me dah lama sangat tahan memang jadi lain macam jugaklah seorang yang simple nih....
Ni kat foodcourt kat sebelah tempat tadi je pun....
Ni kan Me dah lama dah teringin nak makan Pasembor Penang ye...dari duluuuu lagi...dengan kengkawan tak dapat-dapat kan...pastu masa bulan 12 haritu dah sampai Penang pun tapi tak dapat makan jugak, so ingatkan kalini memang betul-betul dapatlah...lagipun dah sampai pun tempatnya....sekali bila me ajak dah semua orang pun macam nak taknak je haruslah me hangin (taknak cakap je taknak..jangan buat me tertunggu-tunggu....dahlah asyik kerjanya menunggu apapun taktau...).......eh terbagitau pulak pasal apa me merempan hehe.......
Ni me Google..sekali review cakap yang Ghani punya yang tersedap..so beraturlah kitaorang.....panjang okeh line....stall lain elok je tak berapa ada orang..tapi disebabkan review tulis pastu nampak pun kat sini je yang kemain panjang beratur terus join sekali.....









Syok jugak, foodcourt ni mengadap laut.....tapi syok-syok serem jugaklah.....makcik punya imiginasi kan tinggi huhu......








Yang kat dalam ni hampir penuh Uolls....
Me kan redha je kalau makan tapau..janji dapat makan kan....
Tapi bila tengok staff situ boleh carikan seats..terus mintak tolong dia carikan...
Korang cakap je untuk 2 orang...nanti dia carikan ye...











My OT yang beratur....
Lama jugak OT beratur okeh....adalah nak 45 minit jugak..satu kegigihan kan?eh nak makan sedap sekali sekala kena gigih hihi...
Ni cara kat gerai ni pilih dulu then beratur untuk bagi orang tu potong dan letak kuah..bayar baru dapat makan...jenuh okeh...sebab lama gilerrrr.....
Tu pun ada yang potong Q OT..selamba je ek korang?nak beratur tu tengoklah kiri kanan dulu...rasa tak confirm boleh tanya "cik tengah beratur ke?" gittchew...tu pun nak kena ajar ke?huhu........










Akhirnya.....
OT taknak bagitau harga berapa dia bayar nih hehehe....
Tu pun OT cakap nasib baik dia letak balik sekor Udang...kalau tak?








Tengokla tu..me ni berkobar-kobarlah nak makan sekali OT boleh pulak main HP...adoilaaa...terbantut selera okeh....











Tunjuk lagi sekali kiki...
Kalau ikut selera me serius sedapppp....
Rasa dia manis-manis pedas...yang best tu bila makan dengan cekodok tepung, sengkuang timun tu rasa rojak mamak, bila makan dengan segala bebola tu rasa macam makan Yong Tau Foo....puas hati lah....OT pun alhamdullilah puas hati....tak sia-sia OT beraturkan kan hehe....
Ni kalau ikutkan me boleh je habiskan semua...dasar kan?hahaha...tapi sebab OT asyik cakap kalau tak larat tapau je nanti makan...jadi tak reti-reti?kahkahkah...
So dah kenyang kitaorang balik rumah...tapi sempat beli jeruk dulu kat tepi tu...me beli 2 kg okeh...dah offer kat adik beradik semua bolayan so nak habis me makan sesorang hahaha....
Kitaorang kan sampai rumah awal okeh...pukul 8 lebih tak silap...
Pastu nak tau apa kitaorang buat?sampai-sampai terus tidur adoilaaaa....penat satu sebab hujan satu...sampai ke pagi tak bangun-bangun ye..punyalah sedap layan hujan........
Pagi esoknya patutnya nak round Penang for the last time tapi tak jadi sebab hujan lebat boleh tahan...so lepas breakfast lebih kurang then kitaorang sambung tidur sampai nak tengah hari hahaha..hampunnn Abang Maom....kitaorang macam penat sangat okeh...tak taulah kenapa....macam digam-gam mata...
Eh penatlah menaip.....nanti me sambung ye....




Bersambung....




















Monday, July 02, 2018

Satey Oh Satey...

Tajuk haruslah macam drama TV1 sikit ye...
Eh jangannnn..me kan makcik so memang suka giler okeh tengok drama kat TV1 tetiap hari Sabtu pukul 10 pagi tu tauuu...
Sebab walaupun ada yang ulang tayang, yang mana-mana yang kelakar tu memang I loikee...!
Kisahnya hari Jumaat haritu lapar terlebih..petang-petang me drive on the way balik rumah tu terus call Atie tanya dia nak tak gi makan kat Satey Willy?
Tapi katanya tunggu dia tanya Azrul dulu macamana....oo ok takpelah...
Dipendekkan cerita, me pulak tunggu je OT balik dari kerja...OT memang on je nak gi Willy tu....cuma OT hari-hari pun balik kerja memang pukul 8pm....so kalau apa-apa kena keluar lepas OT balik....
So OT balik kitaorang pun sambil siap-siap tu me call and ajaklah lagi sekali semua orang...
Me call Atie katanya taknak gi..ok takpe...pastu tanya lagi Anim....tapi Anim malas nak keluar....Ana memang taknak dah awal-awal...Emak pulak ada program raya dia...so berdua jelah kitaoranggggg...(haaaa jangan pulak cakap me dan OT tak ajak pulak ye....jenuh berbuih jugaklah mengajak semua orang tau....taknak gi takpe...OT selalunya kalau kata nak gi tu dia bawak je..sebab dah memang niat kan?)






Ni pic ni dalam pukul 10.13 dah ni...
Me pernah gi sekali dulu ke Satey Willy nih..OT tak pernah lagi..tu yang beria-ia me ajak OT gi sini....
Sebab makcik ko ni ingat-ingat lupa jalan ke Willy ni, jadinya kalini kitaorang guna Google Maps je....alhamdullilah senang jumpa....
Tapi keciwa okehhh....masa google awal sebelum bergerak tu diaorang tulis kedai tutup pukul 12.55 tak silap...kira lambatlah tutupnya....tapi kitaorang sampai sebelum pukul 10 satey dah habissss...mungkin sebab still musim raya lagi la kan?
Kecewa satey habis tu kemudian punya kecewa...katapun bukan rezeki haritu...tapi yang kecewa sakit hati tu bila kitaorng masuk situ (siap sebelum tu satu family jugak masuk...diaorang jalan depan kitaorang je pun), tapi sorang staff pun tak cakap kat kitaorang satey dah habis ke apa.........(cashier depan tu ada je terjenggul kat situ okehhhh)......
Ni dah duduk nak 10-15 minit jugaklah jadi pak mak pacak kat situ sorang pun tak menegur...OT panggil barulah staff sorang tu tanya Abang dah order?eh ehhhhhh of course le belum...korang ulang alik ulang alik depan kitaorang kot, takkanlah tak perasan dari tadi tuu....
Yang tanya tu pun kemain..dah tanya dia gi pulak amik kertas order amik pen..pastu datang kat kitaorang baru dia nak tanya kat staff lain satey ada ke takde..boleh??berperingkat okeh nak makan satey kat situ....hebat kan??paling verbulu....cashier tu buat apa?memang duduk jaga duit je ke?..kalau awal nak masuk tu bagitau satey dah habis ke apa ke takdelah kitaorang berkobar-kobar okeh....ni tunggu macam hapa (tak nampak pun busy...meja bersepah pulak tu tapi takpe mungkin sebelum tu tak cukup staff or ramai sangat orang makan).....tapi tanya lah..or bagitaulah....makcik yang elok-elok je ni pun jadi naik hangin....jauh okeh kitaorang datang..bukan duduk belakang taman tu.....
Last-last keluar dari kedai terus google pulak macam mana nak ke Samuri....nasib baiklah dah dekat jugaklah.......tetaplah jugak nak cari satey jugak okeh padahal semalam me dengan OT dah tapau satey Samuri kat Jejantas SB tu...dasar makan bermusim kan?








Ini orang kan dia berangin sebab lapar...tak memasal me lah mangsanya....kuar-kuar kedai tadi tu dan dan tulah dia nak potpetpet macam-macam yang takde kena mengena..semua pun jadi salah alahaiiii....Ya ALLAH berikanlah aku kesabaran..Amin....
Eh betul....me vervulu giler okeh....dah satey habis nak buat camne?eh OT tak marah sebab satey dah habis...OT bising sebab dia lapar giler (read: anak bongsu tak tahan lapar kot...kalau lapar dia akan jadi tah apa-apa..so contohilah anak sulong yang lapar pun watlekwatpis...apa kisahnya kang jumpa makanan kita makan jelahhh walau cepat or lambat kan?eh)....
Tapi kalau dah namanya Sue dia punya vervulu tu kejab jek....jumpa makanan terus sejuk hatiiii hehehe....(see peel anak sulong eh lagi).....








Tadi masa kat Willy kalau ikut yang kitaorang bincang me nak amik 10 Ayam 5 daging je dah....tapi OT kata order je 10 Ayam 10 daging.....
Tu kalau kat Willy la sebab kat Willy ada staff yang amik order...tapi bila sampai kat Samuri me tak tau apa-apa..me duduk je kat meja OT yang gi order...so tau-tau beginilah ordernya...
Ni OT order 10 Ayam, 10 daging, 5 kambing dengan 5 perut..sekian....
Nyaris jugak OT kata nak order rusa dengan arnab okehhhh.....








Sekian sangatlah kan?ni je yang tinggal okeh hahahaha....dasat tak kitaorang...??
Me dulu memang hantu satey...sekarang faktor usia sangat mana larat nak makan macam dulu....
Tu pun kata faktor usia tu 9 cucuk setel me makan hehehehe...
OT pun hantu satey jugak rupa-rupanya....tapi faktor usia jugak barangkali so OT setel makan 13 cucuk je.....










Jangan nak je je ye....me memang makan 9 cucuk..tapi me ada order Nasi Goreng Kampung jugak....order dalam mode kelaparan ginilah...nasik pun nak, satey pun nak.....
Nampak tak kuah dah nak kering??kitaorang kuah satey tu makan macam makan Mee Kari ye...seketul satey sesudu kuah kacang kau...habis kuah orang okeh hahahaha......







Muchuk-muchuk saya nih eh....
OT pun order Nasi Goreng jugak ye...tapi OT tak habiskan pun...dah tak larat...
Tapi makcik jangan..licinnn Nasi Goreng Kampung tu Iolls kerjakan..sedap jugak okeh (letak Aji banyak pun lantaklah...janji sedap hahaha)....
Nasi OT order sebab cashier kata satey siap lagi 30 minit...orang dah lapar ko suruh tunggu lagi 30 minit?haruslah OT order Nasi Goreng Ayam satu...
Makcik pulak masa OT tengah kat cashier tu makcik call OT..makcik mintak nak Nasi Goreng Kampung....(dah mintak kena habiskanlah....hahaha..sapa suruh tamak).....
Tapi kan bukan kata 30 minit tunggu..tak sampai 10 minit duduk tu semua makanan sampai okeh...cepat gilerrrr....
Tu nampak?kuah dah setel...balance Satey tu kitaorang suruh staff situ tapaukan....kalau suruh tapau diaorang bagi kuah lain nanti..bagus kan?






Cubaan masing-masing mengambik gambar masing-masing....







Makcik besarkan ye?hahampunnnn.....
Lawa pulak pic dari HP OT kan??
Bukti makcik makan licin kikiki....
Alhamdullilah...malam tu kenyang sangat-sangat....eh tertiap hari pun kenyang...syukurrr....








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...