Showing posts with label Birthday. Show all posts
Showing posts with label Birthday. Show all posts

Wednesday, May 02, 2018

Selamat Hari Jadi Abang..!

Semalam 1 haribulan Mei is harijadi OT kesayangan me....muahhh..i lahap you Abang...!!!...

Tetiap tahun 1 Mei haruslah satu donia cuti kan?ke tak?
Bila cuti taulah nak membuat surprise on that day adalah payah...kalau homemade or handmade memang tutuplah jawabnya....So apa-apa kalau paling takde pilihan pun kena beli awal tak pun beli yang readymadelah jawabnya...
Pastu me memang pening kepala nak bagi apa ye Uolls....
OT dahlah dari start lepas harijadi me (bulan Januari okeh) dia dah hint hint dok kira dah bulan berapa sekian-sekian harijadi dia hahaha over kan?
Tu belum lagi makin hari makin kemain lagi countdown aduilahhhhh.....
Bila macam tu haruslah makcik is very scary...nak bagi apalah ni hoiiii....tahun lepas dah bagi kek kecik dengan topi....tahun ni pulak?
So dalam pening-pening tu last minit (last minit means lagi sebulan nak birthday ye) me survey sikit kat IG....
Pastu ada jugak me DM or WA nak tau harga sekian-sekian, stok sekian-sekian....
Makcik is orang tak berduit (bukan yang hado hado ye..kalau yang hado hado dah ala-ala sugarmommy dah me bagi hadiah okeh hahaha).....
So dah habis survey dah habis pening last-last me belikan je OT drybag...(impian OT nih dari sebelum-sebelum ni lagi)....
Sebelum-sebelum ni lagi sebenarnya OT dah suruh me survey carikan drybag...tapi asyiklah takde stoklah apalah..sampailah dua-dua stop cari....lamaaa stop okeh...
Last-last takpe..meh makcik belikan satu je lah..buat hadiah besday hehehe....
Tapi hadiah birthday (drybag tulah pun), tak sempat tunggu 1 haribulan dah terkantoi hahahaha...masa beg tu sampai OT dah ternampak dah okeh....boleh pulak OT teka betul ayoyoyo..tak menjadik surprise makcik tauuuu....so kiranya jadi hadiah birthday in advance jelah....
Punyalah frust sebab kantoi..so me tak amik gambar beg tu okeh hahahaha....gerammmm....
Tapi takpe....untuk hari birthday me belikan jelah chocolate bouquet je dah....
Sebab bila me nak beli/tempah kek homemade pun tak dapat..frust makcik hokehhh sebab baker tak boleh amik order sebab dia ada kelas....
Nak beli yang readymade tunggu jelah 1 haribulan (memang jadi tak surpriselah kan...)....





Ucapan kat IG....
Bersemut ke Uolls?hahahaha...takdelah..biasa-biasa je ni tau......
Me ni kalau ikut hati dan jiwa memang lagi macam-macam nak cakap nak wish..tapi kat tangan hampeh tak keluar..makcik is tak kreatif....serius tak reti langsung nak project apa dari hati....
Tau tak yang ucapan atas ni yang happy birthday dengan I love you tu je me tulis dari hati ke IG..yang dua tiga empat patah dan ayat tu me carik kat Google okeh hahahaha....tapi betul...geram pulak napa kita tak reti nak tulis macam orang lain tu yang pandai bermadah helah bagai tu kan...makcik kalau paling kuat pun keluar perkataan RINDU...I LOVE YOU dengan Orang sayang Abang je..ni pun dah habis merangkumi pun ye....adoilaaaa....






Kisahnya...malam tu selepas midnite tepat-tepat pada 12.01 am..me wish Happy Birthday kat OT....
Dahlah sebelum tu me ngantuk nak matik ye....pukul 9.30 pm me dah tidur kat sofa...sambil OT tengok TV me tidur....tapi me siap set alarm lagi tau, punyalah takut terlepas tepat pukul 12 malam tu......
Pastu boleh pulak masa alarm HP tu berbunyi (me set pukul 11.55 pm), OT gi jenguk HP me tu...adoilaaaa..boleh tak jangan gedeban sangat Abang??
Pastu nak taknak me bangun buat-buat ala-ala takde apa-apa gitu hahahah......then tunggu pukul 12.01 a.m. tu....then bila tepat 12.01 a.m. (giler habis alert tengok jam okeh hahahaha) terus Iolls nyanyi-nyanyi wish....konon konon takde apa-apalah okeh...just nyanyi-nyanyi sikit then wish.....
Tapi me pandai sikit tauuuuu....dah wish tu me kata nak gi toiletlah nak gi kencing kejablah.......
Me tak gi pun toilet tau...me masuk bilik Emak then terus amik choco bouquet ni then bawak keluar then nyanyi lagi sekaliiiii...
Hahahaha..nasib baik yang ni tak kantoi okeh.....kalau kantoi jugak me taknak dah buat surprise lagik yee....
Ingat tak tahun lepas me nak surprise OT pun tak jadik?sakit jiwa okeh...plan seminggu beria-ria bila tiba hari kejadian asyiklah tak lepas nak surprise..kena banyak berguru lagilah jawabnya hahahaha.....
Ni OT is gedik..me ajak amik gambar dengan choco bouquet ni dia kata dia tak suka amik gambar....ek eleee....iya-iya je kan tak suka amik gambar..nyampasssss.......










Comel je kan?
Ni me suruh Atie yang orderkan....TQ Atie!
Makcik takut nak order sendiri sebab nanti me tau mesti me kantoi dengan OT..so makcik is serik makcik tukar sikit modus operandi dan nasib baik agak berjaya okeh hahahaha....
Apapun Happy Birthday to you Abang....!!...
Semoga Abang terus berjaya dalam hidup....Semoga Abang dimurahkan lagi Rezeki...
Semoga Abang dipanjangkan Umur....Semoga Abang selalu sihat...selalu kuat....
Semoga kita cepat-cepat dapat Zuriat yang sihat.....
Semoga Abang diredhai ALLAH...Semoga kita hingga ke Jannah....Amin....
Nak tau umur OT?cer teka......hehehe...takpelah tak payah teka....gedik sangat nak suruh teka-teka.....Umur OT dah 37 tahun ye....dah tuo dah kan?hahaha....tapi takpe..semoga kami berdua bahagia sampai ke Jannah...Aamin...
TQ korang wish and doakan kitaorang...TQ..Muahhh!.....







Wednesday, March 21, 2018

Happy Birthday Mak...!

Sambung lagi kisah hari Isnin haritu....
Lepas dah habis service kereta tu kitoarng ke bank kejab...then terus ke rumah kakak OT..
Niatnya singgah dulu situ then kang pukul 8 gerak terus ke Shah Alam...
Sejak dua menjak ni kan ada je halangan tetiap Isnin, tu yang kitaorang dah agak lama tak jenguk Mak kat sana......so kiranya memang macamana pun Isnin tu kitaorang kena gi jugak ke sana okeh...tak kira gittew.......
Dahlah tu haritu lagilah kena gi sana tau sebabnya haritu kitaorang nak celebrate birthday Mak....
Patutnya hari Ahad birthday Mak, tapi OT kan keje so postpond sehari baru kita celebrate ramai-ramai ye....
Mula-mula tu ingatkan OT, me dengan bebudak je yang nak gi Shah Alam...tapi last minit kakak OT satu family pun nak join jugak...so berkonvoilah kitaorang ke sana......
Gerak malam tu nak pukul 9 okeh...naik bengong dah kepala me tunggu huhuhu....(makcik kadang-kadang ada time yang badan akan rasa flat giler.....nanti mulalah nampak macam me moody diam jek, padahal tak ye...kalau time camtu maknanya tenaga me macam dah zero..tapi kalau nak okkan kejab je..bagi me rest kejab..lepas-lepas tu nanti makcik cergass zass balik)....
Lupa pulak, sebelum gi rumah kakak OT kitaorang dah singgah beli kek dulu....
Pastu sempat jugak ke Super7 beli mangga eh takla beli air mineral untuk me kat ofis nanti...mangga tu wajib beli kalau gi Super7 hehe...OT pun dah tau sangat dah peel me nih...dia hadapkan jek walaupun dia bising me suka makan benda-benda macam tu kiki....







Dipendekkan cerita....
OT ni bukan kata Mak je yang terkezut..me pun ye hahahaha...sebab tiba-tiba tengok-tengok dia dah nyanyi happy birthday sambil bawak kek ada lilin menyala siap-siap....
Ni tah bilanya OT buat kerja pun me tak tau....








OT in action...
Ni semua pun memang tengah terpinga-pinga...tapi dalam terpinga-pinga tu bila nampak je lilin menyala laju pulak me amik HP gi amik gambar..pantas pulak tetiba makcik kau kan kikiki...







Tak sempat nak amik gambar Mak tiup lilin sebab laju benar tiupnya..
Elok baru nak fokus dah padam haha....









Ni lelaju me panggil anak-anak buah yang ada amik gambar sekali.....








Dah amik gambar lebih kurang diaorang setting untuk makan reramai.....
Makcik is tolong amik gambar je boleh?..








Ni kan masa bila OT beli pun me tak tau..tau-tau me tengok dia dah bawak dua plastik KFC je dah....tak baik ooo gi tak bagitau me tau....Iolls is nak ikutttt.....
Tapi kan me rasa OT beli time me tengah duduk terjelepuk kat tepi ni kot....masa tu memang me dah flat giler-giler dah me rasa badan me ni..sebab masa tu bebudak main-main sampai berapa kali pijak kaki me pun me macam redho jek, dah tak boleh nak respond apa-apa dah masa tu huhu.....








Sebelum makan tu sempatlah amik pic dengan Mak lagi....tapi tengoklah gambar pun tak semenggah okehhh....
Ni birthday Mak yang ke 77 tahun tau......Selamat Hari Jadi Mak....!(iolls ada dua orang Mak dah hehe).....
Mak alhamdullilah sihat lagi tau, cuma telinga dah tak dengar (ni sebelum me kenal OT dah tak dengar), pastu sekarang ni Mak is cepat lupa....yang lain-lain alhamdullilah still sihat lagi....
Ni kan masa nak tiup dan potong kek ni pun Mak tanya kat OT "ni besday sapa ni...?"hihihi..comel okeh sendiri potong kek tiup lilin tapi tak tau birthday siapa kikiki...
Pastu lagi comel bila dah setel semua tu bila tengok kek tu Mak tanya lagi ni besday sapa ni...?...comel giler okeh...
Pastu Mak tanya kat me dah kahwin ke?....hhihi...me jawablah "dah Mak"...terus Mak cakap "Alhamdullilah"..sambil tadah tangan ye hihihi somelll....
Takpelah Mak tak ingat pun Mak, janji Mak sihat ye...semoga Mak diberikan lagi kesihatan yang baik...dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki....
Lagi satu Mak kan setiap kali me salam cium segala mesti dia cakap me wangi..beria-ia je cakap sambil ala-ala hirup bau "wanginyaaa"...dari mula-mula jumpa sampailah Isnin lepas....padahal tuan badan rasa diri sendiri dah habis kepam dah kikiki....
Ni kitaorang balik nak pukul 11 suku camtu kot...tu pun sempat singgah dulu minum Teh Tarik pastu tapau burger...lapar okeh...eh

TamaT







Thursday, January 11, 2018

TQ Abang!!

Meh me citer kisah sebelum birthday me haritu....
Kisahnya...malam Ahad tu my OT balik Subang...sebabnya kebetulan OT ada kerja kat sana pulak malam tu.......
Esoknya pulak memang OT cuti...so takpelah..esok Isnin tu kita jumpa jelah kat Subang kan....
Kebetulan jugak Isnin tu sebab banyak hal jugak nak kena settlekan so me amik cuti petang....
Kononnya nak gi Maxis, pastu nak gi barang-barang dapur, pastu nak gi melawat Mak OT kat Shah Alam..pastu blablablabla...mengejar masa okeh....
Nak dijadikan ceritanya, mula-mula dah jumpa tu kitaorang ke Star Avenue...nak pergi Maxis dulu...niatnya nak amik HP baru hehehe...
Makcik kan dah 2 kali amik HP free dari Maxis...first dulu Huawei, pastu Samsung....
Yelah dari bayar bil bebulan sesaja, baik kita amik je HP bayar RM1 tu jek.....sambil-sambil kan tau-tau kang dah habis kontrak 20 bulan, pastu amik lagi HP RM1 tu lagi.......
Pergi Maxisnya kejab jek...kiranya usha usha HP je dulu...pastu terus ke sebelah...lapar okeh...dah nak pukul 2 suku dah masa tu.....







Makan kat Texas Chicken dulu hehe....
Kalau ikutkan Iolls dah lapar nasik, tapi kat situ takde pulak tempat yang me dan OT berkenan, so kita makan ayam goreng je........
Dah makan kitaorang ke Maxis balik...
Ingatkan kejab je dah setel semuanya..lama okeh huhuhu...adalah nak dekat dua jam...
Kalini  me upgrade pakej sebab nak amik HP yang lagi up dari yang dioaorang offer untuk pakej me yang sedia ada.....
Kiranya, me amik pakej yang sedia ada then tambah satu line One Share...means tambah lagi satu line bawah me pulak...
Tapi bulan-bulan me tetap bayar macam biasa okeh...sebabnya me tutup satu akaun lama yang me guna untuk broadband...kiranya buang sim broadband yang lama, pastu tambah sim akaun yang baru pulak...tapi takde penambahan apa-apa.. tapi dapat upgrade jenis HP....ni namanya permainan dalam membayar bil okeh...kena agak pandai di situ hehehehe......







Dah setel, OT ajak balik rumah kat Subang pulak....motipppp??
Duduk lama jugak..dah solat bagai baru kitaorang gerak........
Tau tak kitaorang gerak nak pukul 6.35 camtu okeh....
Ni me amik guna HP baru Uolls...nampak sangat muka dah ada ciri-ciri penuaan hahahah....
Eh korang jangan keji yekkk makcik jakun semacam nih......








Makcik masih lagi menjakuns guna HP baru........
Mana tak jakuns Iolls dapat OPPO F5 okeh....alhamdulilah....
Nak beli sendirik sesaja memang tak rajin nak mengumpul duit.....
Ni pun me belasah je amik F5 nih...adik Maxis tu kata ni HP paling latest dan paling better (kalau dibandingkan dengan selections yang ada).....makcik kan senang terhibur...kalau makcik kena kelentong, korang pun samalah kena kelentong kat sini hahahaha........









Testing lagik hehehe
Muka dua-dua memang macam tak mandi kan?hahahaha....nasib laa..me letak jek....
Eh lupa pulak..kitaorang ke Shah Alam...sambil hantar duit sambil melawat Mak Mertua....
Malew kita nak taip nih hahahaha..serius tak sangka kita dah ada Mak Mertua....
Ni pun sekarang ni lupa dah jadi isteri orang....37 tahun 11 bulan ko membujang..mana nak ingatttt......









Pergi melawat pun kejab je Uolls...mengejar masa...OT nak gi mancing pulak malam tu....
So balik Subang balik then ke Subang Dua gi makan kat Deen Tomyam....
Masing-masing kan lapar nasik...me pulak siap dah pedih perut okeh....macamlah tak makan langsung siang tu...sabar jelah......










Ni esoknya pulak...di hari birthday me.....
Syabeel gediksss....
Me terEL okeh....patutnya minta cuti sesiap...tapi gatal dok senyapkan jek....
Tapi takleh cakap jugak..me lupa okeh....banyak sangat benda nak setelkan sebelum hujung tahun dan awal tahun haritu..so ada jugak hal-hal lain yang me lupa.......tu yang last minit baru beringat nak cuti huhuuu.......










Ni kat RHB.....lepas hantar Abang Imraan sekolah terus ke RHB Ampang Point....
Terpaksa jugak bawak bebudak ni masuk sekali sebab Mak tak nampak nak tulis borang nanti...so Iolls kena tolong Mak tuliskan....
Ni kena gi bank sebab kad ATM Mak tak boleh guna....tah kenapa tah.......
Tau tak, sebab lama sangat nak tunggu turn dah Syabeel nibising pulak....dahlah tu taknak me pegang okeh....bisingggg.......
Dah tak memasal-masal Mak kena potong Q huhuhuhu....orang bank pun tak tahan bising sangat kot, tu yang lelaju panggil jugak Mak hahahaha.....
Dah setel hal kat bank, terus kitaorang balik rumah....eh sempatlah isi minyak kereta dulu....
Ingatkan nak lah gi mana-mana kejab, tapi memandangkan macam tak boleh je (iyalah bawak bebudak dua orang tu kan), so terus kitaorang balik rumah.....
Sangap je kisah di hari birthday makcik kan?huhuhu.....










Ya Allah..me happy sangat-sangat okeh....Alhamdullilah.....
Ni kisahnya me kan balik rumah dari bank tu me just layan OT makan kejab, then OT gi kerja.....
Disebabkan OT pun dah gi kerja, me masuk bilik terus tidur okeh...memang frust jugaklah sebab OT tak layan me special haritu......sampaikan me tidur petang lepas Asar lagik...punyalah bosan tak hingattt okeh........
Pastu kan nak dijadikan cerita kan... tengah tengah me syok tidur tu sekali me rasa ada orang kejut (citer cliche hahahaha)....tau tau OT kejut me okeh......terus dia sua bunga atas ni kat me okeh....huwaaaaa.......
Mula-mula dapat me blur giler tau..haruslah blur...ko tidur lepas Asar kan?pening kepala boleh tahan lah kan....hahahaha.......
OT pulak....dia kejut me, dia kissy kissy me wish birthday (dia dah wish banyak kali dah malam dan siang tu sebenarnya, tapi makcik mana cukup wish jek hahahaha), then bagi me bunga then dia gerak balik gi kerja....sabar jelah hahahaha...dahlah me memang blur kan...lagi blur dibuatnya....
Ni pun amik gambar bila kepala dah stabil kahkahkah.....










Okeh...masa dapat bunga tu me boleh cool cool man lagik (dah tengah blur lagi kan..).....tapi bila baca je kad ni memang me sebak....
Allahuakbar.....memang sebak sangat-sangat okeh....
To Abang.....TQVM Abang.....I love you so much too.....
Korang doakan me dengan OT yang terbaik ye....
TQVM to korang too.....muahhh....!











Muka bangun tidur hahahaha....
Masa ni still terpisat-pisat lagi ni tau....tapi sebab excited+terharu terus me sarung tudung then amik pic....
Ni nasib baik HP ada mode beauty kahkahkah....
Eh korang....jangan ingat baru kahwin tak bergaduh ye....kitaorang ni dah dua kali bergaduh besar...ye, besar bukan sikit-sikit punya besar.....cuma sebab OT ni sabar dia lebih...so dia dapat bertahan..Alhamdulillah...
Apapun me doakan yang terbaik untuk me dan OT....semoga jodoh kami hingga ke jannah.....Aamiin.....




Updated: 29 Januari 2018...
Yang area-area Ampang tu in-case nak beli jugak boleh tengok website dan no tepon kat atas ye....










Wednesday, November 29, 2017

Happy Birthday Mak!!

Hari Rabu yang lepas adalah hari lahir my Emak yang ke 61 tahun...wiiiii!....
So petang balik kerja tu terus janji dengan Ana...me amik Ana dari tempat kerja then kitaorang terus shot ke Ampang Point (Ampang Point lagik??ye, sebab kat situ semua ada okeh) untuk beli makanan......
Eh sebelum tu sempat jugak suruh Ana tapaukan belon-belon dengan Satey....
Belon tu Ana belikan kat Bellon Buzz kat IKANO..murah kat situ kan....pastu kebetulan ofis Ana ada event kat area situ haritu....so sebelum dia gerak ke ofis balik dia tapaukan siap-siap...senang makcik kamu tak payah pening nak carik belon lagik....
Pastu Satey tu pulak Ana beli kat tepi ofis dia...beli masa amik Ana tu....kebetulan jugak hari Rabu ada pasar malam mini kat tepi ofis dia tu....me teringat terus suruh Ana belikan....buat tambah-tambah.....
So nanti kat Ampang Point tu kitaorang just tapau McD dengan KFC....
Emak memang suka Big Mac, so kenalah belikan kegemaran birthday girl kan...tupun tak birthday girls pun dok tumpang nak jugekkk....
Pastu KFC pulak untuk bebudak...sebab bebudak lagi prefer ayam goreng.....
So dah tapau penuh tangan kitaorang berdua teruslah balik rumah.....
Tunggu semua-semua ada barulah kita nyanyi dan potong kek hehe......





Tradisi keluarga nih....
Tetiap kali sapa-sapa punya birthday memang kena ada sesi nyanyi-nyanyi dan tiup lilin....bukan sebab ikut budaya luar..tapi sebab time birthday jelah kitaorang automatically berkumpul ramai-ramai tanpa kompromi.....
Ni huru hara kan?hahaha...cucu-cucu Opah dah ramai kan...so makin meriah...dulu kalau celebrated ada kitaorang berenam anak beranak jek....pastu Abah takde dah jadi berlima...pastu masuk pulak Azrul dah jadi berenam balik..pastu ada cucu pulak, pastu menantu lagi, pastu cucu-cucu bertambah....alhamdulillah.....










Si kecik teruja tengok lilin hehe.....








Cubaan adik tiup lilin....









Fuhhh....yeay!!HAPPY BIRTHDAY OPAH!!!......
Ni selagi tak besar memasing selagi tu pun diaorang punya birthday kek hehehe.....
Nak amik gambar adalah sangat huru hara okeh......
Ok...dah potong kita makanlah apa lagi kiki.......









Belon yang Ana beli....
Saja nak bagi santek..nak bagi birthday girl fefeling...hahaha....
Ni yang bentuk love RM3.80...dan untuk yang biasa RM3.50 satu.....







Makan haritu....
Agak meriah jugak....tengok macam sikit kan?tapi tak habis pun....
McD tu sorang satu set okeh...pastu satey tu beli daging yang lebih...satey daging kat ofis Ana ni lemak banyak ooo..suka gilerrrr..sapa-sapa yang jaga makan memang takut okeh kalau tengok...kemain tebal dia bagi.....





  

Tunjuk lagi sekali sebab penat ngangkut dua orang tadi......
Kat rumah me tu memang gitu...kang ayam nak, burger pun nak....pastu bila tah nak makannya...
Me pun sama le pun hahahaha...me beli cheese burger untuk me...sebab kenyang giler malam tu so burger dah kering tu me makan masa lunch esok harinya......

TAMAT









Tuesday, November 14, 2017

Birthday Anim Part II....

Bersambung kembali..
Masa petang birthday Anim tu kan me busy jadi runner kejab kan?
Ingatkan me mother tak masakkan apa-apa..iyalah sebab dah cakap nak makan pizza je kan..
Rupa-rupanya tak ye....balik-balik tu Emak masak macam-macam uolls...
Menangis terharu makcik kamu ni tengok ye....






Ada Rendang Daging pojaan hati semua orang hahahaha....
Eh betul.....kitaorang kalau tengok ada Rendang Daging Emak masak memang laju je mengambik pinggan ye....









Tu dia...pulut kuning pun hadooo....
Birthday kan haruslah ada pulut kuning.....
Dahlah tu pulut tu gebu gebassss.....secukup rasa okeh..lemak berkrim disukai ramai hehe........









Ada jugak Agar-agar Sirap Laici...
Emak cakap tah kenapa tah bila letak sirap tu dia jadi tukar color..ayoyo...I is serem okeh...
Tapi rasa tetap sedap tau...








Paling best ni ha...Kuih Bom kikiki...
Birthday tetiba ada Kuih Bom kau hahahaha....
Ni liat sikit..biasalah...standard Kuih Bom memang liat la kan..kalau guna ubi tu lain....
Tapi tetaplah sodap hahaha.....








Ulang lagi gambar Rendang Daging....
Ni esoknya me siap bawak tapau okeh sebekas pulut dengan Rendang....ingatkan cukup sekali tak cukup okehhh huwaaaaa.....kalau tau me hangkut banyak sikit....
Tau tak malam tu masing-masing memang membawak perut..dahlah tu sampai tak reti dah nak makan yang mana satu...
Me malam tu makan seketul Ayam KFC, pastu sekeping pizza, pastu dua kali tambah pulut dengan Rendang hehehehe...nak meletup okeh perut...ku tahan jebat...
Orang lain lagi kelakar, siap makan nasik lagik....hahaha...tulah me kata..kalau ada Rendang Daging Emak memang semua laju je carik pingan nasik okeh hahahaha....


TamaT



Thursday, November 09, 2017

Happy Birthday Anim!!

Ni citer masa hari birthday Anim pada 30 Oktober yang lepas.....
Kisahnya petang tu lelaju pukul 4 me amik short leave....me sampai amik short leave tu sebab takut me tak sempat sampai rumah on time okeh..punyalah sejenis kegigihan kan?...
Sekarang ni dahlah macam penyakit pulak kalau birthday je kena carik belon kikiki....
So petang tu SL then ajak OT temankan me ke IKANO..nak carik belon..nak carik belon gitthew....
Takut kang kalau cari kat Ampang kang leceh...Iolls pulak nanti dahlah nak kena belikan makanan dengan kek segala...pastu dahlah kena pukul 8 camtu ada kat rumah huhuhu...semput okehhh






Dipendekkan cerita...pukul 5 lebih baru sampai IKANO...jangan ditanya kenapa ye...hangin makcikkk...
Nak kata pergi makan dulu takde pun...biasalah menunggu OT le nih..ada je iklan dia.....
Ni dah setel beli belon...
Ni memang masuk je IKANO terus je kitaorang carik kedai BALLON BUZZ tu jek..takde ke kanan ke ke kiri walaupun nak gi ke kedai tu kena lalu foodcourt hahaha.......
Fyi, sekarang ni kedai Ballon Buzz tu still lagi kat tempat lama, cuma bertentangan arah...dulu kedai dia deret belah kanan, sekarang tukar sebelah kiri...tu jelah.....kan aritu IKANO buat renovation kan...?tu yang kedai jadi berubah-ubah.....
Ni ikhsan OT amikkan me gambar nih kikiki..paksa dalam rela okeh....nasib baik dia layankan jek......











Peruttt hehe...jangan jelly perut Iolls is macam perempuan preggy 6 bulan tu ye....
Tu me yang pilih okeh...ada dua belon putih heart shape, dua belon meron ke eh tahlah color merah apatah..pastu ada seketul color hitam yang bertulis tu.....
Harga kira ok sangat-sangat okeh....yang biasa merah tu RM3.50 satu, pastu yang bentuk love dengan yang ada tulisan tu tu RM3.80 satu...siap dengan pemberat lagik..so memang kira murah dari tempat lain....
Pastu me ada jugak beli sash...RM7.90 satu....jadilah buat birthday girl feeling2 lebih gitthew kikiki......
Dah beli belon tu terus me balik rumah okeh..takde makan-makan dulu ke apa dah...OT nak ikut tapi Iolls acah-acah bagi..padahal?hehehe..tapi betullah kan tak payahlah...buat penat je nanti nak ulang alik jauh-jauh tu......
So balik tu sampai je Ampang terus me gi Pizza Hut order dulu pizza pastu amik Ana dengan Syabeel pastu gi balik ke Ampang Point beli kek dengan KFC pastu amik pizza pastu baru balik rumah.....fuhhhh......(lap peluh kat dahi).....
Tu pun balik tu me berkejaran nak mandi solat bagai oiiiii....aduilaaa....tensi makcik....






Akhirnya hihi.....
Gambar pun tak berapa senonoh je yang ada hihi.....







Jadilah hehe......








Birthday girl....








Happy birthday Anim..!!
Dah 18 tahun dah okeh.....very the tua one eh.......







Gambar caca merba lah ye...
Ni semua me amik dari hp Atie dengan Ana je....
HP makcik kamu memang bateri dah habis kong, punyalah serabut jadi runner kejab tadi.....









Harap Anim happy....
Pic dia me tak taulah apa ke pasalnya semua tak pandang hp hahaha...sejenis hipsturrr ke apa nih???
Alhamdullilah....hari besdei dia tu dia dapat result dapat masuk UiTM...Alhamdullilah ya ALLAH ada rezeki Anim kali nih.....ni kena tunggu esok baru tau dia melapor diri berapa haribulan.....







Me tunjuk dulu makanan yang kitaorang beli tau...next entri baru me tunjuk makanan apa yang Emak masakkan..nanti jangan jeles  ye eh......









Thursday, October 26, 2017

Syaqeer 3 Tahun!!

Ni citer 14 Oktober 2017 haritu....
Ana ajak kitaorang ke rumah dia untuk celebrate birthday Syaqeer....
Saja nak tiup-tiup lilin, potong kek dengan makan-makan reramai.....
Plan asal patutnya petang Sabtu tu lepas Asar...tapi bertukar time, lepas Maghrib sebab kedai satey belum bukak......
So malam tu lepas Maghrib terus me bertiga ke rumah Ana....laju je okeh....
Sebab utama kena "lumba"..kang takde parking oiii....serabut...
Makcik kamu ni kalau bab parking memanglah "musuh" utama....
Orang lain takpelah kalau parking secukup rasa tu...makcik ni kalau parking tempat sempit memang seriau okeh....huhu....






Dipendekkan cerita.....
Lepas dah makan makan satey dah kenyang kita potong kek..yeayyy....!!







Kelam kabut okeh hahaha...
Birthday boy kan time nak potong kek la time tu nak minum....kikiki.....









Fuhhh....amboi muncung tu.....
Nampak tu...Adik pun nak join tiup...







Abang Imraan je ada sebab Adik Umaar tidur....
Umaar tidur dari dalam kereta sampailah nak balik hahaha...penat sangat tu kan.....







Birthday boy dengan Mama, Abah dengan Adik.....








Ada pun gambar sekeping.....
Pandai Mama Syaqeer buat cucuk-cucuk atas kek tu kan?








Tiup lilin lagi dengan makcik pulak.....






Okeh..gambar adalah tak ikut turutan....hehe









Dengan Makcik dan Usu Anim.....








Ok dah last hahaha....
Makcik nak ucapkan Selamat Hari Lahir untuk Syaqeer...
Semoga jadi anak yang soleh..yang bijak...
Semoga sihat dan happy selalu tau....muahhhh!!!.....
Lama jugak kitaorang lepak kat situ....ingatkan nak lepak lama lagi tapi Emak ajak baliklah pulak..adoilaaa....

TAMAT










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...