Search This Blog

Friday, October 31, 2008

Bestnye Esok....



Hm..esok ade reunion..
Anniversary 10 tahun perkenalan kitaorg....
Best..best....


Mlm karang Zai dtg sini, me jmput dia..tido rumah kecik me tu...
Lps tu mungkin nk lepak2 kat mamak ke hape..nk borak2 intro la katakan...
Esok pagi lak..Sept dtg rumah..park kete kat rumah me..
Then, terus gi rumah Mijon...


Mijon esok ade meeting, start pkl9 am katanye...
Meetingnye kejab je, tapi ade makan2 lps tu...
Mijon kata kitaorg lepak2 je dulu rumah dia..
Hureyyyy...bestnye.....boleh lepak2, borak2 lame2....

Akak lak menyusul kemudian...
Katanye nak masak untuk laki dia dulu...tu no hal..jnji dtg...

Esok lps Zohor kitaorg ade makan2 besar....

10 tahun perkenalan....
10 tahun susah senang bersama....
10 tahun yg tak boleh dilupekan....(tetiba ayat powerrr...hhehehhe)....



InsyaALLAH...esok berjumpela kami sume...
Kita longgarkan mane yg ketat, kita tutup mane yg lomponggg yeea.....



p/s~cute je rase gmbo nih...(tetiba emo and feel nostalgia lak dtg..hhehehe)

Thursday, October 30, 2008

Misi Makan-Makan Dulu...

Anim kan dh beria2 ajak me tgk movie...
Musim High School Musical 3 (HSM3) la katakan...
Sabtu lak me dah tercancelkan..gara2 mls nk Q beli tiket...
So, me telah mereschedule balik...me janji dgn Anim n Ana utk gi hari isnin pulak...

Hari isnin pagi me kan ade kat rumah Sept....jadi haruslah bergegas balik rumah cpt2...
So..lps je balik dari rumah Sept...terus me siap2..Dh mcm Speedy Gonzales dh time tu rasenye...
Balik2 smpai je terus cuci muke (sebaik dh siap mandi kat rumah Sept)....pakai baju (tak iron ok...)...n terus siap2 turun...Kecoh2 cmtu..10.45 am smpaila kitaorg kat KLCC....(iye..KLCC lagi...)...
Alang2 nk tgk movie me nk gi tukar handbag me skali...tu yg sanggup gi sane lagi tu..
Ana sblum tu dh call TGV..tapi..yg booking pnya tak updated lagi...(susah nk terangkan..)
So, beli tiket manual n main serbu jelah kat kaunter TGV tuk beli tiket..beratur pun beratur la..janji dpt tgk awal...
Then, boleh tak..blum pkl11...movie HSM3 yg awal skali (11.30 am) dh habis..sold out ok...
So, terpakse amik yg pkl 12.30pm pnya show...oraitla..jnji dpt...
Tapi skit jiwa gak..walupun beli tiket pepagi..tapi still yg show 12.30 pm tu kitaorg dpt seat dpn...adoiihaiiii....Tak reti dok rumah ke sume org coti2 nihhhh????

Setel beli tiket..terus kitaorg gi carik makan...
Me yg lapo sebnarnye..tak bfast, tak sempat nak bfast...

Suke tau..time tu baru pkl11.15am gitu, org lak mmg tak ramai lagi...syok je nk pilih2 tmpat makan...Terus kitaorg gi atas skali...makan kat foodcourt tingkat atas.....kalo time lain rasenye tak merasa la nk pilih2 seat ke hape..tapi time yg kitaorg gi ni bahagia giler...suke suki je nk pilih tmpat kat ne..

Anim n me makan nasik Ayam je...


See..muke teruja...




ABC pun ade...saje gatal nk makan..hehhehe..beli pun satu je...




Ni me punya...Nasik Ayam n Mango smooties...gatal nk minum smoothies..konon2la..tak pernah minum pun..tapi tiba2 nk try rase...Tapi me tak sukela..mangga dia rase seketul2..ish..tahla..




Ana pnya Mee Kari Tomyam...iye ke name dia gitu???lebih kurang la..kuah dia seperti biase..sungguhla sedap..tapi spoill..dia pnya tahu kering dh rase lain macam..tak jaga kualiti btl..


Muke org dh lapo..tapi nk gak amik gmbo...tu dia...baju tak bergosok...




Amik lak angle dari tepi...gatainye....Nasik Ayam dia sedap je..tapi ade smthing yg buat rase dia kureng...kicap tu kot..rase mcm hanyir2 je...ish...tapi dlm pada something2 tu, Anim punya pun me balun hbis ok..hahahah...Anim teruja sgt nk tgk HSM3 tu, smpai makan pun ala2 je...geli hati btl..padahal..sape la tak kenal Anim..pemakan yg tegar..same macam me..hihihiihi...



Makan2 nasik, mee, abc sgala..terus gi toilet (mmg trend org skrg ni suke amik gmbo kat cermin ker???)....Dh mmg tebiat, seblum tgk movie kenalah kosongkan pundi dulu kan..kang kat dlm tu dh la sejuk..tak sanggup weih nk gi jmban time2 tgh teruja tgk movie nnti....

HAPPY BIRTHDAY!!!!


SELAMAT HARI LAHIR
KE-9
(30 OKTOBER 2008)
SURAYA HANEEM...

SEMOGA PANJANG UMUR,
MURAH REZEKI,
JADI MANUSIA YANG BERSYUKUR DAN BIJAK,
MENJADI ANAK, ADIK n PELAJAR YANG BAIK & BERGUNA...
....AMIN...
p/s~arini insyaALLAH kitaorg nk buat jamuan kecik untuk Anim...hopefully everyone will be happy....

Wednesday, October 29, 2008

Yang Jahanam tu...

Ni hah la pic nye...Tapi yg me tunjuk ni beg yg ganti dgn yang dah rosak tu...aritu tu, time handbag baru (ceh..kena sbut gak baru tu...) me mmg dh frust giler..so, mmg dh tak tgk dh pun yg dh rosak tu...nk tangkap gmbo??lagi la..tak sanggup...

Alhamdullilah...bile dh dpt tukar..terus hati menjadi gumbira...
Bile me tukar???nntila..me citer lagi...k

Mangga la pulak....

Ahad (26 Okt0ber 2008)...

Me takde buat ape2..bosan weihhh...
Selain dari hantar Emak me...me buat etibiti memasak je...tu pun buat satu menu...
Ikan masak smbal je...n masak nasik..lain takde ape...bosan weiihhhkkk...
Org lain sume takde....Abah, Ati n Anim gi kenduri kawin+open house...(me malas nk ikut..)
Ana lak kuar dgn shafiqulghunnah....(tak kose nk ikut..org gi dating da..kejadah ikut...)


Tapi...last minit Sept ajak lepak2 rumah dia...
Dia lone-rangger lps balik keje ptg nnti...
Emak dia gi rumah Abang dia katanye.......


Jeng-jeng-jeng.....
Dh bosan kan...lagipun dari masa tu terbuang gitu saja...
Apelagi...me dgn terbuke hatinye gigih ke rumah sept ptg tu...

Tapi sblum tu..kena tnya dulu..."Mangga ade tak??"....
Jawap Sept..."ada..."....
Hehehhehehehehhehehheheh....sukenyerrr....


Smpai2 je..lepak2 ala kadar...
Then, terus amik mangga...me pakse Sept ok...takut tak teramik mangga tu nanti2...hhehehheh


Syok ok...walaupun pokok dia tinggi giler...
Tapi..bile tgk buah mangga yg bergayut gemuk2 kat atas tu...
Rase mcm riang ria gitu...

Byangkan...Sept siap amik mangga tu guna tangga ok... (yg guna tuk buat keje wayering atau ape2 tu...)...padahal ade je galah besi dia tu...tak cukup tinggi pnya psl..guna la tangga...
Dh la tu siap letak tangga tu kat tgh2 jln raya lagi tau...kete lalu lalang..teruja je nengok kitaorg...hehhehe
Sebab tu jelah kaedahnye kalo nk dapatkan mangga2 yg ade tu...(gmbo masa amik takde...lupe giler...teruja sgt dh time tu...)

Inilah hasilnye...dlm 10 bijik rasenye...ni tgk mcam kecik2 je kan?tapi sebenornye takdele kecik ok..smua saiz dia lbih besor dari sepenumbuk org dewasa ok...n ini jelah yg 'rendah'2 sikit yg boleh tercapai dek tangga n galah besi Sept...lain tu tinggi ya amat...rugi btl..dh la tu..yg tinggi2 tu semua pakat gemuk2 belaka....yg rendah sume pakat kecik2 lagi..ishhhhh...



Ni sbijik yg me dh potong2...time ni dh kat rumah me dah...biasele..tuan mangga mane heran mangga2 ni sgt, kalo sape2 nak je dia layankan untuk tolong amikkan je...lain tu..terbiar je kat pokok tu....rugi..rugiiii..so, me lak dh nak feel makan mangga byk2 sedap2 kenala makan kat rumah sendiri je, baru syiokk...



Ni me amik gmbo time btl2 dh nk balik dah...me balik rumah pagi Isnin (Deepavali day...)...maknenye mlm tadi tu lps amik mangga tu, me lepaking n tido je kat rumah Sept...bahagia gitu..heheheh....Nk tau hebat tak hebat empunya pokok mangga ni??boleh tak..dh la pnjat tangga, seblah tangan pengang galah, sebelah lagi sambut mangga..hebat giler....Me lak tang sambut2 ni fail saja...mau tak..saiz mangga dia giant2, takut2 je bile nk smbut tu..so, mane yg me sambut sumernye terlepas n habis pecah sebelah buah2 tu..mane yg Sept smbut sumernye sempurna je...hehheheh...




Muke tak sabar nk balik rumah (mangga dh dpt la katakan...)..hehheheh...pagi2 pkl 9 me dah kena ca. alip. but. dah...ade hal lain lak yg menyusull....


Time nk panaskan enjin kete....sempat la amik gmbo sendiri n amik gmbo pokok mangga kepunyaan Sept n Emaknye ni......hehehhe
Buruk tak buruk...??
Pepagi bangun tu..blum mandi belum ape..me dah kopek sebijik mangga ok...
Tak makan cicah pun..just tabur dgn garam....
Nk suruh perut jadi nipis kot...
Dh gian sgt nk makan mangga kaedahnye la kan..tu yg tak fikir panjang tu...Mangga paling best in the world la katakan.. (serius tak tipuu....)......
Tapi kan..
Sept dh dua tiga kali sebut dah...
Emak dia nk tebang pokok tu ok...katanye dah tinggi sangat..lagipun menyemakkan dpn rumah dia je...n mcm2 alasan lagi la...
OOOOhhhhhh...tidakkkkkkkk....!!!
Me dah ckp kat dia supaya jgn potong...
Tapi dia kata..Emak dia still dlm consideration ok...Mem beso kata potong..so, potongggg....
Adoiiii...







Tuesday, October 28, 2008

Terbeli Ni Hahh...

Ni hah la barang2 yg me terbeli ok...hehheheh

Purse color brown....tak tipu..mmg kaler brown ok...



Handbag..color brown jugak...


Dua2 brand Vincci je ok...buatan Malaysia je..
Itu je yg mampu..tapi Alhamdullilah...merasala nk pakai handbag n purse yg berkenan dihati...
Tapi kan..ade satu bnda yg buat me terkilan...

Boleh tak..tgk cun2 godek handbag baru tu....
Dan2 ade bnda tercabut!!aloooo....
Ada dua part lak tu...sakit jiwa....
Sebaikla kat resit tu kasik tukar tapi syaratnye dlm tempoh 14 hari je...

Nnti me tepek gambo yg lagi clear n kerosakkan yg dialami...Cehhh ayatttt!!!



Misi Mencari Barang...

Sabtu (25 Oktober 2008)....

Citer skip sminggu gitu...
Hari kerje takde citer yg menarik...
So, nak taknak terus citer skip ke weekend....

Misi minggu ni nk carik barang2....
Niat dihati nk usha Handbag, Purse, Jam Tangan, Kasut, barang pakai hari2...n nk tgk wayang...byk kan?hehehhe
Tapi tu niat dihati la...tapi kalo ikut ongkos...takde le sebanyak itu pun..tak mampu.....

So, misi kali ni nk carik n window benda2 tu kat KLCC....
Tmpat yg me rase dh 3-4 bulan dah tak gi...
Padahal..jarak dgn rumah tak smpai 20 minit pun...
Dh la tu...kalo ikutkan..tiap2 hari lalu kat situ kan...(Tempat keje Emak me kat area2 tu...)....
Tapi duitnye takdak..so, tak sanggup nk gi situ slalu ok...

Sambung citer

Mggu ni Emak me keje petang...
So, misi kitaorg kenalah start lepas kitaorg anta Emak terchenta kitaorg tu dulu...
Emak me masuk keje pkl 2 pm...
So, lps siap2 solat segala..misi menghantar dilaksanakan...kitaorg kuar dari rumah dlm 1.25 pm gamaknye...
Katanye dekat je dgn tmpat keje Emak me kan..so, smpai KLCC dlm area pukul 2pm gitu..

Sblum tu..sebenarnye mmg niat kitaorg nk gi tgk movie kt TGV KLCC tu..tapi bile me call TGV untuk booking citer seblum kitaorg gi tu...dh fully booked dh ok...hnya untuk 5.30pm pnya show sahaja yg ade...
So, kes taknak beratur panjang..n kes taknak balik rumah lewat sngat...
Terus misi tgk movie dibatalkan...
So, terpaksela me buat janji baru dkat Anim...(Anim yg gile nk sgt tgk movie ye...movie ape??tungguuuuu....)

Bile plan nk tgk movie dh cancel...
So, smpai je sane ktorg dok window2 tgk handbag, purse saja...
Nk tgk mane yg me berkenan..n mana yg sesuai dgn budget ciput me nih....
Shopping stahun dua tahun skali la katakan....so, harusla berpada2....

Bile dh puas berjalan..then, makan timee!!!!

Ana..dia taknak makan fastfood..so, dia carik nasik...Amik nasik kat stall Siam....tak kena dgn selera Ana n me ok...(me pun rase gak...hehehheh)....Tajuk menu: Chicken Fried Rice ok...rupe ade..rase..tak kena selera...




Anim n me just makan Mc D saja...malas nk fikir byk2..so, mana yg senang...Anim punya ayam..dh hbis seketul baru tgkap gmbo....dia amik set ayam goreng...(gambo penuh kat digicam me..arini salah bawak wayar usb da...so, guna je gmbo yg amik guna cam hp)



Me lak amik set chicken foldover...sedap..tapi nk makan cm hampeh, payahhhhh....dulu bnda ni taruk dlm bekas yg senang nk pegang..skrg...diaorg bantai taruk mcm ni je..seksa nk makan ok...


Sume org makan tak habis ok..termasukla me skali....pelik kan???


Last..Ana gi beli lak lagi..dia amik yee mee sizling ni..tala ramai2....kes tak puas hati makan nasik goreng ayam siam tadi la gamaknye nih....




Anim n Ana makan sizling secara berjemaah..makan lak dlm tray..cantik btl rupenye ye...ni kes kayu bawah pan tu retak...so, tak berani nk kuarkan dari tray...so, layan makan dlm tray je...(kepantangan me adalah makan makanan yang tak kuarkan dari tray...mcm tak cukup meja je rupenye)



Ni gmbo seblum terjadi peristiwa "terbakar" Anim....

Ade ke patut..Ana dok suapkan Anim (suapkan patut la..manja2 la gitu...)...tapi kan..dia gi suapkan yee mee yg panas tu kat mulut Anim..megelupur panas Anim ok...siap nangis sbb tak tahan panas lagi..sian btl....me nk marah Ana pun tak tergamak dah masak tu...Ana awal2 lagi siap kuarkan statement..."ingat Ana ni kejam ker?"...hehheheh..kiranye dia tak sngaja suap yg panas la...adoiiiiiii..mcm2 la...



Muke selengga me lagi...kes teruja nk mmbeli barang yg dh terberkenan dihati la ni...tak sabo nk beli lps makan2 nih...(sila abaikan baju yg me dok pakai berkali2, n tiap2 weekend itu...)...

Me dh terbeli something ok...hehehheh...
Tapi tak nak sumbat kat sini..kang panjang sgt entri....

So, next entry plsss....





1901...

Ahad (19 Oktober 2008)...



Cukup2 je time tu nk maghrib...
Ana balik..balik dari shopping2 dgn shafiqulgunnah gitu..

Dlm pada tu..dia bawak balik seketul hotdog dari 1901 tu...
Bwak baliknye seketul..Me lak dgn Anim (Emak me tak balik lagi..atie layan blues kat bilik...) dh tahap2 keboloq dah tu..biasele...
Time tu baru lps ujan..perut rase mcm lapo2..tapi tak tau nak makan ape...
So, bile dh tgk hotdog yang ala2 stahun skali beli tu..maunye jadi teringin..
So, kecek la sikit kat Ana...
Dapat la sorg sikit..hihihiii..keji ok...
Dan2 masa tu dia kata..kalo nk gi beli j0mla...ade promotion...

Tinggg!!
Dh namenye lapo..so, lps je siap2..terus kitaorg bertiga gi Ampang Point...







Ni lah hasil cepat kilat kitaorg gi Ampang Point...








Anim jadi model 1901....amik feel sblum makan gitu...







Ni hah..kitaorg beli lagi 5 ketul...seketul sorg...Abah me takdak..so, kitaorg adik beradik dgn mak me pnya je kitaorg beli..








Ni hah rupenye...hotdog paling basic kat 1901...




Dinner ala2 omputeh...cukup ker???perut melayu la katakan...nk gak makan nasik lagi lps makan ni nih...




Anim..masih lagi amik feel utk makan hotdog dia...






See..makan dgn penuh kenikmatan ok...







Ana...amik lagi satu ketul...kan dia punya yg 1st tu dh ditala bersama2 kitaorg..so, sah2 la jadi tak cukup..tapi dia mmg manusia tong kecik..so, makan separuh..then sparuh lagi sedekah la kat manusia tong besor...iaitu me....
Nk tau brp rega promotion tu?
RM1.90 rasenye..harga sebenar rm3.** rasenye....
Ana kata..tak tau promotion ape..tapi dia kata 19hb Oktober pnya promotion...
Elokla tu..alang2 lapo, dh tu tak tau nk makan ape..tetiba lak ade promotion makanan cmni..Alhamdullilah..
Selalunye pakat lalu lalang je kat kios dia...hm..lain kali bolehla rase hotdog lain lak nih...lagipun rasenye tak mengecewakan tekak buaya me nih...




Thursday, October 23, 2008

Gi Klinik Pulak...

Lepas je makan kat Rasyid...
Me terus bawak bebudak tu gi Klinik...
Mmg niat me nk gi klinik pun sebenornye...tapi bukan untuk budak2 tu pun..tuk me la kan..
Tekak tak selesa dari khamis lagi dah...Berk*h*k ok...me tahankan je sbb ubat kat rumah ade lagi...
Bile ubat dh habis tu yg kena gi klinik lagi..
Niat dihati nk gi Klinik Fauziah kat Taman Seri Ampang je...(Klinik Panel me...untuk sakit2 biase me...)
Saja nk tukar panel...lagipun saje je nk tolong Dr. Fauziah..asik2 dok nolong Dr. Wan dot2 n suami je manjang...

Smpai sana dlm 9.40am rasenye...parking dapat cun2 je dpn klinik tu...
Tapi..yg herannye..klinik tu tutup lagi la pulak...
Klinik Kita kat sebelah steady je bukak dah...
Then, tak kisah je la rasenye...igtkan nk tunggu je smpai pkl10..mane le tau bukak....

Tapi baru je me tunggu dlm 5 minit me rase mcm tak puas hati da...
Kejadahnye kalo klinik bukak pkl 10 tapi sorg staff pun tak datang2 lagi..
Patutnye paling2 miskin pun tntu sorg dh dtg dh angkat dh pintu besi tu sparuh pintu...
Kan..kan?...

Me malas nk fikir banyak..terus start enjin...then terus gi Kosas...
So, sah2 la Klinik Dr. Wan dot2 n suami la yg kayo lagi kali nih..ishhhhh....



Muke selengga me...time ni mmg takde sorg pun org lain..me sorg je tgh tunggu turn...





Ni kaunter registration...servis bebudak tu ok je la..tapi satu bab me betul2 tak paham..

Ini klinik panel...so, bile sesape yg panel sini, dtg kat sini, kitaorg kena isi satu borang tu...isi borang xdele pelik no kan..tapi yg peliknye..cube korg bayangkan..tang borang tu amik sndiri almari kotak2 kecik tu ok lagi..tapi bab nk isi borang tu sendiri tu yg jadi peliknye...ishh...ish..ish...byangkan..me pernah gi sini one day tu..time tu dgn demam mengigil2, dgn peningnye, dgn batuknye..me kena terhegeh2 dok isi sndri borang tu tau, dlm gigil2 tu ok......yg lagi tmbah sakit tu..kena lak amik sndiri carbon2 (untuk copy borang tu...) kat box yg dia dh sediakan (dlm tu penuh kertas carbon)...dh kena amik...kena lak taruk sendiri carbon tu kat antara 3 lapis borang tu, then baru boleh isi borang tu...korg tak faham ek..??buat2 faham jelah ye..hehhehe.....smbung balik..tak ke keji...dh la org tgh sakit tu..sekor2 yg jaga kaunter tu takdele nk offer isikan borang tu..sabo jelah....sistem dia sungguhla tak mesra pelanggan adanye....



Me dh setel isi borang tu n dh bagi buku panel..so, kena la tunggu turn walupun sbnarnye takde sape pun dlm bilik rawatan tu (panggil bilik rawatan kan?)....hehehhe

Aritu me dapat Dr. K...owner klinik tu (rasenye lah)...
Tapi yg kelakar sikit tu...
Time ni dia mcm ramah sikit ok...

Sgla bnda dia bgitau...Siap promo suppliments n multivitamins yg dia jual lagi..hehhehehe...
Dua tiga kali gak la dgr ayat "Suppliment n vitamins kalo carik kat luar tu kena carik yg bagus2...tapi...saya ade juall tu..."...."Kat sini vitamins n suppliment bagus2....boleh beli kat saya...".....hehehheh

Adakah ko jdi ramah sebab ko nk jual ubat2tan tu????gilo!!hihihiihihi
Totally differ dari last time me meet him before....
Last time me jumpe dia..dia mcm kibut je...nk cepat je (padahal takde patient lain pun time tu..)..ckp tak smpai 5 minit dh kata.."ok..u boleh amik ubat kat dpn..."....tapi kali ni...ramah giler ok....
Hehehe...mcm2 peel manusia ni kan...

Tapi me suke giler dpt dgn Dr. K ni..berbanding dgn doktor lagi sorg tu...
Dh la lemau2 mcm biskut (ya aw awwww..kalo faham...)...ckp lak tu tak de le kurang...tau la ko doktor kan..me lak keje taraf kuli je (dh la tu guna lak klinik panel...)...tapi jgn le nk menipu certain2 bab 2 oiiii...kalo ko nipu org yg skali dua gi klinik tu takpe...ni ko tipu me bulat2 me yg 20-30 kali gi klinik (mcm2 klinik) sbb sakit yg same...piraahhhh....
Sakit btl hati ok...byangkan sakit tak sakit hati...Sblum masuk klinik tu me dah prepared words ok...
Manalah tau kalo2 dpt dgn doktor tu lagi..me nk sembur dia sikit kalo dia buat perangai n ckp2 ala2 yg very the 'bagus' dia tu...(membara je jiwa tauuuu....)
Hahahah..tapi kan...sebaik la me dpt dgn Dr. K..so, slamat la ko n selamat la aku jugakkkk....hihiiihhi


Time ni dh setel dgn doktor...hati pun dh senang....mana taknye..ckp dgn Dr. K lagi clear ok..sakit ape, ubat ape..sgalanye dia bgitau clearly...takde ngelat2...(me mmg kena amik tau ubat ape..sbb takut tak sesuai...)



Tetiba ade budak duaorg ni kan??Awalnye diaorg ni dok je kat dlm kete..tapi tiba2 btl2 time budak reception tu dh panggil name me, time2 tu jugakle budak duaorg ni terjenggul...Ana n Anim nk carik jamban ok...nk memerut..emergency la pulak...sebaikla budak reception tu baik hati tunjukkan toilet n bagi guna....sebaiiikkk....bukan ape kan..certain2 klinik tak bagi org luar suke suke guna toilet diaorg kan...

Then, dh setel amik ubat sume..terus balik..tak singgah mane2 lagi dah...

Me lak dpt bbrp jenis ubat...

  • Ubat cair kahak
  • Ubat batuk
  • Ubat lelah
  • Ubat hisap (untuk tekak)
  • Ubat Alahan (untuk gatal2 kat tekak)...
See, very easy...doktor treat me without prejudice gitu..hehehheh...

Wednesday, October 22, 2008

Rasyid lagi...

Ahad yg gedikk.....(19 Oktober 2008)

Pagi2 bangun..tapi me tak hantar pun mak me..Abah me nak hantarkan..
So, bile bgn awal tapi tak buat ape2...startla perut ni lapo nk carik makanan....
Arini ada pasar tani, tapi takde mood nk makan benda yg jual kat situ....
So, last2 decide nk makan Rasyid jelah...Anim pun dari aritu dh kata nk bfast kat rasyid kan...
So, elokla..smntara malas nk masak ni boleh la nk makan kat rasyid ke hape..janji makan.......

Yg kelakonye...baru je me kata..."Anim nk makan kat Rasyid kan..?gi kejut kak Ana..."....
Dan2 bile me masuk bilik nk amik something...tetiba Ana kata "Jom..."...hahahhaha...
Giler pnya budak..ko dh bangun rupenye..msti kes takut kena tinggal bfast nnti la nih..hehhehe..padahal time sbtu ahad coti manele ko jenis bgun awal kan....kes nk bfast dgn kitaorg, dan2 je celik lak mata tu...

Nk pegi nye 3 org je..abah me taknak join...Atie lak cm biase..mmbute lagi..
So, gi jelah 3 org...dh la tu terhegeh2 lak tu...
Sorg baru nk mandi..sorg baru nk siap..last2 nk pkl9 baru tolak...bfast la sgt..


Ni bfast kitaorg tu arini...sume tetiba nk makan nasik lemak ok..hehehheh...




Anim...dh mandi...muke pun segar sikit...


Cobaan me nk amik gmbo sume org...tapi tak menjdik...muke me sorg je masuk...



Ana tak mandi lagi ok...tak sempat..heheheh



Masing2 makan nasik lemak biase je...tapi bile tgk ayam goreng dh ade..terus gi amik ayam goreng seketul, suruh potong2...kongsi ramai2...meriahh...



Bile dpt bill..ait..pelik...apesal nasik lemak kali ni kena charge murah lak???aritu anim kena RM3.00, kali ni rm2.60 je (padahal amik bnda yg same ok...)..me pnya lak..aritu rm3.80 (aritu mahal sikit sbb taruk telur goreng) kali ni harga biase je..rm2.50...Ana pnya lak..kurang seposen sbb tak taruk timun...rm2.40 je...suke suke je minah indon kat sini ni dok ngecas brp rm yek..tah hape2 tah...



Me n Ana dh setel...Alhamdullilah...kenyangg...walaupun nasik tu dh ala2 sejuk dh masa makan tu...



Masa ni tgh tggu Anim habiskan makan....pnyala lembab ok...tgk la gmbo tu pun..makan dgn penuh feel gitu...heheheh...



Sempat amik signage restoran ni ok...hehehhe....saja..gedik dihari ahad la katakan....

Bile Abahku Memasak...

18 hb Oktober (Sabtu)....

Jgn tak tau..Sabtu aritu, Abah me tolong masakkan Mee Bandong ok...
Abah me ni mmg ade bakat masak menu2 mcm kat kdai tu....
Tang mee goreng, mee Bandong, mee Hailam sgala dia boleh buat...Lauk simple2 tu pun dia boleh tau...jgn tak tau...

Citer asalnye...Ana aritu dh menjmput kengkawan dia dari Poli tuk makan2 ala2 open house la..
So, dh Ana yg mengajak...dialah yg kena sediakan bahan2nye...
Abah me kalo nak masakkan ape2, senang je..janji korg sediakan bahan2 je...
Kiranye bile masak tu bahan2 kena dh ade..tugas dia mmg ala2 ketua chef jelah gitu (bahagia kan??)...



Nilah ropenye Mee Bandung yg abah me buat....Guna ayam, daging, udang sikit...sayur just sawi n carot..taruk telur jugak...Abah me buat style macam beli kat kdai makan siam tu...Laku la jugak..buat dlm periuk besar..bile ptg tinggal sikit je tinggal kuah dia tu...hehehheh


Ni me pnya da...time ni dh petang dh pun..makan buat kedua kalinye...not bad ok..cukup rase...Me lak kalo makan skrg ni feel2 berkelah je ok..tiap kali makan ape2 msti sediakan air dlm bekas air cm atas tu..taruk lak ais byk2...uuiihhhh...besttttt.....

Sila..sila..jemput...jemput...
Tapi sila n jmput tgk gmbo jelah ek.....ampuuunnnnnnn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...