Showing posts with label gift. Show all posts
Showing posts with label gift. Show all posts

Friday, May 25, 2018

Selamat Hari Emak!!!



Tahun ni gift untuk Hari Emak kitaorang bagi nih...santek tak?cantik ooo....(tak cantek sudahhh).....
Ni dah tempah awal so masa Hari Emak tu diaorang akan delivery...tapi tahun ni Emak kuarlah pulak...so terpaksalah letak atas katil Emak jek....
Konon biar Emak surpriselah kan?hahaha.......gedikkk






Hadiah dari kitaorang semua....saja nak bagi Emak seronok.....
Nak bagi benda lain tak tau nak bagi apa...
Lupa pulak..pokok bunga ni pokok hidup okeh....tu yang kitaorang dah dua tahun setiap kali Hari Emak mesti beli kat orang nih....dahlah tu harga dia mampu sangat okeh....








Emakkkk...!
Ni kan nasib baik Emak nak amik gambar okeh hahahaha...ada kisahnya nih...
Boleh tak masa me baring-baring kat bilik sekali dengar Emak dengan Anim tengah bercekau...adoilaa....
Rupa-rupanya Emak salah faham....Emak kan sebelum tu bervulu sebab Anim dok paksa-paksa Emak masuk bilik...
Anim sorang paksa-paksa..pastu me pulak sebelum tu dah paksa jugak hahaha...so Emak ingat kitaorang halau Emak dari duduk kat depan...adoilaaaa.....
Sekali dah masuk bilik tengok bunga Emak tengok camtu jek..sabar jelah..dah lari mood Emak pulak jadinya...Sorry Emak...tapi kelakar..lepas tu memang jadi bahan le dua hari kahkahkah......surprise tak menjadi sampai bercekau.......







Emak saya....
Sebelum hujung tahun ni umur akan jadi 62..tapi tengok macam baru nak masuk 50 khennnnn....
Rahsianya rajin-rajinlah buat kerja...korang jangan tengok anak-anak dia (me lah tu...)..umur baru 38 tapi dah macam mokcik umur 48 kahkahkah....
To Emak...Selamat Hari Emak....semoga Emak panjang umur...murah lagi rezeki..dikurniakan kesihatan yang baik sentiasa.....muahhhhh!!










Wednesday, May 02, 2018

Selamat Hari Jadi Abang..!

Semalam 1 haribulan Mei is harijadi OT kesayangan me....muahhh..i lahap you Abang...!!!...

Tetiap tahun 1 Mei haruslah satu donia cuti kan?ke tak?
Bila cuti taulah nak membuat surprise on that day adalah payah...kalau homemade or handmade memang tutuplah jawabnya....So apa-apa kalau paling takde pilihan pun kena beli awal tak pun beli yang readymadelah jawabnya...
Pastu me memang pening kepala nak bagi apa ye Uolls....
OT dahlah dari start lepas harijadi me (bulan Januari okeh) dia dah hint hint dok kira dah bulan berapa sekian-sekian harijadi dia hahaha over kan?
Tu belum lagi makin hari makin kemain lagi countdown aduilahhhhh.....
Bila macam tu haruslah makcik is very scary...nak bagi apalah ni hoiiii....tahun lepas dah bagi kek kecik dengan topi....tahun ni pulak?
So dalam pening-pening tu last minit (last minit means lagi sebulan nak birthday ye) me survey sikit kat IG....
Pastu ada jugak me DM or WA nak tau harga sekian-sekian, stok sekian-sekian....
Makcik is orang tak berduit (bukan yang hado hado ye..kalau yang hado hado dah ala-ala sugarmommy dah me bagi hadiah okeh hahaha).....
So dah habis survey dah habis pening last-last me belikan je OT drybag...(impian OT nih dari sebelum-sebelum ni lagi)....
Sebelum-sebelum ni lagi sebenarnya OT dah suruh me survey carikan drybag...tapi asyiklah takde stoklah apalah..sampailah dua-dua stop cari....lamaaa stop okeh...
Last-last takpe..meh makcik belikan satu je lah..buat hadiah besday hehehe....
Tapi hadiah birthday (drybag tulah pun), tak sempat tunggu 1 haribulan dah terkantoi hahahaha...masa beg tu sampai OT dah ternampak dah okeh....boleh pulak OT teka betul ayoyoyo..tak menjadik surprise makcik tauuuu....so kiranya jadi hadiah birthday in advance jelah....
Punyalah frust sebab kantoi..so me tak amik gambar beg tu okeh hahahaha....gerammmm....
Tapi takpe....untuk hari birthday me belikan jelah chocolate bouquet je dah....
Sebab bila me nak beli/tempah kek homemade pun tak dapat..frust makcik hokehhh sebab baker tak boleh amik order sebab dia ada kelas....
Nak beli yang readymade tunggu jelah 1 haribulan (memang jadi tak surpriselah kan...)....





Ucapan kat IG....
Bersemut ke Uolls?hahahaha...takdelah..biasa-biasa je ni tau......
Me ni kalau ikut hati dan jiwa memang lagi macam-macam nak cakap nak wish..tapi kat tangan hampeh tak keluar..makcik is tak kreatif....serius tak reti langsung nak project apa dari hati....
Tau tak yang ucapan atas ni yang happy birthday dengan I love you tu je me tulis dari hati ke IG..yang dua tiga empat patah dan ayat tu me carik kat Google okeh hahahaha....tapi betul...geram pulak napa kita tak reti nak tulis macam orang lain tu yang pandai bermadah helah bagai tu kan...makcik kalau paling kuat pun keluar perkataan RINDU...I LOVE YOU dengan Orang sayang Abang je..ni pun dah habis merangkumi pun ye....adoilaaaa....






Kisahnya...malam tu selepas midnite tepat-tepat pada 12.01 am..me wish Happy Birthday kat OT....
Dahlah sebelum tu me ngantuk nak matik ye....pukul 9.30 pm me dah tidur kat sofa...sambil OT tengok TV me tidur....tapi me siap set alarm lagi tau, punyalah takut terlepas tepat pukul 12 malam tu......
Pastu boleh pulak masa alarm HP tu berbunyi (me set pukul 11.55 pm), OT gi jenguk HP me tu...adoilaaaa..boleh tak jangan gedeban sangat Abang??
Pastu nak taknak me bangun buat-buat ala-ala takde apa-apa gitu hahahah......then tunggu pukul 12.01 a.m. tu....then bila tepat 12.01 a.m. (giler habis alert tengok jam okeh hahahaha) terus Iolls nyanyi-nyanyi wish....konon konon takde apa-apalah okeh...just nyanyi-nyanyi sikit then wish.....
Tapi me pandai sikit tauuuuu....dah wish tu me kata nak gi toiletlah nak gi kencing kejablah.......
Me tak gi pun toilet tau...me masuk bilik Emak then terus amik choco bouquet ni then bawak keluar then nyanyi lagi sekaliiiii...
Hahahaha..nasib baik yang ni tak kantoi okeh.....kalau kantoi jugak me taknak dah buat surprise lagik yee....
Ingat tak tahun lepas me nak surprise OT pun tak jadik?sakit jiwa okeh...plan seminggu beria-ria bila tiba hari kejadian asyiklah tak lepas nak surprise..kena banyak berguru lagilah jawabnya hahahaha.....
Ni OT is gedik..me ajak amik gambar dengan choco bouquet ni dia kata dia tak suka amik gambar....ek eleee....iya-iya je kan tak suka amik gambar..nyampasssss.......










Comel je kan?
Ni me suruh Atie yang orderkan....TQ Atie!
Makcik takut nak order sendiri sebab nanti me tau mesti me kantoi dengan OT..so makcik is serik makcik tukar sikit modus operandi dan nasib baik agak berjaya okeh hahahaha....
Apapun Happy Birthday to you Abang....!!...
Semoga Abang terus berjaya dalam hidup....Semoga Abang dimurahkan lagi Rezeki...
Semoga Abang dipanjangkan Umur....Semoga Abang selalu sihat...selalu kuat....
Semoga kita cepat-cepat dapat Zuriat yang sihat.....
Semoga Abang diredhai ALLAH...Semoga kita hingga ke Jannah....Amin....
Nak tau umur OT?cer teka......hehehe...takpelah tak payah teka....gedik sangat nak suruh teka-teka.....Umur OT dah 37 tahun ye....dah tuo dah kan?hahaha....tapi takpe..semoga kami berdua bahagia sampai ke Jannah...Aamin...
TQ korang wish and doakan kitaorang...TQ..Muahhh!.....







Friday, March 16, 2018

Macam-Macam Kisahnya....


Ni dua minggu lepas rasanya....
PA unit me wasap tanya nak hadiah apa untuk kawin?
Tanya macam tu haruslah makcik taktau nak jawab apa...just jawab nak bagi apa-apapun Alhamdulilah hehe...tapi betul..orang nak bagi tu dah syukur besar dah kan...?
Pastu PA tak puas hati okeh...siap tanya lagi apa yang takde lagi untuk rumah??
Yang ni me muka tak malu...selamba je me jawab apapun takde hahahaha...hampunnnn....
Tapi betullah pun..duduk rumah Emak kan, mana nak ada apa lagi....eh tapi ada je hadiah barang-barang pakai yang kitaorang dapat masa kenduri haritu.....
So PA macam dah putus asa katanya takpelah dia bagi je apa-apa ek?hahaha ok....
Pastu selang sehari tetiba PA wasap mintak alamat rumah..me pulak blur hayam..sempat pulak mintak Bala hantarkan kat rumah me jek....sebab Bala memang penyelamat untuk singgah hantar barang-barang ofis kat me...
Sekali PA cakap....barang berat macamana Bala nak bawak...ohhh....dusshhh kat muka sendirik..makcik tak sangka pulak barang yang diaroang nak bagi tu berat...sorry sangat-sangat, terbanyak songeh pulak kan?
So dah bagi alamat....tau-tau esok balik kerja tengok-tengok barang dah sampai okeh......kemain pantassss.....hehehe
Patutlah tengah hari tu ada orang call tanya sapa ada kat rumah sebab nak buat delivery..hehe....
Ni hadiah diaorang beli kat LAZADA..tu yang berdelivery bagai tu....
Masa bukak tu memang Alhamdullilah happy sangat....
Thank You Very Much to UPP.......!!
Lupa nak ucap Thank You Very Much kepada semua yang hadir majlis me haritu ye (nikah or sanding or both majlis)...susah payah korang datang jugak...dari merata-rata kan korang kan... (IJA and EPOL satu family siap fly dari Penang lagi...thank you sangat!)...dahlah kebanyakkan me jemput guna e-card jek...TQ tau!!......
TQ jugak yang tolong me macam-macam...
TQ kepada yang bagi me cash money...kad (TQVM Nurul!muahhhh!)....hadiah-hadiah (TQ korang!!....nak sebut ramai jugak ni hehe...)
Yang wishes me..yang doakan me dengan OT...TQ!!....
Semoga murah rezeki ye korang semua.....Amin....
Muah..muahh...muahhh!...~kiss ala-ala Miss World~hehe......





Ni rezeki me pergi meeting seksyen awal bulan haritu..Alhamdulilah......
Me datang niatnya nak meeting je tau, tapi tau-tau ada yang dah tapaukan me..TQ tukang tapau...TQ jugak Izal dan Big Boss....semoga murah rezeki korang...
Haritu me dapat jugak hadiah kahwin dari Yati, Kak Timah dengan Kak Emi...alhamdulillah....and TQ!....
Tu kan yang atas tu semuanya kegemaran me ye....kuih Vadei dengan Kuih apa tu memang sedap gilerrr...esoknya me goreng balik then bawak gi ofis pun sedap lagi okeh....
Oren tu pulak mula-mula dipandang sepi je dalam peti ais...sekali kau dah 3 hari baru me makan...ingatkan dah tak elok sekali kau sedap gilerrr..manis hoiiiii....nak je tanya diaorang order kat sapa ek oren nih?manalah katerer tu beli ye?...huhuhu memang sedap...!!








Lontongggg...!
Excited hahahah...mana tak excited kalau dah sebulan baru jumpa...
Ni pun me beli kat luar ye....nasib baiklah ada lagi....syukur sangat...
Tapi next week me terpergi situ sekali kau kuah ada banyak lagi tapi nasik impit dah takde huwaaaaa..kepunan kejab.....









Ni Ahad dua minggu lepas....
Anim balik so dia kata ada barang-barang yang dah habis...so kita belikan....
Dua-dua liat nak keluar rumah kan so malam Sabtu tu baru terhegeh-hegeh pergi....mendapatlah hoiii sebab ramai giler orang gi TESCO time tu....
Iya-iya je confident takde orang sangat.....memang tak boleh pakai okeh teori me huhu.......
Ni pun barang yang patut sikit jek...tapi dah jadi lebih barang-barang nafsu tekak hahaha....








Kitaorng pergi berdua je ye...Emak tak mau ikut...
Tapi elok pun....malam tu memang full okeh TESCO....kesian pulak kalau Emak ikut...penat sebab sesak je nanti.......









Ni memalam buta me makan Oren ye....
Geram asyik teringat-ingat oren yang me beli dalam peti ais tu...tu yang tak kira time me belasah je potong then makan.....
Ni okeh sangat-sangat..agak manis (manis lagi yang dapat sebelum tu huhu)...
Me ni tang masam tu korang jangan ikutkan sangat hehe..kalau buah selalunya masam pun me cakap ok....sebab me memang giler buah jenis masam-masam ni..so tang rasa masam tu janganlah korang dengar cakap me ye...kesian korang nanti hehe........










Alamak..ni hari Isnin minggu lepas ni....
Me terEL okeh...(korang janganlah ikut peel me ye)....
Ni terEL sebab baru teringat pasal duit booking dewan kahwin haritu....lupa nak call lagi...sebelum tu memang me ada call, tapi lupa nak tanya sampai tempoh bila duit booking tu boleh claim..takut dah expired pulak....
Pagi-pagi me decided okeh...sebab kalau me gi ofis dulu then nak turun KL macam rugi duit minyak dengan Tol jek...so apa-apa me mengELkan diri jelah....senang boleh call dulu then uruskan apa-apa yang patut....
Alhamdullilah...dah call pejabat dewan pagi tu, then sebelum petang dah setel semuanya....(kaya makcik RM200 hehe)......
Fyi, nak amik duit booking dewan DBKL ni ada dua process ye...
1-mula-mula kena amik surat dan resit rasmi kat pejabat dewan dulu....
2-Pastu kena bawak surat rasmi (dari pejabat dewan), resit rasmi dengan salinan IC ke satu bahagian tu (alamak ni lupa, tapi nanti ada tulis kat surat tu ye) kat bangunan DBKL....kat situ korang kena isi satu borang, sign then terus korang dapat duit ye....
Prosesnya senang  je kan tapi?tapi sebab nak kena pergi dua tempat tu yang me jadi takut tak sempat me nak masuk ofis on time tu...
Lupa pulak, nak cari pejabat untuk amik duit booking tu senang jugak...korang pergi kat lobi utama..then tanya....(apa punya suggestions la kan?hahaha)....
Betull..korang tanya je kat kaunter tu ye..sebab tempat tu sebelah kanan kaunter je pun (cuma tricky sikit sebab tempat tu macam terlindung).....
Bangunan DBKL pulak senang je korang nak carik..kalau payah just naik je LRT STAR..berhenti kat SOGO (nama stesen tak ingat..BANK NEGARA rasanya)....so turun belah kanan (ke arah bangunan KWSP)...sebab bangunan DBKL adalah kat depan bangunan KWSP ye...bangunan-bangunan ni semua area dekat dengan SOGO je Uolls....so senang jugaklah...
Kalau korang naik kereta korang google maps jelah...in sha ALLAH senang......










Pelik betul color camera HP me nih huhuhu....
Okeh jangan marah ye me letak watermark HP me tu....tu namanya copyrwrite ececeaaaa.......
Ni balik dari KL terus ke AEON Big....nak cari tong air gittchew...
Esoknya tu kan takde air....so memang kena cari lagi tong buat tambah-tambah....
Tapi sebelum masuk supermarket OT nak makan dulu.....tak menyabar ni okeh huhu...sapa suruh taknak makan tadi tu kan?
Ni kan orang stall tu kata diaorang tutup, esok baru bukak...(tapi kedai dia dia dah setting)...
Yang OT pulak taknak berganjak..nak jugak makan kat situ huwaaaa.....
Orang tu pulak kata harini ada Laksa Tomyam jek...memang lagilah OT tunggu hahahaha....punyalah degil nak makan jugak kat situ...
Dahle makan kat situ mangkuk laksa ni pun OT kena amik sendiri..adoilaaaa kalau iya punnnn.....lantaklah korang....(kalau me me dah blah dah tu..panas jiwa okeh...).......










Ni makan kat stall Thai depan pintu masuk AEON Big Ampang.....
Ni Laksa Tomyam..sedap nihh okeh (tapi taknak mengaku sedap depan OT hahaha...saja nak bagi OT bengang).....
Tapi memang sedap pun ni tau...masam dia lain..eh lainlah dari Tomyam yang kita makan selalu tu....
Dahlah tu yang dia letak dalam tu semuanya fresh giler....









Gedik okeh...sebab me pun lapar jugak me dah terbeli macam-macam makanan okeh...tak taulah nak sumbat bila semua-semua tu....
Ni Pavlova...beli kat stall eskelator turun tu...sedap tapi manisss huhu....
Selain ni me ada jugak beli roti apatah tu satu, pastu tart telur (nasib baik Emak nak makan hahaha), sushi (tamak beli sorang satu bekas kikiki)..pastu ada lagi..waffles (ni pun tamak beli sorang satu jugak)..adoilaaaa.....










Ni hari Khamis lepas ni....OT interview....(tak dapat pun...sedihnyaaa)....
Agak mencabar jugak untuk interview kalini....dengan takut jadi tak jadinya (dua kali last minit kata tak jadi ni okeh)...pastu dengan hari nak interview tu air takdenya...tapi Alhamdulillah OT berjaya diinterview hehehe....
Ni OT tengah try test kasut....kasut OT kemain banyak okeh, lebih dari kasut yang me ada ye...
Ni OT dok try itu ini last-last yang me suggest tulah dipakainya....tapi eloklah pun...yang me suruh tu nampak lagi formal....takdelah nampak macam main-main jek......










Yang atas tu pagi-pagi....
So sebelum masuk ofis me tapau dulu Nasi Lemak Rendang Ayam tempat selalu tu....
Sekarang me jarang dah tapau kat situ sebab me dah bosan hahaha..eh betul....sedap tu memang sedap tapi kalau rasa dah melekat kat tekak memang tak mau dah jadinya..so kena jarang-jarang makan barulah ok......







Ok, ni malam khamis tu...air memang dihujung tanduk dah rumah me ye....
Dahlah SYABAS kata takde air tu dipanjangkan hari lagi huhu...seriau....
Ni me dengan OT beli 3 boxes air minuman....ingatkan cukuplah...rupa-rupanya bila isi 8 botol ni kat tong tak sampai separuh je dapatnya....dahlah tu tetiba me rasa sayang giler nak guna okeh sebab air beli kan so rasa air tu tetiba mahal hahaha....
Tau tak masa air takde tu pagi-pagi me kena mandi kat rumah Kakak OT kat Subang (seberang ofis jek)...jenuh hoi mengangkut macam-macam tetiap pagi....
Purata 4 hari takde air me mandi adalah sehari sekali sahaja...kira lumpsum je okeh....pagi mandi untuk gi kerja...pastu balik kerja tak mandi huhu...pastu esok pagi baru mandi balik...punyalah tak cukup air...mana nak cukup kalau budget untuk dua hari tapi dah jadi 4 hari...sedeyyy!
Dahlah tu mandi rumah Kak Shima tu tetiap pagi (adalah 3 kali me mandi kat rumah Kak Shima rasanya sebab ada time yang dengan OT gi mandi malam), pastu amik air dalam tong untuk bawak balik pun amik..habislah bil rumah Kak Shima huhu....sorry tau Kak....TQ sangat-sangat...TQ jugak sebab tolong isikan air dalam tong jugak..susah payah je...huhu..
Ok, tong hitam tu me tak jadi beli kat AEON Big..last beli kat Abang Azrul jek...lagi murah..
Abang Azrul ada kedai hardware kat depan mall besar kat Setapak tu..adoila..mall tu nama apa ek?lupa gilerrrr (makcik-makcik memang gini..lupa dah nama mall nak...haha).....


TamaT








Thursday, January 11, 2018

TQ Abang!!

Meh me citer kisah sebelum birthday me haritu....
Kisahnya...malam Ahad tu my OT balik Subang...sebabnya kebetulan OT ada kerja kat sana pulak malam tu.......
Esoknya pulak memang OT cuti...so takpelah..esok Isnin tu kita jumpa jelah kat Subang kan....
Kebetulan jugak Isnin tu sebab banyak hal jugak nak kena settlekan so me amik cuti petang....
Kononnya nak gi Maxis, pastu nak gi barang-barang dapur, pastu nak gi melawat Mak OT kat Shah Alam..pastu blablablabla...mengejar masa okeh....
Nak dijadikan ceritanya, mula-mula dah jumpa tu kitaorang ke Star Avenue...nak pergi Maxis dulu...niatnya nak amik HP baru hehehe...
Makcik kan dah 2 kali amik HP free dari Maxis...first dulu Huawei, pastu Samsung....
Yelah dari bayar bil bebulan sesaja, baik kita amik je HP bayar RM1 tu jek.....sambil-sambil kan tau-tau kang dah habis kontrak 20 bulan, pastu amik lagi HP RM1 tu lagi.......
Pergi Maxisnya kejab jek...kiranya usha usha HP je dulu...pastu terus ke sebelah...lapar okeh...dah nak pukul 2 suku dah masa tu.....







Makan kat Texas Chicken dulu hehe....
Kalau ikutkan Iolls dah lapar nasik, tapi kat situ takde pulak tempat yang me dan OT berkenan, so kita makan ayam goreng je........
Dah makan kitaorang ke Maxis balik...
Ingatkan kejab je dah setel semuanya..lama okeh huhuhu...adalah nak dekat dua jam...
Kalini  me upgrade pakej sebab nak amik HP yang lagi up dari yang dioaorang offer untuk pakej me yang sedia ada.....
Kiranya, me amik pakej yang sedia ada then tambah satu line One Share...means tambah lagi satu line bawah me pulak...
Tapi bulan-bulan me tetap bayar macam biasa okeh...sebabnya me tutup satu akaun lama yang me guna untuk broadband...kiranya buang sim broadband yang lama, pastu tambah sim akaun yang baru pulak...tapi takde penambahan apa-apa.. tapi dapat upgrade jenis HP....ni namanya permainan dalam membayar bil okeh...kena agak pandai di situ hehehehe......







Dah setel, OT ajak balik rumah kat Subang pulak....motipppp??
Duduk lama jugak..dah solat bagai baru kitaorang gerak........
Tau tak kitaorang gerak nak pukul 6.35 camtu okeh....
Ni me amik guna HP baru Uolls...nampak sangat muka dah ada ciri-ciri penuaan hahahah....
Eh korang jangan keji yekkk makcik jakun semacam nih......








Makcik masih lagi menjakuns guna HP baru........
Mana tak jakuns Iolls dapat OPPO F5 okeh....alhamdulilah....
Nak beli sendirik sesaja memang tak rajin nak mengumpul duit.....
Ni pun me belasah je amik F5 nih...adik Maxis tu kata ni HP paling latest dan paling better (kalau dibandingkan dengan selections yang ada).....makcik kan senang terhibur...kalau makcik kena kelentong, korang pun samalah kena kelentong kat sini hahahaha........









Testing lagik hehehe
Muka dua-dua memang macam tak mandi kan?hahahaha....nasib laa..me letak jek....
Eh lupa pulak..kitaorang ke Shah Alam...sambil hantar duit sambil melawat Mak Mertua....
Malew kita nak taip nih hahahaha..serius tak sangka kita dah ada Mak Mertua....
Ni pun sekarang ni lupa dah jadi isteri orang....37 tahun 11 bulan ko membujang..mana nak ingatttt......









Pergi melawat pun kejab je Uolls...mengejar masa...OT nak gi mancing pulak malam tu....
So balik Subang balik then ke Subang Dua gi makan kat Deen Tomyam....
Masing-masing kan lapar nasik...me pulak siap dah pedih perut okeh....macamlah tak makan langsung siang tu...sabar jelah......










Ni esoknya pulak...di hari birthday me.....
Syabeel gediksss....
Me terEL okeh....patutnya minta cuti sesiap...tapi gatal dok senyapkan jek....
Tapi takleh cakap jugak..me lupa okeh....banyak sangat benda nak setelkan sebelum hujung tahun dan awal tahun haritu..so ada jugak hal-hal lain yang me lupa.......tu yang last minit baru beringat nak cuti huhuuu.......










Ni kat RHB.....lepas hantar Abang Imraan sekolah terus ke RHB Ampang Point....
Terpaksa jugak bawak bebudak ni masuk sekali sebab Mak tak nampak nak tulis borang nanti...so Iolls kena tolong Mak tuliskan....
Ni kena gi bank sebab kad ATM Mak tak boleh guna....tah kenapa tah.......
Tau tak, sebab lama sangat nak tunggu turn dah Syabeel nibising pulak....dahlah tu taknak me pegang okeh....bisingggg.......
Dah tak memasal-masal Mak kena potong Q huhuhuhu....orang bank pun tak tahan bising sangat kot, tu yang lelaju panggil jugak Mak hahahaha.....
Dah setel hal kat bank, terus kitaorang balik rumah....eh sempatlah isi minyak kereta dulu....
Ingatkan nak lah gi mana-mana kejab, tapi memandangkan macam tak boleh je (iyalah bawak bebudak dua orang tu kan), so terus kitaorang balik rumah.....
Sangap je kisah di hari birthday makcik kan?huhuhu.....










Ya Allah..me happy sangat-sangat okeh....Alhamdullilah.....
Ni kisahnya me kan balik rumah dari bank tu me just layan OT makan kejab, then OT gi kerja.....
Disebabkan OT pun dah gi kerja, me masuk bilik terus tidur okeh...memang frust jugaklah sebab OT tak layan me special haritu......sampaikan me tidur petang lepas Asar lagik...punyalah bosan tak hingattt okeh........
Pastu kan nak dijadikan cerita kan... tengah tengah me syok tidur tu sekali me rasa ada orang kejut (citer cliche hahahaha)....tau tau OT kejut me okeh......terus dia sua bunga atas ni kat me okeh....huwaaaaa.......
Mula-mula dapat me blur giler tau..haruslah blur...ko tidur lepas Asar kan?pening kepala boleh tahan lah kan....hahahaha.......
OT pulak....dia kejut me, dia kissy kissy me wish birthday (dia dah wish banyak kali dah malam dan siang tu sebenarnya, tapi makcik mana cukup wish jek hahahaha), then bagi me bunga then dia gerak balik gi kerja....sabar jelah hahahaha...dahlah me memang blur kan...lagi blur dibuatnya....
Ni pun amik gambar bila kepala dah stabil kahkahkah.....










Okeh...masa dapat bunga tu me boleh cool cool man lagik (dah tengah blur lagi kan..).....tapi bila baca je kad ni memang me sebak....
Allahuakbar.....memang sebak sangat-sangat okeh....
To Abang.....TQVM Abang.....I love you so much too.....
Korang doakan me dengan OT yang terbaik ye....
TQVM to korang too.....muahhh....!











Muka bangun tidur hahahaha....
Masa ni still terpisat-pisat lagi ni tau....tapi sebab excited+terharu terus me sarung tudung then amik pic....
Ni nasib baik HP ada mode beauty kahkahkah....
Eh korang....jangan ingat baru kahwin tak bergaduh ye....kitaorang ni dah dua kali bergaduh besar...ye, besar bukan sikit-sikit punya besar.....cuma sebab OT ni sabar dia lebih...so dia dapat bertahan..Alhamdulillah...
Apapun me doakan yang terbaik untuk me dan OT....semoga jodoh kami hingga ke jannah.....Aamiin.....




Updated: 29 Januari 2018...
Yang area-area Ampang tu in-case nak beli jugak boleh tengok website dan no tepon kat atas ye....










Wednesday, February 19, 2014

Zakat...




Alhamdullilah....terharu okeh....
Terima kasih banyak-banyak Chah sebab sama-sama berkongsi rezeki dengan emak me....
Semoga dimurahkah lagi rezeki dan bahagia sehingga akhir hayat..amin....;)





Wednesday, October 30, 2013

Sabah....

Bukan me yang pergi Sabah pun...tak de rezeki lagi kan...kalau nak pergi kenalah kumpul duit betul-betul then kena cari date betul-betul barulah boleh pergi...tu pun kot jelah...hehehehehe.....
Tapi Sept...dia pergi Sabah dengan geng-geng opis dia minggu lepas...dia pergi 4 hari 3 malam....pergi hari Rabu pagi balik hari Sabtu petang....
Patutnya hari Sabtu petang tu nak pergi jumpa dan lepak-lepak kononnya....tapi bila memikirkan diri sendiri yang kejab demam, kejab batuk, kang kejab selsema on off so kita postpone ke hari seterusnya...
Tu pun hari Ahad pun me masih beragak-agak sebab kang dia kata nak ajak me pergi melawat kakak Iparnya yang masuk hospital pastu nak lepak dengan Mijon pulak....last-last tak jadi..so kita lepak-lepak kejab jelah......
Rajin je me ni kannnn...?haruslah..lepak ada makna gitu...kikikih

Inilah pun sebabnya....
Tak sabar-sabar nak amik souvenir gitu....


Fridge magnet...
Wajib ni...sekarang dah penuh satu fridge..i like...!



Katanya keropok ni dah glamer kat sana....dioarang panggil keropok Angrybird....
Panggil Angrybird sebab bentuk dia tu...hheheheheh......macam-macam je kan diaorang ni..kretif kemahin....
Keropok yang Sept bagi ni berperasa cheese....sedap jugak...rasa macam makan cekedis roller coster yang perasa cheese tu.....



Broach mutiara....
Ni pun wajib kan kalau pergi Sabah kan kan....?
Sept suruh pilih yang mana satu..haruslah me pilih yang vogue de vas kan....
Terima kasih daun keladi Sept....harap-harapnya lain kali adalah lagi....kuikuikui....




 Eh, belum habis lagi.....thanks for the chocolates too....
Hasil kecekkan dapatlah 7 biji coklat ni......
Muka tak malu kan..tapi okeylah ni..kalau ikutkan cakap Sept suruh amik lagi...tapi sebab ada perasaan malu sikit so amik 7 biji aje...iyo-iyo je aje kan...
Tak payahle rajin benor nak kira...sebijik lagi Anim dah belasah dulu.....kikiki...



Amik dapat 2 biji Confetleria Raffaello...
Ni tak makan lagi..tapi pernah rasa dulu...white choc dengan kelapa kering tak silap....
Tapi me tak into sangat walapun white choc adalah fav me.....



Ferrero Rond Noir...2 biji jugak....



Ni me first time rasa....jenis dark chocolate....
Bolehlah.....eh, dark chocolate pun kesukaan okeh.....



Ferrero Rocher....
Ni haruslah kegemaran seluruh dunia kot.....nomnomnom..makan satu memang tak cukup...huhuhuhu....



Nilah gambar pemberi souvenir hari Ahad tu....^_^.....
Laju je me pergi amik sebab konsepnya ialah siapa cepat dia dapat.....eh takdelah...hehehehe..tipu je....alaaa...Sept pergi Sabah tu niat dia memang nak cuci mata dan jalan-jalan je sebenarnya...dia memang tak mau shopping langsung pun kalau ikutkan....tapi sebab ingatkan orang keliling so belilah jugak 2-3 jenis barang.....jadi sebab dah tau barangnya memang sikit so cepat-cepatlah me pergi amik..kang tinggal serpihan haruslah tak best kan....pandai tak saya.....??
Hari Ahad tu sebenarnya masing-masing tak sihat..so belasah-belasah jelah lepak-lepak kejab pastu pergi lunch kejab....tak dapat pun berlama-lama sebab Sept kena jugak pergi hospital petang tu....
Me pulak haruslah tak dapat ikut sebab esoknya kerja...Sept takpe..dia memang kena pergi hospital tengok kakak iparnya then dia terus tidur rumah Abang dia then terus pergi kerja esok hari dari rumah abang dia...haruslah kalau me ikut jadi leceh kan......
Apapun lagi sekali terima kasih banyak-banyak ye Sept....semoga murah rezeki dan bertambah rezeki..amin....

Eh, ada lagi....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
V
V
Happy Birthday to Anim....happy 14th Birthday my dear adik....!
Dah besar dah kan...?dulu kecik-kecik cute je ko kan...?sekarang ni dah besar tinggi dari Kak Lily....baru 14 tahun dah meninggi macam tu..bayangkanlah lagi 3-4 tahun..huhuhuhu....
Apapun....
Semoga jadi anak dan Adik yang baik...sekolah pandai-pandai tau....dan semoga happy selalu....
Muahhhhhhh! I LOVE U VERY MUCH!!!....




p.s.: Ma Mijon dah selamat menjalani pembedahan pada tengah hari semalam...Alhamdullilah...pembedahan success..cuma harap Ma Mijon cepat-cepat sembuh je....in sya ALLAH kita sama-sama doakan yang terbaik ye....
p.s.s.: orang lain tunjuk dapat gift, me pun nak tunjuk jugak khen...kikikih..kebetulan okeh...tengok Chah buat entri me pun nakkkk jugekkkkk..haruslah kan..bahan nak menulis dah kurang gituwwww jadi kenalah laju-laju cari bahan...heheheheh......^_^








Monday, July 15, 2013

Hadiah untuk Baby Baru....

Lemaunya hari Isnin kan....?
Me rasa gitulah, tapi taktaulah pulak anda-anda semuanya macam mana pulak..ke masing-masing semangat tu??huhuuuuuuu....

Ni me nak citer pasal hadiah untuk baby baru ni...
Takdelah baru sangat, dah nak 5 bulan pun babynya lahir kat dunia ni...tapi disebabkan Mamanya (Chah ofismate me diofis lama) amik cuti lamaaaa sangat so baru sebulan dua ni teringat balik....
Haromjadoh je kan kawan cam gini...dah berbulan masuk ofis barulah terhegeh-hegeh.....
Patutlah bila sekali sekala dapat contact Chah mesti me rasa sesuatu gitu..rupanya prezen untuk baby Delisha tak beli-beli lagi...hihihhihihi...(sedapkan nama baby Chah??..rasa nak makan-makan je..nomnomnom...)....
So hari Jumaat minggu sebelum puasa haritu kitaorang gigih mencari hadiah....
Kitaorang tu maksudnya me dengan Nurul la..sapa lagi...
Sekarang ni Nurul dah pindah ofis kat area dekat-dekat sini jugak...Yay!...i am so happy....!
Hari-hari Jumaat ku (yang rehatnya panjang nak mampoih tu) takdelah kesunyian lagikkkk......


Gambar dating beli hadiah dengan Nurul ada dalam hp,  tapi tulah nak transfer tak dapat-dapat..so sangatlah sakit hati...
Nasib baik Nurul ada kirim 2 keping gambar kad dengan hadiah ni kat Wassap...kalau tak memang takkan ada entrilah sampai bila-bila......huuuuu
Patutnya bagi kad ucapan tahniah kan....?tapi taknak gitu...
Sempena nak puasa dan raya ni kita bagi kad raya terus....senang 3 in 1 gitu...
Ucap tahniah, puasa dengan raya sekaligus...senang...janji sampai maksudnya sudah....
Ni Nurul yang belikan...cantik pulak tu....
Haritu nak cari kat situ takdelah pulak, so memang mengharapkan Nurullah belikan kad dengan wrapper...



Hadiahnya....
Bungkusan adalah hasil dari kerjatangan Nurul.....kreatif je kan..kan..kan......?
Kalau me tak dapat de berkipas-kipas camtu....mau hancur pembalut tu....
Sebab Chah pun dah bukak hadiah ni so me bagitau apa yang kitaorang bagi....
Kitaiorang bagi 2 pasang dress  (simple for baby je...kiranya satu untuk raya, satu untuk basahan) pastu dengan kasut raya satu pasang....
Pening kepala okeh nak beli apapun tak tau...kalau baby newborn memanglah takde masalah, tapi ni dah besar sikit ni kang takut tak sesuai ke apa ke.....jadi belasah je....
Apapun harapnya Chah suka (walaupun bukan untuk Mamanya pun...)....kalau boleh pakai sampai hancur okeh (hahaha..dasarrrr sangatkan...).....^_^





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...