Search This Blog

Showing posts with label Makan. Show all posts
Showing posts with label Makan. Show all posts

Wednesday, January 17, 2018

Farewell Zai...!

Zai kan Rabu lepas dah kembali ke pangkuan suami tercinta....alhamdullilah...
Senang citer, dah nak 5 tahun ye ke Zai? akhirnya Zai dapat tinggal dengan suami dia...honeymoon sokmo la lepas nih hehe.....
Diaorang nanti akan menetap kat Johor..lepas ni dah ada hotel pree la kalau gi sana hihihi.......
Selama ni diaorang PJJ okeh...ketabahan giler sangat...I is tabik spring toingtoing....
Ni pun Zai nak pindah nih Iolls tau last minit ye...last minit baru tau exact date......biasalah bila ada konflik...dah tak memasal "lost contact" kejab huhu....
Kebetulan...elok sebelum me nak kenduri kahwin me jemput Ema (my ex housemate), kebetulan Ema suruh me add kengkawan lain..kiranya Ema suruh me buat group la....
Bila dah buat group ha kauu kecohhhh....padahal ahli group 5 orang je pun hahahaha....
Tau jelah Ema macamana hahahaha...kepala giler-giler dia tu campur kepala giler orang lain memang gelak manjang kitaorang....tu baru kat group ye...kalau jumpa lagilah haruuuu...
Dah le memasing Charlie's Angel...eh betul....cuma pakcik Charlie jelah tak jumpa-jumpa kahkahkah......
Ni kan sebab Zai nak pindah for good so ada yang ajak jumpa beramai-ramai...buat farewelllah kiranya....
Orang lain masa plan tu laju je on...makcik pun..tapi berani dalam hati jelah hahahaha...
Sejak dah ada suami makcik dah tak boleh sesuko hati macam sebelum-sebelum nih okeh...orang lain me tak tau..me camtulah......
Sebelum-sebelum ni memang selamba je me nak gi mana-mana, memang main belasah ikut dan je..sekarang tak boleh ye....kena mintak approval dulu baru berani nak janji boleh ke tak huhuhu....
Tau tak, me nak mintak approval yang ni je dah makan hari ye...
Bila me mintak izin OT cakap tak boleh...huhuhu...
Pastu bila me tanya lagi ada ke OT cakap "saya benarkan, tapi tak izinkan...."....sabar jelah...ayat putar-putar okeh...makcik baru nak excited dapat gi, sekali hujung ayat macam haroommm eh.....
Tapi nasib baiklah last minit dapat...yeay...!!....kalau dapat joint harus makcik kena kecam dengan kengkawan seumur hidup okeh huhuhu....








Sebab nak kena tinggalkan baby besar suami so makcik mengambil inisiatif untuk masak satu lauk sebelum pergi hehe.....
Ni nak kata beli jiwa tak jugak...tapi macam tak sedap hati pulak lah nak berjimba macam tu jek....so tu yang masak....
Ni kan mula-mula OT nak me masakkan Ayam Sambal...oh tidakkk...makcik tak expert lagik..kalau Ayam Kari boleh...nasib baik OT cakap ok Kari Ayam...memang lajulah Makcik masakkan....hehe
So standby masak lauk sejenis (OT makan lauk sejenis je dah cukup...senang kan makcik??), pastu masak nasik siap-siap jugak....so barulah siap-siap then gerak.....
Me gerak dengan Sept...nanti Sept datang parking kereta kat rumah, then kitaorang satu kereta ke KD, amik teacher Mijon pulak......







With Ema....










Kawan-kawan kalau jumpaaa....
Ni gerak dari rumah me dalam pukul 10.30 am....sampai Shah Alam dalam pukul 11.30 camtu kot..eh tahlah....












Cubaan berselfie...tapi bergegarlah pulak.....









Me dengan Ema lagi...
Tapi betullah kata Mijon..Ema je yang still remaja lagik...sebijik macam dulu lagi okeh...tak rupa pun anak dah dua orang......









Pic Sos pun me amik ye....
Ni kan kitaorang kecoh sebab takut tak sempat makan macam-macam okeh....
Lupa pulak..kitaorang berdimsum ni kat chinese restoran kat Grandbluewave Hotel....
Makan buffet dim sum Uolls...punyalah lama tak makan dim sum camni huhu........








Zai...orang yang diraikan.....
Ni me main snap je ye....masing-masing nyembang sakan so tak sempat nak panggil.........








Sept...
Nampak tak beria-ria camne??









Macam dedatins dah Mijon hihi.........









Ema....!!
Yang ni kalau ada memang meletop tempat tu....
Orang lain pun kelakar, tapi Ema memang paling win...dia memang selamba sangat-sangat ye....







Ni yang sampai mula-mula....
Huduh giler rupa Yee Mee Goreng ni kan?hahahaha....huduh tak huduh, masing-masing rasa sorang sikit ye....lapar sangat dah memasing......









Tu dia.....
Okeh...fyi selection of food (dalam buffet dim sum) kat sini sikit...means...sikit dari kat tempat lain la....ada 26 jenis je yang kita boleh order....kalau tempat lain selection of food dia banyakkk...kurang-kurang nak dekat 50 jenis yang kita boleh pilih then order......










Ni nampak banyak sebab ada dim sum yang kitaorang order 2 or 3 bekas.....
Ni kan tengok ni memang terliur okeh huhuhu....











Makcik dan Ema lagik hihihi..hampunnn...
Kitaorang kan dah lama gilerrrr okeh tak jumpa....haritu jumpa kat wedding me pun sekejab jek....sebelum tu memang dah lebih 10 tahun kot tak jumpa..haaa...dasat tak?
Tapi bila jumpa amazingnya sama je macam dulu okeh...takde yang berubah langsung...i loikeee!!.....








Nilah geng makan kat rumah sewa kat Seksyen 2, Shah Alam tahun 2003 dulu okeh....
Me kenal Sept, Mijon dengan Zai tahun 1999 dulu....Ema pulak kitaorang kenal dia tahun 2003...lama kan??
Dulu kalau hari siang selalunya me makan dengan Sept, Zai dan Ema...sebab..sebab kebetulan pulak kelas kitaorang time free tu lebih kurang sama jek.....
Kalau dengan Mijon pulak selalunya makan petang or malam....siang Mijon tak boleh..dia dah kerja dah masa tu.......









Dalam banyak-banyak tetiba sayur kailan ni sedap hahahaha....
Ni kitaorang order dua kali okeh....
Yang first order tu double yang ni....yang ni buat tambah-tambah jek...








Ni pun kuih apatah....ok jugak...luar dia macam puff tu, dalam macam inti biji lotus tu jek....
Kitaorang masa mula-mula makan excited giler okeh...bila dah second round dah slow giler....bila dah third dah tak tertambah order...faktor usia sangat okeh....padahal masa mula nak makan tu takut sangat tak cukup......
Fyi, buffet ni dari pukul 11 camtu sampai pukul 2.30...pukul 2 last untuk order.....
So nak pukul 3 kitaorang bergerak balik....
Ema balik rumah, tapi me, Mijon, Sept dengan Zai ke KD....Mijon nak belanja minum kejab.....










Ni pun kitaorang dapat minum kejab je...my OT dah berbunyik huhuhu....so memang me kena gerak jugaklah jawabnya......
Me gerak dari KD pukul 5 tau tak me sampai rumah pukul berapa?nak dekat pukul 6.15 pm okeh.....kereta banyakkk.....
Pastu patutnya perintah berkurung me pukul 4....dah terlajak-lajak jadinya....tu yang bising OT...ampun Abang....
Anyway...memang best jumpa korang....rindu oiii...tak cukup sebenarnya kalau ikutkan...tapi tulah, masing-masing dah ada komitment...so susah jugak jadinya....
Apapun, good luck and all the best Zai....happy honeymoon hari-hari hehe.....
Nanti kita jumpa lagi ye...In sha Allah.....










Monday, January 15, 2018

Balas Dendam Ke....?

Korang me taktaulah...
Tapi haritu me nak kahwin tu Akak Azie, yang jadi ala-ala wedding planner me tu suruh me kurangkan makan....makan nasik especially...sebabnya nak bagi nampak fit or cantik bila pakai baju pengantin tu....
Tapi me ni jenis nak kurangkan makan tu memang takdelah....selagi rasa nak makan memang me makan je...
Kebetulan pulak me rasa sejak umur dah nak 40series ni me memang kurang dah makan....
Makan tetap makan okeh..cuma makan tu dah kurang....
Dulu selagi boleh telan walaupun perut dah nak pecah me makan jek...takde masalah...tak tipuuuuu....
Tapi sekarang ni tak boleh ye...sekarang kalau dah rasa tak boleh masuk so silalah stop sendirik....kalau tak mulalah rasa macam-macam huhuhu....faktor usia sungguh okeh.....








Okeh ni kisah lepas dah kahwin ye...sebelum kahwin makan ala-ala catu tak catu...tapi sebenarnya macam tak catu pun hahahaha....kalau ingat me catu sikittt..kalau tak belasahhhh.....
Cuma lepas kahwin ni dah tak fikir dah....selera makan pulak ntah kemain lain macam pulak naiknya...me ke OT ke sama jek kahkahkah..teruk kan kitaorang...aci belasah jek kan....??
Okeh..sambung..ni kan malam selepas gaduh tu hahahaha...selepas sampai rumah lepas gi hantar Anim gi Jengka tu huhu......
Ni kitaorang gaduh dari pukul 10.30 pm okeh...last gi jugak keluar gi makan...nak tau pukul berapa?pukul 1 pagi...adoilaaaa.....
Punca gaduh kecik jek...tapi dia punya impact amboiiiii....
Dalam gaduh-gaduh tu OT doklah hint hint pasal lapar....
Lapar tapi sapa yang tadi tetiba patah balik rumah?sapa...?eh
Ni kitaorang makan kat Nasi Lemak Royale kat Taman Dagang Ampang....
Ni first time me makan kat sana okeh...selama ni dok tapau jek...
Tapi okeh jugak makan memalam...lenggang sikit kedai....santai je makan walapun mata dah pedih-pedih dah sebab ngantuk haha.......
Ni kan masa mula-mula dapat nasik ni me cakap..."alamak, banyaknya nasikkk...."...konon tak habislah kan...sekali kau gone sekelip mata je okeh hahahaha....malu makcik kat uncle tau....memang tak beradap punya peruttt!....











My OT punya pulak....
Sejak balik dari Penang ni kemain lagi OT asyik nak cari lauk Kari Udang....
Ni dapat makan dua ketul barulah dia senyap hehehe....
OT kat sini memang makan kuah banjir..me pulak tetiba kat sini tak retik pulak banjir-banjir okeh....kalau makan Nasi Lemak Royale me memang tak suka campur kuah pulak...sebab nasik dia nih camtu je dah berasa...makan kering-kering je dah sedap sangat dah....
Ni pun sejak kahwin ni dah dua kali me gi makan kat sini....tapi tulah, kalau nak makan kena tunggu OT balik kerja...so malam-malam butalah jadiknya....sanggup tak sanggup nak gi jelah.....kalau cuti pun gaduh punya pasal pun dah jadik malam-malam buta makannya..adoilaaa.....








Nasi Ayam Hainan foodcourt IPC (IKANO POWER CENTRE) kembali hehehe....
Kalau lama tak makan kat sini memang masing-masing (me dengan Mijonlah pun) mengigau hahahaha.....
Ni pun masa order tu adik tu dah tau kitaorng nak order apa...sabar jelah....padahal bukan selalu dah pun kitaorang makan kat situ dah sekarang nih....
Nak tau, adik tu kan siap tau lagi set apa yang kitaorang nak okeh, pastu siap tau lagi nak nasik extra kahkahkah....ko kan dik..buat malu makcik je haiiii......









Sekarang makcik dah kahwin, so susah sikit nak keluar-keluar macam selalu....
Sekali sekala In Sha Allah boleh....hampun ye kengkawan.....








Mata dah bengkak...adoilaaah.....
Faktor kena menjaga suami makan memalamlah menyebabkan makcik tak cukup tidur....
Kang pukul 1 baru cakap lapar..adoila...tapi makcik redha okeh....makcik kan memang kaki meneman orang....no hal punya...lantaklah mata bengkak ke hapa...selagi boleh go.....
Ni dua je dulu makcik share citer ye...ada je lagi citer pasal makan-makan...tapi ikut mana yang sempat la tau....
Banyak lagi sebenarnya citer tertunggak huhuhu....





Friday, January 12, 2018

Hantar Anim....

Ni kisah hari Rabu, 3 haribulan yang lepas ni tau...
Me memang amik cuti awal-awal sebab nak kena hantar Anim mendaftar kat UiTM....
Tu pun patutnya hari Selasa tu hari Anim melapor diri kat UiTM, tapi last minit UiTM tukar venue dan date...so tu yang postpone sehari tu...
Hari kejadian kitaorang gerak dengan dua kereta..kereta me dengan kereta Ana...Atie tak dapat nak pergi sebab Abang Imraan pun masuk sekolah...Abang Imraan dah darjah 1 Uolls...tua dah makcik eh.....
Kitaorang gerak asing-asing...Ana la tak reti nak tunggu kitoarng huhuhu..padahal 10 minit lepas tu kitaorang pun gerak jugak..sabo jelah....
Ana gerak dulu then katanya jumpa nanti kat Bentong...Ana nak singgah breakfast kat kedai makan kawan dia kat Bentong tu....so okehlah...kita jumpa je kat Bentong ye......







Dipendekkan cerita...dah sampai pun Bentong....
Ni kan mula-mula kan me macam taknak breakfast..sekali dah Anim kata Nasi Lemak dia sedap terus makcik kau gi depan amik Nasi Lemak sepinggan rak hehehehe...tapi memang sedap pun Nasi Lemak dia......I loikee.....
Uncle pun mula-mula jual mahal taknak makan, sekali terjebak jugak beliau gi makan Mee Goreng hihi......








Diaorang sampai lagi awal, so diaorang dah setel dah breakfast.....
Lupa pulak, kedai kawan Ana ni dekat betul dengan Exit Bentong....
Nanti kalau korang rajin korang Exit kat Bentong then jalan terus...nanti nampak macam ada foodcourt sederet belah kanan korang, kedai nombor satu belah kanan tulah kedai kawan Ana...trylah..makanan dia not bad....sedap.......









Dah breakfast terus kitaorang gerak menuju ke Jengka...
Alhamdulillah, jalan adalah sangat smooth....hujan renyai-renyai tapi kereta memang kurang...so bawak pun santai-santai je memasing.....
Kitaorang gerak dalam pukul 9 lebih, sampai kat UiTM Jengka ni dalam pukul 12 suku camtu....bawak santai-santai Uolls, takde apa nak dikejarkan....










Lupa pulak me nak amik pic dari kejauhan....
Dining hall dia besarrrrr...siling dia tinggi....sedap je duduk sini walaupun beramai-ramai....berangin jek...tak rasa sesak....
Ni kan sampai-sampai je yang lain-lain cari parking..me, Emak dengan Anim gi kat tempat mendaftar.....masa tu OT siap tanya lagi kat me "kenapa pulak Ayang kena gi?"..tau tak apa jawapan me??..."Orang kat Mak Anim..." hahahaha.....mau tak, umur 19 tahun dapat adik ko...dah pangkat Mak Mak sangat me ni tau.....
Kat tempat mendaftar tu diaroang dah tampal notis kat setiap meja yang ada, so ikut je giliran apa yang dia dah tulis tu...senang je....(bila tengok Anim mendaftar ni terkenang oiii kisah 19 tahun lepas kikiki).......
Tu pun masa tengah nak daftar tu suami Muzie ternampak Emak then dia tegur kitaorang..terus dia yang "usherette" Anim suruh gi sana sini...Alhamdullilah...lagi senang, ada yang nak tunjukkan semua kan.......
Memang kitaorang berterima kasih banyak-banyak kat Tuan Zairiee...dahlah tu, siap breafing kat kitaorang lagi macam tu macam ni gitu gini...memang rezeki sangat-sangat bila dapat jumpa orang yang kita kenal....memang dipermudahkan...  
Dah daftar semua dapat kunci semua, so boleh dah ke bilik.........







Kat bilik........
Dah kakak tua-tua so memang itu ini begitu beginilah jadiknya heheheh...
Tapi takpe Anim...assistant ramai tu...kejab je setel mengemas.....









Ana pakai baju belang-belang...makcik pun nak jugak pakai hehehe......
Makcik kalau nampak baju ada ropol-ropol kat bahu memang laju je nak membeli....taktaulah napa suka sangat pesen yang gini.....







Sambil mengemas sambil kena dengan breafing dari Emak dan kakak-kakak hehehe...
Iyalah..first timer kan duduk asrama....harap-harapnya janganlah buat perangai macam me nih....homesick tah apa-apa, sampai lingkup pelajaran huhuuuu...........
Dah siap kemas kitaorang ke pekan Jengka kejab..nak beli barang-barang Anim buat tambah-tambah....
Nasib baiklah ada kedai serbaneka yang RM2.99 tu...jimat banyak okeh....kebetulan jugak barang-barang yang nak beli tu semuanya jenis untuk tambah-tambah apa-apa yang patut je..so jimat banyak jugaklah gi situ......











Eh ada pulak pic dining hall diaorang....
Nilah tempat diaorang mendaftar....
Ni macam kantin la untuk diaorang...besar okeh..selesa sangat-sangat.......
Tu roomates Anim..dari Temerloh tu....harap-harap memasing boleh go la hehehe....risau mak dengan akak-akak kat Ampang okeh....takut sangat Anim tak ok......








Petang tu me makan nasik dengan Sup Ayam..sedap jugak....not bad....
Makan dengan OT tu campur air tak sampai RM10...oklah harga untuk student kan....?
Kitaorang boleh stay kat situ sampai pukul 4.30 jek..sebabnya 4.30 Anim dah kena berkumpul kat hall ni balik......









Alhamdulillah...balik pun perjalanan smooth.....
Me dengan OT sampai rumah pukul 6.30 pm.....
Emak kan rupa-rupanya Ana bawak gi Genting Premium Outlet..kurang asam tak ngajakkkk......
Lupa..malam tulah me dengan OT gaduh besarrrr....adoilah.....pasal apa?pasal lapar..adoila......korang jangan ikut perangai makcik dengan Uncle yek....kalau citer pasal gaduh memang tah apa-apa tah puncanya....dah tua-tua baru kahwin macam ginilah..eh ke kalau kawin muda pun gini..entah.....
Ni Ahad ni kitaorang nak gi tengok Anim....kesian dia kitaorang tak dapat nak tengok dia minggu lepas tu....




Thursday, December 14, 2017

Dah Lama Giler Tak Datim!....

Ni kisah hari Jumaat yang lepas ni....
Dipendekkan ceritanya...sebelum-sebelum tu (hari Isnin kot tak ingat) memang me dah booking Nurul untuk ajak berdatim...nasib baik dia free hehe.....
Iyalah dah lama ooo kitaorang tak berdatim dihari Jumaat....
Sebab biasanya Me selalunya lunch hour hari Jumaat memang kerjanya tidur...takpun lunch kejab dengan OT...
So dipendekkan cerita lagi...pukul 12.30 hari Jumaat tu me terus gerak ke ofis Nurul di seberang pagar opis hehehe...
Dalam kepala masa tu memang me blur giler nak makan apa...doklah berfikir sebab me ingat nak makan yang ringan-ringan je sudah...
So Nurul masuk kereta me cakaplah jom kita makan pizza nak......
Boleh tak elok je Nurul cakap "jomlah, Dominos kat tepi tu jek..."..hahaha..senang kerja oiii...jalan kaki je sudah....tak payah buang masa nak ke belah Subang Dua nun......







Konon nak makan pizza kan?
Sekali kauuu tu dia.....









Kesimpulan order untuk dua orang makan haritu kihkihkih......
Dasat tak?
Habis perut penuh roti haritu hahaha.....








Iolls datim dengan Nurul ni ha....sekarang Nurul dah santik banyak dah oooo....jeles makcik...(makcik tetap maintain kusam oiii)......
Ni kitaorang bersembang macam takde kesudahan okeh...punyalah sakan....tu pun rasa macam tak cukup masa sangat ye...banyak naw cerita terkumpul kan...tu pun baru 15% je kot yang keluar hahahaha.....
Ni kitaorang datim sampai time dah kritikal sangat okeh.....nasib baik Nurul sedarkan makcik kamu ni hah...kalau tak mau sampai petang tak reti-reti nak berhenti....
Ok...makanannyatu takdelah habis pun...korang ni hagak-hagaklah..banyak ooo...dahlah roti...melainkan kalau nasik mau habis nih haha....


TAMAT



Friday, December 08, 2017

Tengkiu ❤❤❤

Dan dannn....eh

Ni kisahnya hari Rabu....
Eh kisah sebenarnya me dah berapi-api dengan OT dari hari Isnin..
Hangin tak hilang-hilang dari Isnin sampailah petang Rabu tu...
Memang me berapi-api tahap menjulang-julang lagi....
Kalau ikut level api me tu memang api tu tak boleh dipadamkan lagi dah.....terbakar oiiii.....
Me punyalah dah mengamuk, memang tahap tertinggi dah...memang by hook or by crook memang nak jadi apapun jadilah....(menaip ni pun dah spark dah ni huuu)......
Me selalu kata OT yang garang kan?tapi sekarang ni yang banyak temper adalah me....menurun ke apa nih?
Sikittt pun tak boleh silap ooo..memang mengundang kemarahan me sesaja...mengalahkan orang mengandung dah ni oiiii.....
Dipendekkan cerita...me punya hangin tu dari kat ofis sampailah dah nak pukul 8 malam tu....
Memang dari tengah hari kerja me adalah taip pepanjang kat WA....(perangai me kalau mengamuk memang OT kena tembak banyak-banyak)...nasiblah...sebab kalau dah keluar kat mulut kang memang maknanya tiada esok bagimu dah ye.....
Dipendekan lagik...so pukul 8 tu me tengah taip-taip tu sekali me dengar bising-bising kat depan rumah...tapi me bolayan kan je....
Pastu elok pulak Emak panggil me katanya OT datang....hmmmm......dah kenapa pulak nak datang kan??telenovela betullaaaa........
Nak taknak me sarung tudung teruslah ke depan....adoilaaa....
Muka memang macam taik habis dah ni....tapi sebab nak menjaga macho me hadapkanlah jugak....bencikkkkk!
Me kalau time macam tu memang me malas nak drama swasta sangat...me akan diam...malas ooo....
Tapi elok lepas tu OT cakap dia bawak makanan....(memang me mengamuk pasal makan punnnn...Iolls is very sensetip pasal hal hal makan ni ye....jawa sangat oiii)....
So nak taknak kenalah "berbaik-baik" dengan OT...huwaaaa...nilah kelemahan Iolss....why oh why???
Sebenarnya me kesian dengan OT jugak masa tu sebab muka dia pun dah macam takde darah dah..sedih kemain sangat dah ropanya huhuhu....sapa suruh kan?
Jangan berbulu ye kengkawan....biasalah....bak kata Mijon "laki bini gaduh memang macam gini"....huuuuu.....






Malam tu OT bawakkan Sotong Salted Egg nih sepack.....








Siakap sekor......










Ni dah curah kuah....
Pastu ada sepack ayam goreng tepung jugak...dia bawak ayam goreng tu sebab Imraan dan Umaar ada kat rumah jugak masa tu...diaorang kena duduk dengan Opah sebab Ibu diaorang kena warded...huhuhu......
Macamanalah makcik tak cair....tengoklah ni...me bukan cair sebab dia bawak makanan tu (cair jugak tapi takdelah cair sangat punn), cuma me kesian dia kena lari kejab dari tempat kerja nak hantarkan me semua nih....dahlah tu muka dia memang sedih sangat-sangat (OT is jenis very expressive...kalau dia suka or tak suka tu memang terserlah kat muka...so bila camni alahaiiii...sedihhh...me pun naik sedih jugak huhu)...........
Hmmm.....
Dah malas nak citer lagi huhu........









Ni pagi semalam..me amik Keow Teow nih...tau tak staff kantin tu charged me RM1 je huhuhu...terkejut oiii...mana nak dapat harga macam tu lagi kan sekarang nih...??
Tapi takleh kata jugak, ni dengan staff indon or dengan tokei dia memang selalunya charged berpatutan ikut apa yang kita amik...tapi kalau dengan adik sorang lagi tu pulak dia punya charged memang lain macam sikit....Iolls kadang-kadang sampai serem nak mengambik lauk walaupun secebis hahaha....










Ni tengah hari semalam....
Tercekik-cekik Iolls makan sebab nak kejar masa huhu....
Ni kat Shaz le pun...tempat kegemaran me sekarang nih.....
Pujaan tetaplah kuah kicap tu...tu yang bagi sedap sangat...
Ikan tu pun jangan, kalau ada yang berlado memang me amik.....
Tengok nasik OT kikiki ciputs je..me punya hambik kau penuh sepinggan.....
OT tu sebenarnya mintak kuah kambing, sekali dengan isi kambing-kambing terus dia bagi..dahlah member tu tak boleh silap makan sikit kang pening lah apalah...huhuhu....


TAMAT




Thursday, December 07, 2017

Tengkiu....



Citer petang hari Selasa....
Mijon ajak ngopi....Iolls haruslah sukee hehehe...lagi-lagi bila ada yang belanja kan..tengkiuuuu.....muahhh!eh....










Petang tu kitaorang order sorang satu Chicken Lasagne je dah....
Kitaorang kalau mengopi selalunya mesti order makanan merapu-rapu jek...(katapun pree kan hehe...)....tapi kali ni me paksarelakan Mijon order makanan yang dah tentu sedap kenyang....
Pastu kan masa sampai tu kitaorang tengok Lasagne ni macam kering je mula-mula okeh...tapi bila makan eh sedap pulak hahaha.....










Makcik kamu....
Biasalah kalau dah amikkan pic teacher haruslah teacher amikkan pic me pulak....
Ni kitaorang duduk kejab je okeh..lepas setel makan tu dah naik atas dah......








Ni Teacher Mijon punya....
Dark Mocha Peppermint ke hapatah...
Makcik tak sempat nak paw pulak kikiki...lupaaa......







Makcik punya macam biasalah....Dark Mocha..no sugar..less coffee, extra choco, extra milk dengan whipped cream ha kau kauu......
Kalini adik barista tu buat memang sesedap rasa...tengkiuuuu.....




TAMAT





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...