Search This Blog

Wednesday, July 25, 2012

Kalkulator, Daiso dan Air.....

Bulan-bulan puasa kan tak baik cerita pasal benda makan kan makruh gitu so mari cerita pasal kalkulator....ewahhhh....
Kalkulator baru....
1st time beli...opps...second time beli....kalau kalkultor biasa dah second time....first time punya dulu ntah mana perginya tah....so ini yang second....beli gara-gara ternampak masa pergi Daiso seminggu sebelum puasa haritu.....
Bila dah masuk Daiso tau jelah..gatai kemain macam semuanya nak beli gitu...tapi kutabahkan hati....duit maaa....walaupun satu barang harganya RM5 (kecuali barang terpilih harga lebih)...kalau 8 barang, tak ke dah jadi berpuluh hinggit????
So, haruslah tahan-tahan hati bila masuk Daiso gitu..hihiihhihi....
Me pilih kalkulator ni sebabnya tulisannya BESARrrrr...lepas tu ada button on dan off, so jimat sikit bateri....hheheheheh...RM5 kan..so okehla.....


Daiso di The Mines, Sri Kembangan....
Kali kedua pergi....kat sini best tau....me dah pernah pergi yang dekat OU tapi kat sini much betterlah....barang lagi banyak kot....so, lagi syok disini....


Fyi, Daiso ni meriah okeh....semua benda ada....kalau tak tahan, memanglah rambang mata nak pilih, mau angkut semua benda kot...
Nasib baik haritu habis RM20 sahaja....okeylah dari 1st time pergi dulu, habis RM50 kau untuk benda tak ada motif.......huhuhuhuhu...
Belian kali ini pulak selain daripada Kalkulator me beli jugak Penyagat sayur, silikon untuk cuci hidung opsss untuk bersihkan liang pori hidung da dengan gunting untuk gardening (khas untuk bersihkan kubur Abah....ha...korang ada...????)......selamat duit...kalau ikut hati mau amik tah apa-apa lagi kot...


Malam sempat jugak melepak kat rumah Mijon....sambil melawat Humaira, sambil cuci tekak gitu....hehehhehehe....dapatlah sorang sebotol air jus tu....sodappp...
Sempat jugak last kopek lepak kat Gulam Mee.....
eh, dah tercerita pasal makan pulak...sowiiii......
Lupa pulak, tengah hari tu nak cari lunch kat The Mines punyalah payah....macam duduk kat oversea dah rasanya...nak mencari makanan yang bertanda/bersijil Halal tak jumpa boleh....??selain dari KFC dengan McD memang hampeh....lain kali memang pergi sana hanya untuk beli barang kat Daiso jelah...kalau sebab makan memang tobat....huhuhuhu...

Sekian....




Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, July 24, 2012

Langkawi 2012: Galeria Perdana....

2 Julai 2012, Isnin....

Bersambung lagi gitu...
Lepas dah habis pusing Kota Mahsuri tu kitaorang dibawa ke Galeria Perdana....ini adalah by request okeh....excited giler!!....tak sangka ada rezeki jugak kitaorang ke situ...alhamdullilah....
Dahlah si Zam (adik driver) tu kata first time dia bawak orang datang sini....tapi dah request kan...so haruslah dia bawakkan jugak...hhehehehhehe....
Galeria Perdana ni fyi adalah tempat dimana segalalah kot cederahati atau hadiah yang diberikan kepada mantan Perdana Menteri kita Tun Dr. Mahathir Mohamad semasa beliau bertugas dahulu disimpan disini....kiranya galeri hadiah gitu.............
Tempat idaman ni woo.....
Dan disebabkan excited jugaklah gambar adalah tak tentu arah....kejab kang gambar parkison, kang kejab kang gambar separuh situ sini...kang kejab kang ambik gambar takde motif...boleh???paling best gambar adalah super banyak....hahahahaha!giler kuasa disini....
Pintu masuk...
Nampak pintu masuk je dah over excited...me la tu orang lain tak kot......
Giler excited takde motif okeh.....habis bergegar gambar....huhuhuhuhu...
Bayar masuk adalah RM5 seorang ye....dan untuk kamera adalah RM2 untuk tiap buah kamera....




Masuk-masuk je dah suruh kengkawan pose dulu....cun kan kan kan...?walaupun sedikit bergegar....kikikikih...
Tapi tulah...me dalam trip pergi Langkawi kali ni memanglah jadi jurugambar semata-mata sahaja....tak suka okeh....
Dahlah nak mengambil gambar masing-masing payah kena paksa-paksa kot....sangatlah "mokcik' kan.......
Pastu pandai walaupun mulanya kena paksalah sangat tapi bila bergambar memasing kemahinnn lagi tu...pose macam sukarela je kan.......kikikih...
Tapi satu je...bila me suruh amik gambar me atau turn me nak masuk dalam gambar pulak....hampeh, sorang pun tak nak...boleh????dengki ke apa????
Last terpaksa paksa Sept yang amikkan...sebaiklah mau jugak...walaupun kadang-kadang tu ada jugaklah roh 'mokcik-mokcik' tu masuk kat dia....huhuhuhuhuhu.......


Sangat terpesona okeh...cantik sangat-sangat galeri nih....



Syiling je dah buat me juling-juling bijik mata....sikit-sikit nak pandang atas tau....cantik sangat...



Macam-macam ada....


Serius semuanya cantik-cantik....



Antara cenderahati yang diperbuat daripada kaca....










Kat sini me rasa diaorang susun tu ikut kategori pembuatan kot....
Kalau barang dari kaca...semuanya kaca...kalau seramik semuanya seramik...kalau jed semuanya je..lebih kurang gitulah kot......



Ni tersesat sekejab..tiba-tiba dah nampak dari atas pintu masuk mula-mula tadi...pun cantik jugak....



Teacher Mijon....


Al-Quran's cases kot......cantik...




Ni wajib diambil gambar.....kat ofis me ada 2 ekor 'emak dan apak' gajah-gajah ni....
Ingatkan kitaorang je yang dapat...rupanya Tun pun dapat jugak.....of course ni for sure dari India....same as our gajah jugak....heheheh....



Meriam besi....




Kakak Zai saya....
Ini orang suka sangat berjalan sendiri-sendiri tak mau tunggu sama kitaorang....huhuhuhuhu....



Gambar pun ada...macam-macam kot....



Saya dan syiling yang cantik....














Penat okeh...satu bahagian je kalau nak tengok satu-satu memang tak lepas ni...mau makan jam....
So, just tengok skip-skip lepas tu ke seksyen lain....




Sebelum ke seksyen lain jumpa pulak area tangga ni...macam cantik je so terus suruh pose....
Ni pun sebaik mau ni...kalau tak nak cepat je kejenya.......huhuhuhu



Ke seksyen seterusnya:
So cute kan....iya iya je....hihihhii



Lagi....



Me yang ado....huhuhuhu....






Kemain lagi kan....tempatnya besar, so pantang jumpa tempat duduk laju je duduk...hehehehhe




Ni kat belah lain pulak....



Ni pulak dah di bangunan lain....besar giler kot satu-satu bangunan....
Tiap bangunan ada dua tingkat pulak tu....



Ini saya tangkap...bergegar sudah...



Bila sampai turn saya masuk frame beginilah jadinya....motif gambar diambil sebegini???huhuhuhuhu....




Ada jugak bangunan miniture....cantik ooo...




Hasil ukiran pulak kot....banyak wooo....





Syiling lagi...super cantik.....




Bergambar dengan agak laju plus gambar indoor hasilnya adalah gambar gegar gegar dimana-mana...hihihhiii...



Next building please....



Ada jugak lukisan dari bebudak Tadika yang di'frame'kan kat sepanjang coridor nak masuk ke next building....



Kat sini area automotif kot...so banyak pasal kederaan gitu...



Ini bukan miniture ye..ini betul-betul...berkilattsss gitu....



Ada jugak seksyen senjata api....
Haa kau...senjata api pun jadi cenderamata kan...kelassss...



Bukti sudah sampai di sini...cea cea ceh.....^_^










Laju-laju je masing-masing sebab nak mengejar masa....huhuhuhuhu...
Masa sangat suntuk okeh time nih....kalau ikutkan tak cukup nak belek semuanya tapi tulah, kitaorang main belasah jelah tengok mana yang nampak....
Kalau tengok gambar ni, kitaorang sebenarnya nak pergi toilet time ni....konon masuklah balik dah setel semua tu...tapi bila tengok time dah macam tak cukup terus je keluar balik ikut pintu ni.....
Ni bukan pintu keluar yang betul tau kengkawan....tapi disebabkan malas nak patah balik so terus je keluar ikut pintu nih............




Rupanya diluar tu tempat parking dan ada jugak kapal ni....
Me tak taulah kapal ni kapal hadiah jugak ke apa tapi alang-alang dah ada tu terus je pose disitu...hihhhihiihi....
Paling best disebabkan masing-masing dah sakit kaki dah time tu terus je call si Zam suruh amik kitaorang kat area ni...huhuhuhuhu...punyalah macam adik supir dah kitaorang buat si Zam tu...tapi what to do...kalau jalan pun macam buang masa+sakit kaki lagi ada...so suruh jelah Zam tu amik kitorang....hehehehhehe......

Dah setel semua Zam bawak kitaorang ke Idaman Suri..inipun by request...kena pergi jugak..kalau tak meramuk gitu...hihhhihi...
Tapi sebelum masuk kat Idaman Suri, Zam bawak kitaorang lunch kat kedai sebelah je rupanya kat Idaman Suri ni....
Gambar non-ado...sebab takut frust makanan tak sedap....
Sekali ko.....sedap ya hamat la pulak...rugi woo amik nasik sikit je....huhuhuhuhuhu...

Dah makan apalagi jom ke Idaman Suri!!!.....
Tapi...kitaorang takdelah shopping sakan pun....kata orang baru nak cuci-cuci mata....lain kali haruslah dah tau nak beli apa lagi kan...heheheheheh....sudah aim gitu....
Lepas dah shopping lebih kurang tu kitaorang berkejar ke Jeti Kuah pulak....dah time gitu...
Tu pun terlajak, patutnya pukul 4 dah kena ada kat jeti, tapi terlajak ke pukul 4 suku gitu..kesian si Zam...
Kitaorang amik tiket feri pukul 5..tiket bas kitaorang pulak pukul 9...taknak serabut punya pasal, so haruslah keseberang awal...

Bersambung....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...