Search This Blog

Showing posts with label Tag. Show all posts
Showing posts with label Tag. Show all posts

Thursday, September 11, 2014

20 Facts About Me....Part One!



20 Facts about me:

1-  Anak sulong dari 4 beradik...semuanya perempuan...Umur pulak beza jauh jugak...me dengan yang second 3 tahun, second dengan yang third 5 tahun, third dengan yang last 11 tahun....tu okey lagi kan...Ni meh me kirakan beza me dengan yang bongsu adalah 19 tahun..ha amik ko....hehehehe....


2- Me sebenarnya rabun adalah pada umur me darjah 5 (1991)...Masa tu tak tau rabun tu macamana yang dikategorikan sebagai rabun yang kena pakai cermin mata...
Sebabnya tetiap kali nurse datang check mata kat sekolah confirm me dapat jawab dengan konfiden sebab tau semua huruf yang terpampang kat board putih tu adalah huruf E (dulu okeh..skrg ni klinik dah pandai..huruf dah tukar-tukar takde dah penuh huruf E dari awal sampai akhir hihihi...)...So, automatically nurse pun takdelah kata me ni rabun...kuikuikui...
Me pulak time tu walapun tau mata ni dah tak berapa nampak clear, me tetap relax-relax je...Kalau kena salin nota dari papan hitam tak nampak senang jek just tanya orang sebelah or tiru nota orang sebelah jek...(nota je okeh...kalau exam tak ye...)...
Sampailah dah tingkatan satu..me rasa betul-betul tak puas hati sebab memang kalau dalam kelas (dapat pulak duduk seat last sekali..iyalah I is dikategorikan dalam kategori panjang dan dinosour kan..) memang apa yang cikgu ajar tak nampak...
So bilalah dah makin obvious rabunnya tu, me startlah mengadu domba kat Mak dan Abah...tapi jawapan tipikal (Mak me lah..Mak orang lain me tak tau...) katanya ahhhh ngada-ngada jelah ko Kak...katanya........boleh Mak me tak percaya??sedih okeh...sobsobsobs....
Tapiiiiii...akhirnya masa masuk tingkatan dua memang me tak tahan dah...by hook or by crook silalah jom ke Kedai Cermin Mata...memang me paksa-paksa je Mak okeh..tak kiraaaa....So hangin-hangin tu pergilah jugak kedai cermin mata kat Pekan Ampang nun....confirm okeh rabun..dahlah tu dah tinggi pun power masa tu...huhuhuhu....
Cermin mata pertama pulak adalah plastik color pink okeh...tu pun sebab ada member tu cakap kalau nak beli spek beli yang plastik so tak senang nak patah....ikut kawan punya pasal..merasalah menjadik "ugly duckling" sampai Tingkatan 4...hahaha....kalau tunjuk gambar me dulu-dulu memang buroks habislah...sekarang korang tengok buruk, korang tengok yang dulu..lagi triple burok okeh...


3- Me tinggal di Ampang adalah dari berumur lepas pantang sampailah ke hari ini....ha kau...34 tahun okeh...Tapi me lahir kat Perak tau...nombor IC yang tengah tu 08 gitu...
I is mangsa keadaan okeh..anak first so Mak Bapak gayat kenalah beranak dan berpantang kat kampung kelahiran ibu atau bapa....huuuu
So kalau adalah yang tanya..."awak asal mana ye...?" tak pun "Raya balik mana..?",..............jawapan me pendek je..."Ampang"...tapi kang bila keluar soalan susulan tetiba kang jawapan me jadi panjanggggg....contohnya nanti akan dapat soalan "ooo...memang asal Ampang ke?"
"Saya lahir kat Perak, tapi membesar kat Ampang.  Dari kecik memang kat Ampang sampai sekarang..." tu kalau tanya pasal asal....
Kalau tanya pasal raya balik mana lagi panjanggg me kena jawab...sebab soalan susulannya lagi banyak...huhuhu..........
"Saya lahir kat Perak, tapi membesar kat Ampang.  Dari kecik memang kat Ampang sampai sekarang..."....kang sambung soalan lagi...."So tak balik perak??"........"tak, kat Perak Atuk Nenek dah takde...tinggal makcik dan pakcik je..so memang raya kat Ampang jek...."...fuhhhhhh...lap air liur....
Penat okeh...soalan diaorang walaupun pendek tapi diaorang akan keep on tanya soalan seterusnya sebab tak puas hati bila me sebut Ampang je..kikiki...... 


4- Me seorang single...
Tak kahwin lagi dan tak pernah berkahwin...beranak apatah lagi....
Ongmuda tak berkenan okeh...tapi ongtua ramai yang berkenan..huwahahaha...
Ongtua berkenan tu korang jangan salah faham tau...ongtua berkenan sebab untuk jodohkan dengan sesapa okeh, bukan untuk diri sendiri.......
Tapi tulah...hampehhh...kat mulut asyiklah nak jodohkan dengan dia tu dengan dia ni...tapi bila me dah ok sampai kesudah yileeekkk...kuikuikui....


5-Me amik lesen kereta lambat...umur 26 baru berani register...ye register jek...pastu nak amik exam berkomputer takuittt....nebes okeh....tapi me lulus dengan agak cemerlang...me dapat 47/50....nampak sangat study giler-giler kan...?kahkahkah...
Amik lambat sebab me ni lambat nak mulakan hidup....umur 26 baru kerja...dah kerja baru boleh kumpul duit kan....masa time orang nak belanja (Abahlah tu) bodoh taknak mintak...so dah tua pepandai sendiriklah ye....
Pastu bila dah lulus exam berkomputer tu...masuk class untuk belajar memandu semua tulah kan...
Pastu bila nak exam betul-betul me siap masa nak exam amik extra 4 jam lagi okeh...takuit punya pasal....
Masa praktis last day tu boleh me langgar segala besi pastu siap naik bukit pun tak lepas....startlah nebes breakdown me tuhh..huhuhu....
Esoknya masa test betul-betul tu me memang out okeh, giler nebes nak mampuih...tetiba pulak tak yakin..adoihai....
Masa tu bawak kereta jangan cakaplah...elok selama ni selamba naik bukit lepas tapi hari tu belum apa-apa dah out...
Dengan menunggu dari pukul 7.30 pagi tu pukul 10 baru kena panggil untuk bukit..dah fail tunggu lagi...pastu bila kena exam on the road pulak nak pukul 1 lagilah nebesnya lahai......
Masa bawak tu siap bergegar-gegar 3-4 kali kereta okeh....last last masa kat trafic lite orang JPJ tu bukan pintu hempas pastu suruh me turun...huwaaaaaaa.....failed!!!


6-Sambung yang ke-6 teruslah kan...kikiki..kang berbuih pulak hati korang dok baca panjang-panjang sangat..
Yang second time pulak me amik pada bulan 7 tahun 2007...nak repeat tu pulak me amik masa sampai lebih 6 bulan baru register untuk test balik....
Sebab dah rehat  lama sangat dari drive apa-apa kereta so sebelum 2 hari sebelum test me amik lagi 4 jam class memandu....
Masa bawak first day tu cekgu cakap me boleh lulus sangat ni sebab dah biasa bawak kereta nih katanya....k a t a n y a....
Hallooo cekguuuuu....mana ada okeh....ni first time me pegang steering kereta lepas fail dulu tau.... 
Tapi biasalah...cekgu mesti support habis-habisan anak murid kan...?
So masa hari berikutnya me amik test tu.....haaaa lulus cemerlang ko....fuhhhh...lega...
Tu pun korang tak tau..jantung me masa tu dia punya degup lagi teruk dari yang first time tu ye...rasa macam jantung tu dah kat luar dah okeh....
Yang paling "best" sangat tu masa sesi parking, naik bukit dan 3-pointer tu dapat kereta jenis cluth ringan giler...pijak sikit pun dah menonong-nonong jalannya....tapi tu kalau bawak berjalan...tang naik bukit pulak..lagi sikittttt nak fail okeh sebab hand-break keras nak mati siap tarik dua tangan baru turun...huwahahahaha...kijammmm.....
Tapi paling special (ni betul-betul special okeh..kena ingat sampai mati), masa parking tu me belum habis lagi parking (baru nak betulkan kasi lurus) terus abang test tu panggil katanya "dah..dah ...keluar.....meh sini....amik borang nih...."..mula-mula terkejutlah kan......apasal kena keluar pulak, belum habis kotttt....???so sebab tak puas hati me pun bukak pintu keluar kepala terus cakap...."saya belum habis lagi Encik....".....of course mengelabah me kan......tapi katanya..."dah..dah..keluar..dah lulus dah tu...." ....HHoreyyyyyyyy!!!..adakah masa tu gaya me pro sangat??kahkahkah....
Eh, lupa nak cerita....masa first time amik test dulu tu me fail kat parking jugak...dah elok me masuk parking me lupa nak angkat tangan...pastu terpaksalah ulang balik dari awal kan sebab dia tak nampak..sekali masa nak ulang tu boleh me reverse bontot kete me tu bertemu besi (tapi besi tak jatuh pun...), terus orang tu panggil...FAILED lah apa lagi!...
Ok..kesimpulannya...me repeat dua kali test kereta ye baru dapat lesen...kikikih...


7- Me takde lesen motor....
Bawak motor tak reti...takat start enjin motor je reti..sebab utamanya adalah gayat!!...



8-Ni fakta terbesar ni weihhhh....Fyi, me dapat offer masuk ITM dan UiTM sebanyak 3 kali....2 kali  me amik offer tu, tapi satu kali tu pulak me tak amik...dan walaupun bilangan offernya banyakkkk....tapi satu pun me tak habiskan pengajian okeh...
Yang first tu tahun 1999 me stop sebab 'kantoi'...kantoi sebab apa silalah tanya sendirik yek...kahkahkah...
Yang lagi satu tu dah part 6 (dah siap habis practical pun tau...) tapi tak habiskan....huhuhuhu..ni pun nak tau sebab silalah tanya....


9- Yang me belajar kat ITM tahun 1998 tu me belajar kat ITM, Shah Alam...
Yang offer kali kedua tahun 1999 yang me tolak tu pulak me dapat belajar kat UiTM Lendu, Melaka....
Yang ketiga pulak dapat balik kat UiTM Shah Alam jugak...tahun 2000....memang hidup time belajar kat Shah Alam je kan...?
Nak bukti??boleh sangat-sangat....meh datang rumah meh...


10-Me beli kereta pertama Nov 2007....empat bulan selepas me amik dapat lesen P....dan 2 minggu selepas Aidilfitri....
Beli kereta bukan sebab nak berlagak...tapi sebab dah tak tahan okeh...memang dah tahap down dah pun.....
Mana taknya...nak pergi memana kena tumpang orang, kena mengharapkan orang....dahlah tu naik sekali kena isi minyak RM10...tensi okeh....so last-last amik sebijik....
Budget ciput je time tu....so me dapat viva je dulu....(kalau ikut kan car dealer sorang tu dia suruh me amik persona okeh....persona masa tu harga lebih kurang RM800 bayar bulan-bulan...ko nak suruh kete tu jadi tukun je kat rumah??)....
Serius me nak beli kereta besar sikit memang sangat-sangat tak mampu...kang nak kena isi minyak, kang nak roadtax, insurans bagai..kalau balance tolak kereta bulan-bulan tinggal ciputs mananya nak mampu kan.....
Apapun kereta tu memang banyak giler-giler berjasa....korang tengoklah kehebatan kereta tu mengusung me, family me dengan kengkawan time tu....memang nak muahhh muahhhkan sangat makcik Viv me tu tau.......tapi..apakan daya..jodoh tak berapa panjang...pakai sampai nak masuk 6 tahun je....tahun 2013 me let go makcik Viv me tu....huuuuuu....


11- Masa study dulu...tahun 1998/1999 merasa duduk asrama satu sem......tapi tak rupa asrama pun..rumah flat kat seksyen dua (sekarang dia bagi nama Meranti)....
Pastu masa masuk UiTM tahun 2000 pulak merasa duduk kat Kolej Kenanga....Kenanga berapa tak ingat..yang me ingat blok tu betul-betul depan dining...hehehe...so merasa satu sem je pun duduk asrama......
Pastu part 2-4 merasalah berulang alik dari Ampang-Shah Alam-Ampang naik bas tetiap hari....sanggup okeh..janji tak duduk asrama....home-sick tah apa-apa kan....
Tapi bila dah part 5 pulak practical kat Ampang (dekat je dengan rumah..jalan kaki pun boleh...)...so memang satu sem duduk rumah jelah....
Then 2003 masuk sem balik, menyewa dengan geng-geng lama (masa matrik  ITM dulu...Sept dan Zai...) macam reunion dah ko...dengan Mijon dok ulang alik datang pergi kat rumah tu....
Masa tu merasalah menyewa kat rumah sengetss bakal lawyer tu...hahahaha....nak citer lagi memang panjang....next entrylah kot...hehehe...


bersambung....












Tuesday, March 24, 2009

Taglah lagi...


8 facts @ habits bout myself....Kak Tibau bagi benda ni dah berjaman dah...tapi tak buat-buat jugak..so, arini me saja gatal nak buat, boleh kan...



Kak Tibau suruh bagi 8, tapi me tak kira, me nak bagi lebih..hahahha...giler koser...!!!So....Layan saja:~



(Random Facts)

  • Me anak sulong daripada 4 orang adik-beradik, dan semuanya adalah pompuan..Dulu famili me sorang je yang lelaki iaitu Arwah Abah me, tapi sekarang tidak lagi..Tapi ada yang lawaknya, bagi Anim pulak, me ni anak no. 2, sampaila sekarang mati-mati dia ingat me anak yang kedua...Tak tau la kenapa dia kata me yang no. 2, tapi camtulah anggapan dia dari dulu sampai sekanrang...Dan nyaris2 kantoi yang me ni anak 1st time Arwah Abah meninggal dunia dulu (sebab bile orang tanya kat Emak me mana pasal anak, for sure dia tunjuk me yang 1st dan yang lain 2nd, 3rd dan yang bongsu mana satu..)..Memang nyaris kantoi, tapi lepas tu dia still kata me anak yang kedua...heheheh..me tentula suke sesaja..rasa muda sentiasa je kan...




  • Style ketika tido, kalau boleh segala mak nenek bantal mesti ada (tapi bantal busuk takdela...)..Dua bantal kat kepala (suke tido bantal tinggi-tinggi), satu kat belah kiri, satu kat belah kanan, satu untuk tutup muka, satu lagi kepit kat kangkang..Selimut pulak, me tak pakai macam biasa, selalunya me bukak selimut tu, tapi letak kat pinggang saja..(kira lilit selimut tu kat pinggan me la...)..Dan..me suke tido pakai stokin dan sweter tak kirala cuaca tu sejuk atau panas..(gilo kan??)..Dan yang pasti, benda-benda di atas memang 'wajib' ada kalau me tido kat rumah ok, kalo tak tak syok ooo...(kalo kat rumah orang lain tak dapek la kan...)...



  • Suke gile minum air berais (tak elok kan sebenarnya...)..Me tak kira la air tu air kosong je ke tak pun air ape-ape la, memang nak jugak taruk ais..kalo takde ais macam tak best je..Me jugak tak berapa suka minum air yang panas or suam..Tapi kalo teringin sangat baru me minum, tu pun jarang sangat-sangat...Sampaikan walaupun kadang-kadang me kena serang dek semput lite-lite pun, still me tala jugak yang berais tu..Tapi me ada satu petua (tak tau la benda ni boleh pakai ke tak, tapi kat me berkesan...)..Kalau batuk tu, cuba buat air Oren sunquit tu pekat-pekat pastu taruk ais dan minum..Me selalu buat gitu tau dan Alhamdullilah mujarab...(Padahal selalunya orang batuk tak sesuai minum berais kan..tapi memang mujarab kat me, seriusss...)...



  • Start pakai tudung masa darjah 6..jangan tak tau...Tapi tu kalau gi sekolah, time gi kokurikulum kat sekolah, time sukan, time kuar dengan kengkawan sekolah memang me pakai tudung...Tapi kalo kat rumah idakla teman...Pakai tudung ala-ala on off ni sampailah me umo 18 tahun ok...Tudung me akan 'terbang' kalau me kuar dengan Family me, tak kiralah bila gi jejalan ke, balik kampung ke, gi rumah sedara ke, time hari raya ke, memang tudung me 'terbang'...Sampailah bile dah umur lebih kurang 20 tahun tu, bile me fikir me tak boleh buat macam tu lagi, maka, sampailah sekarang me pakai tudung secara sepenuh masa..Tapi still, me belum sampai seru me nak pakai tudung proper-proper lagi...Sebab me rase kalo me pakai tudung macam orang lain (berpin bagai tutup dada tu...), me rasa janggal sangat2...i dont know why la...tapi memang rase lain macam...


  • Me suka makan...Asalnya dulu time me kecik-kecik sangatla pemilih orangnya...Benda tu tak makan, benda ni tak makan, rupa huduh tak makan, tak pernah tengok pun tak makan, pedas tak makan, tak pernah rase pun tak nak makan, ish, kira memang memilih sangat-sangat la kalo pasal makanan nih..Tapi start me baligh (pernah citer dalam entri lain..), me punya selera dah jadi lain...Sejak tu me suka giler makan, pastu tak berhenti-henti lak tu..Dari tak suka makan pedas-pedas, time tu jadi ketagih makanan pedas-pedas, daripada tak reti makan macam-macam, terus suka nak makan macam-macam, lebih kurang gitu la..Dan since baligh (darjah 5=1991) hinggalah sekarang ni me memang suka giler makan (padahal kalo ikutkan sekarang ni memang tak boleh dah makan-makan nih...badan ni dah banyak benda kena pantang)...Tapi nak dijadikan citer pulak, memang la me tak boleh dah stop-stop dah pasal makan-makan ni, kebetullan masa me masuk matrik ITM Shah Alam (masa 1999 tu belum Uitm lagi...), terjumpa la pulak geng "kawan-kawan tak mau lawan" kat situ, sesuai dan serasi ok..Sebab sumenya memang suka makan...Size memang la berbeza tapi selera sume same...Dari situ la me punya selera makan makin didevelop...Sampai sekarang ok, kalo jumpe diaorang-diaorang ni (Mijon, Sept, Zai dan Kak Azzu) memangla salah sorang pun takleh nak kontrol makan,kalo time tu tengah diet ke hape, mesti tak boleh kontrol punyala selera time tu...Nape panggil geng "kawan-kawan tak mau lawan"??...heheheh...Sebabnya Mijon pernah kuarkan ayat ni masa kitaorang tengah makan-makan reramai (kira makan dengan orang lain selain dari geng nilah..)...Kata dia kat kawan lain tu..."dengan diaorang ni memang laa, tengok je slow masing-masing, tapi bahaya!Janganla berani-berani nak kelip mata bile makan dengan diaorang ni tau, sekali ko kelip je mata tu, bukak je mata habis hilang sume makanan kat depan nih"hehehehe..Tu satu ayat dia...Lagi satu kata dia..."kita ni memang kawan-kawan tak mau lawan, time makan-makan, time gaduh, gaduhh..bagus kita ni ye"..Ha..lebih kurang gitu la ayat dia, jadi tu yang me gelar geng kitaorang nih geng "kawan-kawan tak mau lawan".......Melalut sudahh...Heheheh..Sebenarnya, hari-hari dalam hidup me ni, takde pun diaorang depan mata ni, tapi kalo dah kata pun me ni manusia jenis suka makan, ada ke maknanya takde diaorang me tak makan??ohh, tidakla...Sememangnya me suka MAKAN, so, no kompromi...



  • Pasal makan lagi..Walaupun suka makan, tapi me tak reti makan nasik dengan lauk bagai-bagai...Me jenis kalo makan suke makan dengan lauk yang tak lebih dari 3 jenis koman-komannya...Contohnya; Nasik putih+Kuah Kari+Ayam Goreng saja sudah mencukupi...Tak payahlah nak sayur-sayur nak lauk-lauk lain...Tapi jangan tertipu ye, walaupun gitu, kalaula depan me ada je lauk banyak-banyak (Emak me masak lauk banyak atau makan kat buffet kat luar), me tetap akan makan banyak, sebabnya, me sanggup makan nasik berulang-ulang kali...Maksudnya, makan bertrip-trip ok, 1st trip makan nasik dengan kuah kari+Ayam goreng, Second trip amik nasik lagi+makan dengan Sambal Udang Petai..dan begitulah seterusnya....Janji makan tak campur..Bukan ape, me sebenarnya tak suka rasa yang bercampur-campur tu, kiranya kalo makan tu nak rasa asli saja (gedik kan, tak padan dengan badan...)...Betullah kan, me tak dapat bayangkan kalo me kena makan Nasik putih lauk Sambal Udang Petai makan dengan singgang ikan..ish...spoil ok..Lain kalo makan Sambal Udang Petai tu dengan Ikan/Ayam Goreng ke takpela (sebab memang regu dia), tak pun Singgang Ikan dengan Sambal Belacan (syok wo...) baru la sesuai...Pastu janganla korang heran kalo korang jumpe me makan nasik campur-campur nanti (nasik dengan lauk bagai-bagai), dan pulak masa nak makan me siap devide-devide nasik tu dengan lauk yang berlainan, tak payah heran ok, tu sume gara-gara me tak nak makan nasik bercampur aduk dengan lauk-lauk la tu...Kalo tengok time tu, tetiba me makan dengan sopan..Ohh, tu bukan tanda saya tidak mahu makan (makan tetap makan...ok..siap tambah-tambah, ratah-ratah lauk lagi nanti...), cume cara dan style makan saya memang semulajadi begitu..jangan tak tau.....(me tak tau la korang camne...)



  • Saya adalah seorang perempuan yang langsung tak pandai pakai mekup...Koleksi barangan hiasan untuk muka saya yang ada di rumah adalah hanya Gincu (yang tak tau dari tahun bile belinya, tu pun takat brand yang ado saja), Lip gloss (my fav.), Maskara-transparency (sebab tak reti pakai yang color-color, lagipun memang tak sesuai dengan muka nak pakai yang color-color) dan akhir sekali bedak kompak (tu pun kadang-kadang pakai kadang-kadang idak...)...itu sahaja...Pencuci muka pun main belasah je, mana ada kat dalam bilik air tu me belasah guna (tu kat rumah me sahaja ok, rumah orang lain idakla begitu)...Me memang totally tak heran muka nak cantik ke hape, mungkin tu lah sebabnya memang takde sape nak kat me kot...hehehhehe...Muka macam tak siap la katakan....



  • Me tak pernah rasa true love..Serius...Me hanya pernah rasa cinta beruk time sekolah-sekolah dulu, tu pun takat-takat konon-konon saja..Dalam hidup me, crush dengan budak lelaki memang la ramai, tapi budak tu nak crush dengan me??Ohh..tidak...memang takde...heheheh..Ada sekali je, masa form 5, tu pun me kena mainkan dengan classmate me...Masa tu sebaik tak fall in love sepenuh hati ok (kira dah 50% jatuh cinta dah tu..), kalo tak memangla sakit jiwa..bukan sakit jiwa pasal cinta tak kesampaian ke hape, tapi sakit jiwa sebab layan orang yang sakit jiwa dengan budak tu..Bayangkan belum ape-ape lagi, dia dah buat geng-geng me panas hati, siap gaduh-gaduh lagi tu pepagi buta sebelum masuk kelas....(Kenangan lama tu, kena ingat ooo, kelako giler.)...Dan, yang pasti, sampai la ni gak la, me single and available, but not lonely ok..(Wahhh..tetiba emo..i'm sorryyy...)



  • Me ni seorang yang 'pengasihan' orangnya...Cepat kesian kat orang, walaupun hati dah berkobar-kobar dan dah terbakar-bakar, tapi bile berdepan je dengan orang tu, automatik terus je segala kebaikkan orang tu me ingat satu-satu ok (walaupun kadang-kadang tu takdele orang tu baik mana pun)...boleh??So, bile camtula kaedahnya, maka tak jadilah me nak marahkan orang tu...Cancel terus...Kira me ni selalu macam ala-ala kena buli je lah jadinya..Tapi nak buat camne..dah memang gitu lah sipat-sipat me nih....Takpe Akhirat ada..(hah, tetiba..!!)


  • Saya adalah seorang yang agak kurang pandai bersosial...Hanya pandai bersosial bile dengan Family, kengkawan, ofismate dan orang yang terdekat sahaja...Perangai me paling giler adalah bile dengan family me (memang tak cover punyala...), pastu turun satu level kalo dengan kengkawan (kira macam 90% jelah kuar karektor sebenar...) dan makin turun ikut ranking seterusnya...I ni pemalu u all, so, kalo u all tak malu, baru i jadi tak malu jugak tau...Serius...Macam me selalu gitau, PR me memang out sikit...Skema ok, lagi kalo jumpe orang yang baru me kenal..ha..nasib la...

Ha..dah tak larat dah nak tulis ni...Ni baru part satu okeh, belum masuk part yang seterusnya (part seterusnya???...)..Kata facts about me kan, mana nak cukup 8 je, banyak lagi nih...Ingat senang ke me nak reveal semua-semua ni..take time ok...


Akan bersambung lagi....











Tuesday, September 02, 2008

Merdeka Tag...

Tag pertama yg me terima...
Thank u very much ARA...!!!
*begin copy*

Add your site(s) to the list if you're a proud Malaysian Blogger!
Pass this tag to as many Malaysian Blogger as you know, or if you're interested but nobody tags you, just include yourself volunteerly. Show some patriotism!
Once you've done posting this tag, leave a comment
HERE! and you will be visited by a Malaysian local fruit, Mangosteen by the name of Mango! and added to the Master List.
Update list regularly to ensure every Malaysian Blogger gets equal link benefit.

I am a proud Malaysian blogger

1.
mangosteenskin - Saya anak Malaysia!
2. Life is too short to be ordinary - Malaysia Tanahair Ku!
3. Sha's Love & Passion - Aku Anak Merdeka
4. A room of crazy scrapper - Merdeka!Merdeka! Merdeka?
5. Fliffy - Aku Patriotik, Sayang Malaysia !
6. Rizal
7. haniz - Merdeka Forever!
9. CarolPinky - Proud Malaysian!
10. Mariuca - I heart Malaysia!
11. Emila’s Illustrated Blog - Saya Anak Malaysia juga
13. Shemah's My Sweet Escape - Live, Enjoy and Love.. MALAYSIA!
14. Mariuca's Perfume Gallery - Made in Malaysia!
15. Yani-Tennitodoku-Proud to be a Malaysian-MERDEKA!
16.Bluecrystaldude from My Little Black Pot - Saya Harap Malaysia Terus Maju!
18. Snapshotcap - Freedom of choice is made for you my friend :)
19. Anaheus-Malaysia is my home
21. A Great Pleasure - Malaysia is a food paradise ~ simply yummy~licious!
22. Mummy HnH - Harith and Hannah - MERDEKA 51st Celebration!!!
23. Shafie - I'm Here For U Malaysia
24. Nessa - Happy 51st Merdeka, Malaysia!
25. marvic
26. D H E A S Y A - Tanggal Tiga Puluh Satu, Bln Lapan Lima Puluh Tujuh
28. Point Blank - Sokonglah Pelancongan Domestik, Malaysia Cantik Indah Nian! 29. Oyis Baby Journey - Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-51, Malaysia!
31. Me,HubbyNKids-Hidup Malaysia !!
32. In Person..Zahiela Online- M.E.R.D.E.K.A!!!
33. Mimi-MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA
34. ealyie
35. .vanity strikes. i grew up as a Malaysian shopaholic!
36. sweet life of ladyell-Selamatkn keMERDEKAan Malaysia..AllahuAkbar!
37. .~ripples of rasp ~ - Here In My Home, Malaysia
38. IT's ME..Niniess Passion - Proud to Be Anak Malaysia!
39. Dila ~ini duniaku~ - My heart, my soul, my dreams and my life all belong to MALAYSIA...
40. YusVogue - I am Anak Malaysia Blogger
41. atune
42. Apa-Apa Je - Malaysia, Castle of Joyheart
44. Better you Better world- Bangganya menjadi anak Malaysia
47. T.H -Malaysia My Home
48. A glimpse of Moi - Happy Merdeka
50. ....... LadyVerde - I am bless to be Malaysian!!!.......
51. Lina's Loft - Anak Merdeka
52. Pourpres - Cubaan Menjadi Patriotik
53. Diahlicious - Buatan Malaysia :)
54. My Very First Blog - Be Thankful You're Malaysian!
55. The Ranting Cynic - I am Malaysian, mah.!
57. Taf Teh
58. aRa's Official Blog - I was born in Sarawak...I grew up in Labuan...Further Study in Sabah and now i'm in Semenanjung...I'm MALAYSIAN!!!
59. Life's Roller Coaster - Beautiful Malaysia! 60. Carrot Run! – Cherish our land~
61. Speechless - Zsazsa Project
62. Shopping - Malaysia Selamat Merdeka
65. Tekkaus - More WE, less ME!
66. It's a Rat's Life - Malaysian to the core!
67. Hatiku di sini - Berbanggalah kita kerana kita adalah rakyat Malaysia. Semoga keamanan terus bersama kita!!
68. Eiza - Higher than mountain, Deeper than Sea - Selamat hari Merdeka ke 51!!
69. SueGinola- i LOVE u MALAYSIA...!!!
70. You're next...

*end copy*

(p/s: New list..tq Mangosteenskin for ur help..~

So, me wanna tag u:-
~Kak Zai-Besday lady (lady okk..)~
~Erin (Germany mari)~
..TQ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...