Tuesday, November 30, 2010

Buah Tangan Dari India...

Hujung bulan lepas bos me pergi outstation ke India..Dia pergi cuti-cuti sebenarnya....
So, macam biasa..balik je dari outstation atau bercoti-coti bos me mesti tak lupa kat staff-staff dia yang ada ni...
Kali ni bos me bagi nih kat kitaorang...
Cantik kan...?
Sorang dapat 2 jenis...
Boleh pilih suka kaler yang mana...besttt
Me amik hitam satu, unggu satu...

Ni kalau dibukak penutupnya...
Satu macam dibuat dari clay, satu lagi dibuat dari besi...
Kreatif sangat-sangat..bekas ni diaorang hias guna manik-manik dan cermin kaca kecik-kecik...

Saiz sebenar...comel lote je pun...heheehee
Tapi boleh lah kalau nak taruk kerongsang kecik dalam tiga empat biji...
Bos me kata yang besar orang yang jual tu kata dah habis..so, dia terpaksa amik yang kecik nih...
Me suka sangat-sangat tau...orang nak bagi kan...kecik tapak tangan, lapangan terbang me tadahkan...kuikuikuikui...
Lagipun jauh terbang ni ok..dari India nun....hehehehhe...
Anyway..terima kasih banyak-banyak yea boss!!^_^


Monday, November 29, 2010

Cameron Highlands 2010-Siri Shopping Last Minit (Hari Akhir)

Hari akhir kat Cameron Highlands...
Pagi-pagi lagi dah bangun, tapi sebab semuanya nak mandi siap-siap belaka, maka makan sarapan adalah nak dekat pukul 8.30 pagi...
Hari ini orang kat cafe hotel tak seramai semalamnya...lega...tak payah berebut tempat...
Semalam menu utama ada Nasi Goreng, Mee Goreng dengan Keow Teow Goreng..arini ada Nasik Lemak dengan Keow Teow Goreng..
Gambar memang tak nak amik, leceh...nak makan banyak kan..

Breakfast kat hotel ni best jugak, Nasi Lemak dengan makanan yang goreng-goreng semuanya sedap-sedap belaka (kecuali Mee Goreng, rasa kicap tumpah da....)...
Yang lain-lain macam Roti Bakar, Cereals dengan kuih muih pun ada, tapi rasa macam biasa jelah...
Tapi paling best Nasi Goreng...memang bertambah-tambah la me makan...hehehhehe....

Tau tak selain kitaorang jumpa M. Kumaresan (yang main basikal untuk Malaysia tu...), kitaorang "terserempak" jugak dengan mamat-mamat yang makan sarapan pakai Kain Pelekat...hahahahahar...
Amik ko, punyalah seksi...satu meja sebelah kitaorang duduk makan pakai T.Shirt dengan Kain Pelekat saja...kiranya bangun je tidur, basuh muka terus turun sarapan...kuikuikuikui...
Bukan orang-orang tua ni tau, ni memang bebebudak muda umur dalam 25 tahun gitu...
Serius, tak sangka!
Tapi bila fikir-fikir balik, ok apa..bukan diaorang tak pakai baju pun...hehehhehe
Lepas breakfast, kitaorang keluar pulak, pusing-pusing naik kete, last-last me request kitasemua pergi kat kedai-kedai bumbung Biru ni...

Misi mencari apa-apa yang patut....


Gambar diambil selepas habis bershopping....



Mata tak boleh bukak menandakan matahari sudah terpacak di atas kepala...



Ni kat hujung kedai bumbung biru...yang dekat dengan hotel kitaorang jugak...
Ada macam-macam benda jual tau..syok...!!
Rupanya belakang ni Big Red Farm yang kitaorang pergi semalam tu...memang dekat rupanya..

Kat area sini je me dapat beli macam-macam...
T-shirt Cameron Highland 4 helai, seluar tidor 1 helai, sandal 1, Buah-buahan kering sepaket, strawberi kering 4 paket kecil...bolehla...hehehheh



Cepat-cepat balik amik kereta terus ke hotel balik sebabnya kena check in pukul 12 tengah hari kan..
Lagipun nak packing semua benda yang tak sempat packing lagi ni...huhuhuhuhu

Saturday, November 27, 2010

Tengok Wayang Jom....

Harini kitaorang ke Suria KLCC...
Misi menengok wayang gambar di TGV, KLCC...
Filem pilihan kitaorang adalah Rapunzel..


Sesi berkenalan dengan pelakon utama Rapunzel...sempatt!!


Emak pun ada sekali..
Emak cuti weekend ni, so sangatlah syok...!


Anim yang malu-malu buaya bila disuruh bergambar....kukuikukui...



Sempat bergambar sebelum movie bermula...
Bergambar dalam gelap, so lepas kena flash berpinar anak mata...padan muka!hehehheh
Kali kami pilih nak tengok secara 3D...
First time ni ok...rupanya best!!


Sempat jugak beli Popcorn set Rapunzel ni 2...
Dapat Popcorn dengan Air...rupanya air tu boleh pilih...
Awatlah tak habaq awai-awai kan...huhuhuhu...
Selama ni main amik je ayaq ges...rupanya boleh tukaq nak air apa.....
Heran jugak, set ni besar dari selalu...
Selalunya air tu kurus je, kali ni dapat debok, sikit punya gemuk...


Ni amik sebelum masuk...
Dapat tiket pukul 11.30 a.m.
Movie adalah best sangat-sangat..
Selalunya kalau tengok movie apa-apa rajin tengok jam dah pukul berapa...
Tapi kali ni tak pun, strait je tengok non-stop...
Tau-tau dah ending...
Citer karton, tapi bab menetes ayaq mata tetap ada...hahahahahar...
Emo giler Sue, karton pun ko layan yek....hehehheheh
Harga tambah RM5 untuk sewa cermin mata 3D tu...
Ok sangat-sangat, berbaloi-baloi...
Cuma dapat cermin mata dah kotor sikit (tak reti diaorang ni nak ngelap kan...?)..
 Sebaiklah me ada bawak kain lap cermin mata...terang jadinya....pande..pande..(pande: pandai dalam bahasa jawa...)
Lepas ni masing-masing dah target nak tengok Kungfu Panda pulak...hehehheh...
Dan target nak tengok yang  3D jugak...mesti lagi syok kan...
Satu family peminat tegar movie kartun lah katakan....sesuai gitu, walaupun memasing dah bangka...hihihihhik


Lepas habis movie, makan time!!
Singgah kat foodcourt tingkat atas sekali...
Ana: Mee Kari Thai
Anim: Sizling Yee Mee..
Emak:  Nasi Campur
Me: Nasi Kandar...


Air pulak, yang ni Mango Juice dan Orange Juice yang pekat dan likat...
dan jugak air Ice Lemon Tea dengan Air Coke belen tengok wayang tadi...



Pastu ada lagi..ingatkan dah habis makan dah...
Rupanya Ana beli ni pulak...
Punyalah excited je diaorang berdua nih...


Waffle dengan Biskut dan Aiskrim Coklat dengan Kacang...(panjangnya nama...)huhuhuhuhu..
Benda dapat coit je, berebut makan...
Waffle dia takdelah sedap sangat, tapi bila dah makan dengan benda-benda lain tu terus jadik super sedap...
Emak dah bising suruh beli lagi 1, tapi masing-masing taknak, sebabnya kalau beli yang kedua rasa takkan sama dengan yang ada nih...hehehehhe..
Betul jugak tu, mesti jadi tak habis punya, bukan tak tau peel masing-masing...
Harga RM5...


Kat foyer sempat bergambar dengan pokok Krismas Albino...hehehhehe..



Emak me sempat usha barang-barang SKII...
Usha jelah kan...hehehehhe



Terteleng-teleng lah masing-masing nak tengok gambar ni...
Ntah napa banyak kali cuba download gambar-gambar ni, asyik kuar yang teleng gini...adoiii
Last, belasah jelah, janji ada gambar...



Yang ni elok pulak kan??
Patutlah ada blogger lain yang memarah pasal hal gambar ter"rotate" ni, rupanya me pun terkena jugak...huhuhuhu


Pokok Krismas yang kedua..yang ni normal je...
Kat booth Mark & Spenser



Pokok Krismas yang ketiga kitaorang jumpa...
Yang ni pun Albino jugak, hehehehhe...
Gambar last kopek betul-betul depan pintu nak ke Taman KLCC tu..

Kitaorang tak kemana dah lepas tu, terus je balik ke rumah...
Oklah, sampai rumah nak dekat pukul 3 lebih...
Boleh dah solat dan rehat-rehat...
Walaupun tak sampai satu hari penuh kitaorang keluar sefamili tapi tetap seronok...
Enjoy sesangat...boleh buat acara tengok wayang ni secara regular ni...
Acara tetap untuk bergumbira bersama...^_^

Sedapnyer...

Sedapnya coklat nih...
Tak sangka, walaupun nama macam jenama Syampoo rambut, tapi sedap ok..
Belian coklat-coklat ini adalah hasil terpengaruh dengan blog Peeja Burhan dan hasil cerita dari mulut ke mulut dari Nurul kepada saya..huhuhuhu...
Me beli ni dekat Jusco AU2 hari Jumaat minggu lepas...
Bawak balik rumah konon nak buat bekal 2 hari bila duduk rumah time cuti hujung minggu...
Sekali ko, belum sampai sejam habis semuanya...
Sikit punya berebut makan dengan Anim dan Ana...hehehheh...
Mana taknya beli 3 bar je, yang nak makan patutnya sorang je dah jadi 3 orang, pastu masing-masing taknak mengalah nak rasa semuanya...memanglah tak cukup ok...
Harga satu RM2.90...
Paling best sekali yang Milk Chocolate tu..huhuhuhu..mejilat siku...kuikuikui...

Friday, November 26, 2010

Cameron Highlands 2010-Siri Makan Hati Hari Kedua

Lepas dah jumpa Zai dan Mijon tu, kitaorang terus park kereta kat tepi Hotel...
Niat nak pergi ke Pasar Malam Brinchang...
Time tu elok je belum hujan kan..So, terus je jalan kaki je ke sana...
Macam me pernah cerita, Pasar Malam tu memang dekat jugaklah dengan Hotel Rosa Passadena...jalan kaki pun boleh...lagipun memang afdhal sangat pun, parking memang penuh je sepanjang jalan kat Pasar Malam tu..
So, dari asyik kena pusing 4-5- 6 kali kat situ, baik kitaorang parking kete siap-siap dan terus menapak...bukan selalu dapat eksesais macam tu kan...hehehheheh

Rupanya memang ramai giler petang-petang dah ke Pasar Malam ni...tak payah lah tunggu malam rupanye...hihihihiihi
Sesak jugaklah..time ni memang tak koser langsung nak amik gambar ke apa..lecehh...
Lagipun, hujan dah start turun time nih..
Lagilah kelam kabut semua orang kat pasar tu jadinya, walaupun renyai-renyai je, tapi riuh semuanya nak selamatkan diri memasing......

Hasil tangkapan??
Jangan ditanya...masing-masing penuh kiri kanan tangan...
Takut esok tak sempat beli kan, so, mana yang patut tu belasah beli siap-siap..
Antara barang yang kitaorang beli adalah buah Strawberi, jagung manis (yang tak dimasak lagi), Ubi keledek, sayur-sayuran, Kordial Strawberi dan macam-macam lagi lah...


Lepas penat beli dan belah, kitaorang decide untuk pergi makan..
Lapar ok..last makan tadi pukul 12 lebih tu...
Tu pun bukan makan pun, takat rasa Scone saja...rasa ok..bukan makan..heheheheh...


Kitaorang terus je ke kedai makan semalam je, lagipun senang nanti nak menapak balik ke Hotel...
Dah lapar nak mencekik nasik, mana boleh nak fikir apa-apa dah time hujan-hujan nih...kukuikui...
Masa ni hujan memang dah lebat habis..sebaik tempat ada lagi yang kosong..tapi kitorang dapat tempat yang ada 8 seats tu...


Time ni pekena dulu Ayam Bakar Golek setengah ekor...
Sedap gak nih...

Kitaorang beli sekor, tapi buat 2 bekas, 1 bekas makan kat kedai ni, 1 bekas lagi simpan untuk bekal malam karang..bekal kena ada ok, kang lapar malam-malam karang mengagau...kukuikui...
Tapi mahal..RM18 untuk sekor...
Kalau kat Ampang baru RM16 sekor..
Yang ni beli kat Pasar Malam tadi..
Lepas tu menala jugak Kerang Bakar..yang ni order kat kedai ni je..
Pastu Udang Goreng Tepung RM5 sebekas..beli kat Pasar Malam jugak...
Tapi tak sempat amik gambar, laju je masing-masing habiskan...
Hujan lebat+Sejuk=L.A.P.A.R...
Nyum..nyum..nyum...


Kawan-kawan saya yang pada mulanya ceria saja..
Walaupun nasi je yang dah sampai nak dekat 10minit, lauk satu ekor pun tak sampai-sampai lagi.....
Penyabar rupanya kawan-kawan saya kan......?hehehehe



Yang ni pulak Ikan Bakar tapi rasa Ikan Masak Asam Pedas pulak baru sampai..
Kali ni amik Ikan Cencaru pulak...
Kuah agak pekat berbanding semalam punya...
Lauk lain belum sampai-sampai lagi...huhuhuhu



Sila abaikan objek misteri dibelakang itu..
Fokus pada muka kawan-kawan saya dah naik tensen tu......kuikuikui...
Time nilah pun start naik hanginnya...
Tapi, kawan-kawan saya memang jenis penyabar tau...marah pun dalam hati je...
Iyalah, pasal makanan boleh je sabar kan..tapi kalau benda lain, mau nak bagi pelempang sedas dua....huhuhuhu

Time makan makan memang hazab ok...
Begini kisahnya:
Kan me kata kitaorang dapat tempat duduk yang 8 seats punya kan..?
Masa tengah tunggu tu datanglah 2 orang minah dengan 2 orang mamat..kira 4 oranglah semuanya..
So, penuh lah semeja...
4 orang geng kitaorang, 4 orang lagi geng diaorang...

Muda lagi diaorang ni..
Minah dengan mamat duaorang ni mungkin umur dalam lingkungan 25 tahun ke bawah..
Mamat sorang ni lembut sikit..so, tau jelah suara orang cam gini kan kuat kalau bercakap...
Tu tak campur lagi dengan slanga bahasa dia kan..
Tapi tak kisah la..lantak dia lah kan...
Yang minah ni pulak, macam biasa-biasa jelah, kira normal habislah...

Yang 2 orang mamat dan minah lagi 2 orang lagi pulak rasanya lagi muda...
Yang lelaki umur mungkin 17 tahun ke bawah...
Yang budak perempuan tu pulak mungkin umur 20 tahun ke bawah...
Yang 2 orang ni macam pendiam sikit...
Wah..sempat selidik ni Sue??hehehhe...

Nak dijadikan cerita..
Mula-mula datang tu sopan je masing-masing tau..
Ayat baik je..."Kak, tempat ni ada orang tak?"...very the sopan santuns gitu...
Mula-mula je pun sopan santunsnya ok...
Bila dah dapat duduk je...mak aii...
Wah, masing-masing tak reti senyap...bercakap punyalah kuat, kalah orang politik...
Lagi-lagi minah dengan mamat yang veteran sikit tu...

Bayangkan, kitaorang ni nak tak nak terpaksa duduk statik je kat belah sini..
Mana taknya, serba salah ko, nak pandang belah kanan me kang diaorang ingat kitaorang dok mandang dia...
Nak bercakap kang, terpaksa menjerit-jerit jugak..nak kena lawan suara la katakan...aduiiii...

Paling tak boleh nak tahan, makin kuat hujan, makin tinggi volume dengan tone suara masing-masing...
Yang minah dan mamat muda lagi 2 orang tu pun boleh tahan sama naik...wawawawahhh...
Dari mula-mula pendiam sangat tu, makin lama makin galok pulak...tak padan dengan kecik..!
Dah lah tu, borak bukanlah borak apapun, meraban sepanjang masa..cakap sepatah, gelak 5-6 belas patah..

Paling rasa nak bagi penyepak bila azan maghrib tu, dia lagi tinggi suara ok...
Sama naik dengan Azan tu...astaga...
Kitaorang ni punyalah buat tebal muka duduk kat tempat awam time maghrib-maghrib ni, diaorang boleh selamba borak kuat-kuat time tu...

Makan pun dah jadi ala-ala tercekik ko...
Nak nyuap je, bong bang bong bang bunyi suara dengan gelak...eeiiii...!

Tapi ada satu part tu memang padanlah muka diaorang...
Tengah me dengan Mijon borak pasal apatah, borak pun ala-ala bisik-bisik je sebab tempat dah sedia bising lah katakan..tapi tah apa lawak tah Mijon tergelak la pulak...
Sekali...BOOM!
Automatik bebudak tu terdiam, terkesima dan speechless sekejab...dan-dan tu jugak diaorang masing-masing dok pandang Mijon dengan penuh ke'blur'an......
Harharharhar...padan muka korang!!
Mijon siap bisik kat me..."bebudak ni bila aku tergelak, tiba-tiba semua tersenyap pulak...heheheehhe."

Kuikuikuikui...Otai Gelak ok...Otai gelak korang nak lawan...??
Ohh...confirm kalah korang...!!
Tu pun baru tergelak yea, bukan gelak tergedik-gedik macam korang buat tu pun...
Agak-agaklah kan..borak dengan gelak kuat-kuat tu lantak masing-masing lah..tapi ikut lah tempatlah jugak...
Takkan main boh je..tempat kalau dah sempit dan dah crowded camtu pun takkan ko nak bantai cakap kuat-kuat over-over kan, pakai lah otak sikit...
Nak kata masing-masing budak sangat...tak jugak, dah besar pun, dah boleh fikir...
"Cool" sangat kot bila buat camtu??
Kitaorang lagilah, masing-masing "sewel" je pun, tapi ada gak time nak kena sopan santun kan...

Tapi tau jelah...
Nama pun bebudak 4 orang ni memang tak pakai otak masing-masing kan...
Senyap 5 minit je..lepas tu bising balik...
Kitaorang yang makan nasi kat sebelah ni dah rasa macam makan pasir dah...hampeh betul!!
So, suap laju-laju...Elok lepas maghrib tu je, terus blah balik hotel...
Sebaik hujan dah makin reda..so, selamat kitorang...

Gitulah citernya...Hah...memang makan hati je rasanya kan?

Lepas je balik hotel tu, semua pakat terus mandi solat bagai...
Tak keluar mana-mana lagi dah...
Masing-masing pun dah puas berjalan, kenyang pun dah kenyang, penat pun dah penat..
So, lepak-lepak dalam bilik tengok tv dan pekena Teh Panas dengan Murtabak saja..
Zzzzz....zzzzzz...zzzz....

Esoknya last day kat Cameron Highlands ni...
So, tengoklah apa lagi yang sempat kitaorang buat kat sini....tungguuuu....


Wednesday, November 24, 2010

Cuti Cameron Highlands 2010-Siri Big Red Farm Hari Kedua

Lepas je dah sakan-sakan amik gambar, kitaorang terus ke sini..
Nama tempat ni Big Red Farm...
Best jugak, tak sangka rupanya dekat betul dengan hotel yang kitaorang tinggal..
Jalan kaki pun boleh tau..tapi biasalah, kalau dah namanya jalan kaki menapak naik bukit, sesak napas jugaklah jadinya...(kalau jalan kaki la...kukuikui..)

Ini pun kitaorang tersinggah boleh..??
Boleh tak sepanjang jalan nak ke Brinchang ni kitaorang tak dapat nak singgah mana-mana farm..
Penuh memanjang, dah lah tu parking sah-sah takda..
Tak sangka pulak bila kat sini banyak parking rupanya..sukaa...

Tapi yang bab paling tak sukanya...
Parking memang banyak, sepanjang dalam farm ni tiap tingkat ada parking, tapi naik bukit ok...
Serem sesangat...
Bayangkan nak masuk ke atas ni kena harung orang jalan kaki kena harung bukit yang cerun..huhuhuhuhu
Dapat pulak tu parking yang second last sebelum sampai puncak farm nih...
Pastu boleh pulak, masa nak naik kat parking ni mamat Bangla tukang jaga parking pesan..."nanti tekan minyak kuat-kuat terus naik.."
Huwaaaaa...ayat apakah ini...???
Siap ada pesanan penaja lagi ok..
Punyalah gabra Sept bila dengar Mamat Bangla tu pesan gitu...
Bayangkan masa dah lepas bukit yang Mamat Bangla pesan tu bila nak masuk parking lot pulak, boleh Sept siap tertekan minyak kuat-kuat..
Adoiii..sebaik dia laju-laju tekan break balik..
Alhamdullilah...sebaik tak jadi apa-apa, kalau tidak, alamatnya langgar tembok lah kitaorang...

Trauma ok..memasing terus dok memikir macammanalah nak turun pulak nanti ni...
Sebab bila nak turun kitaorang kena naik lagi satu lagi bukit yang agak tinggi macam tadi jugak...huhuhuhu...
Tapi trauma-trauma pun jalan tetap jalan..hehehheheh


Nilah yang sempat di tangkap...
Cantik sangat-sangat...
Kat sini tersusun je semuanya...
Toilet dia pun super bersih...
Tau jelah kalau dah namanya toilet free, susah nak jumpa yang super bersih nih kan...
Tapi kat sini tak ok..memang sangat-sangat bersih rasa macam nak mandi pun ada..sebab air dia sejuk giler pastu toilet dia besar macam bilik mandi...hehehehhe


Macam-macam tanaman ada kat sini...
Ada offer, 3 paket lettuces tu RM5...
Murah giler..
Tapi sorang pun tak beli...
Bukan kedekut..tapi tak sanggup ok...
1 paket je dah sepokok penuh, kiranya sejambak besar lah kan..
Nanti dapat lak 3 jambak, ohhhhh..tidaklah saya nak menala daun salad je seminggu...
Tau jelah, benda yang kita jarang makan nih, kalau bagi sesapa pun tak tentu lagi habis bagi...
Cuci mata je sudah...hehehehhe


Kat sini rasanya kebanyakkan diaorang tanam guna sistem hidroponic (betul ke perkataan ni?ala yang tanam guna air tu..hehehehhe)


Kat atas ada cafe dan kedai jual macam-macam berkaitan dengan Strawberi...
Tapi disebabkan penuh je tempat nih, kitaorang malas la pulak nak lepak-lepak kat cafe nih...
Pastu bila tanya kat kaunter tu yang kitaorang nak petik buah Strawberi, dia kata dah habis petik lah pulak...huhuhuhu...
Rugi datang lambat tau...


Jadi kitaorang masuk ke dalam kedai sahaja...
Best jugak, boleh kata 80% semua barang ada kena mengena dengan Strawberi...
Comel sangat..
Tengok Zai...super comel kan?
Zai try pakai benda yang pakai kat telinga bila musim sejuk tu...


Habis beli sikit-sikit kat kedai tadi kitaorang cuci-cuci mata kat tempat bunga pulak...
Cantik ooo...


Cantik kan..kan..kan??


Bergegarlah pulak...


BFF saya yang comel dan cute belaka...


Ni pulak dah turun bawah sikit..
Ke bahagian Kaktus...
Macam-macam pesen ada...hehehehhe


Zai...


Saya lagi...hehehehhe


Mereka yang nun jauh di sana..
Kitaorang terpisah kejab...
Me dengan Zai...Sept dengan Mijon...


Saya lagi...kuikuikuikui...


Akhirnya, gambar kami berempat...
Cukup pun korum..
Ni jelah kaedahnya kalau nak cukupkan korum...
Kena amik gambar sendiri...kihkihkih...
Kitaorang kan sebenarnya tak habis pusing satu farm pun...takat pusing 2-3 tingkat farm je...
Dah lapar ok....hehehehhe...

Balik ada pulak kisahnye tau...huhuhuhu
Disebabkan masing-masing dah trauma...
Me dengan Sept je yang kena bawak kereta turun ke bawah...
Mijon dengan Zai kena jalan kaki dan kena tunggu kat bawah...
Terpaksa ok...terpaksa...
Baguslah pun buat gitu...
Bawak Makcik Viv je kan, so takut tak lepas je..
Sebab kat bahagian ni je, masa nak parking tu kitaorang dah tengok satu kereta berundur sebab tak lepas nak naik..
Berundur je tak kisah, ini siap langgar kete yang parking kat situ lagi..huhuhuhu...takut ok..takuttt...

Tapi sebaik pun...
Masa turun lagi serem ok...Me dengan Sept jelah tau seremnya camne...
Jalan adalah super curam...
Bayangkan jalan yang diaorang buat hanya guna simen (tapi dah diketak-ketakkan supaya tak licin..)..
Pastu terkona sini terkona sana...lubang sini lubang sana...ala-ala sepanjang jalan rasa macam kete nak menjunam je...huhuhuhuhu
Tettt..memang lain kali datang sini haruslah jalan kaki saja dari hotel...lagi selamat kaedahnya...hehehehhe...

Turun je tu, boleh tak terlepas simpang nak tunggu diaorang..
Malas nak pusing balik, tunggu je diaorang kat tepi kedai belakang hotel, tapi diaorang tak sampai-sampailah pulak..
Last diaorang kata, tunggu je kat hotel...
Settt...sekali masa nak masuk simpang hotel, boleh terlepas simpang lagi..giler asyik terlepas simpang je nih...huhuhuu...
Jalan pulak jem jenis bergerak ala-ala siput sedut...Sept pulak dah panas hati...adoidoiii...
Tak pasal-pasal terpusing balik me dengan Sept ke tempat tadi...
Boleh tak, masa tengah jem tu, terserempak balik dengan Zai dengan Mijon...haarharhar...
Memang rezeki tak payah jalan kaki betullah diaorang kan...hehehehheh...
Betullah tu, tiap yang jadi kan ada hikmahnya....

bersambung....

p/s: Sejak dua menjak ni me memang suka buat entri bersambung-sambung kan?kuikuikui....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...