Showing posts with label 2013. Show all posts
Showing posts with label 2013. Show all posts

Thursday, January 02, 2014

Bye-Bye 2013...

Januari
  • 2 Januari: Masuk kerja kat tempat baru...Alhamdullilah rezeki dapat naik pangkat...walaupun lepas tu tiap-tiap hari kena travel jauhhhhhh tapi takpe...(Allah kurangkan yang ini lebihkan yang lain...syukurrr....)
  • 5 Januari: Makan Dim Sum guna Groupon...(kedainya alahai...tapi Alhamdullilah kenyang...hehehe)
  • 9 Januari: Birthday yang ke teetttt haha....Atie belanja Satey Station, Ana pulak belanja Cuppies, Mijon dan Sept pulak suruh potong kek makan dengan eskrim......(tahun ni sapa nak belanja pulak ek...tak sabarnya..hehehehe)
  • 16 Januari:  Punch kad kena telan....elok masukkan kad tetiba kad tak keluar balik...adoiiii..Panik kejab petang tu..

Februari
  • 13 Feb: 8.45 pagi ofis blackout...aduhhh...tension okeh..dahlah sesorang kan...gelap pulak tu...last amik EL balik rumah...tapi elok pun, electrik ada balik nak pukul 1 lebih...huuuu..nasib baik.......
  • 14 Feb: amik cuti sebab temankan Sept taknak gi kerja...dia tensen taknak masuk meeting so ajak me jejalan cari kasut lalalala...sabar jelah kan...(dia punya booking me tu seminggu awal okeh...punyalah nak lari tu..kawan punya pasal..sanggup okeh.....)
  • 19 Feb: Sign agreement kereta..
  • 21 Feb: Dinner Hari Innovasi anjuran tempat kerja wajib pergi okeh..tapi takpe..last dinner boleh duduk semeja dengan Nurul...(rupanya lepas tu Nurul kena pindah unit...huhuhu...)
  • 26 Feb: Sebelah tengah hari kena pergi ke opis lama sebab nak training untuk tanggung tugas..iya-iya je gi sampaikan petang tu terpaksa amik SL sejam nak cukupkan cuti...last-last dah last minit baru dapat tau yang me tak jadi ganti...eiiiii....macam nak maki je..macam nak maki jek...huuuuu
  • 27 Feb: Dapat Kakak Vivi kereta baru...Alhamdullilah...me terpaksa tukar kereta lama Makcik Viv sebab kena travel jauh dah lepas-lepas ni...(kesian Makcik Viv kena dera pergi balik berpuluh KM tetiap hari..so kita let go jelah..)....

Mac 
  • 2 Mac: Gi Labu, Ida kengkawan kepada Sept dan Zai kawin..kahwinnya meriah okeh...segala benda ada....kagum gitu...
  • 9 Mac: Balik kampung sebab nak jemput Pakcik Makcik dan jiran-jiran kat kampung untuk kenduri Ana nanti...
  • 13 Mac: Baru dapat email untuk cancel tanggung tugas...ceihhhh!iya-iya je me ni punyalah skema takut nak cutilah, takut cuti tak cukuplah, apalah last-last tak jadi...hampehhh...patutlah beragak-agak je semua orang...huuuu...(memang macam nak maki jek, macam nak maki jek....)
  • 23 Mac: Ana nikah...(Imraan join buat besday sekali...)..Alhamdullilah
  • 24 Mac: Ana bersanding dan kenduri...Alhamdullilah....

April
  • 11 April: Rumah takde air..huuu..haru okeh...air kering kontang sekontang-kontangnya....sampaikan nak pergi kerja esok pagi tu kena pergi rumah Atie untuk tumpang mandi....

Mei
  • 18 Mei: Teman Sept beli HP baru...Xperia Z okeh....(me yang excited lebih..hehehehe)
  • 25 Mei: Pergi Senawang sebab adik sepupu Jiji bertunang...Disebabkan misscommunication kitaorang satu kereta tertinggal rombongan nak mengantar Jiji...aduhhh..so end up nak tido kat PD tapi hotel-hotel kat PD pulak penuh (musim cuti sekolah)..last patah balik rumah jelah....(tu pun sempat singgah beli karpet kat Nilai 3...dasarrrr..hehehe)...

Jun
  • 1 Jun: Adik sepupu me Ain bertunang kat Bukit Jalil...(masa tu nasib baik berlainan arah denagan orang nak tengok bola...fuhhh...lega...)
  • 3 Jun: Amik cuti siap-siap sebab ada appointment mata kat Klinik Tanling..
  • 3 Jun jugak: sebabkan free so tengah hari tu pergi ke Zoo Negara...
  • 15 Jun: Pergi Teluk Intan sebab adik sepupu me Ipah bertunang...(balik hari je)...
  • 21-23 Jun: Kursus Pengacaraan Majlis kat Melaka....kelam kabut okeh 3 hari tu..non-stop dengan kelas dan aktiviti...stress jugaklah sebab penat kena travel tak habis pastu kena berkejar-kejar cukup-cukup time pulak...(masa tu pulak jerebu datang..huuuu..memang semputtt okeh...)
  • 28 Jun: Pergi Floria kat Putrajaya
  • 29 Jun: Pergi pekena Coconut Shake Original kat Klebang, Melaka
  • 30 Jun: First time bawak Anim pergi makan kat Seoul Garden...(Anim diehard fan K-Pop...tak dapat gi Korea dapat feeling2 Korea pun jadiklah..walapun sipi-sipi je kan...hehehe)

Julai
  • Bulan Julai bulan Ramadan so aktiviti makan beria-ria dan jenjalan takde...hehehehe

Ogos
  • 8 Ogos: Hari raya pertama..macam biasa kalau tak balik kampung mesti pergi Kubur Abah kat AU2...lepas tu lepak-lepak kat rumah..tu je......(tetiap tahun pun camtu...dah biasa dah.....)
  • 9 Ogos: Hari raya ke-2 balik kampung kejab...then pergi Ipoh rumah Acik Nik beropen house kat sana...
  • 11 Ogos: Beraya rumah Acik Jahar...haritu dah terlepas rombongan bertunang Jiji jadi kali ni baru dapat jumpa Acik Jahar dan famili.....(dapat makan Nasi Arab sedapnya haiiii....teringat-ingat sampai harini)....
  • 18 Ogos: Nyai (nenek tiri belah Arwah Abah me) meninggal dunia....(A-fatihah...)...
  • 19 Ogos:Appointment mata di HKL...pusing punya pusing mencari parking (dalam sejam setengah) last-last surender balik rumah...tak memasal burn satu hari cuti rehat....huuuu
  • 24 Ogos: Makan Dim Sum kat Quality Hotel, Shah Alam...sempat jugak karok dan lepak-lepak kat Gulam Mee...(kalau karok tu maknanya aktiviti nak mengurangkan stress masing-masing..hehehe...syok ooo...korang trylah....)

September
  • 8 September: Pergi Matta Fair kat PWTC...sempat beli pakej ke Pulau Pangkor dengan Tioman....(Tioman in sya ALLAH pergi sebelum bulan 9 nanti..sapa nak ikottt???)
  • 13 September: Bertolak ke Alor Setar, Kedah...first time naik bas dua tingkat..jakunssss....
  • 14 September: Sampai Alor Setar pagi-pagi subuh syapiee..Tengah hari pulak ke Arau, Perlis...
  • 15 September: Ke Pulau Pinang pulak....merasalah makan Ayam Tandoori mahbeles kat Kapitan...
  • 16 September: Alhamdullilah selamat sampai di Ampang...

Oktober
  • 20 Oktober: First time sampai Mydin Subang....besar okeh...(sesiapa ada nostalgia pergi Mydin Jalan TAR masa Mydin baru-baru bukak dulu taulah...syok ooo)

November
  • 1 Nov: Punch kad rosak...nak dekat 2 minggu baru OK....(risau je takut orang tak percaya kat kita..rugi okeh..dahlah is jujur dan amanah...ye..silalah percaya....)
  • 9 Nov: 2nd time makan Dim Sum kat Eden, KLIA....syok ooo...(mesti nak repeat lagi nanti...)
  • 16 Nov: Teman Muzie gi hantar kereta..dapatlah ngedate sekali...(lama giler tak jumpa ooo...so sangatlah best...)
  • 18 Nov: Ke HKL...first time dapat pergi appointment (yang sebelum tu tak dapat nak gi sebab parking takde)....menunggu register je dari pukul 8 sampai nak pukul 12 tengah hari...pecah rekod okeh...selalunya registerlah paling sekejab nak tunggu....(bahagian registration silalah improve..seksanya kitaorang....)....
  • 30 Nov: Pergi Pulau Pangkor....first time pergi satu family jejauh....giler penat okeh....(lain kali memang gi PD jelah kalau reramai macam tu..huuuu)....

Disember
  • 13 Dis: Tengok The Hobbit (hari kedua tayangan dah dapat tengok...ajaib sangat okeh...)..siap tengok yang 3D....terkojoittt-kojoittt den...!..
  • 14 Dis: Pergi Ayer Hitam (shopping merapek-rapek) pastu tidur kat Melaka....
  • 15 Dis: Pergi Taman Buaya (first time okeh...jakunsss sangatt!)....
  • 19 Dis: Beli baju sekolah Anim (tapi tak dapat semua) dah habis...
  • 24 Dis: Siangnya ML sebab period pain...tapi malam dah sihat terus tengok The Hobbit untuk kali ke dua...haha...
  • 27 Dis: Tengok lagi The Hobbit untuk kali ke tiga (in sya ALLAH dah takkan ada lagi yang ke-4 kali dah ye.....hehehe)...sempat jugak karok kat tempat baru di e@Curve...(syok oo..kena repeat lagi nanti...)..
  • 31 Dis: Ter EL sebab takde mood nak kerja untuk last day of 2013 (boleh???)....dalam takde mood tu tengah hari pukul 2 lebih dah sampai IKEA....first time bawak Emak dan Atie ke IKEA.......Conclusionnya, Emak dan Atie kata taknak gi lagi....bosann katanya......hahaha....
Atas ni lah antara corat coret 2013 yang me ingat (eh sebenarnya amik balik dari kalender me tu...me catit manually okeh....jadi senang nak ingat apa-apa)...
Kalau tengok banyak je yang manisss kan......tapi tipulah...mesti ada jugak sedikit pahit..
Apapun Alhamdullilah...Maha Suci ALLAH...me bersyukur atas segala rezeki dan perjalanan hidup yang  me lalui...........so...
Bye-bye 2013..
and I hope 2014 will be more colorfull.....In sya ALLAH...






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...