Search This Blog

Showing posts with label Cameron Highlands 2010. Show all posts
Showing posts with label Cameron Highlands 2010. Show all posts

Tuesday, September 20, 2011

Jajan Dah Basi...

Me ni kan syok sendiri harap maklum!...tiap-tiap kali bosan tu mulalah tangan ni dok gatal membukak segala folder gambar yang ada...
Bila bukak tu, confirm-confirm kang macam-macamlah pulak jumpanya...
Dan kali ni me jumpa gambar-gambar ni:
Segalaah sangat jajan masa me dan kengkawan pergi Cameron Highlands cuti Deepavali tahun lepas...
Iya kengkawan, gambar bulan 5 tahun lepas ni yea...jangan mare...hiihihihhihi


Time tu me beli ini, lolipop stawberi....yang cute sensangat...tapi bab cute sahaja ye, bab makan sila bagi kepada orang lain.....untuk me cuci mata sahaja sudah.....
Rasanya jugak ada lagi beberapa ketul lagi dalam peti ais tu, sebaik tak boleh jadi tukun, kalau tak kayo mak tak taulah dah expired ke belum....


Wafer Strawberi White Chocolate....beli sekotak sahaja...
Sedap ni, me sorang je belasah, orang lain tak heran...
Rumah me ni liat sikit nak makan benda-benda yang 'baru' cam gini..jakun kaedahnya....huhuhuhuhu


Strawberi cookies sekotak sahaja jugak....
Ni pulak, ada yang tak termakan....padahal beberapa ketul lah sangatt....


Ada jugak fridge magnet ni...
Ada 9 keping semuanya tapi ni je yang tertangkap....kesian yang lain tak dapat masuk gambo..hihihihik...
Nasib baiklah  jugak 3 makanan kat atas tu adalah gambar semata-mata, kalau betul-betul mau dah ada rupa dah kan...memang tak sanggup i nak amik gambar dah....^_^

Dan time pergi Cameron ni seingat me, me banyak borong Jagung Mutiara (Ni tokei jagung yang kata mungkin sebab biji jagungnya putih sikit macam mutiara dan tak perlu direbus boleh terus makan...), bunga hidup sejambak, ubi untuk rebus, dengan sikit sayuran fresh dan t.shirt.......



p.s: Nanti kalau terjumpa lagi gambar-gambar lain yang tak terpublish me publish yek...jangan maree.....





Monday, December 06, 2010

Cameron Highlands 2010-Siri Makan di Strawberry Moment (Hari Akhir)

Menu di Strawberry Moment Dessert Cafe...


Saya dan Zai yang turut sama memilih menu....


Kantoii...!!
Sebenarnya dah pilih dah pun menu untuk kitaorang makan...Tadi tu saja je pose kunun-kunun...hihihihihik
Tu kan dah terjenggul menu pertama kat depan nun, nampak tak??....


Turn Sept pulak...
Tapi dia tak saja-saja pose, memang Sept tengah tengok betul-betul...hehehehhe...
Muka yang berkerut pasal tengah hangin sebab kena sound pasal parking...degil tau minah nih...huhuhuhu
Banyak giler menu-menu yang menarik the boms gitu..
Tapi kena tabah-tabahkan diri...
Kata nak rasa je kan...kang terlebih gula sapa nak tanggung???

Teacher Mijon yang super comel, cun dan cute haritu...^_^


Mijon dan Zai...
Still menunggu food and drinks yang tak sampai-sampai lagi...


Saya dan Zai pula....


Kami berempat...
Nak suruh orang lain amik gambar macam payah je kan..
So, ni jelah caranya nak dapatkan gambar yang cukup 4 orang...
Okla ni, walaupun kadang-kadang tu masing-masing ada yang terteleng-teleng atau rupa macam terhendap-hendap je kan...kuikuikui...


Ni tak tau muka me kenapa pulak..
Tetiba mata tertido sebelah...hahahahahar...


Ewah...ayu-ayu gitu...(Oiii...Sue...ayu ker???kihkihkih...)



Akhirnya...
Baru lah sampai semuanya....
Semua??
Ayat macamlah order banyak sangat kan...padahal ni saja...huhuhuhuhu...



Kitaorang amik ni...
Strawberry Strudel...
Amik 1 pieces saja...
Yummy....!




Pastu ni...
Apake nama tah, lupa pulak..heheheh...
Alah yang celup-celup coklat tu...
Best jugak..


Air pulak amik ni...
Strawberry Freeze...
Sedap ni...
Boleh buat sendiri kat rumah tau..
Amik Jus Strawberi pastu taruk air soda...
Lega je tekak rasanya...^_^



Pastu amik pulak ni...
Chocolate Devil...
Ni super sedap..huhuhuhu...
Tak cukup ok...tapi sebab tak nak membazir..dilarang oder lagi satu..huhuhuhu
Tengok macam pekat je kan..tapi sebenarnya ok sangat-sangat, tak berapa manis...
Yang best sebenarnya bila part korek strawberi kat dalam tu...
Air coklat tu pulak rasa dia macam OREO cookies tu...
Sedut-sedut tak puas gitu...hihihihiik
Best giler la......
Memang rasa dia kena betul lah...kombinasi yang sangat sedapppp..huhuhuhuhu...


Amacam, teruja tak?hehehhehe...
Tengok macam sikit je kan..
Tapi dah kata tekak melayu...hujung-hujung adalah sapa-sapa yang kena paksa habiskan kasi licin...tau dah takat mana lidah masing-masing...jadi jangan membazir...hehehehh...
Semua total adalah dalam RM50 plus-plus...

Lepas kitaorang habis makan kat Strawberry Moment Dessert Cafe ni terus je kitaorang bertolak balik KL...
Tapi sebelum tu singgah lagi kat Pasar Pagi Brinchang...
Beli apa-apa yang patut...
Kira betul-betul shopping last kopek la kan...
Kang kalau tak singgah macam ralat je kan...

Alhamdullilah...
Perjalanan balik smooth saja, walaupun kereta makin lama makin banyak kat highway...
Masing-masing sampai ke rumah masing-masing dengan hati yang sungguhlah puas...
Syukur..syukur...
Maka, tamatlah riwayat cerita bercuti-cuti Malaysia ke Cameron Highlands 2010...
(Lega hati korang yek...hehehheheh)

Lepas ni nak bercoti-coti Malaysia ke mana pulak ek??
Huhuhuhu...tu kena plan lagilah kan...
Target dengan kengkawan setahun paling kurang nak pergi bercuti-cuti Malaysia 2 kali setahun...
Target jelah...apapun still kena ikut rezeki dan masa jugak kan...
Mudah-mudahan.....^_^

TAMAT...


Saturday, December 04, 2010

Cameron Highlands 2010-Siri Strawbery Moment (Hari Akhir)...

Ada lagi cerita pasal Cameron Highlands ni ok..
Berapa lama baru nak habis cerita ni ha...?hehhehehe...
Nasibla korang..hihihihiik...
Gambar banyak sangat nak ditempek, tak muat satu entri, terpaksalah bagi-bagi macam gini...huhuhu
Apapun, kena sambung jugak cerita k...

Lepas je kitaorang check-out tu, terus kami ke sini....
Strawberry moment Dessert Cafe...
Ada apa kat sini?huhuhuhuhuhu...

Ada ini ok...
Opps..bukan yang depan berbaju Purple itu..tapi di dalam cermin itu yea kengkawan...hehehheh


Ada ini...


Ada ini juga....


Dan ini....


Ini pula...


Dan ini....
Lalalalalalala....


Macam-macam ada kan....?huhuhuhu...
Sodap sangat rupanyer....nyum..nyum...nyum....
Tapi, apa yang kitaorang makan kat sini yek??
Itu kenalah....Tungguuuuuuu.......^_^

Wednesday, December 01, 2010

Cameron Highlands-Siri Bye-Bye Rosa Passadena...(Hari Akhir)

Selepas shopping dan selepas check-out hotel, sempat kitaorang bergambar sekejab...
Antara gambar-gambarnya...
Lobi Hotel...


Lobi hotel lagi...
Hotel lama..tapi bersih...



Ni selepas shopping, sempat lagi amik gambar dalam lif..



Ni depan pintu lif di level bilik kitaorang...



Ni laluan ke bilik...
Karpet sedikit comot disitu...
Kat luar tak pulak perasan comot ni, tapi dalam gambar nampak pulak...
Nampak tak sepanjang laluan diaorang letakkan kerusi...?
Bagus jugak kan...



Pintu bilik kitaorang...
D11 di Level 4 kalau tak silap...(aduh...lupa pulak, terlebih makan semut nih...)



Pintu hotel...



Saya selepas menghantar barang-barang ke kereta...
Time ni belum Check-out lagi...



Nilah cafe/restoran yang kitaorang makan breakfast pagi-pagi tu...
Restoran Fern...
Malam jadi tempat makan steamboat...



Ni tepi lif...
Tak tau apakah motif amik gambar area ni...kuikuikuikui...



Lepas je check-out lepas je simpan barang-barang kat kereta, terus bergambar kat lobi...
Nampak tak apa yang ada kat belakang tu...??
Siap ada poster Rukun Negara ok...hah, korang ada??

Kawan-kawan saya...



Saya dan kawan-kawan...



Saya dan kawan-kawan lagi...hehehehhe



Lagi saya dan kawan-kawan...huhuhuhuh



Lagi dan lagi saya dan kawan-kawan...
Nangeslah korang, banyak sangat gambar yang sama...hehehehhehe



Baru dapat gambar together-gether gitu...
Adik Bellboy yang amikkan...



Kata adik tu, amik gambar kat belah sana silau, so tukar tempat pulak...
Jadi tukar tempat lah kitaorang...
Setelah bersusah payah adik tu amik angle, alih bunga segala dan zoom-in zoom-out...
Maka inilah hasilnye...kuikuikuikui..bolehlah kan.......
Adik bellboy ni baik ok...
Orang jejak je kat pintu hotel, terus dia tekankan pintu lif...
Padahal takdelah niat masing-masing nak naik lif pun...hehehhehe...
Pastu bila kitaorang nak amik gambar kat lobi ni, dia laju je volunter tau...
Bukan senang nak jumpa bellboy baik camgini...heheheh...
Anyway..tq yea Dik...!



Masih lagi rajin mengambik gambar...kuikuikuikui...
Belah kiri tu ada pintu ke Restoran Chinese Steamboat (nama betul tak ingat), kat dalam-dalam tulah yang kitaorang dok melalak karaoke 2+1 jam tu...



Gambar dari luar ke dalam pulak....



Nun kereta saya yang cumil itu...nampak tak??



Carpark dah makin lenggang...
Semuanya pakat check-out dah ni...
Keliling tu ada macam-macam kedai...
Hujung kedai tulah tempat kitaorang makan Ikan Bakar tapi rasa Ikan Masak Asam Pedas 2 hari berturut-turut tu...



Sapa kata Makcik Viv saya tak POWER??
Walaupun comel lote, tapi berkapasiti tinggi ok...
Sumbat orang pun no hal, sumbat barang-barang pun ok je..hehehehhe
Hebat kan??(ciss..ayat poyo di sini....)

Apapun, bye-bye Rosa Passadena...
Bilalah kita dapat berjumpa lagi yea...?
Servis adalah bagus, bilik adalah bersih...alhamdullilah...
Lain kali kalau datang Cameron Highlands boleh lah duduk sini lagi...Bye..Bye..^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...