Search This Blog

Saturday, July 31, 2010

Serem ok...seremm....

Tetiba petang semalam ofis kitaorang dalam mode Misteri Nusantara...adoiiii
Serius..ptg semalam time betul-betul semua orang nak beransur balik, tetiba "kawan baik awak" sound si Nurul..."baik jangan tunggu kat dalam...."....Apakah?????

Lupa pulak, Nurul kadang-kadang balik lambat sikit, sebab tunggu husband dia amik...
Memang berani giler minah sorang ni, dahle pepagi datang awal, masuk sesorang kat ofis tu, pastu time balik pulak kadang-kadang dia akan tinggal sesorang jugak siap boleh kuar gi Surau (tiap kali me tanya memang dia solat sesorang sebab Surau kosong) dan boleh pulak masuk ofis balik n baru packing barang-barang dia untuk bawak balik...Part ni pun dah seremm...bagi me lah kan...tapi dia relax je me tgk..so, no hal la..maknanya everything ok la kan...

Napa me kata serem??
Mana tak serem..kalo korang keje kat tempat me pun tau lah keseremmannyer...tapi sebab kata tempat nak carik rezeki, so ada aku kesahhh??aku ada shif aku, ko ade shif ko, so sila jangan kaco shif orang ok (tapi dalam hati jelah kan...huhuhuhu)...

Sebelum melalut...
Camni, ofis kitaorang ni bangunan lama sebenarnya, memang lama giler la..dah jadik bangunan sejarah dah pun..lama tak lama adalah dekat 100 tahun umur bangunan tu..
Memang antik+ a bit creapy la kan..
Sampaikan ada sorang pakcik tu punyalah puaka punya mulut siap gurau cakap "bangunan lama ni, masuk-masuk je dah berdiri bulu roma"...waaahhhh pakcik....simpan dalam hati je boleh tak?????

Balik pada citer petang semalam...
"kawan baik awak" kata (tu pun sebab Kak Ros kata, awak tak citer mana nak tau...)...ada orang nampak badan tinggi, rambut panjang mengurai kat tengah-tengah hall nak ke toilet tu...huwaaaa...
Ko..kalo iyapun, takkan time tgh hari pun nak 'keje' kot...agak-agaklah....
Serius..selama ni memanglah ada yang citer macam-macam...tapi takdele 'semacam' camnih...
Kelam kabut petang semalam, tak tunggu hape dah, terus Nurul ajak teman dia gi pack barang-barang dia n berambut...
Seriusssss...bile jalan kat point tu, goosebum ok..goosebum tak semena-mena...memang naik mencacak...giler ko..nampak sangat ko memang ada kat situ kan..???
Apa lagi, mulut memang kumat kamit la..kalah tok bomoh...tapi bukanla kumat kamit hape..baca ayat Kursi lah jawabnya...fine, bila baca ayat Kursi tu auto bulu roma turun slow-slow...lega...
Tapi bile patah balik lalu balik area tu, ko..naik mencanank balik...duh..duhhh...S**L betui la...
Main-main sungguh dia nih....apalagi...ayat Kursi lagi lah..memang lepas baca je slowly dia turun...
Sereeem okkk..seremmm..dahlah me ni kategori memang penakut giler...sebaik tak terkucil kat situ...duh..duhhhhh...
Yang paling lawak pak belalangnyer tu, boleh tak time temankan Nurul packing barang-barang dia tu, si Nurul sound "ni betul yer Kak Sue..."....waaaaaaaaaaaaaaaaaa...........me jawab gelak-gelak je time tu, tapi suara gelak tu dah macam terkucil-kucil dah...Nurul, kalo nak sound pun karang-karang boleh tak?????

Serius (berapa kali serius da...???)..Sampai la ni, memang masih terbayang-bayang n terkenang-kenang lagi entiti yang disebutkan oleh "kawan baik awak" tu..huhuhuhu....Cume doa-doa janganlah ko buat lawak muncul tengah-tengah hari lagi yek...kalo muncul pun janganlah nak say hi kat me..sila say hi kat orang lain ok...ishhh..nauzubillah....mintak dijauhkan...Aminnnn!!!

Nak tau citer lebih lanjut sila ke blog Cik Puan Huda:.Tulisan Siti nih....





Saturday, July 24, 2010

MISI TAK BERAPA MUSTAHIL....

Arini ada misi-jalan-jalan cari pasal..oppsss, misi jalan-jalan cari makan bersama Sept, Mijon, Anim dan Zai...
Kitaorang akan ke Shah Alam dan ke Putrajaya...
Misi ini adalah bersemperna bulan Ramadhan yang akan tiba...
Wait n see what will happen...huhuhuhuh...

Okey, chow!

Monday, July 19, 2010

Jalan-Jalan Melaka Lagi...

Masih cerita lama lagi...huhhuhu...
Sambungan jalan-jalan pergi Melaka...
Eh..nak kata sambung, tak jugak..ni kiranya extra-extra gambar yang tak dapat upload aritu..

Kitaorang kan pergi Melaka 3 hari 2 malam kan..
Ini kisahnye lagi ye..

 Cerita hari pertama

Ni gambar masih lagi pada hari pertama sampai.  Di Umbai, tepi jeti nak ke Pulau Besar. Tapi kitaorang tak pergi pun ke seberang.




Tujuan pergi Umbai hanyalah untuk pekena ikan bakar, tiada maksud lain.  Ni gambar masa tengah tunggu makanan sampai. Sampai-sampai carik seat dan terus pergi kaunter ikan-ikan tu.  Tak tunggu dah..hihihik



Makanan sudah sampai..cepat la jugak, takde la tunggu berjaman...Rupanya kat belakang kedai ni punyalah ramai asisstant, sorang tukang bakar, sorang tukang siang, sorang tukang potong buah...bukan 2-3 orang..dah gaya macam kenduri..tapi takmo amik gambar lah, kang mengangu kerja diaorang pulak...



Nampak tak belakang tu ada bot?Tu bukan bot untuk pergi seberang, tu bot hiasan saja, tapi kalau nak makan atas tu pun boleh jugak, ada meja-meja n kerusi untuk sesapa yang nak feel titanic gitu..Tapi tak tau lah kalau nak makan bot tu kena buat reservation dulu ke hapa..time ni dah takleh fikir apa-apa dah....dalam pala hotak hanya ada "nak carik ikan bakar..nak carik ikan bakar..."  (bunyik cam labi dalam citer labu labi da...)




Ni gambar sebelum makan jugak..hepi ya amat bila dah jumpa tempat yang nak dituju...


Ini adalah gambar selepas makan...mengah tetapi sangatlah happy jugak...sukeee............


 Motif gambar: nak amik view kat belakang tu..Penuh bot u...
Motif lain:  Nak gak muka sendiri ada..huhuhuhu




____________________________________________________________________________________
Cerita hari kedua

Bangun pagi-pagi.  Dah tak kira dah katil sedap ke apa, semangat nak meronda-ronda tu dah max gitu...
First sekali macam biasa, tawap dengan kete je dah makan setengah jam..huhuhuhu..
Tensi..tensi..last kat tepi Balai Polis Bandar Hilir kitaorang dapat parking. Jadi terpaksa menapaklah kitaorang.  Jalan pun kebanyakkan adalah one-way, so, main hantam saja, janji sampai kat heart of Melaka tu.  Boleh, patutnya kitaorang jalan terus je, disebabkan hantam tu, jadi pusing 3 4 blok lorong kedai..adoiiiihhhh..tapi takpe..semangat Hang Tuah tu ada...




Tempat pertama yang kami sampai adalah di sini..tak tau nama boleh?hihihihiihk...tapi betul-betul kat tengah Melaka ni..ada Christ Church ni dan bangunan-bangunan warna merah...Tercapai sudah impian Sue untuk pergi ke monumen ini..huhuhuhuh..
Dan disebabkan time ni Melaka panas macam gurun zahara (wah, macam pernah pergi) kitaorang memasing dok jakun membeli topi memasing...Mula-mula ingatkan mahal, rupa-rupanya, avarage harga adalah RM10 saja...sukaaa...Atas ni gambar masa mengetest topi cowboy...topi pojaan hati ni oiiiii....punyala teringin nak pakai...so, amik satu..


Ni Zai dengan topinyer...comel kan..??topi dengan tuannye sama-sama comel...hihihihiik.suka sangat tengok....
Nampak tak cahaya matahari tu sampai tembus-tembus zai tu...serius panas ok...Jadi inilah masa yang amat sesuai nak pakai topi bagai. Lagipun dapat la feeling lelebih ala-ala pelancong kan...






 
Ni bergambar pulak kat depan air pancut nih..tak tau la air pancut apa..tapi sebab dah ada kat situ terus je snap...Tengok Mijon, dah rupa tourist Jepun dah..hihihihiik...

]
Ni kat seberang, depan dengan Sungai Melaka, membelakangkan tempat yang kitaorang pergi beli topi tadi...




Sempat lagi, bila jumpa kincir angin ni nak pose...konon ala-ala bercoti di Eropah la pulakk....




Duduk kejab..Belakang adalah Sungai Melaka...




Ni kat kubu lama tu, tak tau nama apa.  Zai dan Mijon tengah feeling-feeling titanic tuh..cuma bezanya atas kubu, bukan atas kapal...




Terus ke Jonker Street...Oklah, tapi tengok macam banyak barang budak-budak or remaja..Kat sini carik restoran asam pedas Baba Nyonya, iya-iya je Mijon nak bawak kononnya nak lunch kat situ sekali restoran tu dah takde pulak......dah jadi pejabat apa tah (memang rupa pejabat tu baru lepas kena renovate), memang nasib tak baik betul..


Kapten Zai Sparrow..hihihihihihik..orang nak ngambik gambar kapal, kat situlah dia nak feeling-feeling.....tapi takpe..i like this picture!!!Tapi sakit hati..kru kapal sapalah yang tesesat kat sebelah tu..addoiiiii..buat rosak pilem saja

Kat sini dah start crowded.  Dan for sure bertambah-tambah terik..jadi sorang pun tak berperasaan nak masuk dalam kapal..time ni tau..."lapoo..lappoooo...lapoooo"..(me lah tu..perut dah berhip hop dah nih)





 Lapar tetap lapar, tapi perjalanan harus diteruskan...Sampai jugak kat Afamosa ni..huhuhuhu..akhirnya Sue...Tapi boleh tak masing-masing tak nak panjat naik ke atas, kesudahannya hanya bergambar ala kadar di bawah...tak kisah..janji ada...Masa ni panas jangan kata lah...tahan-tahan diri je...air dah 1-2 botol dah minum..kalah unta...

Seterusnya, jalan tetap diteruskan lagi dan lagi..penting ok...misi nak mencarik Balai Polis Bandar Hilir...Bukan sebab nak buat report..tapi nak amik kete..boleh???patutnya kete yang amik kita, ni kita yang kena amik kete camne??(ehhh...macamle ada driver...)...Apalagi...habis satu bandar Melaka kitaorang pusing lagi...hari sebelumnya pusing naik kete, tapi kali ni jalan kaki...nak dekat sejam jugak la nak sampai (lebih ke kurang tah lah, dah takleh nak kira sebab masa ni memang rasa tengah jalan atas gurun, time jalan tu rasa macam nak bukak baju..huhuhuhu...sebaik i tahan lagi ok, kalo tak mau belenggeng je kat situ...)....

Ada satu lagi citer...panas jugak lah hati...
Sampai kat kete lega la kan patutnya..tetapi tidak..masuk-masuk kete, ketepekkkkkk...ada surat saman kat cermin depan..Aduhhhduuhhh,sabar jelah....mula-mula dapat mestilah rasa apalah bodohnya aku parking kat situ sampai dapat tiket nihhhh??hangin tu dah tetap angin la kan...salahkan diri sendiri pun ada jugak..Dalam fikiran, iyalah parking tapi tak bayar...Tapi....yang jadi sakit hati lagi tu, bila belek-belek tiket saman tu baru perasan satu benda la pulak....iyalah, kitaorang mmg parking kat depan balai tu dalam kotak parking, tu dah betul...dan bukan main suka suki je...manalah tau rupanya kena bayar tiket kat mesin tah kat mana tah...kita assume, parking dah betul, dalam kotak parking, pastu depan balai polis, pastu ada cuma 3 kotak parking saje, so, hari sabtu dan dah tengah hari, so, tak payah bayar parking la kan..tapi sangkaan adalah melesetttt...Melaka lain kot???takde notis, takde mesin takde hape, tapi rupanya kena bayar tiket jugak la pulak...adakahhh????...bila belek lelama tiket tu (tak puas hati punya pasal, tiket betul me belek-belek satu-satu ayat)...hari sabtu ok..hari sabtu..fine la hari sabtu bukan semua orang cuti, paling-paling kalau pejabat kerajaan pun kena kerja separuh hari..tapi boleh tak..ko menyaman pukul 1 lebih, ofis majlis perbandaran tu tutup 12.30pm...relevan kah itu???..OT ke apa pakcik?? (pakcik kot, sebab nama macam orang dedulo..huhuhu)..Pakcikkkkk...OT pun agak-agakle, takkan dah habis time keje pun nak pulun gak kot...kalau naik court ni habis ko pakcik (see u in court...wahhh..teringin nak menyebut ayat keramat ni, kalaule dapat....)..Tau lah committed, tapi janganle saman orang main tenyeh je, tak tengok jam ke ape...huhuhuhuhu...
Pulak tu notis 14hari kena bayar...time amik kete dah pukul3..kaunter pun dah tutup..esok pulak ahad..bila masa saya nak pergi bayarnye pakcik, takkan nak pergi Melaka semata-mata nak membayar RM30 tu???
Renung-renungkan, selamat beramal...huhuhuhu


Sebaikla..hati kami semua disejukkan dengan pergi lunch ke Umbai lagi..hihihihihik...Lunch merangkap makan petang la kot...lunch pun dah pukul4 lebih...
Gambar dalam entri ni takde..mungkin entri lain lah ye...sambungg kot...







Betui..betuii..betuiiii....

READ THE CONSEQUENCES FOR CROSSING THE BORDER FOR DIFFERENT COUNTRIES

If you cross the North Korean border illegally
You get 12 years hard labour.

If you cross the Iranian border illegally
You are detained indefinitely.

If you cross the Afghan border illegally
You get shot.

If you cross the Saudi Arabian border illegally
You will be jailed.

If you cross the Chinese border illegally
You may never be heard again.

If you cross the Venezuelan border illegally
You will be branded a spy and your fate will be sealed.

If you cross the Cuba border illegally
You will be thrown into political prison to rot.

If you cross the British border illegally
You will be arrested, prosecuted and sent to prison and deported

If you are an Indonesian and cross the Malaysian border illegally
You will get:
- My PR (Permanent Residence)
- A driving license
- Voting rights
- Job reservation
- Special privilege to be consider as a bumiputera
-Credit cards
- Free subsidized items - petrol,food,etc..
- Subsidized rent or a loan to buy a house
- Free education
- Free healthcare



P/s: Harharharr...mula-mula rasa lawak, tapi bila fikir2 balik, pelik tapi benar nih...huhuhuh
Sumber:  Forwarded email...


Thursday, July 15, 2010

Akhirnya....

Akhirnya....
Akhirnya myresipi.com dah boleh bukak..horayyyyy!!!
Suka tak terhingga...mana taknya, setelah sekian lama page ni tak boleh dibuka-bukak, akhirnya minggu ni sudah boleh bukak...



Promo sikit..hehehehhe...
Ni namanya entri syok sendiri pat belas kali...huhuhu...
Saya telah pun mendaftar di dalam myresipi.com nih tau..
Dah telah pun selamat menghulurkan 9 resipi yang tak seberapa..
Resipi bodo-bodo je pun (me punya la..bukan orang lain..)...
Me bukannya pandai masak...tapi saja attachedkan resipi yang me dah pernah masak dan me suka dalam web ni..bukan apa, kalau sendiri lupa bolehla rujuk balik kat sini..(nampak sangat tak pandai n tak biasa masak kan..huhuhuhu)...


Apa lagi..silah meriahkan page resepi nih...best ooo...resepi sume guarantee boleh percaya punya, sebabnya siap ada testimonial lagi tau....(orang lain punya resepi la kan..)..Try la bukak, jangan tak bukak ok (wahh..main paksa-paksa nih).....



Wednesday, July 14, 2010

Inggeris la sangatt..

Aci tak dah citer dah basi pun nak citer lagi??
Huhuhuhu...kira aci la kan...
Kata pun "The Colors of My Life" kan....
Ni sambungan Atie kahwin hari tu...


Ni adalah kek diaorang masa acara potong kek...(acara ka?lantakle..hehehheh)...
Kek adalah super simple dan super sedap..coklat moist kek gitu...sekelip mata je licin, sedap la tu kan...Me tak sempat rasa pun sebenarnya..huhuhuh...tapi takpa..habis tandanya benda tu sedap dan sume orang makan dengan happy...hahahahah...ayat nak pujuk hati...sila jilat tapak tangan cepat-cepat Sueee.......





Inilah pengantinnyer..tetiba super sexy...hihihihihik..piling ala-ala inggeris la katakan...takde inner ke apa..balun je, janji inggerishhhhhh....



Wacchhaaaaa!!!!...oppsss...inggerisshhhh...inggerissshhhh...kena ada table manners gitu..hihihiiik...(table manners lah sangat)




Dah puas potong kek, suap-suap, faraiq kek semua..apalagi..pose la...mula-mula pose sorang-sorang...



Pastu pose pulak berdua..lentuk-lentuk dan pose melekap-lekap tu perlu ada ya tuan puan sekalian....



Pengantin lelaki dah bosan, pose balik sorang-sorang...tadi dah puas pose depan..sekarang dari belakang pulak...chakkkkkk...




Dah puas amik gambar.  Pose sana pose sini...jadi silalah  tata...
Pengantin kata "Bye-bye everibodi...tunggu Sue punya pulak yer...."
Sue dan everibodi kata "AMINNNNNNN" (secara berjemaah)......hahahahahahar
















Oppps...sebelum balik tu, terimalah ciuman terbang paling padu daripada kami semua...muahhhhhxxxx..puhhhhh...puhhhhhhhhh!!!!



p/s-post meraban sikit ye...soriiii...hihihihik

Monday, July 12, 2010

Ana Sudah Belayar...

Belayar ke mana??
Takdela belayar pun..cuma dia sekarang dah tak tinggal dengan kitaorang lagi..
Adakah dia dihalau??
Adakah dia telah melarikan diri???

Ohh..tidak sama sekali...
Ana sekarang ada kat Seberang Perai, Penang...
Sambung belajar, dia sambung habiskan diploma dia kat Politeknik..Start 21 Julai haritu...
Alhamdullilah...harap-harap Ana success menghabiskan sisa-sisa nak mendapatkan dip dia tu..AMinnnn....



Gambar sebelum Ana bertolak ke Penang..dihantar oleh Atie n Azrul...Sebaik la dah ada adik ipar..kalau tak mau mengagau kitaorang nak ngantar Ana.....Time kasih bebanyak ye...!

Anyway, Kak Lily, Emak dan Anim wish you all the best!!Tahan-tahan sikit diri tu, setahun je pun..cayok..cayokkkk!!!

Sunday, July 11, 2010

Siap!

Segala checklist untuk semalam beres semuanya...

Masak sambal daging...siap sebelum kuar rumah..tapi haramm...namapun dah lama tak masak, lagi-lagi bila dah tinggal bertiga nih (alasaannnn) maka masakan itu kurang menjadi..sebabnya terblend cili kering kasar-kasar aduhhhh..daging dah lembut, rasa dah ok, tapi cili sambal berkeping-keping...masa blend tak tengok betul-betul...nasibla..tu pun ada lagi suku periuk..huhuhuhu

Dapat beli beg sekolah agama Anim..nak dekat pukul 11 am dah ada dah kat Jusco AU2...survey-survey dulu, last-last seperti yang dijangka, kena gak beli kat Tropicana Life..kat situ memang banyak choice untuk bag pack..yang bestnye, beli dua items dapat 30% less..best...best...less tu semperna 18th anniversary...so, terpaksa cari second item untuk mendapatkan jugak less 30% itu...akhirnya beli beg satu n beli sweater satu..dua-dua anim punya..saya hanya tukang pilihkan, tunjukkan dan bayarkan saja (bayar saja ok, duit untuk bayar kepunyaan Emak saya)..setelll satu perkara....

Kipas syiling jugak dapat..warna bronze (coklat le tu..)...seperti yang dirancang, beli kat kedai elektrik kat Ampang Waterfront..Cisss..mintak kurang tak dapat pun...beli brand KDK...ramai kata brand ni elok..tapi memang pun, banyak-banyak brand kipas, ni antara rega yang mahal sikit...tak kirala..Emak pun sudah request..so ikutkan je..nanti nak suruh Azrul pasangkan..tapi tak tau le tahun bila dia boleh buat...nampaknya, emak n Anim kenala tahan tido berlagukan kipas yang berbunyik kuat..huhuhuhuihu

Lain-lain semuanya success, termasuklah buat sleeping beauty..

Malam pulak, nak dekat pukul 9 sempat merempit dengan Anim n Viv tersayang gi Bintang kejab, lupa nak beli Kunci Mangga untuk emak, sebaik ada..tapi tak sangka la pulak mangga yang saiz kiut miut pun makan belas hinggit..tak pernah beli sendiri la katakan...

Lupe satu...Viv tersayang...bila lah nak gi hantar mandi..dah naik tompok-tompok taik unta dah me tengok..kang mandikan hujan manjang...rugi..hahahahhaar..kedekuit punya Sue...!!Tengok-tengokla bulan depan ke...hahahahhahaaha...sah memang kedekuit pahit...

Gambar macam biasa, takde..kena tunggu 16hb kata Dogo berukband la...katanya tiap 16hb baru berukband tu empty, so, boleh la upload balik...tak pun kena la tunggu upload gambar kat opis nanti..tulah pasalnya kebanyakkan gambar yang diupload adalah entri yang out dated....nasib la janji adaa...

Saturday, July 10, 2010

Plan hari ini..


Checklist untuk hari ini adalah:


  • Hantar emak pergi keje (emak masuk pukul 7)- check

  • Beli daging lembu RM 20-check

  • Beli breakfast nasik lemak gerai payung-check (lauk arini dapat paru n telur mata..syokkk!!)

  • Kemas rumah serba sikit-not yet (baru je start dengan basuh pinggan yang berlambak-lambak dalam sinki dan dah masak air)

  • Potong daging slice nipis-nipis-check (hari ni nak masak sambal daging.  Lama giler tak masak time weekend.  Daging tu dah pun diperap dengan serbuk kunyit dengan halia slices, tak jumpa pulak madu...lantakle..)

  • Kena pergi Jusco Au2 sebab nak kena carik beg sekolah agama Anim-

  • Kena pergi kedai elektrik dekat Ampang waterfront, nak beli kipas syiling bilik emak.  Sejak kenduri Atie aritu, tetiba dia berbunyik macam nak tercabut, so memang kena ganti-

  • Oppss..lupa, daging perap tadi kena masak-double check (kena masak sebelum kuar rumah nanti..sonang keje)

  • Tido tengah hari secara solo-not yet (karang dah setel kat atas semua baru boleh buat sleeping beauty)

  • Jangan lupa arini hari tanpa plastik kat Selangor, jadi kena bawak la plastik or bag apa yang patut-nanti-nanti check

  • Lain-lain lagi belum ter'decide'...-

P/s: Excited gi Wendy's sampai lupa nak review rasa burger dia..huhuhuhuh..
      Burger dia memang besar n tinggi, tapi rasa so and so sahaja, sedap lagi McDunal and Raja Berger..
      Mungkin sebab kat situ customer tak ramai, stok adalah jarang bertukar.  Tapi eskrim dia memang syok,
      me suka giler..suka sebab dia macam serbat susu, kasar n rasa susu..syok-syok..





Friday, July 09, 2010

Latest Update...

Latest update:

Ewahh..iyo-iyo je tajuk..hahahahahar...
Sebenarnya saja nak bagi kengkawan lain jaki..
Arini buat pertama kalinya dan dengan rasminya Sue telah mejejak kakinya ke Wendy's...
Cupppp..tipu-tipu..pertama kali makan secara rasmi..selalunya hanya pekena eskrem tapau saja...
Layan gambar ok...


Mula-mula jaja muka sendiri dulu...heheheheh..Muka adalah hepi sebab dapat makan burger besar, eskrem lemak berkerim berserta fries yang mantoppp.....amik ko overrr...!!time ni tengah tunggu burger...eksited, tak sabar-sabar dah..huhuhuhu




Ini yang kami berdua oder..nape kami??ooo..arini i makan berdua dengan Nurul...sebenarnya, tiap-tiap hari pun makan berdua je pun..hahahahahar..lagi-lagi time lunch...




Ni dia Puan Nurul yang sama-sama teruja dengan kebesaran burger kat Wendy's..Tapi kata Nurul kat Carl's Jr lagi besor, double besar dari yang kitaorang makan nih...~Pengsan~..lagi besar??wa..wa..wahhh...



 Ini adalah burger saya, amik yang double daging punya, nama burger sudah lupa..tambah RM1, dapat medium fries n air soda medium juga....





Ini burger kami berdua..Walla!!tinggi ok..nak nganga mulut kena beso-beso..tapi akhirnya serender..tak larat nak bukak mulut luas-luas...lagipun dalam newspaper arini doktor dari luar negara dah bagi warning kat kedai jual burger jangan jual burger besar-besar, katanya lagi mulut hanya boleh dibukak sebesar 4cm saja, kalo lebih habis segala sendi or otot rahang koyak...betul tak tipu..tak caya bukak paper utusan arini...




Tamatlah riwayat kesan degil..huhuhuhu...tak habis pun..yang habis cuma eskrem sorang satu tu saja..burger ada lagi ciput, kentang ada jugak, air lagi lah, tak kurang langsung...arini tetiba perut menjadi full...pelik tapi benar ok..jangan tak tau...mungkin sebab arini hari jumaat, so kami adalah menjadi sangat dan over sopan...Opps..iya ke sopan Puan Nurul???

Amacam..jaki tak kengkawan.......?


 
Nak kuar kejab gi Jusco Au2 rasanya...
Chow...hehehehheheh

p/s: memang skrg ni asik gambo pose yg atas ni banyak kuar..syok sndiri la katakan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...