Search This Blog

Showing posts with label Birthday. Show all posts
Showing posts with label Birthday. Show all posts

Thursday, January 11, 2018

TQ Abang!!

Meh me citer kisah sebelum birthday me haritu....
Kisahnya...malam Ahad tu my OT balik Subang...sebabnya kebetulan OT ada kerja kat sana pulak malam tu.......
Esoknya pulak memang OT cuti...so takpelah..esok Isnin tu kita jumpa jelah kat Subang kan....
Kebetulan jugak Isnin tu sebab banyak hal jugak nak kena settlekan so me amik cuti petang....
Kononnya nak gi Maxis, pastu nak gi barang-barang dapur, pastu nak gi melawat Mak OT kat Shah Alam..pastu blablablabla...mengejar masa okeh....
Nak dijadikan ceritanya, mula-mula dah jumpa tu kitaorang ke Star Avenue...nak pergi Maxis dulu...niatnya nak amik HP baru hehehe...
Makcik kan dah 2 kali amik HP free dari Maxis...first dulu Huawei, pastu Samsung....
Yelah dari bayar bil bebulan sesaja, baik kita amik je HP bayar RM1 tu jek.....sambil-sambil kan tau-tau kang dah habis kontrak 20 bulan, pastu amik lagi HP RM1 tu lagi.......
Pergi Maxisnya kejab jek...kiranya usha usha HP je dulu...pastu terus ke sebelah...lapar okeh...dah nak pukul 2 suku dah masa tu.....







Makan kat Texas Chicken dulu hehe....
Kalau ikutkan Iolls dah lapar nasik, tapi kat situ takde pulak tempat yang me dan OT berkenan, so kita makan ayam goreng je........
Dah makan kitaorang ke Maxis balik...
Ingatkan kejab je dah setel semuanya..lama okeh huhuhu...adalah nak dekat dua jam...
Kalini  me upgrade pakej sebab nak amik HP yang lagi up dari yang dioaorang offer untuk pakej me yang sedia ada.....
Kiranya, me amik pakej yang sedia ada then tambah satu line One Share...means tambah lagi satu line bawah me pulak...
Tapi bulan-bulan me tetap bayar macam biasa okeh...sebabnya me tutup satu akaun lama yang me guna untuk broadband...kiranya buang sim broadband yang lama, pastu tambah sim akaun yang baru pulak...tapi takde penambahan apa-apa.. tapi dapat upgrade jenis HP....ni namanya permainan dalam membayar bil okeh...kena agak pandai di situ hehehehe......







Dah setel, OT ajak balik rumah kat Subang pulak....motipppp??
Duduk lama jugak..dah solat bagai baru kitaorang gerak........
Tau tak kitaorang gerak nak pukul 6.35 camtu okeh....
Ni me amik guna HP baru Uolls...nampak sangat muka dah ada ciri-ciri penuaan hahahah....
Eh korang jangan keji yekkk makcik jakun semacam nih......








Makcik masih lagi menjakuns guna HP baru........
Mana tak jakuns Iolls dapat OPPO F5 okeh....alhamdulilah....
Nak beli sendirik sesaja memang tak rajin nak mengumpul duit.....
Ni pun me belasah je amik F5 nih...adik Maxis tu kata ni HP paling latest dan paling better (kalau dibandingkan dengan selections yang ada).....makcik kan senang terhibur...kalau makcik kena kelentong, korang pun samalah kena kelentong kat sini hahahaha........









Testing lagik hehehe
Muka dua-dua memang macam tak mandi kan?hahahaha....nasib laa..me letak jek....
Eh lupa pulak..kitaorang ke Shah Alam...sambil hantar duit sambil melawat Mak Mertua....
Malew kita nak taip nih hahahaha..serius tak sangka kita dah ada Mak Mertua....
Ni pun sekarang ni lupa dah jadi isteri orang....37 tahun 11 bulan ko membujang..mana nak ingatttt......









Pergi melawat pun kejab je Uolls...mengejar masa...OT nak gi mancing pulak malam tu....
So balik Subang balik then ke Subang Dua gi makan kat Deen Tomyam....
Masing-masing kan lapar nasik...me pulak siap dah pedih perut okeh....macamlah tak makan langsung siang tu...sabar jelah......










Ni esoknya pulak...di hari birthday me.....
Syabeel gediksss....
Me terEL okeh....patutnya minta cuti sesiap...tapi gatal dok senyapkan jek....
Tapi takleh cakap jugak..me lupa okeh....banyak sangat benda nak setelkan sebelum hujung tahun dan awal tahun haritu..so ada jugak hal-hal lain yang me lupa.......tu yang last minit baru beringat nak cuti huhuuu.......










Ni kat RHB.....lepas hantar Abang Imraan sekolah terus ke RHB Ampang Point....
Terpaksa jugak bawak bebudak ni masuk sekali sebab Mak tak nampak nak tulis borang nanti...so Iolls kena tolong Mak tuliskan....
Ni kena gi bank sebab kad ATM Mak tak boleh guna....tah kenapa tah.......
Tau tak, sebab lama sangat nak tunggu turn dah Syabeel nibising pulak....dahlah tu taknak me pegang okeh....bisingggg.......
Dah tak memasal-masal Mak kena potong Q huhuhuhu....orang bank pun tak tahan bising sangat kot, tu yang lelaju panggil jugak Mak hahahaha.....
Dah setel hal kat bank, terus kitaorang balik rumah....eh sempatlah isi minyak kereta dulu....
Ingatkan nak lah gi mana-mana kejab, tapi memandangkan macam tak boleh je (iyalah bawak bebudak dua orang tu kan), so terus kitaorang balik rumah.....
Sangap je kisah di hari birthday makcik kan?huhuhu.....










Ya Allah..me happy sangat-sangat okeh....Alhamdullilah.....
Ni kisahnya me kan balik rumah dari bank tu me just layan OT makan kejab, then OT gi kerja.....
Disebabkan OT pun dah gi kerja, me masuk bilik terus tidur okeh...memang frust jugaklah sebab OT tak layan me special haritu......sampaikan me tidur petang lepas Asar lagik...punyalah bosan tak hingattt okeh........
Pastu kan nak dijadikan cerita kan... tengah tengah me syok tidur tu sekali me rasa ada orang kejut (citer cliche hahahaha)....tau tau OT kejut me okeh......terus dia sua bunga atas ni kat me okeh....huwaaaaa.......
Mula-mula dapat me blur giler tau..haruslah blur...ko tidur lepas Asar kan?pening kepala boleh tahan lah kan....hahahaha.......
OT pulak....dia kejut me, dia kissy kissy me wish birthday (dia dah wish banyak kali dah malam dan siang tu sebenarnya, tapi makcik mana cukup wish jek hahahaha), then bagi me bunga then dia gerak balik gi kerja....sabar jelah hahahaha...dahlah me memang blur kan...lagi blur dibuatnya....
Ni pun amik gambar bila kepala dah stabil kahkahkah.....










Okeh...masa dapat bunga tu me boleh cool cool man lagik (dah tengah blur lagi kan..).....tapi bila baca je kad ni memang me sebak....
Allahuakbar.....memang sebak sangat-sangat okeh....
To Abang.....TQVM Abang.....I love you so much too.....
Korang doakan me dengan OT yang terbaik ye....
TQVM to korang too.....muahhh....!











Muka bangun tidur hahahaha....
Masa ni still terpisat-pisat lagi ni tau....tapi sebab excited+terharu terus me sarung tudung then amik pic....
Ni nasib baik HP ada mode beauty kahkahkah....
Eh korang....jangan ingat baru kahwin tak bergaduh ye....kitaorang ni dah dua kali bergaduh besar...ye, besar bukan sikit-sikit punya besar.....cuma sebab OT ni sabar dia lebih...so dia dapat bertahan..Alhamdulillah...
Apapun me doakan yang terbaik untuk me dan OT....semoga jodoh kami hingga ke jannah.....Aamiin.....










Wednesday, November 29, 2017

Happy Birthday Mak!!

Hari Rabu yang lepas adalah hari lahir my Emak yang ke 61 tahun...wiiiii!....
So petang balik kerja tu terus janji dengan Ana...me amik Ana dari tempat kerja then kitaorang terus shot ke Ampang Point (Ampang Point lagik??ye, sebab kat situ semua ada okeh) untuk beli makanan......
Eh sebelum tu sempat jugak suruh Ana tapaukan belon-belon dengan Satey....
Belon tu Ana belikan kat Bellon Buzz kat IKANO..murah kat situ kan....pastu kebetulan ofis Ana ada event kat area situ haritu....so sebelum dia gerak ke ofis balik dia tapaukan siap-siap...senang makcik kamu tak payah pening nak carik belon lagik....
Pastu Satey tu pulak Ana beli kat tepi ofis dia...beli masa amik Ana tu....kebetulan jugak hari Rabu ada pasar malam mini kat tepi ofis dia tu....me teringat terus suruh Ana belikan....buat tambah-tambah.....
So nanti kat Ampang Point tu kitaorang just tapau McD dengan KFC....
Emak memang suka Big Mac, so kenalah belikan kegemaran birthday girl kan...tupun tak birthday girls pun dok tumpang nak jugekkk....
Pastu KFC pulak untuk bebudak...sebab bebudak lagi prefer ayam goreng.....
So dah tapau penuh tangan kitaorang berdua teruslah balik rumah.....
Tunggu semua-semua ada barulah kita nyanyi dan potong kek hehe......





Tradisi keluarga nih....
Tetiap kali sapa-sapa punya birthday memang kena ada sesi nyanyi-nyanyi dan tiup lilin....bukan sebab ikut budaya luar..tapi sebab time birthday jelah kitaorang automatically berkumpul ramai-ramai tanpa kompromi.....
Ni huru hara kan?hahaha...cucu-cucu Opah dah ramai kan...so makin meriah...dulu kalau celebrated ada kitaorang berenam anak beranak jek....pastu Abah takde dah jadi berlima...pastu masuk pulak Azrul dah jadi berenam balik..pastu ada cucu pulak, pastu menantu lagi, pastu cucu-cucu bertambah....alhamdulillah.....










Si kecik teruja tengok lilin hehe.....








Cubaan adik tiup lilin....









Fuhhh....yeay!!HAPPY BIRTHDAY OPAH!!!......
Ni selagi tak besar memasing selagi tu pun diaorang punya birthday kek hehehe.....
Nak amik gambar adalah sangat huru hara okeh......
Ok...dah potong kita makanlah apa lagi kiki.......









Belon yang Ana beli....
Saja nak bagi santek..nak bagi birthday girl fefeling...hahaha....
Ni yang bentuk love RM3.80...dan untuk yang biasa RM3.50 satu.....







Makan haritu....
Agak meriah jugak....tengok macam sikit kan?tapi tak habis pun....
McD tu sorang satu set okeh...pastu satey tu beli daging yang lebih...satey daging kat ofis Ana ni lemak banyak ooo..suka gilerrrr..sapa-sapa yang jaga makan memang takut okeh kalau tengok...kemain tebal dia bagi.....





  

Tunjuk lagi sekali sebab penat ngangkut dua orang tadi......
Kat rumah me tu memang gitu...kang ayam nak, burger pun nak....pastu bila tah nak makannya...
Me pun sama le pun hahahaha...me beli cheese burger untuk me...sebab kenyang giler malam tu so burger dah kering tu me makan masa lunch esok harinya......

TAMAT









Tuesday, November 14, 2017

Birthday Anim Part II....

Bersambung kembali..
Masa petang birthday Anim tu kan me busy jadi runner kejab kan?
Ingatkan me mother tak masakkan apa-apa..iyalah sebab dah cakap nak makan pizza je kan..
Rupa-rupanya tak ye....balik-balik tu Emak masak macam-macam uolls...
Menangis terharu makcik kamu ni tengok ye....






Ada Rendang Daging pojaan hati semua orang hahahaha....
Eh betul.....kitaorang kalau tengok ada Rendang Daging Emak masak memang laju je mengambik pinggan ye....









Tu dia...pulut kuning pun hadooo....
Birthday kan haruslah ada pulut kuning.....
Dahlah tu pulut tu gebu gebassss.....secukup rasa okeh..lemak berkrim disukai ramai hehe........









Ada jugak Agar-agar Sirap Laici...
Emak cakap tah kenapa tah bila letak sirap tu dia jadi tukar color..ayoyo...I is serem okeh...
Tapi rasa tetap sedap tau...








Paling best ni ha...Kuih Bom kikiki...
Birthday tetiba ada Kuih Bom kau hahahaha....
Ni liat sikit..biasalah...standard Kuih Bom memang liat la kan..kalau guna ubi tu lain....
Tapi tetaplah sodap hahaha.....








Ulang lagi gambar Rendang Daging....
Ni esoknya me siap bawak tapau okeh sebekas pulut dengan Rendang....ingatkan cukup sekali tak cukup okehhh huwaaaaa.....kalau tau me hangkut banyak sikit....
Tau tak malam tu masing-masing memang membawak perut..dahlah tu sampai tak reti dah nak makan yang mana satu...
Me malam tu makan seketul Ayam KFC, pastu sekeping pizza, pastu dua kali tambah pulut dengan Rendang hehehehe...nak meletup okeh perut...ku tahan jebat...
Orang lain lagi kelakar, siap makan nasik lagik....hahaha...tulah me kata..kalau ada Rendang Daging Emak memang semua laju je carik pingan nasik okeh hahahaha....


TamaT



Thursday, November 09, 2017

Happy Birthday Anim!!

Ni citer masa hari birthday Anim pada 30 Oktober yang lepas.....
Kisahnya petang tu lelaju pukul 4 me amik short leave....me sampai amik short leave tu sebab takut me tak sempat sampai rumah on time okeh..punyalah sejenis kegigihan kan?...
Sekarang ni dahlah macam penyakit pulak kalau birthday je kena carik belon kikiki....
So petang tu SL then ajak OT temankan me ke IKANO..nak carik belon..nak carik belon gitthew....
Takut kang kalau cari kat Ampang kang leceh...Iolls pulak nanti dahlah nak kena belikan makanan dengan kek segala...pastu dahlah kena pukul 8 camtu ada kat rumah huhuhu...semput okehhh






Dipendekkan cerita...pukul 5 lebih baru sampai IKANO...jangan ditanya kenapa ye...hangin makcikkk...
Nak kata pergi makan dulu takde pun...biasalah menunggu OT le nih..ada je iklan dia.....
Ni dah setel beli belon...
Ni memang masuk je IKANO terus je kitaorang carik kedai BALLON BUZZ tu jek..takde ke kanan ke ke kiri walaupun nak gi ke kedai tu kena lalu foodcourt hahaha.......
Fyi, sekarang ni kedai Ballon Buzz tu still lagi kat tempat lama, cuma bertentangan arah...dulu kedai dia deret belah kanan, sekarang tukar sebelah kiri...tu jelah.....kan aritu IKANO buat renovation kan...?tu yang kedai jadi berubah-ubah.....
Ni ikhsan OT amikkan me gambar nih kikiki..paksa dalam rela okeh....nasib baik dia layankan jek......











Peruttt hehe...jangan jelly perut Iolls is macam perempuan preggy 6 bulan tu ye....
Tu me yang pilih okeh...ada dua belon putih heart shape, dua belon meron ke eh tahlah color merah apatah..pastu ada seketul color hitam yang bertulis tu.....
Harga kira ok sangat-sangat okeh....yang biasa merah tu RM3.50 satu, pastu yang bentuk love dengan yang ada tulisan tu tu RM3.80 satu...siap dengan pemberat lagik..so memang kira murah dari tempat lain....
Pastu me ada jugak beli sash...RM7.90 satu....jadilah buat birthday girl feeling2 lebih gitthew kikiki......
Dah beli belon tu terus me balik rumah okeh..takde makan-makan dulu ke apa dah...OT nak ikut tapi Iolls acah-acah bagi..padahal?hehehe..tapi betullah kan tak payahlah...buat penat je nanti nak ulang alik jauh-jauh tu......
So balik tu sampai je Ampang terus me gi Pizza Hut order dulu pizza pastu amik Ana dengan Syabeel pastu gi balik ke Ampang Point beli kek dengan KFC pastu amik pizza pastu baru balik rumah.....fuhhhh......(lap peluh kat dahi).....
Tu pun balik tu me berkejaran nak mandi solat bagai oiiiii....aduilaaa....tensi makcik....






Akhirnya hihi.....
Gambar pun tak berapa senonoh je yang ada hihi.....







Jadilah hehe......








Birthday girl....








Happy birthday Anim..!!
Dah 18 tahun dah okeh.....very the tua one eh.......







Gambar caca merba lah ye...
Ni semua me amik dari hp Atie dengan Ana je....
HP makcik kamu memang bateri dah habis kong, punyalah serabut jadi runner kejab tadi.....









Harap Anim happy....
Pic dia me tak taulah apa ke pasalnya semua tak pandang hp hahaha...sejenis hipsturrr ke apa nih???
Alhamdullilah....hari besdei dia tu dia dapat result dapat masuk UiTM...Alhamdullilah ya ALLAH ada rezeki Anim kali nih.....ni kena tunggu esok baru tau dia melapor diri berapa haribulan.....







Me tunjuk dulu makanan yang kitaorang beli tau...next entri baru me tunjuk makanan apa yang Emak masakkan..nanti jangan jeles  ye eh......









Thursday, October 26, 2017

Syaqeer 3 Tahun!!

Ni citer 14 Oktober 2017 haritu....
Ana ajak kitaorang ke rumah dia untuk celebrate birthday Syaqeer....
Saja nak tiup-tiup lilin, potong kek dengan makan-makan reramai.....
Plan asal patutnya petang Sabtu tu lepas Asar...tapi bertukar time, lepas Maghrib sebab kedai satey belum bukak......
So malam tu lepas Maghrib terus me bertiga ke rumah Ana....laju je okeh....
Sebab utama kena "lumba"..kang takde parking oiii....serabut...
Makcik kamu ni kalau bab parking memanglah "musuh" utama....
Orang lain takpelah kalau parking secukup rasa tu...makcik ni kalau parking tempat sempit memang seriau okeh....huhu....






Dipendekkan cerita.....
Lepas dah makan makan satey dah kenyang kita potong kek..yeayyy....!!







Kelam kabut okeh hahaha...
Birthday boy kan time nak potong kek la time tu nak minum....kikiki.....









Fuhhh....amboi muncung tu.....
Nampak tu...Adik pun nak join tiup...







Abang Imraan je ada sebab Adik Umaar tidur....
Umaar tidur dari dalam kereta sampailah nak balik hahaha...penat sangat tu kan.....







Birthday boy dengan Mama, Abah dengan Adik.....








Ada pun gambar sekeping.....
Pandai Mama Syaqeer buat cucuk-cucuk atas kek tu kan?








Tiup lilin lagi dengan makcik pulak.....






Okeh..gambar adalah tak ikut turutan....hehe









Dengan Makcik dan Usu Anim.....








Ok dah last hahaha....
Makcik nak ucapkan Selamat Hari Lahir untuk Syaqeer...
Semoga jadi anak yang soleh..yang bijak...
Semoga sihat dan happy selalu tau....muahhhh!!!.....
Lama jugak kitaorang lepak kat situ....ingatkan nak lepak lama lagi tapi Emak ajak baliklah pulak..adoilaaa....

TAMAT










Monday, October 09, 2017

Birthday Teacher Mijon.......



Setelah sekian lama tak jejak kaki kat eCurve hehehe..akhirnya sampaii....
Dulu setiap minggu kan?sekarang payah ooo....
Makcik ni busy hari senin jek, hari-hari lain selalunya free jekkk..tapi teacher laaa...Iolls ngajak manjang je ada hal....
Ni pun me selit-selit ngajak Mijon...nasib baiklah mau......
Tu ketam tu nampak macam mengundang kan?tapi Mijon cakap tak sedap hahahaha








Teacher Mijon yang always busy...
Iolls sonyap dia pun sonyap.....







Happy birthday to youuuuu...!...
Ni me belanja sempena birthday teacher nih.....setahun sekali belanja hahahaha....
Ni dah belated dah pun masa ni....birthday Mijon 24 September..makcik kamu ni dapat ajak keluar 27 September huhuuu.....








Wajib haruslah Waffle with Icecream nih...sodapppp.....
Waffle dia ni macamana orang tu bakar..garing ke biasa ke tetaplah sedap....adoilaaa...memang nak mintak resepi je rasa.....
Inti kalau mintak haruslah peanut butter and chocolate....sedap ooo....pastu koya bentukkan icecream tu bulat-bulat pastu letak sprinkles...hihi...sodap hingga menjilat sudu.....
Selalunya kitaorang order sekeping..tapi nanti amiklah pinggan lagi satu...waffle tu kita potong dua....pastu settingla macam kat atas nih....
Huhuhu...ni teringinla pulakkk.....adoiiii








Sekarang dah ada mesin ABC.....
Korang isilah apa-apa yang korang suka kat dalam mangkuk ni..pastu suruh orang tu buatkan ice shaved nih....
Versi me haruslah kurang manis...sodap oooo..dua kali buat okeh.......






Happy birthday Mijon!!
Semoga dimurahkan lagi rezeki...diberikan kesihatan yang baik.......happy happy sokmo tau....
Nanti kita gi Pak John lagi tau hahahaha......









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...