Search This Blog

Showing posts with label Birthday. Show all posts
Showing posts with label Birthday. Show all posts

Wednesday, March 01, 2017

Birthday Adik dan Abang...

Ni citer hari Ahad yang baru lepas ni (26hb Februari 2017)....
Atie ada rezeki lebih so nak buatlah makan-makan untuk anak-anak dia...buat birthday partay githew...
Kalau ikutkan birthday Umaar sebenarnya pada 20hb Januari yang lepas...
Pastu birthday Imraan pulak pada 20 Februari yang lepas...
Alang-alang selang sebulan so dia buat birthday diaorang sekaligus terus....





Mula-mula kita letak gambar ibu dengan makcik-makcik bebudak tu ye...
Tu me tak sempat nak make-over hahahaha...takde maknanya...Iolls tak koser nak bermake-over bagai...tak sesuai....
Nanti me rasa kejung je muka hahahaha....





Ok lagi satu...
Bagilah chance makcik-makcik dengan ibu nak pose sekeping dua dulu ye...
Time ni orang takde sangat lagi..so sempatlah tarik puan rumah bergambar sekali.....






Baby Hayla.....alolololo....
Meh kiss Asyik Syue......






Mijon and family pun ada....
Ni jemputan tak ramai pun....
Atie ajak adik beradik belah Azrul..pastu pak mak sedara belah kitaorang, pastu kawan-kawan sikit...tu jelah pun.....
Tapi Alhamdullilah meriah.....
TQ all for coming ye...muahhh!!.....





Ni pun hadooo...syok oiiiii....
Ni me makan last minit...
Nasik Impit pun tak sempat nak sejuk lagi me dah tibai boh dalam mangkuk....
Masa ramai orang tak lalu nak makan..bila dah penghujung baru carik nak makan apa....
Alhamdullilah....sedapppp....






Happy Birthday Abang and Adikkk....!!!
Love you two sangat-sangat!!....








Adik comel je terpinga-pinga camtu hahahaha.....
Atie buat ni dari pukul3 petang sampailah pukul 8 lebih....
Yang last biasalah kitaorang lah pun...tunggu sampai ke titisan terakhir hahahaha....







Monday, February 13, 2017

Makcik's Birthday...


9 Januari yang lepas adalah birthday Makcik a.k.a. Iolls le tu....
Dah bertambah lagi setahun umur makcik okeh...makin remaja hak hak hak....
Disebabkan birthday me jatuh pada hari bekerja, so Iolls buat cuti am last minit sendiri hahahaha...suka suki je kan....
Siang tu sempatlah pergi renew lesen untuk 2 tahun kat UTC...pastu sempatlah tapau makanan kat AEON AU2.....
Malam pulak lepas maghriblah sangat, Atie kata nak belanja makan kat kedai Siam nih.....alhamdullilah.....
Lesen tu sebenarnya Iolls ingat je masa sebelum birthday lagi.......pastu boleh tak tetiba lupa...??
Pastu bila dah hari birthday baru teringat..leseennnn!!!!
Sengal betullah makcik.....tu yang terus buat dua tahun...tu je budget yang ada hahahah....lagi dua tahun kita cuba buat 3 tahun sekali pulak ye.....






Korang boleh?kijam okeh, adake patut besday girl hidupkan kek besdai sendirik hahaha....






Ok dah...sila nyanyi ramai-ramai....
I love my family very very mucho...kat mana-mana pun selamba je nyanyikan lagu besdai pastu suruh tiup lilin dan potong kek....






Kuang asam kan dioarang?
Ni gambar tunggang langgang ni me letak je mana-mana dulu ye.......
Diaorang ada ke patut...diaorang boleh selfie kat sini pastu kat hujung sana Iolls tengah struggle dok hidupkan lilin hahahaha...
Syafiq tukang amik gambar, pastu dia jugak nak hidupkan lilin...adoila....
Yang Orang Tu a.k.a. OT pulak boleh tah tengah buat pe tah dengan HP dia...adoiiiii....
Tapi nasib baiklah last-last barulah OT tolong....sabar jelah....
Yang diaorang ni pun gatal...kek comel pastu dok letak semuaaaa lilin yang ada...hagak-hagakla...banyak tu...kalau iya punnnn hahahaha........







Testing kamera HP baru Ana....
Kemain clear ye....peluh makcik pun boleh nampak nih.....





Hahaha...Syabeellll.....
Geram makcik okeh....
Syabeel ni dia ceria sangat orangnya...kalau tegur mesti senyum..pastu ramah pun boleh tahan tapi satu je...tengah ramah-ramah tetiba mengamuk nak tidur hahahaha....dah kenapa??....






Ni kamera dari OT pulak....
Adik dengan Abang n Syaqeer tengah teruja dengan kek....
Diaorang tu memang..kalau nampak je kek maknanya kek besdai diaorang saja.......






Fuhhhh...
Suwit ke idok umur dah 37 tahun tapi boypren amikkan gambar macam gini lagi?? hahahaha.......








Makcik syok sendiri dengan cameraman cameraman dan dengan anak-anak buah jek...orang lain dah belengas tunggu besday girl setel dengan kek.....
Lepas me tiup dan potong kek, so terjadilah peristiwa hidupkan lilin tiup lilin tepuk tangan 14 kali.....
Anak-anak buah ada tiga orang yang tengah teruja dengan kek kan....so ulang itu jelah sampai habis...hahahaha..nasiblah semua orang meluatttt....
Ni semua Atie belanja...TQ Atie...semoga murah rezeki lagi....
Tak lupa....terima kasih jugak kat Abang sebab temankan orang haritu.....
TQ TQ TQ alls...muaxxx!!.....


.




Friday, November 25, 2016

Happy Birthday Mother!!.....

Selasa haritu adalah hari birthday my mother yang ke-60 tahun....
Alhamdullilah...dah 60 tahun okeh my mother...syukur still steady and strong gitu........
Semoga Emak dipanjangkan umur, dimurahkan lagi rezeki, diberikan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah...mudah-mudahan...In sya Allah...Amiin....




Semangat okeh kitaorang....
Iolls ni kan balik kerja terus merempit lelaju...nak ngelak hujan punya pasal la pun......rumah me tu taulah, hujan sikit je tapi dia punya haru mak aiiii memang stress nanti........






Sampai rumah amik Ana dulu...nak gi tapau kek la pun....
Imraan haruslah nak ikut...dia ni kalau ikut takpe..tak berapa haru sangat...kalau yang lain-lain ikut masaklah kami oiiii........





Tetiba dah kat rumah hehehe.....
Dipendekkan cerita la....dah tapau semua benda so kita balikla...nak potong kek........
Kek ni Ana yang belanja......i loikeee.....
Ni pun masa nak beli nih dah bergaduh dengan Imraan....Abang nak kek bunny...hagak-hagaklah kan...kesianlah Opah kek somel sangat nanti hahaha.....





Korang layan jelah gambar-gambar sengal kitaorang ye hahahaha...
Anim tak masuk frame sebab dia yang tukang amik gambar.....
Syaqeer takde..balik rumah kejab....
Umaar dengan baby tidur.....menantu-menantu hantu tak payah heran....kitaorang hado don't worry kikikiki........






Kikikiki....
Masing-masing masam baru balik kerja okeh....nak mandi tak sempat pulak...
So kita belasah je nyanyi tiup lilin dulu.........






My mother suka Big Mac...so kita makan McD reramai....
Ikut selera birthday girl la kan..dahlah besdei girl jenis tak berapa pemakan orangnya..........









Syabeelllllll....
Dah 3 bulan...tapi muka dengan badan tak berapa "ketat" lagi hehehe...kalau orang lain mesti dah "ketat" debob semacam dah kalau dah 3 bulan.......







Ok ni dari HP Atie...





Diaorang ni memangggg..pantang jumpa kamera eh......








Kikiki......









Sengal memasing kan hahahaha...
Alhamdullilah..Emak was happy...suka giler kitoarang okeh....
Celebrated tak seberapa pun nih....Alhamdullilah banyak-banyak........











Wednesday, November 02, 2016

Happy Birthday Anim!!....


Birthday Anim hari Ahad haritu....
Tapi sebab dia busy nak gi sekolahla..nak gi bengkel..so kita celebrate sebelum dengan selepas date jelah gittew....
Ni semalam...malam semalam...
Atie nak belanja kek...so kita potong kek ye hehehe.........







Dah nyanyi-nyanyi pastu tiup lilin...fuhhhhh....
Ni nampak je Anim sesorang kan...kat keliling ada Imraan dengan Umaar kemain excited lagik tu...heheheh...yang of courselah teruja giler dengan kek dan lilin tu kihkihkih....
Imraan sokmolah sampai sekarang ni semua kek pun birthday dia....adoila.....(so memang lepas sesapa punya birthday tu akan ada acara ulang tayang nyanyi, tiup lilin dan potong kek untuk dia pulak hahaha)....







Suraya Haneem....dah 17 tahun dah pun....Alhamdullilah....
Minggu depan dah nak exam SPM tau....fffuhhhh....seriusly Iolls yang takuit.....
Masa PT3 haritu result dia agak hanyut hahaha...tapi nasib baik cikgu ikut prestasi kat sekolah (bukan ikut result sebenar) so dapatlah dia masuk kelas science stream.......
Takut jugak dia tak boleh bawak...alhamdullilah...slow-slow boleh.....
Pastu haritu trial SPM dia dapat 5A's.....Allahuakbar....Alhamdulilah sangat-sangat......
Mudah-mudahan dapat maintainkan or lagi cemerlang (haruslah doakan nak yang paling cemerlang...tapi takpe...buatlah sehabis baik Anim...Kak Lily and yang lain-lain still proud of you)..muahhhhhhxxx.....
Kawan-kawan pun mintak tolong doakan banyak-banyak tau untuk Anim supaya dia lulus cemerlang dalam exam SPM ni ye...TQ...........mudah-mudahan dipermudahkan...........





Ok..potong kek cepat!!!
Tu dah kelam kabut dah bebudak duaorang tu haa hahahaha..sabo jelahpoonnnn...........






Anim belikan pizza.....
Pizza lagi okeh hahaha..mabuk pizza bulan nih......
Ni beli kat cawagan Putra Sulaiman....tak kedekut topping...oklah dari yang kat cawangan Ampang Point tu huhuhu........








Kek Anim...sedap pulak okeh....
Bye bye..eh..........









Thursday, May 05, 2016

Happy Birthday!!....



Happy Birthday to you!!....
Belated sebenarnya pun....hehehe...
Nak buat camne..sapa suruh birthday time satu dunia cuti am..eh....
Sebenarnya masa hari birthday tak dapat nak celebrate...kang itu kang ini...penat plan je tapi tak dapat nak buat pun..so tunggu jelah hari dah kerja hahahaa habis citer.......
So petang hari Selasa barulah dapat celebrate...tapi tu pun yang hado jelah pun....me belanja makan jelah pun...
Kahkahkah...dasar romantik dalam hati je kan....
Birthday boy sangat kata nak makan nasik...tapi bila nampak ayam pusing terus kata nak makan kat situ kikikih....
Bila me tanya..."kata nak makan nasik....?"....jawapannya "iyelah...kan ada nasik jugak kan..." hahaha betullah pun kan.....Iolls lupa okeh part nasik tu hehehe......selalu kalau makan kat situ iolls terjah ayam jek...




Beli sorang satu set Quarter tu....
Pastu kalau like dan share kat FB diaorang nanti akan dapat satu set nih...Air dengan soup of the day....
Air kalau lebih RM7 just bayar extra charges jek....jimat di sini hehehe........





Dua-dua orang pun lupa nak mintak part apa yang nak makan....pastu dah mengah nak mengabihkan.....
Iolls pun mintak jugak side dishes tu nasik...lapar nasik okeh....satu hari tak makan nasik.......
Pastu serius dua-dua orang pun tak boleh habih...mana nak habisnya kalau dah penuh sepinggan macam-macam tu pastu dengan air pekat macam tu kan.........
Dah makan tu kitaorang just jalan-jalan beli barang kat dalam Giant je..boleh?celebrate sangat kan hahaha......




Ni balik Giant terus balik rumah....
Sampai-sampai rumah tengok ada Cream Caramel dengan Mee Kari....ayoyoyo....perut kenyang pun boleh lapar balik okeh....
So terus makan dua mangkuk Mee Kari hahahah...dasar kuat makan kan...




Ni petang semalam....
Balik keje laparrr....last makan breakfast jek..pastu lunch dok makan biskut jek (geli kan dengar Su makan ala kadar camtu hahaha).....so bila petang dah mengagau nak carik makan.....
Ni pun pusing punya pusing satu kampung nak mencari kedai sedap....last-last ke Suria Teh Tarik jek kahkahkah..tak thrilled langsung okeh.....
So me order Mee Goreng Mamak.....
Bila dapat tu excited giler okeh tengok dia punya presentation....sekali bila makan krik krik krik...awat tak berapa mamak nih?hahahaha......






Walaupun krik krik krik tapi makan tetap licinnnnnnhahaha.....lapar giler kan....alasannnnn
Ni iolls memang makan sesorang.....sebab orang tu perut dia dah masuk angin....pastu kepala pun dah pening so tak mampu nak makan.....(tak boleh lagi macam-macam ke?huwaaaaa)......





Ni dah nak habis makan sekali tengok orang sebelah dah terlelap...lahaiiiiii.....kesiannya dia.....
Orang suruh makan tapi dia taknak....pastu dah terkulat-kulat kat sebelah huhuhuuuu....
Awak tu dahlah kecikkk Abang oiiii...makan banyak sikit boleh tak......
Pastu elok sangatttt....kita ni makan kemain lagik, tapi awak dok sebelah terkulat-kulat sesorang hahahah....confirm ada yang cakap "laki tak makan, bini kemain lagi melantak..patutla lakik dia kecik jek"...hahaha sabar jelahhh......




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...