Search This Blog

Showing posts with label Family. Show all posts
Showing posts with label Family. Show all posts

Thursday, January 18, 2018

Kuala Selangor....

Harini me nak citer pasal me dengan OT ke Kuala Selangor sehari selepas kitaorang nikah haritu....
Kisahnya...
Sehari selepas kitaorang nikah tu OT nak bawak me pergi kenduri kawan merangkap jiran lama merangkap ustaz dia masa kecik dulu....
Kenduri bukan kat Kuala Selangor tau, tapi kat Sabak Bernam rasanya...
Ampun....tak ingat sebab banyak jugak kitaorang singgah haritu...nak tanya OT balik memang tak berapa rajin huhu....
Pic kitaorang kat tempat pengantin memang takde..sebab kitaorang lambat giler sampai kat kenduri tu okeh..nak dekat pukul 4 dah...nasib baiklah ada lagi hahahaa...
Lambat sebab me gerak dari rumah lambat...pastu pukul 1 baru sampai rumah OT (masa ni tak tinggal sama-sama lagik..sebab tak kenduri lagi kan...)...pastu gi cuci kereta kejab..sempat kann?..pastu patah balik rumah kejab untuk solat..then barulah bergerak...
Kat tempat kenduri tu lauk macam-macam ada (orang jawa kan...), tapi me dengan OT just amik Kari Daging dengan Ayam Masak Merah je...
Tau tak makanan diaorang sedap nak matikkk..masak sendiri kan...haruslah sedap oiii...makan sambil menyesali okeh sebab tak amik banyak-banyak masa tadi tu hahahah....






Okeh ni kat Sekinchan ke Sungai Besar...adoila failed!
Ni kat rumah BFF OT...kitaorang saja singgah kejab kat situ...
Best oo rumah parents BFF OT nih...tepi rumah keliling memang sawah padi....
Ni me amik kat tempat diaorang dining..siap ada dining kat luar rumah lagi okeh....walaupun padi takde lagi tapi view memang awsome gilerrr....saujana mata memandang...
Ni kan kitaorang sampai dalam pukul 4 lebih camtu...punyalah lama melepak, pukul 9 suku baru gerak balik huhuhu....
Macamana nak balik awal...Mak BFF OT pandai layan kitaorang..baik giler diaorang semua okeh.....dengan bagi makannya..dengan layan sembangnya...
Tu pun 14 kali me sound OT ajak balik, yang ke 15 kali baru dia bergerak okeh...adoilaaaa....memang buat macam rumah sendirik betul kikiki......










Tetiba hehehe...
Okeh, ni barulah kat Kuala Selangor....
Ni kan OT gatal ngajak me tidur hotel huhuhu...
Ni sebab dah malam sangat, memang dah malam pun sebab masa kat area ni memang dah nak pukul 11.15 camtu dah...(sebelum tu kitaorang ada singgah merata-rata tempat jugak)....sebab dah malamlah sangat tu yang OT ajak jugak me tidur area situ...alasannn saangat kan hahahaha....kira ala-ala honeymoon la ni kahkahkah..jadiklah kan....
Ni kat hotel VI camtu kot namanya..adoila lupaaaa..dahlah malas pulak nak menggoggle....
Hotel ni memang kat main road kat Kuala Selangor tu je Uolls....kalau korang tak jumpa jugak taktaulah hahahaha....







Kitaorang kan sampai hotel ni dah lambat giler ye...so bila tanya ada bilik ke tak diaorang cakap dah takde...yang ada pun tinggal satu je, tu pun suite je..hamboiiiii..
Tapi memangla pun, malam tu kan malam krismas...so memang kebanyakkan hotel pun full...
Pastu jangan tak tau walaupun hotel ni kat Kuala Selangor tapi yang duduknya ada yang mat salleh...me jumpa dua tiga geng mat salleh okeh malam tu kat hotel tu...menyambut krimas tengok kunang-kunang ke apa korang ek...??
Masa kitaorang tanya pasal bilik, kebetulan pulak ada sorang Ah Soh ni nak bilik jugak..
Disebabkan diaorang yang datang dulu...so recept tu suruh kitaorng tunggu kejab confirmkan dulu dengan Ah Soh tu dulu camne..kalau dia taknak barulah dapat kat kitaorang...suspen okeh....
Alhamdulillah..nasib baiklah Ah Soh tu tak jadi amik..legaa oooiii..masing-masing penat sangat dah ni okeh...lagi-lagi bila kepala dah set nak tidur area situ je so memang dah tak sanggup dah nak drive jauh-jauh dah......






Harga suite ni semalam adalah RM280 camtu...harga asal RM300 plus-plus...
Harga memang mahal sebab malam krismas..tapi disebabkan kitaorang check-in lambat so dia bagi less 30%...tu yang jadi RM280 tu......
Hotel ni hotel 2 atau 3 bintang je okeh, tapi disebabkan hotel ni baru lagi so bilik memang supercantik dan bersih....
Fyi, hotel ni ada swimming pool ye, tapi takde breakfast...Mahal jugaklah kan untuk hotel takde breakfast....Tapi kalau tengok bilik diaorang bagi memang berbaloi sangat-sangat....
Suite so bilik dengan living hall adalah berasingan.....
Pastu dua-dua pun ada TV...
Ni kalau bawak rombongan Che Kiah dalam 7-8 orang pun muat ni okeh...hall dia boleh tidur reramai bentang toto kiki........










Bilik air pun cantik...
Siap ada double basins, pastu toilet kat belah kiri, pastu shower kat belah kanan...asing-asing semuanya....












View dari bilik air......







Kemudahan lain macam biasa..semua ada...cuma iron takde kot...








Ni esok siangnya....
Nak check-out dah....
Rugi je kan dapat duduk sekejab jek...kalau tak best macam gini pukul 6 dah check in kikiki.....yelah rugi duit la kan....









Sebelum check-out sempatlah kitaorang buat photoshoot kejab okeh hihi.....
Ni OT yang settingkan HP kat TV, then OT set timer terus melompat dia kat katil then pose....
Hasil macam lek-lek je kan, tapi tak tau OT punya seksa nak melompat kat katil pastu nak pose lelaju hahaha.... 









Pejam mata semuaaaa.....
Ni lagi hebat kan..?siap pose baring manja-manja lagi kan?hahahaha....







Kenangan....
Okeh, haritu makcik pakai contact lens color grey cair....korang tengoklah mata me jadi camne hahaha...macam orang ada penyakit mata kan?tak kena langsung dengan muka italiano java me nih........








Dah check out kitaorang patah balik, sebab OT nak makan Mee Udang....
Tau tak mula-mula OT kata kita makan sikit dulu sebab nanti nak cari nasi putih dengan lauk kuah Asam kat area Kuala Selangor tu....me oke jelah kan....
Tapi kan bila OT dah habis makan (me tumpang OT je sebab takut perut full sangat), boleh tak dia kata dia dah tak larat dah nak makan apa-apa...boleh pulak kan?eiiii....kalau tau tadi tu me makan sepinggan rak jugak okeh huhuhu......
Sekian cerita gi Kuala Selangoe hehe...








Ni baru kat highway LATAR...boleh pulak OT ngantuks..adoilaaa....
Ni bukan kat RnR pun ye...kat tepi tol...ada area untuk orang berhenti....
So tidurlah dia kejab..adalah dalam 45 minit.....







So gerak kejab then baru jumpa RnR ke hentian untuk solat...
Me kan mana boleh nampak makanan...nampak ada orang jual eskrem me beli..pastu nampak rambutan pun me beli huhuhu...kenyang perut tak sempat nak lapar jadinya....








Pastu kitaorng gi mana ek?adoii lupa......
Yang me tau malam tu kitaorang makan kat Deen Tomyam..lapar nasik kan....
Kalau makan kat kedai Siam lauk tetaplah yang sama...Tomyam Campur...Sotong Paprik...dengan Telur Dadar....memang kenyang giler-giler dah.........
Malam tu kitaorang gediks lagi okeh...kitaorang check-in kat hotel murah kat in between rumah OT dengan ofis me..boleh??
Nasib baik hotel tu hotel agak barulah jugak, so bersih...legaa okeh..kalau tak memang me nak balik tak kiraa....
So merasalah gi kerja pakai seluar jeans adoiiii..tapi takpelah...janji me gi kerja kan...
Cuti dah limited so memang mana yang sempat jelah.....







Friday, January 12, 2018

Hantar Anim....

Ni kisah hari Rabu, 3 haribulan yang lepas ni tau...
Me memang amik cuti awal-awal sebab nak kena hantar Anim mendaftar kat UiTM....
Tu pun patutnya hari Selasa tu hari Anim melapor diri kat UiTM, tapi last minit UiTM tukar venue dan date...so tu yang postpone sehari tu...
Hari kejadian kitaorang gerak dengan dua kereta..kereta me dengan kereta Ana...Atie tak dapat nak pergi sebab Abang Imraan pun masuk sekolah...Abang Imraan dah darjah 1 Uolls...tua dah makcik eh.....
Kitaorang gerak asing-asing...Ana la tak reti nak tunggu kitoarng huhuhu..padahal 10 minit lepas tu kitaorang pun gerak jugak..sabo jelah....
Ana gerak dulu then katanya jumpa nanti kat Bentong...Ana nak singgah breakfast kat kedai makan kawan dia kat Bentong tu....so okehlah...kita jumpa je kat Bentong ye......







Dipendekkan cerita...dah sampai pun Bentong....
Ni kan mula-mula kan me macam taknak breakfast..sekali dah Anim kata Nasi Lemak dia sedap terus makcik kau gi depan amik Nasi Lemak sepinggan rak hehehehe...tapi memang sedap pun Nasi Lemak dia......I loikee.....
Uncle pun mula-mula jual mahal taknak makan, sekali terjebak jugak beliau gi makan Mee Goreng hihi......








Diaorang sampai lagi awal, so diaorang dah setel dah breakfast.....
Lupa pulak, kedai kawan Ana ni dekat betul dengan Exit Bentong....
Nanti kalau korang rajin korang Exit kat Bentong then jalan terus...nanti nampak macam ada foodcourt sederet belah kanan korang, kedai nombor satu belah kanan tulah kedai kawan Ana...trylah..makanan dia not bad....sedap.......









Dah breakfast terus kitaorang gerak menuju ke Jengka...
Alhamdulillah, jalan adalah sangat smooth....hujan renyai-renyai tapi kereta memang kurang...so bawak pun santai-santai je memasing.....
Kitaorang gerak dalam pukul 9 lebih, sampai kat UiTM Jengka ni dalam pukul 12 suku camtu....bawak santai-santai Uolls, takde apa nak dikejarkan....










Lupa pulak me nak amik pic dari kejauhan....
Dining hall dia besarrrrr...siling dia tinggi....sedap je duduk sini walaupun beramai-ramai....berangin jek...tak rasa sesak....
Ni kan sampai-sampai je yang lain-lain cari parking..me, Emak dengan Anim gi kat tempat mendaftar.....masa tu OT siap tanya lagi kat me "kenapa pulak Ayang kena gi?"..tau tak apa jawapan me??..."Orang kat Mak Anim..." hahahaha.....mau tak, umur 19 tahun dapat adik ko...dah pangkat Mak Mak sangat me ni tau.....
Kat tempat mendaftar tu diaroang dah tampal notis kat setiap meja yang ada, so ikut je giliran apa yang dia dah tulis tu...senang je....(bila tengok Anim mendaftar ni terkenang oiii kisah 19 tahun lepas kikiki).......
Tu pun masa tengah nak daftar tu suami Muzie ternampak Emak then dia tegur kitaorang..terus dia yang "usherette" Anim suruh gi sana sini...Alhamdullilah...lagi senang, ada yang nak tunjukkan semua kan.......
Memang kitaorang berterima kasih banyak-banyak kat Tuan Zairiee...dahlah tu, siap breafing kat kitaorang lagi macam tu macam ni gitu gini...memang rezeki sangat-sangat bila dapat jumpa orang yang kita kenal....memang dipermudahkan...  
Dah daftar semua dapat kunci semua, so boleh dah ke bilik.........







Kat bilik........
Dah kakak tua-tua so memang itu ini begitu beginilah jadiknya heheheh...
Tapi takpe Anim...assistant ramai tu...kejab je setel mengemas.....









Ana pakai baju belang-belang...makcik pun nak jugak pakai hehehe......
Makcik kalau nampak baju ada ropol-ropol kat bahu memang laju je nak membeli....taktaulah napa suka sangat pesen yang gini.....







Sambil mengemas sambil kena dengan breafing dari Emak dan kakak-kakak hehehe...
Iyalah..first timer kan duduk asrama....harap-harapnya janganlah buat perangai macam me nih....homesick tah apa-apa, sampai lingkup pelajaran huhuuuu...........
Dah siap kemas kitaorang ke pekan Jengka kejab..nak beli barang-barang Anim buat tambah-tambah....
Nasib baiklah ada kedai serbaneka yang RM2.99 tu...jimat banyak okeh....kebetulan jugak barang-barang yang nak beli tu semuanya jenis untuk tambah-tambah apa-apa yang patut je..so jimat banyak jugaklah gi situ......











Eh ada pulak pic dining hall diaorang....
Nilah tempat diaorang mendaftar....
Ni macam kantin la untuk diaorang...besar okeh..selesa sangat-sangat.......
Tu roomates Anim..dari Temerloh tu....harap-harap memasing boleh go la hehehe....risau mak dengan akak-akak kat Ampang okeh....takut sangat Anim tak ok......








Petang tu me makan nasik dengan Sup Ayam..sedap jugak....not bad....
Makan dengan OT tu campur air tak sampai RM10...oklah harga untuk student kan....?
Kitaorang boleh stay kat situ sampai pukul 4.30 jek..sebabnya 4.30 Anim dah kena berkumpul kat hall ni balik......









Alhamdulillah...balik pun perjalanan smooth.....
Me dengan OT sampai rumah pukul 6.30 pm.....
Emak kan rupa-rupanya Ana bawak gi Genting Premium Outlet..kurang asam tak ngajakkkk......
Lupa..malam tulah me dengan OT gaduh besarrrr....adoilah.....pasal apa?pasal lapar..adoila......korang jangan ikut perangai makcik dengan Uncle yek....kalau citer pasal gaduh memang tah apa-apa tah puncanya....dah tua-tua baru kahwin macam ginilah..eh ke kalau kawin muda pun gini..entah.....
Ni Ahad ni kitaorang nak gi tengok Anim....kesian dia kitaorang tak dapat nak tengok dia minggu lepas tu....




Thursday, January 11, 2018

TQ Abang!!

Meh me citer kisah sebelum birthday me haritu....
Kisahnya...malam Ahad tu my OT balik Subang...sebabnya kebetulan OT ada kerja kat sana pulak malam tu.......
Esoknya pulak memang OT cuti...so takpelah..esok Isnin tu kita jumpa jelah kat Subang kan....
Kebetulan jugak Isnin tu sebab banyak hal jugak nak kena settlekan so me amik cuti petang....
Kononnya nak gi Maxis, pastu nak gi barang-barang dapur, pastu nak gi melawat Mak OT kat Shah Alam..pastu blablablabla...mengejar masa okeh....
Nak dijadikan ceritanya, mula-mula dah jumpa tu kitaorang ke Star Avenue...nak pergi Maxis dulu...niatnya nak amik HP baru hehehe...
Makcik kan dah 2 kali amik HP free dari Maxis...first dulu Huawei, pastu Samsung....
Yelah dari bayar bil bebulan sesaja, baik kita amik je HP bayar RM1 tu jek.....sambil-sambil kan tau-tau kang dah habis kontrak 20 bulan, pastu amik lagi HP RM1 tu lagi.......
Pergi Maxisnya kejab jek...kiranya usha usha HP je dulu...pastu terus ke sebelah...lapar okeh...dah nak pukul 2 suku dah masa tu.....







Makan kat Texas Chicken dulu hehe....
Kalau ikutkan Iolls dah lapar nasik, tapi kat situ takde pulak tempat yang me dan OT berkenan, so kita makan ayam goreng je........
Dah makan kitaorang ke Maxis balik...
Ingatkan kejab je dah setel semuanya..lama okeh huhuhu...adalah nak dekat dua jam...
Kalini  me upgrade pakej sebab nak amik HP yang lagi up dari yang dioaorang offer untuk pakej me yang sedia ada.....
Kiranya, me amik pakej yang sedia ada then tambah satu line One Share...means tambah lagi satu line bawah me pulak...
Tapi bulan-bulan me tetap bayar macam biasa okeh...sebabnya me tutup satu akaun lama yang me guna untuk broadband...kiranya buang sim broadband yang lama, pastu tambah sim akaun yang baru pulak...tapi takde penambahan apa-apa.. tapi dapat upgrade jenis HP....ni namanya permainan dalam membayar bil okeh...kena agak pandai di situ hehehehe......







Dah setel, OT ajak balik rumah kat Subang pulak....motipppp??
Duduk lama jugak..dah solat bagai baru kitaorang gerak........
Tau tak kitaorang gerak nak pukul 6.35 camtu okeh....
Ni me amik guna HP baru Uolls...nampak sangat muka dah ada ciri-ciri penuaan hahahah....
Eh korang jangan keji yekkk makcik jakun semacam nih......








Makcik masih lagi menjakuns guna HP baru........
Mana tak jakuns Iolls dapat OPPO F5 okeh....alhamdulilah....
Nak beli sendirik sesaja memang tak rajin nak mengumpul duit.....
Ni pun me belasah je amik F5 nih...adik Maxis tu kata ni HP paling latest dan paling better (kalau dibandingkan dengan selections yang ada).....makcik kan senang terhibur...kalau makcik kena kelentong, korang pun samalah kena kelentong kat sini hahahaha........









Testing lagik hehehe
Muka dua-dua memang macam tak mandi kan?hahahaha....nasib laa..me letak jek....
Eh lupa pulak..kitaorang ke Shah Alam...sambil hantar duit sambil melawat Mak Mertua....
Malew kita nak taip nih hahahaha..serius tak sangka kita dah ada Mak Mertua....
Ni pun sekarang ni lupa dah jadi isteri orang....37 tahun 11 bulan ko membujang..mana nak ingatttt......









Pergi melawat pun kejab je Uolls...mengejar masa...OT nak gi mancing pulak malam tu....
So balik Subang balik then ke Subang Dua gi makan kat Deen Tomyam....
Masing-masing kan lapar nasik...me pulak siap dah pedih perut okeh....macamlah tak makan langsung siang tu...sabar jelah......










Ni esoknya pulak...di hari birthday me.....
Syabeel gediksss....
Me terEL okeh....patutnya minta cuti sesiap...tapi gatal dok senyapkan jek....
Tapi takleh cakap jugak..me lupa okeh....banyak sangat benda nak setelkan sebelum hujung tahun dan awal tahun haritu..so ada jugak hal-hal lain yang me lupa.......tu yang last minit baru beringat nak cuti huhuuu.......










Ni kat RHB.....lepas hantar Abang Imraan sekolah terus ke RHB Ampang Point....
Terpaksa jugak bawak bebudak ni masuk sekali sebab Mak tak nampak nak tulis borang nanti...so Iolls kena tolong Mak tuliskan....
Ni kena gi bank sebab kad ATM Mak tak boleh guna....tah kenapa tah.......
Tau tak, sebab lama sangat nak tunggu turn dah Syabeel nibising pulak....dahlah tu taknak me pegang okeh....bisingggg.......
Dah tak memasal-masal Mak kena potong Q huhuhuhu....orang bank pun tak tahan bising sangat kot, tu yang lelaju panggil jugak Mak hahahaha.....
Dah setel hal kat bank, terus kitaorang balik rumah....eh sempatlah isi minyak kereta dulu....
Ingatkan nak lah gi mana-mana kejab, tapi memandangkan macam tak boleh je (iyalah bawak bebudak dua orang tu kan), so terus kitaorang balik rumah.....
Sangap je kisah di hari birthday makcik kan?huhuhu.....










Ya Allah..me happy sangat-sangat okeh....Alhamdullilah.....
Ni kisahnya me kan balik rumah dari bank tu me just layan OT makan kejab, then OT gi kerja.....
Disebabkan OT pun dah gi kerja, me masuk bilik terus tidur okeh...memang frust jugaklah sebab OT tak layan me special haritu......sampaikan me tidur petang lepas Asar lagik...punyalah bosan tak hingattt okeh........
Pastu kan nak dijadikan cerita kan... tengah tengah me syok tidur tu sekali me rasa ada orang kejut (citer cliche hahahaha)....tau tau OT kejut me okeh......terus dia sua bunga atas ni kat me okeh....huwaaaaa.......
Mula-mula dapat me blur giler tau..haruslah blur...ko tidur lepas Asar kan?pening kepala boleh tahan lah kan....hahahaha.......
OT pulak....dia kejut me, dia kissy kissy me wish birthday (dia dah wish banyak kali dah malam dan siang tu sebenarnya, tapi makcik mana cukup wish jek hahahaha), then bagi me bunga then dia gerak balik gi kerja....sabar jelah hahahaha...dahlah me memang blur kan...lagi blur dibuatnya....
Ni pun amik gambar bila kepala dah stabil kahkahkah.....










Okeh...masa dapat bunga tu me boleh cool cool man lagik (dah tengah blur lagi kan..).....tapi bila baca je kad ni memang me sebak....
Allahuakbar.....memang sebak sangat-sangat okeh....
To Abang.....TQVM Abang.....I love you so much too.....
Korang doakan me dengan OT yang terbaik ye....
TQVM to korang too.....muahhh....!











Muka bangun tidur hahahaha....
Masa ni still terpisat-pisat lagi ni tau....tapi sebab excited+terharu terus me sarung tudung then amik pic....
Ni nasib baik HP ada mode beauty kahkahkah....
Eh korang....jangan ingat baru kahwin tak bergaduh ye....kitaorang ni dah dua kali bergaduh besar...ye, besar bukan sikit-sikit punya besar.....cuma sebab OT ni sabar dia lebih...so dia dapat bertahan..Alhamdulillah...
Apapun me doakan yang terbaik untuk me dan OT....semoga jodoh kami hingga ke jannah.....Aamiin.....










Friday, January 05, 2018

Berinai...

Meh me citer pasal berinai...
Kitaorang takde buat majlis berinai-inai macam orang lain tu tau...
Kitaroang just panggil tukang inai pastu pakai inai..tu je...mana yang dan kata orang hehe....
Ni pun dapat harga murah yang amat ye....Alhamdulillah....
Ingatkan me nak suruh Ana je inaikan..cheapskate lah katakan..semua nak jimattss....
Tapi Atie cakap dia nak try tanya adik tukang inai Ana kahwin dulu....
Fyi, Adik tukang inai ni dulu sebenarnya satu tempat kerja dengan Atie...tapi dah berhenti....
Fyi jugak, adik tukang inai yang kitaorang nak amik ni sebenarnya yang inaikan Ana kahwin tahun 2013 dulu...
Kitaorang memang suka sangat dengan dia sebab adik ni jenis baik...lembut jek dia...pastu tak berkira...dah habis penuh dia lukis satu tangannn kakii pun tapi dia tetap charged yang sama...baik sangat-sangat....
Nak dijadikan cerita..rezekiii...adik tu still buat lagi inai ye.....dahlah tu harga dia charged hanya ikut design dan berapa banyak tangan or kaki yang dia buat....serius murah....Haruslah Iolls gembira...sebab adik tu baik...
Sebelum tu me ada jugak mintak quotation kat tukang inai lain...mahal oiiii..semua memang harga RM150 ke atas....pastu berpakej...bersyarat....takuit Iolls yang tak mampu nih hahaha.....









So Atie set appointment dengan adik inai tu suruh dia datang ke rumah kitaorang pada 22 Disember 2017...hari Jumaat petang....
Tapi adik tu ada hal..so postpone ke pukul 8 camtu...
Kitaorang ok je sebab memang ada je kat rumah.....
So yang first buat adalah Atie...boleh??
Boleh je..sebab dia nak balik rumah cepat..nak setelkan something....
Korang tengok dia punya pilih design...dah macam pengantin dah full satu tangan huhuhu......
Cantik kan?






Ni adik inai tu.....sorry sangat-sangat...me memang lupa giler nama adik ye...sebab sepanjang masa memang me adik kan je dia nih hahahah....
Leka dia buatkan....
Dahlah jenis tak kisah kita nak memekak ke nak cakap apa ke..dia memang concentrated jek....







Ana punya dah terskip....
Ni turn Sept....
Sept lambat sikit sampai..tapi sempat jugaklah dia menginai....
Ni pun payah ni...ajak 40 kali baru dia nak join......
Adik ni dia memang buat tebal sebab katanya nanti tak nampak pastu nanti cepat hilang....













Kakak Sept...banyak siyum kan dia.....








Okeh..ni makcik punya....
Pening oo nak pilih design yang mana satu....
Makcik kau ni dalam pada nak simple-simple tu tapi cerewet....
Bukan cerewet apa...cerewet tang buat decision....nasib baik hasilnya sangat I loike hihi...........








Ni Sept punya......










Dah siapp....
Sept amik design lain-lain.....
Adik ni jenis kita pilih contoh design mana-mana kat IG, tapi nanti dia akan buat ikut kretiviti dia...orang kata ala-ala free style...
Dia akan ikut tapi selebihnya dia improvise sendiri ikut dia nak lukis camne.....









Makcik punya hehehe...
Santik tak?
Eh Iolls cakap cantikkkk....nice bila dah masuk dalam gambo.....









Sept...berehat sebentar dalam bilik....
Masa ni dah setel dah adik inai tu buatkan semua....
Fyi, untuk 4 orang dia inaikan...full kiri kanan tangan dia just charged RM75 sahaja...ha kauuuu....
Me punya siap tapak tangan sekali okeh......dahlah tu dia datang rumah kita tau....pastu Inai pun dia sediakan....haaaa....murah ke tak murah??
Dahlah tu dari pukul 8 sampai lajak ke pukul 10.30pm..ha sapa nak bagi??
Apapun TQ adik Inai...(nanti me tanya Atie apa nama dia ye hahaha)....
Nombor HP pun nanti me tanyakan....
So kepada sesapa yang duduk Ampang bolehlah try amik adik tu....luar dari Ampang dia macam susah sikit...so sorry orang luar Ampang ye hehehe...(eh korang yang luar dari Ampang trylah jek-jek dia mana tau dia bolehkan jugak kikiki....)....









Thursday, January 04, 2018

Nikah Day....Part ONE...

Hi semua....
Alhamdullilah...harini me dah start kerja balik nih...
Semalam kiranya dah setel dah apa yang patut, memang lega sangat-sangat...syukur....
Dari start nak nikah..pastu majlis untuk bersanding dua pihak (yang kitaorang combined), pastu gi kenduri kat Penang, pastu pergi hantar Anim kat Jengka....setel dah semuanya...syukur sangat-sangat....
Ada yang smooth..ada yang berbumper sikit...tapi alhamdullilah...takde apa yang nak dikomplenkan...semuanya baik-baik belaka....
Okeh..harini me nak share lagi pasal majlis nikah..
Pic tetaplah apa yang ada je...mana me dapat me letak sini je tau...belasah....
Kenangan ooo...
Ni pun memang part by part...katapun kalau boleh nak sumbat semua kan hahahah...layannn....



My bridesmate...Sept...
Nasib baik Sept datang cepat haritu..so bolehlah dia tolong me....
Dialah peneman, dialah driver me...TQ sangat-sangat....Iolls haritu dahlah blur-blur hayam...dengan debornya..dengan kelam kabut nak menguruskan itu ini...pastu dengan diri sendirinya....
Tu pun nasib baiklah sepupu sepapat makcik pakcik semua ada kat bawah rumah/khemah..so mintak tolong diaorang jugak untuk jadi dulang girls and boys hehehe...
Pic diaorang takde...ke ada...kena tunggu official photog bagilah nanti...kalau ada alhamdullilah...
Me memang tak boleh nak control apa dah masa tu...memang debor giler..memang untuk diri sendiri jelah...sorry sangat-sangat kalau terkurang apa-apa.....








Me dengan Emak OT....
Gambar memang ikut dan mana yang dulu ada ye...takde masa nak susun hahaha....
Hantaran untuk kedua belah pihak dibuat oleh Fieyza Creative Touch....korang boleh tengok kat IG beliau tau....
Fiza tu ex-schoolmate OT....rezeki tah macamana tah dia nak buatkan untuk kitaorang...dahlah bagi harga special nak matik....pastu dulang pun dia bagi pinjam....
Allah...tak tau me nak cakap camne...me memang berterima kasih sangat-sangat kat Fiza, kat hubby Fiza dengan Adik Ipar dia....bersusah payah banyak sangat-sangat untuk kitaorang...Alhamdullilah...rezeki Allah bagi kat kitaorang....
Nanti me share entri khas ye pasal hantaran by Fieyza Creative Touch....beliau ni bukan calang-calang orang tau....dah banyak buat kerja untuk VVIP...pastu dia memang buat yang exclusive sahaja...cuma dengan kitoarang dia memang sedekah banyakkk....habis dia downsizekan dia punya scale nak bagi fixed dengan budget kitaorang....
Me doakan mudah-mudahan murah rezeki Fiza dan family....tqvm sangat-sangat....









Gambar memang caca marba hahaha...
Ni dari WA...mana-mana yang me terima me letak je kat sini tau.....
Okeh..entri ni banyak dari belah OT...next baru me tunjuk yang belah me ye.....












Gambar dah kemana-mana dah ni haha...
Tu nampak tak mak datinssss berkerudung merah tu....?
Penat-penat mengoreng ayam pastu datang jugak ke surau tengok me bernikah...terharu Iolls.....
Orang kuat me ni jugak tau...selain Sept, teser Mijon jugaklah yang banyak tolong me....BFF me sedekah Ayam Goreng Berempah  untuk majlis makan lepas nikah nanti, so sebagai chef yang amatlah berpengalaman so Mijon yang buatkan semuanya....TQVM korang.....









Dulang girls dari pihak lelaki.....
Rombongan OT sampai awal so diaorang sempatlah bergambar susun gini...
Belah me kelam kabut sebab dah pukul 2 baru semua nak bergerak....
Nasib baik Tok Kadi lek-lek je hahaha.......









Tu dia....
Ni me tunjuk pic ni kat Abang Imraan...boleh tak dia gelakkan me...gelak sakan okeh..punyalah dia rasa kelakar sangat....
Dia kata besarnyaaaaa Ayi...hahahah..kuang asam punya anak buahh...dah makcik pun sama join Abang gelak sakan....tapi memang betul pun...besar seketul je me kat situ hahahaha......








My OT....
Haritu OT is very calm....alhamdullilah....








Nasib baik jugak ramai supporters dia haritu...











Kemain sado lagi nampak kan?padahal OT cakap ketat kemain kat tangan dia tu....nak bergerak pun tak boleh hahahaha...
Haritu masa fitting tak test bengkokkan tangan...mendapatlah bila actual day......
Baju OT kain tu jenis apa tak tau....akak Azie (vendor kitaorang) yang suggestkan.....tapi memang smart kain dia tu bila dah jadi baju melayu...kemas je jadi......








Sesi membatalkan air sembahyang.....









Bakal pengantin lelaki lagi masa nih....kemain sempoi je dia layan anak-anak buah bergambar hehehe....
Ni me requested OT jangan cukur misai....sebab OT kalau takde misai muka dengan garang giler okeh....bila ada misai manisss..I loikee.....


bersambung......




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...