Search This Blog

Showing posts with label gift. Show all posts
Showing posts with label gift. Show all posts

Thursday, January 11, 2018

TQ Abang!!

Meh me citer kisah sebelum birthday me haritu....
Kisahnya...malam Ahad tu my OT balik Subang...sebabnya kebetulan OT ada kerja kat sana pulak malam tu.......
Esoknya pulak memang OT cuti...so takpelah..esok Isnin tu kita jumpa jelah kat Subang kan....
Kebetulan jugak Isnin tu sebab banyak hal jugak nak kena settlekan so me amik cuti petang....
Kononnya nak gi Maxis, pastu nak gi barang-barang dapur, pastu nak gi melawat Mak OT kat Shah Alam..pastu blablablabla...mengejar masa okeh....
Nak dijadikan ceritanya, mula-mula dah jumpa tu kitaorang ke Star Avenue...nak pergi Maxis dulu...niatnya nak amik HP baru hehehe...
Makcik kan dah 2 kali amik HP free dari Maxis...first dulu Huawei, pastu Samsung....
Yelah dari bayar bil bebulan sesaja, baik kita amik je HP bayar RM1 tu jek.....sambil-sambil kan tau-tau kang dah habis kontrak 20 bulan, pastu amik lagi HP RM1 tu lagi.......
Pergi Maxisnya kejab jek...kiranya usha usha HP je dulu...pastu terus ke sebelah...lapar okeh...dah nak pukul 2 suku dah masa tu.....







Makan kat Texas Chicken dulu hehe....
Kalau ikutkan Iolls dah lapar nasik, tapi kat situ takde pulak tempat yang me dan OT berkenan, so kita makan ayam goreng je........
Dah makan kitaorang ke Maxis balik...
Ingatkan kejab je dah setel semuanya..lama okeh huhuhu...adalah nak dekat dua jam...
Kalini  me upgrade pakej sebab nak amik HP yang lagi up dari yang dioaorang offer untuk pakej me yang sedia ada.....
Kiranya, me amik pakej yang sedia ada then tambah satu line One Share...means tambah lagi satu line bawah me pulak...
Tapi bulan-bulan me tetap bayar macam biasa okeh...sebabnya me tutup satu akaun lama yang me guna untuk broadband...kiranya buang sim broadband yang lama, pastu tambah sim akaun yang baru pulak...tapi takde penambahan apa-apa.. tapi dapat upgrade jenis HP....ni namanya permainan dalam membayar bil okeh...kena agak pandai di situ hehehehe......







Dah setel, OT ajak balik rumah kat Subang pulak....motipppp??
Duduk lama jugak..dah solat bagai baru kitaorang gerak........
Tau tak kitaorang gerak nak pukul 6.35 camtu okeh....
Ni me amik guna HP baru Uolls...nampak sangat muka dah ada ciri-ciri penuaan hahahah....
Eh korang jangan keji yekkk makcik jakun semacam nih......








Makcik masih lagi menjakuns guna HP baru........
Mana tak jakuns Iolls dapat OPPO F5 okeh....alhamdulilah....
Nak beli sendirik sesaja memang tak rajin nak mengumpul duit.....
Ni pun me belasah je amik F5 nih...adik Maxis tu kata ni HP paling latest dan paling better (kalau dibandingkan dengan selections yang ada).....makcik kan senang terhibur...kalau makcik kena kelentong, korang pun samalah kena kelentong kat sini hahahaha........









Testing lagik hehehe
Muka dua-dua memang macam tak mandi kan?hahahaha....nasib laa..me letak jek....
Eh lupa pulak..kitaorang ke Shah Alam...sambil hantar duit sambil melawat Mak Mertua....
Malew kita nak taip nih hahahaha..serius tak sangka kita dah ada Mak Mertua....
Ni pun sekarang ni lupa dah jadi isteri orang....37 tahun 11 bulan ko membujang..mana nak ingatttt......









Pergi melawat pun kejab je Uolls...mengejar masa...OT nak gi mancing pulak malam tu....
So balik Subang balik then ke Subang Dua gi makan kat Deen Tomyam....
Masing-masing kan lapar nasik...me pulak siap dah pedih perut okeh....macamlah tak makan langsung siang tu...sabar jelah......










Ni esoknya pulak...di hari birthday me.....
Syabeel gediksss....
Me terEL okeh....patutnya minta cuti sesiap...tapi gatal dok senyapkan jek....
Tapi takleh cakap jugak..me lupa okeh....banyak sangat benda nak setelkan sebelum hujung tahun dan awal tahun haritu..so ada jugak hal-hal lain yang me lupa.......tu yang last minit baru beringat nak cuti huhuuu.......










Ni kat RHB.....lepas hantar Abang Imraan sekolah terus ke RHB Ampang Point....
Terpaksa jugak bawak bebudak ni masuk sekali sebab Mak tak nampak nak tulis borang nanti...so Iolls kena tolong Mak tuliskan....
Ni kena gi bank sebab kad ATM Mak tak boleh guna....tah kenapa tah.......
Tau tak, sebab lama sangat nak tunggu turn dah Syabeel nibising pulak....dahlah tu taknak me pegang okeh....bisingggg.......
Dah tak memasal-masal Mak kena potong Q huhuhuhu....orang bank pun tak tahan bising sangat kot, tu yang lelaju panggil jugak Mak hahahaha.....
Dah setel hal kat bank, terus kitaorang balik rumah....eh sempatlah isi minyak kereta dulu....
Ingatkan nak lah gi mana-mana kejab, tapi memandangkan macam tak boleh je (iyalah bawak bebudak dua orang tu kan), so terus kitaorang balik rumah.....
Sangap je kisah di hari birthday makcik kan?huhuhu.....










Ya Allah..me happy sangat-sangat okeh....Alhamdullilah.....
Ni kisahnya me kan balik rumah dari bank tu me just layan OT makan kejab, then OT gi kerja.....
Disebabkan OT pun dah gi kerja, me masuk bilik terus tidur okeh...memang frust jugaklah sebab OT tak layan me special haritu......sampaikan me tidur petang lepas Asar lagik...punyalah bosan tak hingattt okeh........
Pastu kan nak dijadikan cerita kan... tengah tengah me syok tidur tu sekali me rasa ada orang kejut (citer cliche hahahaha)....tau tau OT kejut me okeh......terus dia sua bunga atas ni kat me okeh....huwaaaaa.......
Mula-mula dapat me blur giler tau..haruslah blur...ko tidur lepas Asar kan?pening kepala boleh tahan lah kan....hahahaha.......
OT pulak....dia kejut me, dia kissy kissy me wish birthday (dia dah wish banyak kali dah malam dan siang tu sebenarnya, tapi makcik mana cukup wish jek hahahaha), then bagi me bunga then dia gerak balik gi kerja....sabar jelah hahahaha...dahlah me memang blur kan...lagi blur dibuatnya....
Ni pun amik gambar bila kepala dah stabil kahkahkah.....










Okeh...masa dapat bunga tu me boleh cool cool man lagik (dah tengah blur lagi kan..).....tapi bila baca je kad ni memang me sebak....
Allahuakbar.....memang sebak sangat-sangat okeh....
To Abang.....TQVM Abang.....I love you so much too.....
Korang doakan me dengan OT yang terbaik ye....
TQVM to korang too.....muahhh....!











Muka bangun tidur hahahaha....
Masa ni still terpisat-pisat lagi ni tau....tapi sebab excited+terharu terus me sarung tudung then amik pic....
Ni nasib baik HP ada mode beauty kahkahkah....
Eh korang....jangan ingat baru kahwin tak bergaduh ye....kitaorang ni dah dua kali bergaduh besar...ye, besar bukan sikit-sikit punya besar.....cuma sebab OT ni sabar dia lebih...so dia dapat bertahan..Alhamdulillah...
Apapun me doakan yang terbaik untuk me dan OT....semoga jodoh kami hingga ke jannah.....Aamiin.....




Updated: 29 Januari 2018...
Yang area-area Ampang tu in-case nak beli jugak boleh tengok website dan no tepon kat atas ye....










Wednesday, February 19, 2014

Zakat...




Alhamdullilah....terharu okeh....
Terima kasih banyak-banyak Chah sebab sama-sama berkongsi rezeki dengan emak me....
Semoga dimurahkah lagi rezeki dan bahagia sehingga akhir hayat..amin....;)





Wednesday, October 30, 2013

Sabah....

Bukan me yang pergi Sabah pun...tak de rezeki lagi kan...kalau nak pergi kenalah kumpul duit betul-betul then kena cari date betul-betul barulah boleh pergi...tu pun kot jelah...hehehehehe.....
Tapi Sept...dia pergi Sabah dengan geng-geng opis dia minggu lepas...dia pergi 4 hari 3 malam....pergi hari Rabu pagi balik hari Sabtu petang....
Patutnya hari Sabtu petang tu nak pergi jumpa dan lepak-lepak kononnya....tapi bila memikirkan diri sendiri yang kejab demam, kejab batuk, kang kejab selsema on off so kita postpone ke hari seterusnya...
Tu pun hari Ahad pun me masih beragak-agak sebab kang dia kata nak ajak me pergi melawat kakak Iparnya yang masuk hospital pastu nak lepak dengan Mijon pulak....last-last tak jadi..so kita lepak-lepak kejab jelah......
Rajin je me ni kannnn...?haruslah..lepak ada makna gitu...kikikih

Inilah pun sebabnya....
Tak sabar-sabar nak amik souvenir gitu....


Fridge magnet...
Wajib ni...sekarang dah penuh satu fridge..i like...!



Katanya keropok ni dah glamer kat sana....dioarang panggil keropok Angrybird....
Panggil Angrybird sebab bentuk dia tu...hheheheheh......macam-macam je kan diaorang ni..kretif kemahin....
Keropok yang Sept bagi ni berperasa cheese....sedap jugak...rasa macam makan cekedis roller coster yang perasa cheese tu.....



Broach mutiara....
Ni pun wajib kan kalau pergi Sabah kan kan....?
Sept suruh pilih yang mana satu..haruslah me pilih yang vogue de vas kan....
Terima kasih daun keladi Sept....harap-harapnya lain kali adalah lagi....kuikuikui....




 Eh, belum habis lagi.....thanks for the chocolates too....
Hasil kecekkan dapatlah 7 biji coklat ni......
Muka tak malu kan..tapi okeylah ni..kalau ikutkan cakap Sept suruh amik lagi...tapi sebab ada perasaan malu sikit so amik 7 biji aje...iyo-iyo je aje kan...
Tak payahle rajin benor nak kira...sebijik lagi Anim dah belasah dulu.....kikiki...



Amik dapat 2 biji Confetleria Raffaello...
Ni tak makan lagi..tapi pernah rasa dulu...white choc dengan kelapa kering tak silap....
Tapi me tak into sangat walapun white choc adalah fav me.....



Ferrero Rond Noir...2 biji jugak....



Ni me first time rasa....jenis dark chocolate....
Bolehlah.....eh, dark chocolate pun kesukaan okeh.....



Ferrero Rocher....
Ni haruslah kegemaran seluruh dunia kot.....nomnomnom..makan satu memang tak cukup...huhuhuhu....



Nilah gambar pemberi souvenir hari Ahad tu....^_^.....
Laju je me pergi amik sebab konsepnya ialah siapa cepat dia dapat.....eh takdelah...hehehehe..tipu je....alaaa...Sept pergi Sabah tu niat dia memang nak cuci mata dan jalan-jalan je sebenarnya...dia memang tak mau shopping langsung pun kalau ikutkan....tapi sebab ingatkan orang keliling so belilah jugak 2-3 jenis barang.....jadi sebab dah tau barangnya memang sikit so cepat-cepatlah me pergi amik..kang tinggal serpihan haruslah tak best kan....pandai tak saya.....??
Hari Ahad tu sebenarnya masing-masing tak sihat..so belasah-belasah jelah lepak-lepak kejab pastu pergi lunch kejab....tak dapat pun berlama-lama sebab Sept kena jugak pergi hospital petang tu....
Me pulak haruslah tak dapat ikut sebab esoknya kerja...Sept takpe..dia memang kena pergi hospital tengok kakak iparnya then dia terus tidur rumah Abang dia then terus pergi kerja esok hari dari rumah abang dia...haruslah kalau me ikut jadi leceh kan......
Apapun lagi sekali terima kasih banyak-banyak ye Sept....semoga murah rezeki dan bertambah rezeki..amin....

Eh, ada lagi....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
V
V
Happy Birthday to Anim....happy 14th Birthday my dear adik....!
Dah besar dah kan...?dulu kecik-kecik cute je ko kan...?sekarang ni dah besar tinggi dari Kak Lily....baru 14 tahun dah meninggi macam tu..bayangkanlah lagi 3-4 tahun..huhuhuhu....
Apapun....
Semoga jadi anak dan Adik yang baik...sekolah pandai-pandai tau....dan semoga happy selalu....
Muahhhhhhh! I LOVE U VERY MUCH!!!....




p.s.: Ma Mijon dah selamat menjalani pembedahan pada tengah hari semalam...Alhamdullilah...pembedahan success..cuma harap Ma Mijon cepat-cepat sembuh je....in sya ALLAH kita sama-sama doakan yang terbaik ye....
p.s.s.: orang lain tunjuk dapat gift, me pun nak tunjuk jugak khen...kikikih..kebetulan okeh...tengok Chah buat entri me pun nakkkk jugekkkkk..haruslah kan..bahan nak menulis dah kurang gituwwww jadi kenalah laju-laju cari bahan...heheheheh......^_^








Monday, July 15, 2013

Hadiah untuk Baby Baru....

Lemaunya hari Isnin kan....?
Me rasa gitulah, tapi taktaulah pulak anda-anda semuanya macam mana pulak..ke masing-masing semangat tu??huhuuuuuuu....

Ni me nak citer pasal hadiah untuk baby baru ni...
Takdelah baru sangat, dah nak 5 bulan pun babynya lahir kat dunia ni...tapi disebabkan Mamanya (Chah ofismate me diofis lama) amik cuti lamaaaa sangat so baru sebulan dua ni teringat balik....
Haromjadoh je kan kawan cam gini...dah berbulan masuk ofis barulah terhegeh-hegeh.....
Patutlah bila sekali sekala dapat contact Chah mesti me rasa sesuatu gitu..rupanya prezen untuk baby Delisha tak beli-beli lagi...hihihhihihi...(sedapkan nama baby Chah??..rasa nak makan-makan je..nomnomnom...)....
So hari Jumaat minggu sebelum puasa haritu kitaorang gigih mencari hadiah....
Kitaorang tu maksudnya me dengan Nurul la..sapa lagi...
Sekarang ni Nurul dah pindah ofis kat area dekat-dekat sini jugak...Yay!...i am so happy....!
Hari-hari Jumaat ku (yang rehatnya panjang nak mampoih tu) takdelah kesunyian lagikkkk......


Gambar dating beli hadiah dengan Nurul ada dalam hp,  tapi tulah nak transfer tak dapat-dapat..so sangatlah sakit hati...
Nasib baik Nurul ada kirim 2 keping gambar kad dengan hadiah ni kat Wassap...kalau tak memang takkan ada entrilah sampai bila-bila......huuuuu
Patutnya bagi kad ucapan tahniah kan....?tapi taknak gitu...
Sempena nak puasa dan raya ni kita bagi kad raya terus....senang 3 in 1 gitu...
Ucap tahniah, puasa dengan raya sekaligus...senang...janji sampai maksudnya sudah....
Ni Nurul yang belikan...cantik pulak tu....
Haritu nak cari kat situ takdelah pulak, so memang mengharapkan Nurullah belikan kad dengan wrapper...



Hadiahnya....
Bungkusan adalah hasil dari kerjatangan Nurul.....kreatif je kan..kan..kan......?
Kalau me tak dapat de berkipas-kipas camtu....mau hancur pembalut tu....
Sebab Chah pun dah bukak hadiah ni so me bagitau apa yang kitaorang bagi....
Kitaiorang bagi 2 pasang dress  (simple for baby je...kiranya satu untuk raya, satu untuk basahan) pastu dengan kasut raya satu pasang....
Pening kepala okeh nak beli apapun tak tau...kalau baby newborn memanglah takde masalah, tapi ni dah besar sikit ni kang takut tak sesuai ke apa ke.....jadi belasah je....
Apapun harapnya Chah suka (walaupun bukan untuk Mamanya pun...)....kalau boleh pakai sampai hancur okeh (hahaha..dasarrrr sangatkan...).....^_^





Saturday, June 01, 2013

Contoh Goodies Bag...

Entri auto-published di hari Sabtu....

Ini adalah contoh goodies bag orang kahwin yang simple dan sangat nice...
Ini me dapat minggu lepas (ada staff ofis sebelah bagi sebab dia dapat banyak katanya....^_^)....
Ni pun lebih kurang macam Ana punya jugak ni..cuma bezanya dia guna paperbag color coklat, then dia tak lekatkan TQ tag..tag tu dia gantikan dengan riben...cantik kan...?
Tapi rajin orang ni okeh nak menyimpul riben macamni..haruslah cramp tangan ni kan....?


Isi dalamnya....meriah....^_^
Masa Ana haritu letak Twiggies seketul dengan Keropok Mihun tu seketul je..hihihhi..jadilah kan....





Harini insyaALLAH pergi Bukit Jalil...adik sepupu me (anak Acik Nor) bertunang....^_^




Wednesday, May 29, 2013

Citer yang Lepas-Lepas...

Harini me upkan gambar yang lepas-lepas sebab me tak sempat nak tranfer ke PC jadi dah lama tersimpan kat hp je.......
So arini kita share pic merapu ye....
Satu hari dikala menjadi babysitter Imraan...
Mee ada, isi ayam ada, sayur je kena beli terus buat Mee Goreng Basah....(resepi di sini)...
Ni mangkuk me...bila dah buat sendiri haruslah makan dua tiga mangkuk rak kan.....
Cuma kali ni tak buat pedas...so kureng kick sikit...
Me terpaksa kurangkan Cili Boh tu pastu Cili Padi pun tak masukkan....Imraan nak makan kan, so kenalah ber'korban' tekak sikit..



Mak buah semangkuk rak, anak buah 15 urat mee sudah...kikiki...
Tapi tulah..menyesal buat tak pedas...Imraan haritu tak berapa mood nak makanlah pulak...so rugi di sini...



Imraan sekarang ni rambut ala-ala Tandoori Payat dah..saja ayah dengan Ibunya taknak potong..nak tengok kalau panjang macamana..tapi masalahnya rambut Imraan ni tak panjang-panjang pun...rambut dia jenis ala-ala kerinting ke atas..so semuanya ada kat kepala...tak turun ke bawah gitu..so sampai ke sudahlah kot tak dapat tengok kalau rambut Imraan panjang..kikiki....
Ni Imraan buat muka ni..dia tau me nak amik gambar tetiba buat mata gitu..hihihihi...sekarang dah cerdik dan nakal... maklumlah dah makin besar.....^_^



Mangga pemberian sepupu Emak me...
Sepupu emak me sefamili singgah rumah..katanya nak bagi adiknya kat kenduri sekian-sekian, tapi tah macamana tak jumpa pulak diaorang, so semua manga-manga super-yummy ni dapat kat emak me...
Rezeki gitu...Alhamdullilah....mangganya dahlah besar-besar pastu manis-manis pulak tu.....^_^



Kegilaan bulan ini....Aiskrim berkon....
Mula-mula asyiklah membeli yang mini..tapi rasa tak cukup okeh..tak puas...so try beli Cornetto yang besar biasa tu.....tapi manis...pastu try pulak Drumstick punya....baru puas hati...sedap...hehehehe..terus stop beli.....
Pastu dah bosan tu try pulak yang berbatang...so berMagnum minilah kita....
Magnum tu jangan cakaplah kan..memang terlazat....tapi haruslah tahankan tekak...kang naya gitu.....



Ni dapat dah lama dah..semperna hadiah birthday gitu...tapi me tak terbaca lagi...
Teringat terus baca..tapi baru suku je....
Dah lama tak membaca, jadi kekok gitu...
Apapun terima kasih Zai...selain buku For One More Day/Untuk Sehari Lagi ni Zai ada jugak bagi buku resepi masakan jawa..hahahaha..betul-betul nak suruh me masak masakan jawa tu kan...?takpe..takpe..nanti me praktikkan yek..kalau rajin.....^_^



Kegilaan lagi....
Tak habis-habis makan drummet dengan kepak ayam goreng....
Dah habis sebungkus beli lagi, pastu habis beli lagi dan lagi..nak beli 2-3 bungkus terus memanglah tak boleh sebab peti ais full (full tu penuh dengan ikan ayam emak me lah kan...) jadinya tiap minggu panthang jumpa tempat jual frozen food mesti beli...
Ni kegemaran me dengan Anim ni..sekali hadap..habis nak dekat setengah kilo ayam ni...huuuuu mentekedarah sungguh......sampai kesudahlah memang takkan jadi kurus kan....?




Petang-petang balik kerja bila hujan walaupun gerimis mesti kat hujung DUKE ke exit Ampang tu jem...
So kepala hotak dah fikir dah...nak singgah Jusco AU2lah..nak pergi cucuk duit pastu nak beli donut....
Sanggup je kan...?punyalah tak lalu nak mengadap beratur panjang tu....



Terus cucuk duit, pergi beli donut setengah dozen pastu beli biskut kat Subway...
Beli donut sempena hari Ibu gitu...(tiap-tiap hari pun hari ibu patutnya kan...)...sebabnya semalam masa hari ibu takde mood nak keluar...



Donutnya...
Dah lama tak makan ni...mau dekat setengah tahun kot....entah tak ingat....
Jadilah ni kan....konon sempena hari ibu....tu pun satu donutnya Ibu dah makan...hehehehehe....




Last pic...Anim selsema secara over gitu...
So bawak ke klinik...kena RM70 okeh....me ni dah lama tak membayar sendiri duit klinik (sebab guna panel kan...) jadi terkesima kejab bila emak kena bayar RM70 semata-mata sebab batuk dan selsema...giler mahal kan...?padahal student kot....tapi entahlah..mungkin ada extra charge sebab pergi nak pukul 9 malam kot....






Wednesday, December 26, 2012

Tak sia sia....

  lSemalam pepagi Ana dah mengamuk...dia tension sebab cuti-cuti am ofis dia gatai buat family day...
Mau tak..member tu memang sejak dua menjak ni memang kerja pulun habis..iyalah orang nak kawin...memang duit kena carik lebih sikit...so penatlah sikit kan...konon cuti jelah time nak rehat segala..tapi tak dapat..so haruslah meramuk sakan....
Pepagi tu dengan mengamuk tak tentu pasal (sikit-sikit sebut penat...penat...tapi ada aku kisah????haha!)...dah membebel sakan call pulak sana sini pasal nak kena pergi famili day tu  memang sangatlah tangan didada mata ke atas kan.......
Siap dalam phone tu dok bising-bising kata tengah hari nanti nak cabut je, malas nak tunggulah...penatlah...apalah..cuti-cuti kena pergi famili day lah.......
Merempan-rempan dalam mengamuk-ngamuk tu me hantarlah dia jugak.....
Alkisahnya...sampai kemalam pun dia tak balik-balik rumah la pulak......ait...kata nak balik cepat kan....?
Akhirnya nak pukul 9 lebih baliklah dia....
Me kat bilik time dia balik tu...bila dia balik tu kat depan me dengar macam Anim sikit punya riuh rendah gitu..pastu dia datang kat me dengan tangan penuh tengak kelek benda....
Dilambaknya depan me....mak aiikkkhhhhhhhh!!biar benar????

Tak sia-sia kan...?
Dia dapat 2 buah MP4 dengan 1 buah MP3 Sony..ha kau....tak ke seronok tu....tak sia-sia pergi okeh...berbaloi-baloi...
Satu set MP4 memang sorang staff dapat satu set...pastu MP4 satu tu dia dapat sebab gambar dia memang best picture ke hapa...pastu MP3 tu pulak dia menang apatah.....
Paling best ketiga-tiga tu set penuh ok, siap ada casing dengan memory card dengan CD lagu lagi tu...ha kauuu....
Lain kali jangan merempan lagi....kalaulah pagi tu merempan meramuk-ramuk pastu tak pergi camne??tak ke rugi kan....so silalah bersyukur...kadang-kadang benda susah tu rupanya ALLAH nak bagi lagi senang kan...^_^





Wednesday, June 27, 2012

Fridge Magnet...

Ni me terima pagi tadi dari Chah ofismate me....
TQVM ye Chah...i like!!
Suka sangat sebabnya sekarang ni memang dah jadi kemestian kalau pergi mana-mana lagi-lagi kalau bercuti mesti wajib  membeli fridge Magnet/FM.....
Dulu macam apalah best sangat dengan FM ni kan?benda tampal-tampal buat semak kat petiais je....
Tapi sekarang tidak lagi....bila tengok FM yang ada tu, rasa cute dan cantik sangat-sangat...so jadi suka kalau dapat membeli....
So, sejak dah suka ni, sekurang-kurangnya 1 mesti beli tau, tak kiralah pergi tempat tu dah berapa kali pun, mesti beli 1 okeh....
(Mau tak, tiap-tiap kali pergi tu ada je design baru kan...so, macam rugi pulak kalau tak bawak balik satu)...
Beli pun suka kan....jadi mau tak lagi bertambah-tambah suka kalau ada yang bagi....kiranya bertambah lagi koleksi yang tak berapa koleksi yang ada kat petiais berkerak tu kan.....
Tapi ada frust sikit masa pergi Cherating tak jumpa langsung sebutir pun FM untuk kenang-kenangan...sabar jelah....





Apapun...dengan muka tak malunya me nak cakap yang kalau ada sapa-sapa yang sudi nak membagi FM kat me, me alu-alukan sangat....TQVM me ucapkan....^_^....



Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, March 13, 2012

Kereta Baru Imraan...

Kereta baru hadiah dari Acik Ana dan Usu Anim sempena birthday Imraan hari tu.......
Ni gambar yang kat bawah ni diambil sejurus lepas kereta ni dipasang....
Kemain lagi Imraan okeh...feeling jadi driver habis gitu...
Kalau tengok memang tak padan dengan umur baru masuk setahun dia tu...hihihihii...
Siap steering tu dia pusing beria-ria...kononnya bawak kereta lah kan....
Tak tahan tu mulut siap bunyik tu...ngonnnnnngggggggggg....kikikiikih
Paling best, kalau ikutkan kaki dia tu tak sampai pun kat tanah okeh....tergantung je pun......tapi memang, sangatlah cute....hehehehhehe....
Tengok mulut dia...hahahahaha...over tau....!



Gaya orang bawak kereta gitu...




Kalau ikutkan dalam banyak-banyak hadiah yang Imraan dapat inilah yang paling menambat hati dia....
Malam tu je, kemain lagi..kalau boleh taknak berenggang langsung dengan kereta askar dia ni okeh..siap mengamuk lagi kalau diangkat...huhuhuhu.....
Apapun memang tak sia-sia Acik Ana dengan Usu Animnya bagi kan...^_^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...