Search This Blog

Saturday, February 25, 2012

Kenny Rogers...











Semalam lunch hour patutnya nak pergi cari prezen Imraan je...
Tapi bila dah setel beli prezen tu tiba-tiba terfikir why not alang-alang 2-2 orang dah ada ni baik aku terus je belanja lunch....
Yea, bukan senang time lunch hour nak cukupkan korum tau, nak cukupkan 3 orang  je pun tapi memang payah giler kot lagilah kalau time lunch tiap hari....(time breakfast tiap hari tu no  problem je)....
Jadi dah alang-alang dah cukup korum tu dan me pun rewarded APC 2011, jadi tak reti-reti nak share rezeki?....

Pastu tau jelah...kalau dah last minit baru nak cakap me yang nak belanja haruslah masing-masing (minah berdua tulah) tak tau nak makan apa...boleh me lah yang nak kena decide pulak....le...sabar jelah....patutnya kenalah ikut tekak diorang kan, ni tak pasal kena ikut anak perut tekak me pulak..jadi belasah sahaja...nasible korang..hihihihi....

So, makanlah  kami bertiga..
Makan makan...gosip gosip....makan lagi...tau-tau dah licin...hihihihi...bahagia je rasa..
Alhamdulillah kenyang ya amat jangan cakap le...syukur....
Kalau selalu dapat macam gini lagi kan syok....kikikikih....
Mudah-mudahan lain kali tambah murah rezeki...amin...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 23, 2012

JJCM dengan Famili 2012: Lunch...

21 Januari 2012-Sabtu...

Bersambung dari entri ini....
Dah sampai je kat Jeti Pangkor tu, terus Acik Aman ajak makan....
Laa..ingatkan diaorang dah makan dah tadi...kesian diaorang terpaksa tunggu kitaorang...ampunnnn.....
Pastu dahlah kitaorang masa sebelum je sampai Jeti Lumut tu baru je pekena burger sorang sebijik...
Kononnya ingatkan taknaklah makan kan......
Sekali masing-masing bila tengok macam best lauknya je terus je join sekali makan gitu......kihkihkih...
Dasar perut nak kena makan nasi jugak kan...jadi mana tahan kalau tengok orang lain makan nasi tu...

Layan gambar sudah.....











Kari Ikan dia terbaik okeh...menyesal amik sikit...huhuhuhu....
Masa ni Anim je tak makan, katanya perut tak sedap...kesian dia...
Dari pagi tadi dok memerut pasal perut tak sedap...
Dahlah kena travel jauh kan...jem pulak tu..memang kesian....
Pastu kat sini selain Nasi Campur ada jugak jual Laksa....
Konon mula tadi nak amik Laksa je...tapi mana boleh tahan....kang tak makan nasik nanti menyesal....
Kedai ni sebelah kiri bila kita dah keluar dari Jeti Pangkor tu je...
Jalan kaki je kitaorang ke sini..
Dekat je....Jalan ke belah kiri kat belakang kedai-kedai sederet jual t-shirt, nanti belah kiri kat tengah antara kedai tu ada lorong bila nampak signboard toilet tu dekat-dekat situ kedai nilah...(nama kedai dah lupa...harap diampun....)....
Harga pun berpatutan....lauk walaupun masa kitaorang sampai ni dah ala-ala nak habis je semuanya (orang ramai+dah nak petang kan....), tapi walau apa yang ada tu pun dah sedap sangat tau........(tu belum lagi kalau lauk penuh kan, mau lagi best)....

Lepas dah makan tu terus kitaraong berjemaah ke belah kanan Jeti balik...
Kat situ penuh dengan Van Pink tu...
Bagitau je nak ke sekian-sekian nanti diaorang akan hantar...(tapi berbayarlah ye..bukan free tau...)
Jangan risau jugak....kat sini Van Pink tu banyak tau...don't worry...cakap je nak kemana, nanti diaorang bawakkan je.....

Pastu dah dapat Van Pink terus kitorang check-in kat Coral Bay Resort....
Hotel Apartment ye kengkawan....
Yang paling penting its FREE okeh....jangan jelessss....kikikih....
Acik Aman ada 'link' kuat giler kat sini...so, roger-roger terus dapat satu apartment 3 bilik gitu...hihihihihi..best kan??
Cuma sebab last minit call, dah penuh punya pasal just dapat tidur situ 2 hari 1 malam je....apapun Alhamdullilah....
Walaupun dapat sekejab je..pastu kena berhimpit-himpit dalam satu aparment, tapi tak kisah....bukan selalu pun kan....
Resort ni pulak dekat jugak dengan Jeti okeh..so, naik Van Pink tu tak sampai 10 minit lebih kurang je... (rasanya tak lama pun....) dah sampai...tak sempat panas pun buntut...hehehhehe...
Tapi bila sampai sana..mak aiikhhh..ramai giler kot kat lobi...huhuhuhuhu...bahana pergi bercuti time cuti am ginilah kan.....tapi free punya pasal...pedulikkkkk...cuma lain kali tu kena plan betul-betullah kot....kalau tak penaya jugaklah kan.....^_^

bersambung.....




Wednesday, February 22, 2012

Semalam....





5.40a.m: Bangun/mandi

6.05a.m: Siap mandi/tunggu Subuh/bersiap laju-laju tapi tak laju pun, still terhegeh-hegeh.....

6.35am: Bertolak ke Subang Jaya

7.10am: Sampai Hotel Grand Dorsett, Subang Jaya

7.45am: Breakfast nasi lemak bungkus hotel yang paling best, tapi segan punya pasal makan sebungkus je

8.10am: Masuk dewan pastu majlis berlangsung, amik sijil bla...bla...bla...

11.30am: Majlis habis & Lunch tapi makanan tak best (tapi Rojak dia best giler), yang lain tu makanan semuanya budget terlebih asam keping pastu makan takde geng....huhuuuhu

12.40pm: Balik ofis

1.25pm: Sampai ofis

4.40pm: Pergi surau/siap-siap/solat

5.05pm: Bertolak ke Subang Jaya

6.20pm: Sampai Hotel Grant Dorsett, Subang Jaya sempat chop tempat

7.05pm: Pergi Surau tunggu Maghrib

7.25pm: Siap-siap di toilet ala kadar laju-laju

7.40pm: Masuk dewan

8.40pm: Majlis officially start

9.15pm: Dinner

10.45pm: Habis dinner/balik

11.30pm: Sampai rumah/mandi/solat

12.00am: Turu...opsss...Tidur....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, February 20, 2012

HAPPY BIRTHDAY IMRAAN....!


Harini tepat 1 tahun kelahiran IMRAAN...
Cepat je setahun dah berlalu kan?
Makcik (me lah tu...) dah makin tua, Imraan pulak dah makin besar (mulut bising meraban entah apa tapi jalan tak boleh lagi, gigi dah tumbuh 3 batang, 1batang bawah, 2 batang atas......cute sangat!)....

Apapun, happy first birthday Makcik ucapkan...
Semoga Imraan membesar dengan sihat, cerdik dan cerdas..mudah-mudahan......amin....^_^...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, February 18, 2012

Mandikan Makcik Viv....


Sedang menunggu Makcik Viv dimandikan...

Kesian Makcik Viv, mandi pun bercatu-catu...

Kang dapat 2 minggu sekali, kang sbulan sekali, kang 2 bulan sekali, paling best berbulan-bulan sekali...kikikih...nasible Makcik Viv oiiii....

P.s: senang giler nak berblog sekarang ni...tqvm kepada applikasi bloger-droid ni...5 bintang me bagi...^_^....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, February 17, 2012

APC 2011...


Alhamdullilah...

Walaupun rasa macam 'alahai, cemerlanglah sangatttttt....'....kikikikih....

Apapun, me percaya semuanya ni berbalik pada rezeki..

Paling penting ini adalah hadiah dan motivasi untuk diri sendiri juga....syukur...syukur....^_^

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 16, 2012

Tolonglah LHDN oiiiii....

Baru je setengah jam yang lepas me mengamuk dalam telefon...

Sakit jiwa okeh...!

Boleh pulak dalam masa me naik minyak orang tu mention yang dah lepas tu lepas...ambooiiii....

Kalau bahagian dia biarkan yang lepas tu lepas....

Habis bahagian kami nih camneee???

Penatlah...benda simple tapi drag sampai berbulan-bulan, macamlah kami ni takde kerja lain...

Buang masa menunggu, buang duit bil nak call dari time to timenya, buang duit tambang lagi, tu belum kira buang air liur nk tanya apa yang jadi sekian-sekian tu lagi..Kalo boleh claim takpe jugak....

Pleaselah ek buat sesuatu...jangan sampai ada yang mengadu sampai menyusahkan korang balik sudah...

(Kalau ikut me punya kes ada yang xlalu dengar kottt.....)


Takpe...takpe..bersabarlah wahai hati...mana tau sabar kali ni lagi banyak hikmahnya.....mudah-mudahan.....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Apapun Tak Boleh....

Kat rumah memang tak sempat...

Kat ofis sempat je, tapi tak boleh...

Habis tu camne nak berblog...?

Huhuhuhu....

Citer banyak nak msuk ni...alamat sangkutlah ke lain kali (tu pun kalau ingat nak buat entri..)....

Apapun,jangan blog ni ber'lapuk' sudey.....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 14, 2012

JJCM dengan Famili 2012: Jeti Lumut/Jeti Pangkor....

21 Januari 2012, Sabtu...
Sambung dari entri sebelumnya....

Setelah mengharungi 7 jam perjalanan di jalan raya akhirnya kami jejak kaki ke Jeti Lumut...Alhamdullilah...
So, berangkutlah kami secara manual turun tangga dengan barang-barang penuh sebadan...huhuhuhuhuhu



Mereka-meraka...
Ok, layan je gambar kat Jeti Lumut ni yea...




Sampai-sampai kat tepi jeti tu terus pergi toilet dulu....
Pastu Acik Aman pulak terus je beli tiket pastu terus je kitaorang naik feri....
Takde tunggu-tunggu de...
Kami bertolak dari Jeti Lumut pada pukul 3.00 pm...(bertolak okeh...yang tunggu ke apa tak kira...kihkihikhih)
Memang confirm perjalanan nak keseberang adalah 30 minit...
Sampai seberang adalah pada pukul 3.30 pm....pandai je kitaorang timing kan...hihihihih...
Masa nak naik feri ni kat jeti orang memang ramai giler tau....penuh giler kengkawan....
Cuma masa nak ke feri tu jelah yang macam takde orang...konon macam, wahhh bahagianya.....
Ingatkan kitaorang yang terawal...rupanya tak..cissss...masuk je feri, feri dah nak penuh dah....huhuhuhu...
So, terpaksalah berpecah-pecah...
Ada yang duduk berdua, ada yang duduk bertiga, ada yang duduk berempat...main belasah je...janji duduk sudah....
Opp..lupa...cuti kali ni kitaorang pergi 10 orang semuanya....
Family me 4 orang, family Acik Aman 6 orang...
First time ni nak cuti-cuti ramai-ramai...

Layan gambar dah sampai ke Jeti kat Pangkor pulak....














Cantik kan viewnya???sangat best okeh....
Tapi tulah, tengok macam tak ramai je kan?padahal????...serius ramai giler okeh....
Dari jeti Lumut , naik feri sampai turun feri sampai dah kat jeti Pangkor ramai je orangnya...
Masa nak naik van sewa warna pink tu pun ramai...tapi nasib baiklah walaupun ramai, tapi van sewa tu banyak je kan....lega gitu....
Kali ni pulak, kitaorang tak turun kat Jeti macam me pergi sebelum ni...
Kitaorang turun kat Jeti Pangkor ni (sila lihat gambar....)...
Okeylah, tempat besar dan selesa, view pun cantik kan.......van sewa warna pink tu pun banyak je....
 Tapi sebelum tu...sebelum naik van sewa warna pink dan check in kat hotel kitaorang haruslah pergi makan dulu....lapar weii....padahal baru je membaham doublechese sebijik....apa boleh buat....nak makan nasik..nak makan nasik...nak makan nasikk....
Kang dah sampai hotel baru nak mencarik makan lagi haru....


Bersambung....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...