Showing posts with label Shah Alam. Show all posts
Showing posts with label Shah Alam. Show all posts

Friday, October 05, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan Hari Sabtu....

Jalan-Jalan Cari Makan Hari Sabtu 29 September 2012 kaedahnya.....


Food Court Seksyen 2, Shah Alam....
Sept yang suggest kitaorang ke Shah Alam sebenarnya....
So, me dengan Mijon alang-alang memang dah free so setuju aja gitu...
Sept dari rumah dia sampai kat rumah me dalam pukul 11.45 pagi...
So, sampai rumah Mijon campur kena singgah beli ais kat 7E dalam pukul 12 lebih...
Tapi tau jelah...dah namanya Mijon..orang dah sampai dia baru nak mandi bagai...huhuhuhu...
Tunggu punya tunggu jadi bergeraklah kitaorang bertiga cun-cun time azan Zuhur berkumandang.....
Tempat singgahan yang pertama adalah di Foodcourt Seksyen 2, Shah Alam...
Dah memang lunch hour kan...so haruslah lapar....
Tak payah cakap banyak....kitaorang kalau kat foodcourt kat Seksyen 2 tu senang je.....14 kali pergi 14 kalilah jugak duduk di tempat makan yang sama, menu yang hampir sama, air yang sama dan beli di kedai yang sama.....kikikih....senangg...confirm sedap...confirm makan dalam kepuasan to the max gitu...hihihhhihi....


Mula-mula tunjuk gambar ABC ni dulu...
Mijon yang order...tak taulah ni ABC special ke apa....tapi memang sedap sangat ni tau...
Me dahlah macam teringin-teringin nak makan ABC Coklat (kat foodcourt ni memang belambak orang jual ABC Coklat dan semuanya sedap giler rasa ABCnya....sangat bercoklat gitu....), sekali makan yang ni i sukaaaaa..sebabnya ada juga dia campur coklat makan pulak dengan Kacang Tanah tu memang krup krap krup krap tak boleh bercakap sebab sedappp.........hihihihihii.....
Beli satu je cukup walaupun sebenarnya tak cukup pun....tapi disebabkan perut dah full giler, tak payahlah nak tambah lagi..... 



Lunch kami....simple...tapi memang tak terangkap punggung okeh.....sedap ya hamatt....
Ni pun amik ala kadar katanya sebab Mijon dah kenyang....kalau ikut hati perut me yang memang tengah lapar tu mau amik lagi tu....hehehehheh
Kalau nak tau...harga kitaorang makan ni semuanya tak sampai pun RM20 ye....
RM15 untuk nasik dengan lauk pauk...pastu RM4 lebih untuk ABC dan air....murah giler kan....?i like!!
Fyi, foodcourt ni memang penuh je dengan students, cuma kalau weekend kurang sikit penuhnya...
So, don't aspect tempat ni lebih-lebih....kat sini sah-sah foodcourt kan....lagipun memang target groupnya students...so kalau suka tempat fancy atau cantik tu tak payahlah pergi....
Kitaorang takpe, tempat tak cantik tak fancy or comot pun tak kisah dah.......tempat ni mengimbau okeh...lagi kalau setahun tak pergi sekali tu memang terkenang-kenang je gitu...hehehehehe
Lupa pulak, kitaorang zohor kat Foodcourt tu....untuk tempat solat perempuan suraunya terletak kat hujung sekali, sebelah dengan ofis foodcourt....


 UiTM, Shah Alam
Patutnya lepas makan tu nak ke Seksyen 7, nak melawat Jakel Shah Alam kaedahnya....
Tapi tah macam mana bila dah lalu depan pintu masuk UiTM tu terus je kata nak masuk dalam....
Masuk pulak tu secara haram kengkawan....elok pulak time lalu kat tepi polis bantuan tu semua abang polis tu tengah tak herankan Makcik Viv ni lalu...apa lagi....zoooooommm!terus masuk....hahahahahah....
Huuu...masuk dalam adalah mengimbau okeh....me memang tak suka tau....rasa macam hatiku berdarah kembali je tau....huhuhuhuhu....
Tapi tak kisahlah....just nak tengok apa yang jadi kat dalam tu kan....lama giler kot tak masuk sana....
Last mungkin dalam tahun 2004-2005 kot.......lama kan....?

DSB...
Masihkah korang ingat kengkawan oiiii....?
Tempat korang dok konvo tulah kan....



Yes...saya tak pernah mengambil gambar di sini....
So terus suruh Mijon amikkan gambar....


Tangga nak ke menara....


Sebaik tak parking kat sini tau...kikikih...sedar diri gitu....




Kawan-kawan saya di depan DSB.....



Ni Mijon yang suruh amik ye.....kikikih....belasah je...



Prof. Mijon.....



Feeling jadi Timbalan Ketua Juruaudit kejab....hahahahah....
Kat atas ni kitaorang ala-ala seludup je okeh....nak turun dari Makcik Viv pun takut-takut...dok tawaf 2-3 kali baru berhenti....takut ko..kang **** guard pak guard datang kengkawan...huhuhuhu...seriau dapat saman....kikikih....



Sempat amik ni je....
I kan driver so tak lepas gitu kalau nak amik gambar ke apa....so dapat amik camni pun dah bersyukur...hehehhehe...
Dewan Agong Tuanku Cancelor....bangunan baru tau....tempat konvo baru ni kan....(iya kan Muzie???)....
Kagum sekejab okeh....tetiba kat padang kawat/stadium dah ada bangunan baru...bangunan ni siap potong jalan lagi tau...kemahin lagi.....
Yang lain-lain tu still sama...takde yang berubah..kalau ada pun pertambahan bangunan je....
Pastu disebabkan dah banyak bangunan bertambah agak confuse jugak bila tengok jalan yang ada tu....tapi don't worry, pusing-pusing balik jumpa lah jalan yang betul....

Dah agak puas pusing-pusing terus je keluar.....
Kembali ke area Seksyen 7.......


A&W Seksyen 7, Shah Alam....
Tersinggah jugak....
Septlah...dia dah tak tahan nak membuang air kecil nampak je Petronas terus suruh berhenti...
Eloklah pun...dah nak masuk time Asar pun time tu...
Mijon pulak kata dia nak beli root-bear float, so me suggest dia beli something then kitaorang menyusul kemudian...
Tapi boleh tak toilet penuh kena beratur....
Terus je masuk ke A&W join terus Mijon....
So terhasillah gambar di bawah ini....



Mula-mula katanya nak makan Coney Dog...sekali terjebak...Coney Dog ke mana tiba-tiba order benda lain gitu...hehehhehe...
So, terus je kami order Root-bear float 2, Curly Fries 1 dengan Waffles 1...
Kenyang giler okeh.....perut penuh giler kot....huhuhuuhu...
Tapi tulah kan, kang tak makan kang menyesal...alang-alang dah beli....
Lagi satu....Waffle tu takdelah best mana me rasa (my personal opinion lah ye...)...rangup tu me suka...tapi tawar gitu, so taklah i termimpi-mimpi nak makan lain kali...hihihihihi...
Dah setel makan terus je Asar kat situ...best jugak...tempat lapang dan bersih...i like!!



 YB Burger, Foodcourt Anjung 7, Seksyen 7, Shah Alam....
Kata nak pergi Jakel????
Tak pergi pun kengkawan oiiii.....
Walaupun Sept 40 kali sebut nak ke Jakel...Alih-alih keluar je dari Petronas tu terus je mencari YB Burger nih.....kuikuikui....Sorry Sept....
Ada me menggoogle sebelum ni....so dah ada info serba sedikit...lagipun alang-alang dah sampai Seksyen 7 Shah Alam kan...(siap check cari alamat lagi masa duduk kat A&W tadi tu tau....)
So belasah je cari....
Tu pun sempat bergaduh-gaduh tu okeh....sabar jelah....
Nak mencari pun boleh tahan sesatnya.....
Tengok alamat macam dah betul...Anjung 7...tapi apasal takde pun kedainya???adooiiii....
Punyalah cari punya cari, gaduh punya gaduh...akhirnya turun jugak dari kereta check kot-kot memang kedai tu ada kat situ....
Sekali betul okeh....YB Burger ni memang confirm kat Foodcourt Anjung 7...tapi di tingkat bawah rupanya ye....
Kalau tengok rupa bangunan macam setingkat je, tak rupa macam food court pun......tapi tak...rupanya...kat bawah bangun ni ada foodcourt....
So...dah nampak tu laju-laju je cari seats....
Seats haruslah dekat dengan kedainya...heheheheh...supaya senang nak order....
YB Burger ni kat dalam foodcourt ye...mati-mati masa tengok dalam blog orang lain tu ingatkan kedai (rumah kedai....)....
Masa kitaorang sampai kedai macam baru bukak je rupanya....
So tunggu kejab..bila tengok ada yang dah order terus je join mengoder sekali....
Mula-mula confuse...mana nak order ye??
Sekali rupanya order kat meja depan tu ha....
Ada menu then terus order je....
Cara order senang...tunjuk je nak order saiz yang mana 1, daging apa, nak roti yang mana satu, nak sos yang mana satu, dan nak extra apa....dapat resit tu simpan...bayar nanti nak balik karang....
Kitaorang order burger saiz 500gram, roti Wholemeal (masa tu ada choices of plain dengan wholemeal sahaja), patty Mushroom, sos nak semua, sayur nak semua pastu add cheese 1 slice....
Harga RM21....RM20 untuk burger...pastu RM1 untuk cheese tu....


Dah order burger besar air pun harus besarrrr...hehehehhe...
Kat situ ada satu lagi kedai jual air jus-jus nih....
Saiz gelas pun macam-macam....so kitaorang order Jus Apple saiz XXL terus....
Beli air pun segelas je...jimat...
RM6 segelas....
Tapi satu je..orang pesan kurang manis...sekali dapat...mak aikhhh....lebih manislah pulak.....
Tambah suku botol air mineral pun tak kurang jugak manisnya...huhuhuhuhu....





Hahahaha...giler besar kan burger tu....????
Masa dapat mula-mula tu masing-masing happy face gitu...hihihiii...sukaaa....
Tapi rasanya....??
Huhuhuhu...disebabkan me dah bagi high expectation sebelum makan so bila dah makan sedikit keciwa gitu....
My personal opinion:
Burgernya rasa biasa-biasa sahaja...maksudnya rasanya hanya macam burger yang jual selalu tu je (tapi yang selalu jual kat stall tepi jalan tu ada yang rasa lebih best kot....)....
Roti pun sedikit kering....daging pun rasa tawar je, takde rasa Mushroom pun........tapi entahlah... taste me lah kot...orang lain me tak tau....pada orang lain mungkin sedap ya hamat kan.....?
Tapi tulah..dah namanya pun oversized burger memang puas hati giler jugak sebab dapat makan banyak-banyak kan....hehehehhe.....(tapi tak habis pun...lebih kurang suku burger dibawak tapau...)
Dan...
Lepas dah makan dah kenyang nak terbelahak tu terus balik ke KD pulak......
Singgah rumah Mijon kejab...sempatlah solat, makan Nasi Ayam Hainan Ma Mijon yang sedap tu, main dengan Humaira kejab....
Lepas tu terus ke Sri Bintang...
Sri Bintang tu tempat kitaorang selalu melalak dan menyumbangkan suara gitu....hehehehe...
Melalak 3 jam...gian okeh.....me dengan Mijon je pun yang pegang mikropon ye....Sept siap tidur lagi ko.....nampak sangat suara kitaorang berdua ni sedap sangat sampai Sept boleh tidur dalam tu...hahahaha....
Last pukul 12 balik....terus hantar Mijon, me balik Ampang, Sept amik kereta terus shot balik rumah dia.....

Sekian.....




Monday, May 30, 2011

Marathon Merayap Hari Sabtu...

Pagi
Pagi-pagi lagi selepas pergi breakfast kat Rashid dengan Emak dan lepas tunggu Imraan sampai rumah terus me ke Kota Damansara...
Nak menjemput Puan Sri Mijon dan adik-adiknya untuk ke kolam PADE...
Sampai sana dah pukul 10 am..tapi belasah jelah, ada lagi 1 jam 15 minit sebelum kolam kat situ tutup bagi sesi pertama....
Atas ni gambar kolam Ahad minggu lepas...
Ingat nak buat entri..tapi tak ada de...haram sampai ke sudah tak buat-buat pun......
Kat PADE kitaorang practise berenang sampai 11.15 am (berenang le sangat...kuikuikui) terus kitaorang ke Tesco, Shah Alam...
Tesco kan sebelah je...so, cun sangatlah kan...tak payah drive jejauh...
Ni kali kedua kitaorang pergi melawat tapak ke sini...
Minggu lepas pun ke sini jugak, Mijon beli barang-barang dapur..ok jugak, sambil meneman orang beli barang, sambil tu cuci cuci mata sekali...


Ni gambar merpati 2 sejoli...sambil shopping barang dapur sempat lagi berchenta....
Cupp..jangan marah aa..orang dah kawin..so lesen besar gitu.....kehkehkeh....


Mijon belanja me 3 ulas Durian ni tau...
Dan 3 ulas durian ni me makan tanpa pelawa sesapa ok..gila buruk perangai...kes teringin bebeno...


Orang lain bertungkus lumus dok ejas barang nak bagi muat dalam Makcik Viv me ni..me dok bersenang lenang menala Durian...huwahahahahhaha...kes tak sabar nak makan dah..takut kalau simpan makan kemudian rasa Durian tu terjejas...huhuhuhu..sabar jelah...

 Tengah Hari
Sebelum letak barang kat dalam kereta, sempat lagi booking tempat kat JM Bariani House nih...
Ramai orang kan, so booking siap-siap, pastu simpan barang terus ke sini balik...

Puan Sri Mijon berbesar hati belanja kami semua...
Terima kasih daun keladi yea...lain kali belanja lagi..hehehheheh


Yang sampai mula-mula...
Kuah Dalca ke Dhal ni....

Yang kedua menyusul Tauhu Bakar ni...
Sedap...selalunya Tauhu Bakar tak rangup kan, tapi kali ni rangup giler..so, memang jadi sedap melampau ok...


Nasi Bariani Gam Kambing
Mijon punya....

Ayam Goreng..nasi bariani lupa nak amik..
Dik Nor punya....


Nasi Bariani Kambing...
Syed punya...


Nasi Bariani Ayam Masak Merah...
Me punya...

Apalagi..jomlah makan....
Me makan guna tangan ok...rugi oo makan nasi Bariani guna sudu dan garfu...
Ni nak 'lawan' makan punya pasal dah tak menyempat nak mengambik gambar air...hehehhehe...


Bil yang dibayar oleh Mijon...muah..muahhhhhh!
Sebelum lupa...JM Bariani House ni makanannya memang boleh tahan tau...
Bagi bukan penggemar Nasi Beriani macam me ni..me kata SEDAP ok...
Nasi dia kurang berminyak dan kurang berempah..ngam-ngam je rasa dia...memang sedap lah...
Jadi kalau teringin silalah rasa ye..selain kat Tesco Shah Alam, kat Tesco Ampang pun ada tau...
Harga pun oklah..tak mahal sangat tak murah sangat...bolehlah untuk sesapa yang memang suka makan Nasi Bariani...(kejab Beriani kejab Bariani..mana satu nih???)


Seterusnya....
Dah hantar barang-barang dan dah hantar adik-adik semua balik (kes taknak berebut mikrofon punya pasal, hahahahahaha..keji je kami kan...) terus kami ke sini..


Tengok gambar pun dah tau dah ke mana kan...heheheheh
Dalam plan on the spot ni dapatlah kitaorang berkaraoke selama 3 jam...hahahahahar..giler best...hilang gian u...
Habis time 6.15 pm teruslah balik ke pangkal jalan rumah kan....tak reti-reti???
Elok jugak sampai rumah sebelum azan Maghrib....huh legaaa.....

 Malam
Sudah....sampai-sampai rumah Atie pulak ajak ke Jusco...huwaaaa...bila nak dapat rehat nih????
Sebab taknak menghampakan permintaan adik sendiri,...
Mandi-mandi solat bagai terus ke Jusco AU2....
Dahlah malam tu ada Pasar Malam..dah tak pasal-pasal mengagau nak kena mencari jalan lain.......(kes jalan biasa tutup untuk pasar malam le...)
Siap tanya Nurul, tanya Syawal..last-last ikut jelah jalan yang me tau tu...jauh pun jauhlah, janji tak sesat...
Sampai pun dah dekat pukul 9 pm...berdesup shopping...tapi Atie jelah..me takde peruntukkan gitu...hehehhehehe, so diam-diam teman orang bershopping sudah....
Dan Atie tak shopping kasut pun..ni gambar masa dia lalu kat sini sahaja...dia just shopping baju untuk Imraan sahaja...huhuhuhu..sian dia..baju sendiri tak bertukar, tapi untuk Imraan segalanya tip tip ok..memang dah jadi Ibu gitu kot..hover gitu...hehehheheh...
Pergi Jusco AU2 pun kejab je..pukul 10.30 pm dah sampai rumah pun...tak suka shopping-shopping time orang nak tutup kedai kan...sebelum 9.50 pm dah cabut....

Maka, habislah marathon merayap untuk hari Sabtu....fuhhh..giler berjalan satu hari suntuk.....huhuhuhuhehehehheheh....

Opss..sebelum lupa...
Tadaaaaa....Lompat Tikam lagi...hehehehhe...
Balik-balik rumah dari Kota Damansara terus nampak Lompat Tikam ni..apalagi..sebelum keluar pergi Jusco tu sempat lagi makan semangkuk....hihihihihi..nyum..nyum...nyum..sedap sedapppp......terima kasih Emak....!!!


Thursday, March 31, 2011

Practise Swimming...Akhirnya...

Sekarang PADE (Pusat Akuatik Darul Ehsan) dah canggih tau...
Siap dah ada gelang tiket nih lagi....sebelum ni pergi takde pun, takat bagi tiket biasa tu je...
Tapi bagus jugak, senang diaorang nak pantaulah kot...
Tapi jangan risau, walaupun PADE dah makin canggih, tapi bayaran tetap sama yea..RM2.50 Dewasa, RM1.50 kanak-kanak....^_^

Sambung ke cerita asal...
Hari Ahad lepas, kitaorang pergi practise swimming lagi dan masih di PADE juga (sila rujuk gelang tiket...)...
Kan kitaorang dah 'bercuti' dari berswimming dah dekat 2-3 minggu (kelas skip 5 minggu, tapi practise ada jugaklah pergi sekali sekala..)...
So, jadi rasa macam tak puas hati tu lebih gitu, kiranya nak jugak pergi practise walaupun sehari sebelum tu dah masuk kelas balik...
Dan seperti biasa memang  tiap-tiap kali weekend nak practise tu kitaorang jugalah iaitu me dan Mijon je yang sah-sahnya free...so seperti yang dijanjikan, pagi-pagi Ahad tu dah terjengul dah kitaorang kat sana...
Eloklah pun, sampai sana cun-cun je kaunter depan tu baru nak buka (tepat pukul 9 tau....semangat lebih gitu...)
Time tu Cikgu Ayeen pun ada, siap ajak kitaorang swimming kat area dia mengajar lagi...Aduiiduii...stress gitu, practise pun ada cikgu nih.....hehehhehe....(see cikgu Ombak memang baik-baik belaka, bukan time kelas pun tak lokek nak bagi free lesson......)

Nak tau, kitaorang berenang selama 2 jam setengah (Sue tu berenang le sangat kan, iyo-iyo je.....kuikuikui...) ...Dari pukul 9.15 sampailah pukul 11.45 ko....amik...memang tak reti-reti nak keluar kan...?
Tu pun macam biasa, dah kena pritttprittt dengan guard kolam baru reti nak berambus...hehehehhe...
Ntah, guard pun lupa kot, padahal, time tutup sesi tu pukul 11.15..terlajak sampai 30 minit baru dia nak menghalau....
Berbalik citer pasal practise tu pulak, sangat-sangat tak sangka ok...
Malam Jumaat tu time kelas me kan still 'malu-malu buaya', tapi bila time practise ni tah dari mana tah datangnya semangat berani tu ntah,  slow-slow dan tak disangka-sangka me telah berjaya meluncurkan diri dengan mengunakan kickboard....yeay yeay, walaupun guna alat bantuan tapi me dah boleh glide dah...hihihihiihi..yipppiii...!opsss...Alhamdullilah....
Serius, tak sangka sungguh....hhuhuhuhu (terharu i...) kembang kempis kejab hidung dada i ni tau...kuikuikui...
Cikgu Ayeen siap cakap, katanya..."dah ok sangatlah tu awak dah boleh glide..A plus-plus sangat dah..."...me cakaplah yang me ni tak ok lagi sebab just berani glide guna kickboard, tak berani nak buat sendiri macam orang lain, tapi Cikgu Ayeen tetap kata ok dan tetap jugak bagi puji-pujian....auwww..malu saya tau cikgu puji berlebih-lebihan gitu....heheheheh........^_^.....tak sangka cikgu perhatikan dari jauh tau..auwwwww, malu i sekali lagi.....
Lepas dah berani tu me ni apa lagi, memanjang le nak glide..umpama 'budak kecil dah dapat kaki'lah kan...over gitu, sampai Mijon ajak naik pun me wendakkkan je...heheheheh
Dah reti glide tu, me try la pulak kicking, tapi tak bergerak-gerak pulak, statik je setempat, penat i tau...huhuhuhu...
Cikgu kata, kick dah betul, tapi masa kick tu kena kuat, pastu kena lock cepat-cepat kaki tu supaya daya terjahan tu jadi kuat...
Oooo...ic..ic...(Sue berkata didalam hati...)
Tulah, ingatkan nak buat lagi, tapi time tu dah masa kegelinciran..so tunggu next class la nampaknya....

Ni gambar selepas berenang-renangan...


Panas giler...masa dalam pool tak rasa pun panas, pakai goggle bertintedlah katakan...tapi bila buka goggle, amik ko...rentung kitaorang...tulah, sapa suruh berenang tak sedar diri...
Gambar time berenang takde ye, sebabnya kitaorang datang berdua..
Seperti biasa, lepas je swimming  perut akan rasa keroncong ya amat sangat...so, kenalah cari makan...
Pusing punya pusing, last-last ke Giant jugaklah kitaorang...
Nak cari nasik, nak cari nasik...nak carik nasik...


Ni Nasi Beriani Mijon punya....
Me punya nasik kandaq je (aje lah sangat....hehehhehe), time ni tak beli lagi...dah beli, tak sempat nak amik gambar..laporrr...
Serius lepas je makan ni, badan mak aiii..penat giler...macam baru berlari pecut dah rasanya...
Tapi me tahankan je, sempat lagi shopping-shopping barang rumah Mijon lagi tu, padahal mata dah terbukak separuh je...
Last-last sampai rumah nak dekat pukul 3.30 pm...konon lepas solat nak lah buat sleeping beauty, tapi tak boleh lelap ok, musing kiri musing kanan, sakit sana, sakit sini, sengal sana sengal sini, last-last sejam lepas tu bangun....sakit badan oiiii....
Ni baru pandai glide je tau..kalau pandai swimming guna kaki dan tangan macam Mijon dan kengkawan tah macam mana pulak rasanya....huhuhuhu...
Dan, alhamdullilah...2 hari je rasa sengal-sengal sakit tu, hari Rabu dah normal seperti biasa... 
Tapi tulah, bersenam bagai nak rak dan makan pun bagai nak rak jugak camno?
Ala-ala ko bakar lemak 200 gram pastu ko makan tambah lagi lemak ke 300 gram...
Tapi takpe, bak kata Mijon, janji dalaman sihat...waahhhh..ayatttt....!
Agak-agak betul tak tu...??


Tuesday, March 29, 2011

Makan-Makan...

Jumaat Tengah Hari
Berdating dengan Nurul dan Becah kat Jusco AU2...
Kononnya nak gi window-window shopping je..sekali baru teringat nak mencari barang..niat nak buat Ayam Roasted hari Sabtu nanti...
Sebaiklah dapat barang-barangnya..so lega, tak payahlah Sabtu nanti kang meraban nak cari merata-rata...
Lepas masing-masing tershopping (sebab mulanya tak niat pun...), terus kitaorang makan kat foodcourt...
Nak cari nasi gitu..lapar nasi...hehehheh...

Me dan Becah makan Nasi Ayam...
Tengoklah ayam me tu, penuh lemak berkrim gitu...mula-mula syok je makan...tapi bila nak habis tu tetiba rasa muak ya amat...nak muntah pun ada..tulah..gi tala kulit ayam banyak-banyak kejadahnye kan..padanlah muka...!


Nurul pun makan nasi jugak, tapi nasi campur..nyum..nyum..sodap jugak lauk yang dia amik..huhuhuhuhu
Nasi campur kat foodcourt ni rasa dia boleh tahan...sedap macam makan kat kedai..tapi harga..memang boleh tahan jugakla...kalau salah amik mau tercekik nak membayarnye...hehehhehe


Jumaat malam...
Lepas kelas berenang tu, wajib haruslah pergi cari makanan kan..laparrr...(kan me cakap, lepas berenang lapar dia lain macam...)
Ema ajak makan kat Pakmal seksyen 11..ingatkan Pakmal manalah, rupanya kat foodcourt Seksyen 11 tu, Pakmal tu nama salah satu stall rupanya...cehhh....patut tak tau...
Tapi, kitaorang pergi bertiga je, Sept tak dapat join sebab esoknya dia pagi-pagi lagi nak kena pergi kerja..kena OT pasal apa tah...
Tapi, kitaorang tak makan pun kat stall Pakmal...makan kat stall masakan siam ni...(betul-betul tepi Sate dengan Otak-otak..)..
Order macam-macam ko, kalau sebut mau pengsan korang nak bayangkan macamana kitaorang boleh habiskan...hehehhehe..
Ni gambar sebahagiannya sahaja...sebahagian ok....sebahagian....tak guna bersenam pun...huhuhuhu
Me bawak gambar-gambar yang kitaorang pergi berjalan..so, sambil borak sambil layan gambar....



Kawan-kawan memang tak boleh jumpa...ada je 'isu' yang keluar...


Order pertama yang sampai....Sate 15 cucuk, amik campur daging dengan Ayam...
Sate kat Aimar jugak yang terbaik...huhuhu..kat sini sate dia rasa oklah...cuma tak faham rasa kuah dia...rasa lain sangat-sangat dengan kuah kacang yang me pernah makan...ntahlah...


Permintaan saya nak makan Udang Tempura..
Masa order siap sebut Udang Tempura lagi..padahal udang Goreng Tepung je pun...sebaik akak tu paham..heheheh..tu pun tersipu-sipu je dia...(Tempura kan dalam bahasa Jepun...)
Ni pun sedap...suka tang tepung dia yang kembung-kembung garing tu...


Ema order Keow Teow Kungfu...terbaik ko...memang marveles...cukup rasa...
Kalau kat SA ni mee/keow teow dia mesti salut dengan telur, tapi kalau kat area rumah me haram, mesti dapat mee kosong je...tak kungfu langsung, huh!!


Saja amik gambar Sambal Belacan lagi sikit nak tumpah ni...tak makan pun, tala Timun tu je..tu pun tak habis...


Tomyam Campur pun ada...ni pun boleh tahan...
Ema kata dia suka makan kat sini sebab orang tu masak macam beria-ria....maksud Ema, orant tu masak macam masak kat rumah, complete semua dia taruk...memang berlambak la isinya....rasa pun sedap belaka....
Tapi memang iya pun...semua food kat sini sedap-sedap pun...lain kali boleh singgah lagi.....
Lain, kitaorang order Ikan Kembung Masak Pedas dan Kailan Ikan Masin...
Licin semuanya ko..betul-betul lapar nih....terkejut tak dengar???(tak payahle terkejut, bukan baru ni je pun buat gini...hehehhehe)

Sabtu pagi
Me berdatingan dengan Emak dan Anim...
Malam lepas swimming tu kan me menumpang kasih tidur kat rumah Mijon, balik je terus mandi dan terus je pergi ke Rashid...
Emak makan Tosei...


Me amik Nasi Lemak dengan Ayam Goreng Rempah...

Anim pun order Tosei jugak...nyum..nyumm...
Tapi tulah, me dapat makan separuh je Nasi Lemak tu, pastu dah kena bagi Anim pulak, tu tak kisah, tapi lepas tu Tosei Anim me kena habiskan pulak, tu pun sebaik Ayam Goreng tu Emak me yang habiskan...kalau tak..adoiii......
Walaupun masing-masing ada makanan sendiri still nak jugak makan yang orang lain punya...biasalah..semuanya nak makan kan, tu yang jadi gini...kalau tak nanti menyesal...

Sekian, cerita makan-makan...^_^



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...