Search This Blog

Showing posts with label gift. Show all posts
Showing posts with label gift. Show all posts

Wednesday, February 19, 2014

Zakat...




Alhamdullilah....terharu okeh....
Terima kasih banyak-banyak Chah sebab sama-sama berkongsi rezeki dengan emak me....
Semoga dimurahkah lagi rezeki dan bahagia sehingga akhir hayat..amin....;)





Wednesday, October 30, 2013

Sabah....

Bukan me yang pergi Sabah pun...tak de rezeki lagi kan...kalau nak pergi kenalah kumpul duit betul-betul then kena cari date betul-betul barulah boleh pergi...tu pun kot jelah...hehehehehe.....
Tapi Sept...dia pergi Sabah dengan geng-geng opis dia minggu lepas...dia pergi 4 hari 3 malam....pergi hari Rabu pagi balik hari Sabtu petang....
Patutnya hari Sabtu petang tu nak pergi jumpa dan lepak-lepak kononnya....tapi bila memikirkan diri sendiri yang kejab demam, kejab batuk, kang kejab selsema on off so kita postpone ke hari seterusnya...
Tu pun hari Ahad pun me masih beragak-agak sebab kang dia kata nak ajak me pergi melawat kakak Iparnya yang masuk hospital pastu nak lepak dengan Mijon pulak....last-last tak jadi..so kita lepak-lepak kejab jelah......
Rajin je me ni kannnn...?haruslah..lepak ada makna gitu...kikikih

Inilah pun sebabnya....
Tak sabar-sabar nak amik souvenir gitu....


Fridge magnet...
Wajib ni...sekarang dah penuh satu fridge..i like...!



Katanya keropok ni dah glamer kat sana....dioarang panggil keropok Angrybird....
Panggil Angrybird sebab bentuk dia tu...hheheheheh......macam-macam je kan diaorang ni..kretif kemahin....
Keropok yang Sept bagi ni berperasa cheese....sedap jugak...rasa macam makan cekedis roller coster yang perasa cheese tu.....



Broach mutiara....
Ni pun wajib kan kalau pergi Sabah kan kan....?
Sept suruh pilih yang mana satu..haruslah me pilih yang vogue de vas kan....
Terima kasih daun keladi Sept....harap-harapnya lain kali adalah lagi....kuikuikui....




 Eh, belum habis lagi.....thanks for the chocolates too....
Hasil kecekkan dapatlah 7 biji coklat ni......
Muka tak malu kan..tapi okeylah ni..kalau ikutkan cakap Sept suruh amik lagi...tapi sebab ada perasaan malu sikit so amik 7 biji aje...iyo-iyo je aje kan...
Tak payahle rajin benor nak kira...sebijik lagi Anim dah belasah dulu.....kikiki...



Amik dapat 2 biji Confetleria Raffaello...
Ni tak makan lagi..tapi pernah rasa dulu...white choc dengan kelapa kering tak silap....
Tapi me tak into sangat walapun white choc adalah fav me.....



Ferrero Rond Noir...2 biji jugak....



Ni me first time rasa....jenis dark chocolate....
Bolehlah.....eh, dark chocolate pun kesukaan okeh.....



Ferrero Rocher....
Ni haruslah kegemaran seluruh dunia kot.....nomnomnom..makan satu memang tak cukup...huhuhuhu....



Nilah gambar pemberi souvenir hari Ahad tu....^_^.....
Laju je me pergi amik sebab konsepnya ialah siapa cepat dia dapat.....eh takdelah...hehehehe..tipu je....alaaa...Sept pergi Sabah tu niat dia memang nak cuci mata dan jalan-jalan je sebenarnya...dia memang tak mau shopping langsung pun kalau ikutkan....tapi sebab ingatkan orang keliling so belilah jugak 2-3 jenis barang.....jadi sebab dah tau barangnya memang sikit so cepat-cepatlah me pergi amik..kang tinggal serpihan haruslah tak best kan....pandai tak saya.....??
Hari Ahad tu sebenarnya masing-masing tak sihat..so belasah-belasah jelah lepak-lepak kejab pastu pergi lunch kejab....tak dapat pun berlama-lama sebab Sept kena jugak pergi hospital petang tu....
Me pulak haruslah tak dapat ikut sebab esoknya kerja...Sept takpe..dia memang kena pergi hospital tengok kakak iparnya then dia terus tidur rumah Abang dia then terus pergi kerja esok hari dari rumah abang dia...haruslah kalau me ikut jadi leceh kan......
Apapun lagi sekali terima kasih banyak-banyak ye Sept....semoga murah rezeki dan bertambah rezeki..amin....

Eh, ada lagi....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
V
V
Happy Birthday to Anim....happy 14th Birthday my dear adik....!
Dah besar dah kan...?dulu kecik-kecik cute je ko kan...?sekarang ni dah besar tinggi dari Kak Lily....baru 14 tahun dah meninggi macam tu..bayangkanlah lagi 3-4 tahun..huhuhuhu....
Apapun....
Semoga jadi anak dan Adik yang baik...sekolah pandai-pandai tau....dan semoga happy selalu....
Muahhhhhhh! I LOVE U VERY MUCH!!!....




p.s.: Ma Mijon dah selamat menjalani pembedahan pada tengah hari semalam...Alhamdullilah...pembedahan success..cuma harap Ma Mijon cepat-cepat sembuh je....in sya ALLAH kita sama-sama doakan yang terbaik ye....
p.s.s.: orang lain tunjuk dapat gift, me pun nak tunjuk jugak khen...kikikih..kebetulan okeh...tengok Chah buat entri me pun nakkkk jugekkkkk..haruslah kan..bahan nak menulis dah kurang gituwwww jadi kenalah laju-laju cari bahan...heheheheh......^_^








Monday, July 15, 2013

Hadiah untuk Baby Baru....

Lemaunya hari Isnin kan....?
Me rasa gitulah, tapi taktaulah pulak anda-anda semuanya macam mana pulak..ke masing-masing semangat tu??huhuuuuuuu....

Ni me nak citer pasal hadiah untuk baby baru ni...
Takdelah baru sangat, dah nak 5 bulan pun babynya lahir kat dunia ni...tapi disebabkan Mamanya (Chah ofismate me diofis lama) amik cuti lamaaaa sangat so baru sebulan dua ni teringat balik....
Haromjadoh je kan kawan cam gini...dah berbulan masuk ofis barulah terhegeh-hegeh.....
Patutlah bila sekali sekala dapat contact Chah mesti me rasa sesuatu gitu..rupanya prezen untuk baby Delisha tak beli-beli lagi...hihihhihihi...(sedapkan nama baby Chah??..rasa nak makan-makan je..nomnomnom...)....
So hari Jumaat minggu sebelum puasa haritu kitaorang gigih mencari hadiah....
Kitaorang tu maksudnya me dengan Nurul la..sapa lagi...
Sekarang ni Nurul dah pindah ofis kat area dekat-dekat sini jugak...Yay!...i am so happy....!
Hari-hari Jumaat ku (yang rehatnya panjang nak mampoih tu) takdelah kesunyian lagikkkk......


Gambar dating beli hadiah dengan Nurul ada dalam hp,  tapi tulah nak transfer tak dapat-dapat..so sangatlah sakit hati...
Nasib baik Nurul ada kirim 2 keping gambar kad dengan hadiah ni kat Wassap...kalau tak memang takkan ada entrilah sampai bila-bila......huuuuu
Patutnya bagi kad ucapan tahniah kan....?tapi taknak gitu...
Sempena nak puasa dan raya ni kita bagi kad raya terus....senang 3 in 1 gitu...
Ucap tahniah, puasa dengan raya sekaligus...senang...janji sampai maksudnya sudah....
Ni Nurul yang belikan...cantik pulak tu....
Haritu nak cari kat situ takdelah pulak, so memang mengharapkan Nurullah belikan kad dengan wrapper...



Hadiahnya....
Bungkusan adalah hasil dari kerjatangan Nurul.....kreatif je kan..kan..kan......?
Kalau me tak dapat de berkipas-kipas camtu....mau hancur pembalut tu....
Sebab Chah pun dah bukak hadiah ni so me bagitau apa yang kitaorang bagi....
Kitaiorang bagi 2 pasang dress  (simple for baby je...kiranya satu untuk raya, satu untuk basahan) pastu dengan kasut raya satu pasang....
Pening kepala okeh nak beli apapun tak tau...kalau baby newborn memanglah takde masalah, tapi ni dah besar sikit ni kang takut tak sesuai ke apa ke.....jadi belasah je....
Apapun harapnya Chah suka (walaupun bukan untuk Mamanya pun...)....kalau boleh pakai sampai hancur okeh (hahaha..dasarrrr sangatkan...).....^_^





Saturday, June 01, 2013

Contoh Goodies Bag...

Entri auto-published di hari Sabtu....

Ini adalah contoh goodies bag orang kahwin yang simple dan sangat nice...
Ini me dapat minggu lepas (ada staff ofis sebelah bagi sebab dia dapat banyak katanya....^_^)....
Ni pun lebih kurang macam Ana punya jugak ni..cuma bezanya dia guna paperbag color coklat, then dia tak lekatkan TQ tag..tag tu dia gantikan dengan riben...cantik kan...?
Tapi rajin orang ni okeh nak menyimpul riben macamni..haruslah cramp tangan ni kan....?


Isi dalamnya....meriah....^_^
Masa Ana haritu letak Twiggies seketul dengan Keropok Mihun tu seketul je..hihihhi..jadilah kan....





Harini insyaALLAH pergi Bukit Jalil...adik sepupu me (anak Acik Nor) bertunang....^_^




Wednesday, May 29, 2013

Citer yang Lepas-Lepas...

Harini me upkan gambar yang lepas-lepas sebab me tak sempat nak tranfer ke PC jadi dah lama tersimpan kat hp je.......
So arini kita share pic merapu ye....
Satu hari dikala menjadi babysitter Imraan...
Mee ada, isi ayam ada, sayur je kena beli terus buat Mee Goreng Basah....(resepi di sini)...
Ni mangkuk me...bila dah buat sendiri haruslah makan dua tiga mangkuk rak kan.....
Cuma kali ni tak buat pedas...so kureng kick sikit...
Me terpaksa kurangkan Cili Boh tu pastu Cili Padi pun tak masukkan....Imraan nak makan kan, so kenalah ber'korban' tekak sikit..



Mak buah semangkuk rak, anak buah 15 urat mee sudah...kikiki...
Tapi tulah..menyesal buat tak pedas...Imraan haritu tak berapa mood nak makanlah pulak...so rugi di sini...



Imraan sekarang ni rambut ala-ala Tandoori Payat dah..saja ayah dengan Ibunya taknak potong..nak tengok kalau panjang macamana..tapi masalahnya rambut Imraan ni tak panjang-panjang pun...rambut dia jenis ala-ala kerinting ke atas..so semuanya ada kat kepala...tak turun ke bawah gitu..so sampai ke sudahlah kot tak dapat tengok kalau rambut Imraan panjang..kikiki....
Ni Imraan buat muka ni..dia tau me nak amik gambar tetiba buat mata gitu..hihihihi...sekarang dah cerdik dan nakal... maklumlah dah makin besar.....^_^



Mangga pemberian sepupu Emak me...
Sepupu emak me sefamili singgah rumah..katanya nak bagi adiknya kat kenduri sekian-sekian, tapi tah macamana tak jumpa pulak diaorang, so semua manga-manga super-yummy ni dapat kat emak me...
Rezeki gitu...Alhamdullilah....mangganya dahlah besar-besar pastu manis-manis pulak tu.....^_^



Kegilaan bulan ini....Aiskrim berkon....
Mula-mula asyiklah membeli yang mini..tapi rasa tak cukup okeh..tak puas...so try beli Cornetto yang besar biasa tu.....tapi manis...pastu try pulak Drumstick punya....baru puas hati...sedap...hehehehe..terus stop beli.....
Pastu dah bosan tu try pulak yang berbatang...so berMagnum minilah kita....
Magnum tu jangan cakaplah kan..memang terlazat....tapi haruslah tahankan tekak...kang naya gitu.....



Ni dapat dah lama dah..semperna hadiah birthday gitu...tapi me tak terbaca lagi...
Teringat terus baca..tapi baru suku je....
Dah lama tak membaca, jadi kekok gitu...
Apapun terima kasih Zai...selain buku For One More Day/Untuk Sehari Lagi ni Zai ada jugak bagi buku resepi masakan jawa..hahahaha..betul-betul nak suruh me masak masakan jawa tu kan...?takpe..takpe..nanti me praktikkan yek..kalau rajin.....^_^



Kegilaan lagi....
Tak habis-habis makan drummet dengan kepak ayam goreng....
Dah habis sebungkus beli lagi, pastu habis beli lagi dan lagi..nak beli 2-3 bungkus terus memanglah tak boleh sebab peti ais full (full tu penuh dengan ikan ayam emak me lah kan...) jadinya tiap minggu panthang jumpa tempat jual frozen food mesti beli...
Ni kegemaran me dengan Anim ni..sekali hadap..habis nak dekat setengah kilo ayam ni...huuuuu mentekedarah sungguh......sampai kesudahlah memang takkan jadi kurus kan....?




Petang-petang balik kerja bila hujan walaupun gerimis mesti kat hujung DUKE ke exit Ampang tu jem...
So kepala hotak dah fikir dah...nak singgah Jusco AU2lah..nak pergi cucuk duit pastu nak beli donut....
Sanggup je kan...?punyalah tak lalu nak mengadap beratur panjang tu....



Terus cucuk duit, pergi beli donut setengah dozen pastu beli biskut kat Subway...
Beli donut sempena hari Ibu gitu...(tiap-tiap hari pun hari ibu patutnya kan...)...sebabnya semalam masa hari ibu takde mood nak keluar...



Donutnya...
Dah lama tak makan ni...mau dekat setengah tahun kot....entah tak ingat....
Jadilah ni kan....konon sempena hari ibu....tu pun satu donutnya Ibu dah makan...hehehehehe....




Last pic...Anim selsema secara over gitu...
So bawak ke klinik...kena RM70 okeh....me ni dah lama tak membayar sendiri duit klinik (sebab guna panel kan...) jadi terkesima kejab bila emak kena bayar RM70 semata-mata sebab batuk dan selsema...giler mahal kan...?padahal student kot....tapi entahlah..mungkin ada extra charge sebab pergi nak pukul 9 malam kot....






Wednesday, December 26, 2012

Tak sia sia....

  lSemalam pepagi Ana dah mengamuk...dia tension sebab cuti-cuti am ofis dia gatai buat family day...
Mau tak..member tu memang sejak dua menjak ni memang kerja pulun habis..iyalah orang nak kawin...memang duit kena carik lebih sikit...so penatlah sikit kan...konon cuti jelah time nak rehat segala..tapi tak dapat..so haruslah meramuk sakan....
Pepagi tu dengan mengamuk tak tentu pasal (sikit-sikit sebut penat...penat...tapi ada aku kisah????haha!)...dah membebel sakan call pulak sana sini pasal nak kena pergi famili day tu  memang sangatlah tangan didada mata ke atas kan.......
Siap dalam phone tu dok bising-bising kata tengah hari nanti nak cabut je, malas nak tunggulah...penatlah...apalah..cuti-cuti kena pergi famili day lah.......
Merempan-rempan dalam mengamuk-ngamuk tu me hantarlah dia jugak.....
Alkisahnya...sampai kemalam pun dia tak balik-balik rumah la pulak......ait...kata nak balik cepat kan....?
Akhirnya nak pukul 9 lebih baliklah dia....
Me kat bilik time dia balik tu...bila dia balik tu kat depan me dengar macam Anim sikit punya riuh rendah gitu..pastu dia datang kat me dengan tangan penuh tengak kelek benda....
Dilambaknya depan me....mak aiikkkhhhhhhhh!!biar benar????

Tak sia-sia kan...?
Dia dapat 2 buah MP4 dengan 1 buah MP3 Sony..ha kau....tak ke seronok tu....tak sia-sia pergi okeh...berbaloi-baloi...
Satu set MP4 memang sorang staff dapat satu set...pastu MP4 satu tu dia dapat sebab gambar dia memang best picture ke hapa...pastu MP3 tu pulak dia menang apatah.....
Paling best ketiga-tiga tu set penuh ok, siap ada casing dengan memory card dengan CD lagu lagi tu...ha kauuu....
Lain kali jangan merempan lagi....kalaulah pagi tu merempan meramuk-ramuk pastu tak pergi camne??tak ke rugi kan....so silalah bersyukur...kadang-kadang benda susah tu rupanya ALLAH nak bagi lagi senang kan...^_^





Wednesday, June 27, 2012

Fridge Magnet...

Ni me terima pagi tadi dari Chah ofismate me....
TQVM ye Chah...i like!!
Suka sangat sebabnya sekarang ni memang dah jadi kemestian kalau pergi mana-mana lagi-lagi kalau bercuti mesti wajib  membeli fridge Magnet/FM.....
Dulu macam apalah best sangat dengan FM ni kan?benda tampal-tampal buat semak kat petiais je....
Tapi sekarang tidak lagi....bila tengok FM yang ada tu, rasa cute dan cantik sangat-sangat...so jadi suka kalau dapat membeli....
So, sejak dah suka ni, sekurang-kurangnya 1 mesti beli tau, tak kiralah pergi tempat tu dah berapa kali pun, mesti beli 1 okeh....
(Mau tak, tiap-tiap kali pergi tu ada je design baru kan...so, macam rugi pulak kalau tak bawak balik satu)...
Beli pun suka kan....jadi mau tak lagi bertambah-tambah suka kalau ada yang bagi....kiranya bertambah lagi koleksi yang tak berapa koleksi yang ada kat petiais berkerak tu kan.....
Tapi ada frust sikit masa pergi Cherating tak jumpa langsung sebutir pun FM untuk kenang-kenangan...sabar jelah....





Apapun...dengan muka tak malunya me nak cakap yang kalau ada sapa-sapa yang sudi nak membagi FM kat me, me alu-alukan sangat....TQVM me ucapkan....^_^....



Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, March 13, 2012

Kereta Baru Imraan...

Kereta baru hadiah dari Acik Ana dan Usu Anim sempena birthday Imraan hari tu.......
Ni gambar yang kat bawah ni diambil sejurus lepas kereta ni dipasang....
Kemain lagi Imraan okeh...feeling jadi driver habis gitu...
Kalau tengok memang tak padan dengan umur baru masuk setahun dia tu...hihihihii...
Siap steering tu dia pusing beria-ria...kononnya bawak kereta lah kan....
Tak tahan tu mulut siap bunyik tu...ngonnnnnngggggggggg....kikikiikih
Paling best, kalau ikutkan kaki dia tu tak sampai pun kat tanah okeh....tergantung je pun......tapi memang, sangatlah cute....hehehehhehe....
Tengok mulut dia...hahahahaha...over tau....!



Gaya orang bawak kereta gitu...




Kalau ikutkan dalam banyak-banyak hadiah yang Imraan dapat inilah yang paling menambat hati dia....
Malam tu je, kemain lagi..kalau boleh taknak berenggang langsung dengan kereta askar dia ni okeh..siap mengamuk lagi kalau diangkat...huhuhuhu.....
Apapun memang tak sia-sia Acik Ana dengan Usu Animnya bagi kan...^_^


Friday, March 09, 2012

Hadiah Imraan....

Hasil gigih mencari hadiah yang sesuai dengan Nurul dan Becha di Jusco AU2 untuk budak kecik umur setahun Imraanle tu ....
Gambar kotak lupa nak amik...jadi tempek gambar yang hadiah yang dah dibalut sahaja...
Harap diampun Imraan, makcik tersalah beli wrapper...
Ada gambar ribbon warna pink gitu..hihihihihik....


Tu pun kad yang comel-comel pun non-ada...
Yang ada cam gini je.......
Hadiahnya apa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
V
V
V
Tadaaaa......
Mini gim untuk Imraan....(gambar ihsan dari FB Ayah Imraan...)
Serius, makcik dah tak reti nak beli apa dah okeh...
Yang lain tu macam tak sesuai untuk baby umur setahun...jadi makcik belasah je beli mini gym ni....nasib baik ok....
Tu pun nasiblah berapa bulan jelah kot Imraan boleh main dalam tu...kang dah pandai jalan kan confirm takdenya Imraan nak duduk dalam tu kan.....
Tapi tulah, tengok macam best je, tapi yang sengsaranya Ibu dengan Ayah Imraan le...
Kabarnya diaorang pam manually gitu...ok diulang lagi sekali..MANUALLY...iya, diorang tiup benda alah ni dengan mulut sendiri okeh...
Diaorang dah beli pam tapi muncung pam pulak tak sesuai...huhuhuhu...
Akhirnya disebabkan malas nak fikir diaorang berdua gigih pam (sampai naik pekak telinga kata Ayah Imraan) semata-mata nak bagi benda alah ni boleh guna........mintak hampun banyak-banyaklah yea, ingatkan dalam box tu ada sediakan pamnya sekali, memang menginaya orang betullah makcik ni kan.....kuikuiikui......
Anyways, tak kisahlah..janji Imraan syok main tu dah kira berbaloilah Ayah dengan Ibu dok tiup benda alah ni bagai nak rak ye....
Paling pasti, bila tengok gambar atas ni memang lobang hidung Makcik memang habis kembang kempis kembang kempus gitu......hihihihihihihi


Monday, March 05, 2012

Lunch di Seri Melayu....

Peristiwa hujung bulan lepas (28hb Februari 2012)...
Lunch adalah sempena Unit kitaorang dapat top 3 best unit campur dengan sedikit sumbangan dari 3 penerima APC dari unit kitaorang jugak (termasuklah me).....








Macam-macam ada...tapi makanannya tak semeriah macam 1st time kitaorang pernah makan dulu...
Tapi takpe...makanan tetap mewah gitu, sampai tak tau nak sumbat kat mana dah...hihihihihih....
Dan harap maklum, gambar adalah asal ado je...sebabnya super segan kena duduk kat sebelah bigboss....
Gambar seunit pulak tak siap lagi...tak sabar nak tengok, sebabnya jarang sangat-sangat kitaorang dapat bergambar satu unit full gitu....^_^



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...