Showing posts with label PD 2012: Trip Keluarga. Show all posts
Showing posts with label PD 2012: Trip Keluarga. Show all posts

Saturday, May 05, 2012

PD 2012: Trip Keluarga-Hari Akhir...

Yes...sudah entri hari terakhir (hari ke 3 di PD)...selamat semua orang...kikikih...pasal kebosanan yek...


Hari ketiga....me, Emak dan Anim tak buat apa-apapun...
Bangun pagi-pagi pastu cuci mata tengok sunrise pastu mandi siap-siap terus pergi breakfast....



Makanan adalah biasa-biasa sangat....semuanya sejuk-sejuk...pastu macam me cakap, kali ni kat sini penuh lalat ok...serius tak tipu...
Mungkin musim berlalat ke apa me tak tau...tapi dua hari breakfast kat sini memang hazab je rasanya...huhuhuhu...

Pastu dah makan makan (tak habis pun....) terus je berjalan-jalan kat lagoon ni....









Tu pun kejab je...saja saja je kan....
Pastu baliklah bilik balik....konon pukul 10 am tu naklah pergi repeat lagi pergi berkarok...lupa pulak nak cerita yang me malam selepas dah dinner McD tu pukul 10 malam sempat berkaraoke sejam dengan Anim...kikikih...
Dahlah gigih pagi tu okeh, siap lagi 5 minit nak pukul 10 kitaorang (me dengan Anim) pergi turun bawah pastu jalan ke bangunan sebelah...
Iya-iya je tulis kat situ bukak pukul 10 pagi, tapi haram tak bukak lah pulak...cisss..buat penat je berjalan ke bangunan sebelah jauh-jauh...

Last-last balik bilik lepak-lepak kejab packing terus je check-out dan balik ke Ampang...
Dan Alhamdullilah..sampai rumah dalam pukul 1 lebih gitu....
Tu pun macam lambat je sampai Ampang tu sebab gara-gara lepas tol Sungai Besi tu me tersalah amik lorong sabar jelah......dah tak pasal-pasal bawak kereta sesat tiba-tiba dah sampai ke Mines arah nak ke Putrajaya....aduhhhh....
Sebaiklah disebabkan dah biasa merayap dengan Sept kat area tu so me berjaya mencari jalan pulang...huhuhuhu..punyalah panik ko, tapi sebaik Anim cerdik sikit.....syukurrrrr.....

Sekianlah kisah kami bercuti ke PD sekeluarga bulan March aritu....^_^

-TamaT-


PD 2012: Trip Keluarga-Pekan PD...

Bersambung dari entri ke PD yang lepas ini...

Petang lepas mandi kolam (Anim dan Emak lah kan...me kan malas) kitaorang balik bilik terus suruh emak dan Anim siap-siap...
Niat nak cari makan untuk malam karang dan niat keluar haruslah sebelum hari gelap...(Me kan bermasalah bila nak drive malam-malam lagi-lagi tempat tak biasa ni kan...)...
So keluar awal sikit tu dengan harapan kalau balik bilik karang hari takdelah gelap gulita sangat kan...
So punyalah diskas diskas (sempat jugak me call McD tanya kat mana McD kat PD tapi hampehhhh...operator tak reti McD kat PD kat mana boleh???....) akhirnya belasah je keluar ikut kata hati je....
Dahlah tu masing-masing dah taknak makan nasi pulak dah....
Masing-masing dah muak katanya....muak sebab balik-balik makan makanan masak style siam siam kan....
Tu yang first tadi lepas naik je bilik mengagau nak menelepon McD tu (sebab dapat tau kat PD dah ada McD kan....cuma tak tau kat mana tempatnya...)...
Pastu Anim suggestkan me drive ke Pekan PD (dia sebut Pekan PD sebab me lah yang bagitau yang kat Pekan PD tu ada KFC, Pizza Hut gitu...gatai mulut kan....padanlah muka...!!!)....sudahhh...dahlah me ni baru dua kali sampai ke sana...tu pun Sept yang drive...jadi belasah je mana yang ingat (siap sms Sept suruh standby mana tau kalau me sesat kang dia boleh tolong apa yang patut...huhuhhuhu)....
Dan nasib baik jugak Anim ni jenis terang hati bab jalan jalan ni, kalau tak memang me tak nak punya drive ke sana saja-saja de....

Lega ok....walaupun dalam ingat-ingat lupa me tu sampai jugak kitaorang ke Pekan PD....syukur syukurrr....
Elok pulak, bila dah masuk pekan PD tu ternampak signboard tunjuk McD baru bukak tu kat sekian sekian....lagilah lega kan...(macam kebulur benar dah bunyinyer kan...kikikih...).....
So i follow jelah signboard tu kan....Alhamdullilah...sampaii...so drive-thru sahaja...kang kalau makan situ sampai gelap kang sapa nak tanggung...huhuhuhuhu...
McD baru dibuka di pekan PD....
Nun terletak dihujung lorong....(nak cerita kat mana tak reti...silalah cari pekan PD dulu pastu baru cari signboard McD yea....)
Pastu paling tak sangka giler view kat sini sangatlah cantik....
Tak percaya???
Tak payah taip panjanglah ye...silalah cuci mata tengok gambar di bawah....




Siap ada tempat helikopter landing lagi tau...


Cantik kan...kan...?




Parking Makcik Viv di sana terus berjalan kaki ke tepian....







Siap nampak Corus Paradise dari sini yea....
So, boleh tau yang kalau dari Corus Paradise yang Pekan PD adalah disebelah kiri jalan yea....



lagi....


Saya.....



Dan saya lagi...



Anim....




Jangan tak percaya....kalau nak tau cantik tak cantik viewnya silalah pergi sendiri yea....




Hasil tangkapan....Alhamdullilah sempat sampai sebelum gelap gulita.....hihihihihi...
Beli pulak tak agak-agak, terus beli set untuk 5 orang makan (penuh petiais comel dengan air ges) padahal yang ada hanyalah 3 orang sahaja...kes takut lapar di malam hari...kikikih....
Tapi memang tak sia-sia pergi cari makan tadi tu tau...sambil dapat makanan sambil tu sempat cuci mata walaupun sekejab je...bestttt....^_^





bersambung.....




Wednesday, April 25, 2012

PD 2012: Trip Keluarga Hari Kedua-Mandi Kolam....

Nak jugak wordless Wednesday....











ps:  ni semuanya gambar emak & Anim mandi manda kat kolam hotel petang 27 March 2012....

Tuesday, April 17, 2012

PD 2012: Trip Keluarga-Bilik kami...

Jom me bawak pusing-pusing dalam dan luar bilik hotel kami tidur haritu...
Koridor hotel...
Kitaorang kali ni dapat bilik di tingkat 9 belah kiri hujung....
So jenuh sikit kalau bab-bab nak pergi turun naik ke bilik....
Kalau nak turun naik bilik haruslah berjalan ke tengah atau hujung kanan baru jumpa lift nak ke bawah....





Ini adalah bilik dihari kedua...
Lepas lunch kat Teluk Kemang, pastu dapat beli belah serba sikit untuk diri sendiri baru balik ke bilik...
Balik ke bilik adalah untuk solat dan tidur sahaja...
Korum kan dah tak cukup, jadi haruslah mood nak berjalan tu dah kurang...
Jadi lepak-lepak kat bilik sahaja sudah....






View dari tingkap....
Kali ni best jugak...dapat tengok laut belah kiri pastu dapat tengok keseluruhan kolam renang dewasa tu....
First time jugaklah me dan Anim dapat tengok air pantai surut sesurut surutnya gitu...sangatlah cantik....(emak mungkin dah banyak kali kot....)




Pemandangan katil pulak...hehehehehe...
TV dah tukar jadi TV LCD...so dah upgrade sikit....okeylah kan....
Apapun me rasa bilik dah makin bersih dari dulu...so takde apa nak komplen....harap maklum, Su kan kuat komplen....huhuhuhu


Bersambung lagi.....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...