Search This Blog

Showing posts with label Blog. Show all posts
Showing posts with label Blog. Show all posts

Wednesday, July 26, 2017

Jumpa Dr. Aliaa....!

Nak jugaklah tempek gambar lain dari tajuk kan?ampunnn...
Me kena tempek jugak sebabnya ni sebahagian dari citer cea cea ceaaa...iyolah tew khennn.......
Ni hari Sabtu...tengah hari buta me dan OT ke Tesco Ampang....nak beli barang-barang dapur dan barang-barang yang pakai..shopping tetiap kali dapat gaji macam selalu tu lah.....
Ni pun kebetulan me pakai t-shirt hitam sekali tengok OT pun sama....eh ehhh macam berjanji betul..padahal takde pun....
Nasib baik jugak lagi...kalini gi Tesco tetaplah tak ramai sangat orang..lega.....
Eh memang takde kena mgena langsung je dengan tajuk kan?hahahaha






Ni barulah hari esoknya..hari yang dinanti-nanti heeee.....
Kat entri lepas kan me cakap nak jumpa seseorang...?haah..me ajak Dr. Aliaa datang rumah me laa......yea yea!..
Sebelum plan nak jumpa ni tah macamana haritu kebetulan me teringat giler-giler kat Dr. Aliaa..ntahlah tapi mungkin sebab kitaorang dah lama giler tak borak-borak dalam WA la kot (me panggil Aliaa je okeh , kuang asam sungguh kan?huhu..tapi by permissionlah....Dr. Aliaa kata panggil je macam biasa....hehehe).......
Pastu dalam sembang -sembang dalam WA tu masing-masing ajak jumpa....(sebenarnya dah lama dah pun ajak jumpa, tapi tak terjumpa-jumpa okeh..dok berkawan secara online jek hahaha)...last-last Dr. Aliaa kata 23 haribulan dia nak gi beraya kat rumah kawannya kat KL...eh eh ehh..macam boleh jek....dah dekat sangat tu dengan rumah me...alang-alang dah dekat mehlah...
Tapi masa tu me tak berani sangat nak janji...so just block tarikh tu so nak sampai hari baru me confirmkan macamana....Iolls ni biasalah...selalu jadi nanny bidang terjun...tu yang takut nak janji sangat tu walaupun selalunya free je sokmo.......
So dah nak sampai harinya me confirmkan jadiii..yeay!!......semangat makcik okeh hihi....
Ni kan dia punya debor tu kalah Mak Mertua nak datang ye hahahaha....
Debor tak debor hari Jumaat dengan Sabtu me dah prepared macam-macam....semangat kemain hahahaha....
Ni nak tau me bangun-bangun Ahad tu kan lepas Subuh tu terus buat prep..pastu sampai 11 a.m. baru setel semua hahaha......
Lama sebabnya rumah me ni sejak dua tahun lepas air kat sinki dapur slow giler okeh....selama ni slow ciputtsssss giler air kuar, pastu boleh tak sejak minggu lepas dia jadi setitik-titik gitu je keluarnya...adoilaaaa....kalau nak masak tu nak tadah air untuk masak je memang menduga emosi..tu belum lagi nak basuh macam-macam....struggle giler okeh......tapi kutahan jebat....tak kiraaa......
Eh korang tekalah me nak masak apa nih?








Okeh teka lagik hehehe......
Meja ni patutnya dah nak dilupuskan..dah letak luar rumah dah..sekali boleh tak pagi-pagi buta tu Emak gi angkut masuk rumah balik ayoyoyo mother.....sabar jelah....
Tu siiap ada fresh flower lagik kan...?...over kan?hahaha....
Tu kebetulan malam tadi tu Ana baru balik dari Cameron Highlands...so dia bagi emak sejambak bunga tu...tu yang tetiba ada bunga tu....




.... 

Rumah sekangkang semut kan so ginilah hahahaha....
Situlah meja makan, situlah tempat tengok tv..nasib baik katil pun bukan kat situ....hihihi......









Sebelum tetamu sampai me makan le dulu.....
Me kari tu sebenarnya me tumis dua kali okeh...sebabnya bila dah masak tu bila me rasa tu kari dia kurang berasalah pulak hahahaha...tukang masak amatur la katakan....5 tahun sekali pun tak tentu lagi masak Mee Kari kihkihkih....so tumis lagi sekali tu then me masukkan je rempah tumis dalam kuah yang dah masak tu...lega okeh..dah buat gitu barulah berasa...
Ni me masak seperiuk besar.....tu pun transfer ke periuk lagi besar....hantu kuah kan..mana cukup kuah sikit.....
Tapi bagus jugak Mee Kari nih...untuk periuk yang agak besar me guna sekotak kecik santan jek (yang 200ml tu jek)...tapi just nice rasa lemaknya....I loikee...
Ni kan me guna 3/4 paket besar serbuk rempah kari yek....guna half tak cukup pulak rasa karinya..hampeh betul!...serem makcik okeh rempah sampai nak sepaket besar.....









Okeh..jemput makan.......












Nilah dia Dr. Aliaa.....(tahniah Dr. Aliaa sebab dah tamat PHD baru-baru nih...congrats!).....ni me pinjam gambar dari Aliaa okeh...HP me masa tu tengah charged....
Kitaorang ni sebenarnya dah berkawan secara onlie lama giler okeh...dari makcik ko ni muda sampailah dah kertu baru nilah dapat jumpanya....memang lama giler ye....
Iolls kenal Aliaa adalah melalui blog...suka sangat baca blog beliau sebabnya ada banyak citer pasal makan-makan dan pasal beliau gi travel (setahun ntah berapa puluh kali tah travel) pastu suka baca pasal life beliau...siap dah agak hafal semuanya hahahaha......
Kiranya mula-mula tu kena melalui bacaan di blog jek, pastu kitorang rajin jugaklah tinggalkan komen kat blog satu sama lain, then tertukar no. HP..tau-tau dah WA....
Dahla tu walapun dah biasa WA tapi kitaorang ni kan memang tak pernah bercakap dalam phone pun ye...memang semata-mata menaip kat WA sahaja...tu yang nak jumpa tu me debor sangat hahahaha...
Tapi Alhamdullilah dalam debor-debor tu bila jumpa serasi pulak (ke me je yang syok sendirik nih?hahaha).....
Eh pastu Iolls rasa in-person comel gilerlah Aliaa nih....serius tak tipu....dahlah tu kecik jek....humble jek....(kitaorang ni memang antara dua darjat okeh kaedahnya, haruslah makcik segan macam-macam)....
Ni kitaorang jumpa ni nak dekat 2 jam...tapi tetaplah Iolls rasa tak cukup (Su kalau jumpa orang yang serasi memang ginilah jadiknya, tak reti-reti nak cukup nyembang hahahaha...).....
Apapun...terima kasih Dr. Aliaa sebab sudi beraya dan jumpa me....happy sangat-sangat....tak sangka dari berblog je me dapat tambah sorang lagi kawan (me ni kan kekwat boleh tahan..payah sikit nak buat kawan sesaja je....bukan sebab pilih orang..tapi sebab takut orang yang tak ok dengan me...so tu yang me avoid....)....Aliaa, OK tak me?hahahaha.....
Terkurang apa-apa, terover apa-apa me mintak maaf tau Aliaa.....jangan serik nak datang or jumpa me lagi heee........







Dah Maghrib tu tetiba Emak keluarkan bekas ni dari petiais....wah duriannnnnnn!
Ni Emak beli kat HERO, RM20 sepaket nih tau..tapi serius puas hati.......
Me dengan Anim rasa seulas sorang....perasaan bila dapat makan tu marbelesnya....Alhamdullilah...TQ Emak!hihi.....










Ni malamnya....ya ALLAH syukurnyaaaaa.......
Tau tak apa perasan me bile tengok air paip kat dapur kuar macam gini???
Sangat bersyukur okeh..rasa nak menangissaaa....(Atie kata me bengong haahahaha)....tapi betul lah....selama ni struggle sangat...doklah tadah air kalau nak masak..pastu nak membasuh apa-apa kena tadah baldi kecik, rupa-rupanya dah tukar pili barulah setel masalah....
Ni me bukak kecik je ye....serius tak sangka laju air keluar lepas tukar tu.....(2 tahun okeh...2 tahun...ke 3 tahun??kitaorang seksa....)....
Sapa yang pernah guna paip kat dapur rumah me taulah camne keciknya air sebelum nih...
Tu tak tengok lagi masa Azrul tukar ni bila air keluar melimpah masing-masing dok bising macam tengok sarkas hahahahaha........
Ni kan Isnin haritu me tunjuklah gambar ni kat OT...OT pun senyumss kemahin kahkahkah....nampak tak camne masing-masing punya perasaan....?









OT kat rumah....me tapaukan jugak untuk OT....sian dia..jenis tak dapat makan proper.....
Macam biasa, OT buat LIVE telecast lagik okeh hahahaha..pastu sambil menyuap Mee Kari tu sambil dok geleng-geleng kepala lagik...mulut pulak doklah sedap..sedap....saja kan nak bagi Iolls feeling lelebih lettew hahahaha....








Wednesday, June 01, 2016

Review De'Xandra Perfume by Blogger ZoeyZauyah...


Korang...semalam Zoey Zauyah (the famous and very super-nice person blogger) buat review pasal perfume De'Xandra yang me jadi dropship tu.....
So korang boleh baca kat siniii---------------->






Apalagiiiii.....
Kalau nak try tanya or nak order De'Xandra boleh contact me di:

017-6850488 
atau
email iloveginola@gmail.com.....





Dah nak raya nih...so jomlah nanti wangi-wangi....heeeee....





Friday, June 19, 2015

Adsense


Sebelum-sebelum ni adalah gatal-gatal dok try register Adsense nih...tapi mula-mula hantar tu tah apasal tak dapat ke apa....tapi kira macam tak dapat lah...pastu lantaklah abaikan jek...cuba try test je kan, tak dapat takpe...
Pastu minggu lepas me dok google google sekali terbaca lagi pasal Adsense lagi...dah terus saja gatal try test lagi sent permohonan...eh eh eh tak sangka pulak kali ni dapat..Alhamdullilah...
Kejab je, pagi tadi register pastu tak sampai tengah hari dah dapat jawapan....macam tak percaya....
Korang tau tak adsense tu apa?hahaha...Iolls pun tak berapa reti nak tulis macamana...tapi nah ni me paste dari website Adsense:
AdSense is a free, simple way to earn money by displaying targeted ads next to your online content. With AdSense, you can show relevant and engaging ads to your site visitors and even customize the look and feel of ads to match your website.
Gituuuu...faham tak...?tak faham gi Google Translate ye..kihkihkih...
Ni namanya sambil menyelam minum air....sambil berblog boleh jugak tambah-tambah pendapatan....
Macam me nih, readers blog takdelah ramai...tapi kalau ikut stats mungkin readers yang datang kat sini tu tersesatlah kot....so jadi agak ramai lah jugak... (ramai bagi me lah..orang lain me tak tau...haha)....





Nak daftar dengan Adsense senang jek...
Korang bukak blogger.com korang then masuk je kat Earnings tu...
Nak cakap steps yang seterusnya me lupa (sabar jelah kan...)....cuma yang me ingat me main belasah je klik apa yang patut...try and error gitu...kang tau-tau dapat jawapan kat email....
Alaa korang pun tryla...kalau takut korang try google..rasanya banyak je yang ada tulis pasal ni (banyak dari blogger Indonesian)...In Sya ALLAH boleh punya......





Friday, July 04, 2014

Alhamdullilah...

Alhamdulillah...
Hasil berblog dari 23 September 2013 sampai ke 7 Mei 2014...
Kalau ikutkan hati nak je me tunggu RM100 baru cashoutkan...tapi bila tengok apasallah lambat benar nak sampai ke amaun RM100 ni?...terus je gatal me cash-out kan cepat-cepat...hehehe....
Kali ni me tak tunggu lama pun untuk check dari Nuffnang ni nak sampai ke me...me cash-outkan cukup-cukup hujung bulan Mei haritu semalam 3 Julai dah dapat....Alhamdullilah......
Me pernah terbaca petua dari blogger-blogger lain yang kalau nak cash-outkan duit Nuffnang cepat-cepat silalah tekan button cash-out tu dihujung tetiap bulan...In sya ALLAH cepatlah dapatnya...
Patutnya dapat lebih sikit ni tau (ceacea...confident je ko kan..?).. tapi sebab dari 11 Januari 2014 sampai ke 10 Mac 2014 haritu kenapa tah tetiba iklan semua terstop maka inilah sahaja hasilnya....
Okeylah kan..sapa nak bagi duit beli kasut raya kan...?kikikiki...(dulu tunggu 6 tahun baru dapat hasil kan...kali ni alhamdullilah tak sampai setahun...)
Apapun me mengucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca semua (wawawahhhhh blog Su dah ada reader okeh....terujanyerrr Suuuuuu...)..I tau yang korang tu memang tersesat ke sini kan...kan..kan...??...sebab I is tau blog I is ni banyak sampah dari Info..ahaksss.....apapun thanks uolls...
Kepada kengkawan yang me kenal...terima kasih korang sebab rajin baca (baca ke korang ni?ke I is yang perasan...??hahahaha...)...apa-apapun I Lap U lah....
Thank you very much tau....!!...



Alhamdullilah...selamat dah berbuka untuk puasa hari ke-5 semalam...
Semalam dah ringkas balik menunya...mak kat harini makan lauk recycle ye kita...hahaha..eh gelak pulak..padahal semalam tu terasa sentap sikit...huuuu
Memang betul pun...Nasi Goreng sebab semalamnya tu banyak sangat terlebih nasi so emak buat Nasi Goreng...
Pastu Cekodok Tepung...pun ada lebih adunan tak goreng lagi pun semalamnya..so goreng.....memang rupa outlah...sebab terentung pulak...
Pastu Daging Sambal Hitam tu pun semalamnya punya jugak...hehehehe..
Yang baru adalah Telur Mata, Murtabak 2 keping dengan Tauhu Goreng....
Apapun semalam pun semalamlah..janji kenyang....syukur sangat...


Ni bukan kuah kacang tau..ni kuah pecal..cantik tak me adunkan....??
I is suka pekat macam ni..baru terasa kacangnya masa makan tu...nomnomnom...

Alhamdullilah....






Friday, August 02, 2013

Tabung Nuffnang...

Orang nak berblog ko nak jugak....
Orang nak lekat Iklan Nuffnang punnn ko nak jugak....
Tapi tak sangka kan...
Tengoklah hasilnya....kikikih....
Orang lain dapat beribu riban tapi me dapat RM103.88 sahaja (ni pun dah tolak RM1 ni..kalau tidak dapat RM104.88 okeh....)....
Sebab me tulis S.A.H.A.J.A tu sebab RM103.88 tu adalah hasil first time me cash-outkan hasil me berblog berNuffnang selama 6 tahun iaitu dari Julai 2008 sampai May 2013...ha kau....berjaman nak mengumpul tu..hihihiik...punyalah tak sabar, cecah je seratus tu dah gatal je tangan nak cash-outkan..penat menunggu okeh......
Alhamdullilah....sapa nak bagi tak..?
Sekarang ni pun earning me dah ada RM23.++...kira okehlah bergeraklah jugak....tak sabar-sabar nak cukupkan RM50....hahahaha....seronok pulak berblog ala-ala suam-suam kuku ni dapat gak hasil.....^_^



Tuesday, September 25, 2012

Cupcakes dari CuppyLicious Cupcake...

Thanks CuppyLicious Cupcake (Puan Wan Su) sebab dapat buatkan cupcakes untuk masjis pertunangan Anna haritu...^_^
Tempahan dibuat seminggu awal dari tarikh...
Nak tempah senang je...just sms dengan ownernya pastu deal apa yang kita nak...isyaALLAH hasilnya akan dapat macam kat bawah nih....
1 benda yang me suka dengan cupcakes dari Cuppylicious Cupcake ni adalah rasa cupcakenya yang sedap sangat-sangat...korang memang tak rugi satu sen pun kalau tempah kat sini yea.....
Harga pulak tu sangatlah berpatutan, memang the best offer in the townlah....i like!!
-gambar dari cuppyliciouscupcake-

Hahahaha...puji-puji ni tak dapat komisyen pun kengkawan pun...cuma hanya review dari lidah ke blog gitu...hehehehehe.....
Cuma satu je tak jamin....sms dari ownernya mungkin dijawab lambat sikit ye...(based on pengalaman Ana yang dah beberapa kali tempah  cupcakes kat situ)....tapi insyaALLAH akan dijawab jugak...haraplah bersabar....heheheheh...
Lagi satu...details pasal bentuk cupcakes tu kena terangkan dengan jelas sikit (kepada pembeli yang sangatlah detail pasal details cupcakes yang nak diorder tu ye....)....kalau tak takut lari sikit designnya.....
Apapun kitaorang sangatlah berpuas hati dengan cupcakes yang dapat ditangan kami tu...~wink wink wink~.^_^





Saturday, February 18, 2012

Mandikan Makcik Viv....


Sedang menunggu Makcik Viv dimandikan...

Kesian Makcik Viv, mandi pun bercatu-catu...

Kang dapat 2 minggu sekali, kang sbulan sekali, kang 2 bulan sekali, paling best berbulan-bulan sekali...kikikih...nasible Makcik Viv oiiii....

P.s: senang giler nak berblog sekarang ni...tqvm kepada applikasi bloger-droid ni...5 bintang me bagi...^_^....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 16, 2012

Apapun Tak Boleh....

Kat rumah memang tak sempat...

Kat ofis sempat je, tapi tak boleh...

Habis tu camne nak berblog...?

Huhuhuhu....

Citer banyak nak msuk ni...alamat sangkutlah ke lain kali (tu pun kalau ingat nak buat entri..)....

Apapun,jangan blog ni ber'lapuk' sudey.....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, January 05, 2012

Al Humaira Contemporary

Paper beg diorang ni cantik kan...?suka sangat...
Pastu yang 2 helai  tudung yang me beli kat sana...
Yang Merah adalah kain Cotton tebal...
Memang sedap giler pakai...paling best awning kat kepala tu terletak...
Dan lagi satu tu adalah tudung jenis Jeans warna Biru (berawning lembut jugak)..
Kainnya nipis je dan sangat terletak jugak dikepala me yang kemek nih...
Paling penting tak sia-sia pergi jauh-jauh sebab tudungnya cantik-cantik dan paling best berdiskaun gitu......hehehheehe...

Tuesday, January 03, 2012

Sabtu, 31 Disember 2011...

Al Humaira' Contemporary, Kota Damansara


Niat dihati memang dari minggu-minggu lepas lagi (bila dah tau kat kedai tu ada jual tudung awning lembut) me memang dah nak ke sana...
(serius susah giler nak cari tudung yang awning lembut ni...)
Dah le bila melawat blog Al Humaira' ni rasa macam geram-geram je...
Iyalah cun sangat kot tudung-tudung diorang...
Rasa macam "eh, nak semua boleh??"...wah fefeeling orang kaya gitu....hihihihihi...
Tapi tulah, bila nak beli online macam tak puas je kan...
Lagipun banyak tudung-tudung dari butik ni dah out of stock tak pun dah sold out...sakit jiwa okeh...
Sebabnya dapat cuci mata je kan..tapi nak beli tak boleh...
Pastu kebetulan bila me email diaorang tanya pasal butik diaorang ni, katanya ada lagi tudung-tudung takde awning kat sana...

So, nak trylah tengok kan...
Alang-alang dah satu area dengan rumah Mijon terus je roger-roger Mijon ajak dia kesana...
Bagus jugak, kira 2-in-1 gitu...sambil merayap dengan kengkawan, boleh merayap cuci duit mata sekali...
Paling best, Mijon adalah reti macamana nak ke sana tu...sukaaaanyerrr.....^_^
Lupa pulak, kami pergi bertiga yek...
Tu pun payah, iyalah last minit mengajak kan, ada jelah hal masing-masing...
Dari mula-mula nak pergi bertiga, tiba-tiba jadi berdua, pastu bila dah nak pergi ni, tetiba jadi bertiga balik...huhuhuhu..sabar jelah...
Tapi takpe..kerana kamu semua asalkan together gather its OK gitu....hihhihihi...

Al-Humaira' Contemporary...
Kedainya ditingkat atas...
Nak cam senang je...sebelah dengan kedai Ayam Penyet apatah...
Pastu mengadap Restoran Mamak Subaidah...

Naik tangga kat sebelah kanan akan terus nampak signage ni...
Cantik je kan...i like!

Jurugambar tak berapa profesional...hehehe..
Me pergi dengan Sept je...Mijon tunggu kat kedai
Mamak Subaidah...lapar katanya..
Okeylah...banyak jugak choices...
Butik pun cantik je...kemas...
Tapi tulah yang berawning lembut banyak dah habis..
Me sekarang ni dahlah memang giler nak membeli tudung yang berawning lembut je ni...(sebab rasa macam serasi bersama je gitu..lagipun me kan pemalash, jadi sesuai sangatlah tudung yang takde awning-awning keras macam selalu tu....)
Tapi takpe...
Walaupun bila dah sampai sana tu hanya dapat beli 2 helai sahaja...
Tapi bila me tanya adik SA tu katanya nanti bulan Januari ni akan keluar lagi tudung-tudung yang berawning lembut tu....yeay!!harap-harapnya begitulah kan.....
Dan....memang me suggest sapa-sapa yang duduk berhampiran KD (Kota Damansara), silalah terjah je butik Al Humaira ni yea...
Serius korang takkan menyesal gitu...
Sebabnya selain korang boleh try sendiri tudung yang ada tu sesuai ke tidak dengan korang, kalau kat butik nanti akan ada DISKAUN tau...serius tak rugi datang dari jauh tau...
Tapi...me taktaulah sampai bila pulak diskaun tu diaorang nak bagi kan...(kenalah rajin-rajin email diaorang)
Anyway, insyaALLAH Al Humaira ni akan jadi regular tudung yang me akan beli....
Sebab serius tudung-tudungnya memang sesuai dengan jiwa cun tau...so, pleaselah jangan pindah..susah mak nak...

Tapi tulah, ada lagi tapinya nih...hehehhehe...
Yang lain OK je me rasa, cuma satu jelah yang kureng.....
Kebetulan masa me pergi tu adik SA sorang ni macam tak berapa friendly lah pulak
Yang tak best tu bila me dah beli tu barulah dia nak start beramah mesra...
Eh, eh, eh, pulak...serius macam tak sesuai gitu...
Patutnya awal lagi kenalah beramah mesra baru selesa customer kan...
Lagi-lagi yang first timer macam me nih.....first impression kan penting, betul tak...?
Tak kisahlah customer macam mana pun rupanya...(mungkin me ni cikai sangat kat dia kot, rupa orang tak berwang gitu...hehehehhe)


Restoran Subaidah, Kota Damansara

Kedai makan mamak sebenarnya...
Dah alang-alang sampai kat area tu terus je kitaorang lunch kat sini...
Mijon kan dah pergi kat sini siap-siap sementara kitaorang dok belek-belek beli tudung...
Lupa pulak, Sept tak beli pun tudung, katanya takde yang berkenan dihati...
Tapi takpelah, yang nak pergi beli tudung pun me, bukannya dia kan....hehehehhe...
So, sampai-sampai Mijon dah pun makan separuh pinggan dah...
Dia amik Nasi Beriani...
Me pulak nak makan nasi kandar lah apa lagi kan...(fav okeh...)...
Sept taknak makan nasik katanya, dia nak Mee Goreng Mamak je...
Okeylah...makan-makan, borak-borak..pong pang pong pang..setel...
Kedai pun tak ramai orang, sedap sikitlah borak...
Sebaik makanan pun okeh je, cuma kari dialah kurang kick gitu...tu jelah...

Dah setel baru teringat nak amik gambar...
Jadi hadap jelah korang gambar sememeh ni..
Macam lapar sangat dah rupanya...kihkihkih...

Nak amik gambar meja je patutnya...
Tapi dah tersesat kepala minah ni..belasah jelah kan..

Saya dan Sept sahaja...
Time ni Mijon pergi basuh tangan...
So, memang terlupa giler nak snap dah lepas tu...

Karaoke (nama dah lupa), Kota Damansara...


Dah habis makan, cepat-cepat ke tempat ni....
Tempat kitaorang melalak secara wajib gitu......
Karaoke jamban kata orang...
Tapi okeylah selesa jugak untuk harga RM13/jam (naik harga okeh, sebelum ni RM10/jam je tau...)
Cuma bab asap rokoklah tak boleh tahan, tah camni sistem pengudaraan diaorang buat pun me tak tau...
Harap kipas untuk buang angin tu je banyak, tapi makin banyak asap terkumpul lagi ada...sabar jelah...kikikiki...
Tapi dah katapun karaoke jamban, jadi belasah jelah...lagipun belum terbuka hati nak try tempat menyanyi yang hebat-hebat lagi...buang duit u...tak rela I tau...auwwww....
Tempatnya ni dekat je dengan Restoran Gulam yang agak glamor tu...
Kiranya, lepas je melalak, kitaorang akan terus ke Gulam, confirm....hehehhehe...
Katapun dah ketagihan nak ke Gulam je kerjanya, jadi sesuailah kan.....

Kali ni kitaorang amik 3+1 jam tau.....
Maksudnya kitaorang bayar untuk 3 jam masa mula-mula masuk tu.....
Tapi tulah, bila dah waktu kegelinciran rasa macam tak cukup time tu yang jadi terus je tambah 1 jam lagi ...kihkihkih...
Ikut jugak, kang kalau time penuh tak dapat pun nak tambah-tambah jam sebabnya orang dah booking kan...
Haa...4 jam okeh...tu pun sebaik cepa-cepat sedar diri gitu...kalau tak mau bersambung-sambung jadinya...



Nyanyi sampai puas kan, cara-cara untuk menghilangkan gian menyanyi gitu...(padahal suara yang ado...kahkahkah...)
Lepas berkarok ni sebenarnya ada plan lain...jadi tak ke Gulam....
Terus kenalah balik rumah Mijon dulu..solat-solat kejab..kang dah setel apa yang patut so barulah keluar....
Malam menjelang tahun baru niatnya nak makan steamboat pulak...lama tak pekena steamboat kan......
Tapi cerita pasal steamboat tu kenalah pulak sambung kat entri lain yea....
Penat dah menaip ni...habis masa lunch I tau...

Opps, lupa...harini me tak jadi pun Cuti Petang...rasa macam okeh je duduk ofis ni....
Kaki pun takdelah sakit-sakit dah...legaa....
Kiranya ni satu perkembangan yang baik untuk tahun barulah kan...hehehehehe...
Harap-harap perangai rajin duduk ofis ni melekat sampailah bila-bila...Amin....^_^

Monday, December 12, 2011

Anonymous...

Sejak dua tiga menjak ni kat bahagian komen Spam me ni meriah sikit u all...
Mula-mula ada satu komen dari anonymous ni..dan disebabkan ada puji-pujian so me publishkan sahaja...pujian kan, bukan kejian... jadi haruslah publish, tak gitu?
Lepas tu datang lagi satu...so publishkan lagi..pastu datang lagi, lagi dan lagi...
Hamboiii....memanjang je anon ni nak bagi puji-pujian je kan...harus sesuatu nih.....
Cuba baca komen no. 1 dan no. 3 tu.....
Mula-mula macam syok je kan, lagi-lagi bila dapat komen puji-pujian walaupun dari anon ni..
Blog me ni kan jarang dapat komen, jadi harus jakun gitu...
Tapi..... 
Walaupun asyiklah puji-pujian..haruskah me publishkan komen-komen mereka atau dia nih...?
Dahlah tulis omputih je kan...betul ke anon ni baca blog me nih???
Jadi...
Agak seriau di sini...huhuhuhu....
Maka...
Kepada anon-anon sekalian, kalau bagi komen tu tak kisahlah pujian atau kejian pun silalah note nama anda sekali lagi bagus kalau tulis dari mana ..sekurang-kurangnya ada jugak jejak kan...^_^


Tuesday, November 08, 2011

Kasut...

Minggu lepas dengan minggu ni meriah dengan kasut baru...ewahhhh....
Tapi me note awal-awal, me beli kasut murah-murah je tau...me ni jenis belasah sahaja...kalau membeli tu jenis ada saiz pun dah kira syukur....
Pastu me ni pulak jenis bukan suka fancy-fancy ke apa...kalau lagi plain tak de corak lagi bagus....

Kasut pertama...
Beli minggu lepas di salah satu kedai di Jusco AU2...tapi lupa nama kedai daaa...tak tipu....
Kasut penghabisan stok...
Harga betul RM49.90...tapi disebabkan katapun penghabisan stok jadi diskaun memang giler-giler....
Kalau cakap harga dah diskaun jadi berapa RM mau ada yang pengsan nih..hihihihhihihi...
Kasut Hijau....

Pandangan dari sisi....

Beli saiz 9...ngam-ngam coi je muat...


Kasut kedua...
Beli secara online pada minggu lepas...
Beli di Stylisticious Plus....Butik online khas untuk orang yang bersaiz plus...
Selain baju Stylisticious Plus ada jugak jual kasut gitu....
Cantik-cantik jugak, tapi selalu out of stock..jadi frust je selalu...
Kali ni bila kuar je baru, terus je me cepat-cepat cop....
Servis pantas...i like!!



Wrapping beria u all....



Jeng..jeng..jeng...



Berapa kali mau balut da....hehehhehe...



Beria-ria okeh...



Tadaaa....

Simple je kan....?
Tapi tulah...muat-muat jelah pulak...padahal dah beli saiz besar dah tu..huhuhuhu....
Me beli ni saiz 42 extra lagi satu saiz okeh....tapi still sengkak tang kaki depan..adohai...
Tulah...kaki bagak pastu tak selalu  dibedung pakai kasut penuh jadi ginilah...
Me nasihatkan sesapa yang ada anak tu biasa-biasakanlah pakaikan diorang tu kasut bertutup...kang jadi macam kaki me ni payah...kalau kasut full tu ada je yang tak kena nanti tau.....


Kasut ketiga...
Panas dari oven nih....
Baru beli tengah hari tadi...
Emak me belanja.....tq emak...hihihihihik
Ni pun beli ada sales...tu pun tak tau ada sales...
Dah bayar baru tau...okey jugak...jimat RM10....hehehehehe...
Kasut ni beli kat Gavy Maju Junction....(tadi me cuti buat IC Anim...)
Kat kedai ni okey jugak sebabnya kasut macam-macam pesen ada...pastu harga pulak berpatutan...
Paling best kasut full dia semuanya jenis lembut-lembut belaka....
Jadi tangkap yang ini.....
Kasut simple jugak...cuma tumit tu lain sikit...

Cuma satu je..kat sini SA dia macam haromm sikit...
Pemalash okeh...bila tanya saiz je manjang tak ada...padahal baru suruh amik saiz sekali je tu...
Macam orang tak tau, dia jenis takut benar kena buat kerja lebih sebab takut dah amik-amik saiz tapi orang tak beli...
Hallooo..kitaorang bukan jenis gitu yea...
Kalau dah belek tu ertinya memang nak beli...kecuali memang dah takde saiz atau tak selesa barulah tak beli...
Tu punn..jaranglah tak beli...
SA ada dua...dua-dua jenis 'adik-adik'...yang sorang badan gedempol malas nak mengambik saiz...yang sorang ni asyik kirakan lawa dia je....getik tengok aikhhh...
Boleh..orang nak membayar tu dia sibuk nak bergayut....
Yang melawo tu namanya A****f...ha amik...siap tulis nama lagikk....
Mana me tau nama dia...???dah bergayut kat hp pastu sebut..."Helo..ni A****f...".....kuikuikuikui...
Memang tak lama lah kedai tu..mau 2-3 bulan lagi bungkus...dapat pekerja macam tu...orang masuk kedai pun buat tak tau (tu tak kisah lagi) tapi dah sampai kena panggil pun tak bergerak-bergerak pehal kan?
Hm..lantaklah....

Pastu...
Beli tu beli ni, tapi pakainya??
Me harap terpakailah...
Satu rumah dah tau peel me yang rajin beli tapi pakainya idak ni...huhuhuhu...
Esok nak pakai kasut full yang baru beli ni ke ofis...harap-harap tahanlah sampai satu hari...kihkihkih....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...