Search This Blog

Showing posts with label Family. Show all posts
Showing posts with label Family. Show all posts

Wednesday, August 23, 2017

Syabeel Turns ONE: Part 2-Potong Kek!

Ok, lepas dah setel makan tu kitaorang rehat-rehat kejab dulu.....OT cakap tersandar lemang hehehe....
Kenyang jangan cakaplah...iyalah makan pun nak pukul 10 kot time tu..haruslah makan pun bersungguh-sungguh....hampir licin okeh kitaorang makan malam tu...dasattttt
So dah cukup tersandar lemang eh terus kitaorang potong kek....
OT simpankan kek kat peti ais kat belakang...so elok jelah terletak keknya....





Gambar adalah tak ikut turutan ye....
Gambar pulak kebanyakkannya bergegorrr.......








Ni dari tadi makcik nak amik gambar dengan birthday boy tapi tak dapat-dapat...ada je yang ngaco......











Ok, ajak Atuk pulak...
Ni Atuk Syabeel belah Abah dia...Nenek tak ikut sebab ada program kat surau....









Dah potonggg hehehe.....
Tu lilin nombor satu tu pun beli kat Sportlight Ampang Point jugak....RM4.90 seketul nih...kat sana ada macam-macam bentuk dan saiz okeh..tinggal nak pilih je...
Ada satu tu nombor dia kemain besar, sekali tengok harga RM17 oh terus gantung balik, amik balik yang harga RM4.90 nih kihkihikih....
Tapi puas hati..lilin dia jenis lambat giler cair...macam tak berjalan-jalan pun iya...korang faham ke idak me cakap lilin tak berjalan-jalan nih??








Ok, potong untuk Atuk sikit....sikit sebab kang nak lagi amiklah....
Kek selalunya kat rumah kitaorang jarang laku...kalau tak laku tak laku langsung..tapi kalau sikit berebuttttt....doniaaa doniaaaa......








Ni OT yang amikkan gambar..takde orang bolehlah dia layankan kitaorang hahahaha....
OT cakap..sekarang semua tunjuk kat Syabeellllll...baguss..sporting semuanya hihi....comel je tengok gambar nih......lagi-lagi tengok birthday boy blur-blur hayam tu kikiki.....
Sorry ye ni makcik tercairkan pulak gambar nih huhu.......












Ni gambar mula-mula....semua skema jek haha










Ni mula-mula...cubaan makcik nak amik gambar berdua tulah...
Masa ni Syabeel sempat cekau kek ye....belum apa-apa kek dah buruk sikit..laju je tangan..yang heran tu sampai pulak tu...masa makan tadi takde pulak dia cekau apa-apa dari meja....
Syabeel kan geram dengan makcik sokmo...nak babap la...nak cekau muka la eiii.....









Ni jelah yang hadonyaponnn.....bergegauu......











Ni amik gambar birthday boy dengan Opah, Mak Ngah, Makcik, Usu Anim dan Mama....tu terselit Imraan pulak....geram okeh..bila orang ajak bergambar betul-betul taknak...rupa-rupanya sempat dia menyelit kat dalam belon tu hihi.......
Tu muka besday boy makan ongtua hihi...rasa nak kepit bawah ketiak je nihhhhh...










Opah taknak pandang hp la pulak....dok layan Syabeel potong kek..........







Makcik pulak menyibuk hihi......









Haa..ni baru semuanya pandang depan...kecuali birthday boy dok sibuk tengok belon.....
Tapi bagus tau...masa me baru sampai kat Ibrahim's Fatty Crab nih kan bila nampak je belon-belon nih Syabeel terus nampak excited.....so haruslah Mama Syabeel seronok tengok Syabeel seronok...tak sia-sialah makcik dengan mama mengangkut kehulu kehilir belon hehe......






Tengokla nihhhh...kemain laju je dia menyuap ke mulut.....dahlah pisau tuuuu...eiiii.....











Syabeel dan Mama.....







Birthday boy...umur baru masuk setahun tapi macam ongtua dah nih hihi......









Ni masa mula-mula sampai...belon tu cantik je adik tu susun ikatkan tinggi rendah....
Tapi Mama Syabeel pening kot dia gi ikat belon yang nombor satu tu terbalik hahahaha....ni pun nombor satu tu ada satu jek yang tinggal...ada color silver ni jek...belasah jelah kan..janji ada...lagipun Mama Syabeel macam tak puas hati selagi tak beli belon yang ada nombor nih hahaha...








Syabeel dan Syaqeer....
Syaqeer poyo mengadap hp je huhu....







Syabeel....
Setahun dah ye...cepat je dah besar...makcik tak puas nak kepit-kepit lagi la adik....
Makcik doakan adik sihat walafiat...jadi happy baby tau....jangan nakal-nakal dengan Opah ye...


Bersambung.....





Monday, August 21, 2017

Syabeel Turns ONE: Part 1...Ibrahim's Fatty Crab....

Hari Khamis haritu hari ulang tahun pertama Syabeel (anak Ana)....
17hb Ogos dah setahun dah Syabeel...
Syabeel ni versi terkini kegemaran Opah....hehehe....
Sapa-sapa cucu bongsu memang paling kegemaran...sebenarnya semua pun kegemaran....tapi selalunya yang paling bongsu memang yang paling terover kalau dengan Opah....nyampasss Makcik!....
So dah birthday haruslah Mama Syabeel nak menyambut.....
Niat awalnya just nak beli belon pastu beli makanan..kek semua tu..lepas tu just sambut kat rumah Opah....
Tapi petang tu masa on the way amik Mama Syabeel (sebab Makcik kena teman Mama Syabeel gi cari kek dan belon le ponn), sekali uncle call (OT le tu hehe)....
Dia tanya me kat ne?me cakaplah baru je amik Ana....
Pelik pulak dia me amik Ana kan....so me cakaplah harini birthday Syabeel...ni nak gi beli barang-barang untuk celebrate......terus uncle cakap...eh mehlah buat kat sini....(sini means Ibrahim's Fatty Crab le punnn).....
Terus potpetpotpet diskas dengan Ana..sekali dia kata bolehlah hehehehe....






So terus kitaorang ke Ampang Point....sebabnya haritu me ternampak kat tingkat paling atas sekali tu ada orang jual segala bebelon tu.....
So try tanya kat situ dulu....bila tanya harga belon campur gas adalah RM4 seketul (yang belon jenis plain)....
Pastu turun setingkat kitaorang masuk Sportlight pulak....sekali katanya sebiji belon tu termasuk gas RM3 (murah RM1 kan)...tapi tu yang paling basic la..yang takde corak or tulisan....so okehla....bolehlah tu....
Pastu masa nak pilih tu peninglah kepala kejab hehehe...mana taknya..tamak okeh...nak pilih color bagai tu kan....tapi nasib baik adik ni baik tabah je melayan kitaorang nih hehehe...TQ adik....
Adik ni siap pumpkan angin lagi untuk bagi kita nampak colors tu....kiranya macamana rupanya kalau belon tu dah besar......
Tapi hati-hati ye korang....nanti korang syok sangat jadi macam kitaorang...dari 6 bijik je belon yang jenis plain tu..jadi menambah-nambah okeh....nyaris nak tambah lagi dua tiga yang plain nih hahahaha....
Dari kononya nak tambah yang plain tu jadi tambah yang tulis happy birthday..tetiba up pulak lagi satu yang nombor punya pulak hahahaha....last-last habis RM40..nasib baik RM40 tu termasuk lilin nombor satu tu...puaslah jugak hati.....
Ni pun sebab ada harga Vip (membership card..auto kitaorang dapat masa tu)...so yang belon nombor satu tu dari RM10 camtu jadi RM7..kira jimat jugaklah hehehehe.....
Best jugak...dah pilih belon pastu boleh pilih tali belon tu pulak....pastu adik tu siap ikat ala-ala gubah tinggi rendah lagik....memang puas hati lah....
Cuma...ada cumanya...pemberat besi tu takdelah pulak.....
So me kenalah naik atas kejab (kedai belon yang kat tingkat atas sekali tu) so beli 6 ketul besi tu....
Dah kena tambah RM1.50 seketul okeh......(tak tanya pulak kedai atas ni kalau belon harga RM4 tu sekali dengan besi pemberat ke?)...huhuhu...dah rugi RM1.50 la pulak di sini cisssss.......








Ini hasilnya....
Payah jugak nak mengambik gambar..goyang okeh......
Belon ni walaupun dah ada pemberat tapi  memang kena pegang betul-betul ye....sebabnya pemberat tu patutnya 1 pemberat untuk sebiji belon.....








Urusan membawak belon-belon tu semua diserahkan kepada Mama Syabeel la pun....
Makcik ni agam..kang bawak belon memang makan spacele jadinya...so biar Ana yang bawakkan....
Ni jenuh okeh nak menyampaikan ke kereta...dahlah tu sumbat dalam kereta pastu dah tak nampak belakang huwaaa...payah ooo..nasib baiklah rumah dekat dan jalan lurus-lurus jek hihihi.....
So dah setel beli belon terus ke SR...gi tapau kek pulak....
Pastu terus balik rumah...balik rumah masing-masing pastu bersiap-siap.....







Dalam pukul9 suku kot semuanya dah ada.....
Janji family Pian ginilah....janji pukul sekian-sekian, tapi selalunya 30 minit lepas tu barulah sampai semuanya....malas dah nak argue...selamat semuanya sampai tu dah kira ok sangat-sangatlah kan......
Tu Atok Syaqeer and Syabeel pun ada...Nenek tak dapat ikut...ada kuliah apatah kat surau......









Sementara menunggu order sampai..so selfie la sedas hehe.........
Makanan semua me yang orderkan ...me order pun based apa yang memang semua orang akan makan....tak mau order bebukan..nanti tak habis..pastu kang bawak balik pun memang bye bye je nanti okeh..membazirrrr.....








Ok...makanan dah sampai.....
Ni Sotong masak salted egg....
Sedap okeh...lemak-lemak wangi jek bau daun kari tu.....
Ni 40 kali Atie kata sedap hehehehe...tapi memang sedap pun...me siap licinkan guna jari yek....rugi ooo kalau tak licinkan....
Ni me amik yang large...dalam RM26 campur GST macam tu.....








Sotong Goreng Tepung....
Ni disebabkan Ana cakap dia tak makan yang bersalted egg so kena order plain ginih.....
Yang ni pun saiz besar...RM26.++ camtu jugak harganya....
Beza yang medium dengan large adalah RM5-RM6 camtu jek...so baik amik je yang besar..puas hati...
Tapi memang puas hati okeh....tepung dia sedapppp...crispy gilerrrrr.....memang tak rugi order.....









Tomyam Seafood...saiz tak tau hehehehe....tapi nampak macam besar jek kan...?
Ni me sempat amik kuah jek....isi semua gone with the win kahkahkah....
Tapi Iolls okeh je....kuah pun dah puas hati sangat...Iolls mana reti makan lauk banyak-banyak sekali hadap....pastu Iolls tak reti makan nasik kering-kering (kecuali kalau ada sambal or kicap..tu lainlah..tu lazat sangatttt hehehe)........






Tu dia.....
Ni Ikan Siakap steam ke apatah tak sampai lagi nih.....
Memang sedap okeh semua-semua nih......
Cuma Ayam masak Mongolian yang atas kanan tu Iolls kureng sikit...Iolls kalau berblack pepper ni kureng okeh....tapi Imraan kemain makan siap ratah....so maknanya sedaplah kan....?












Yang kir bawah ni Ikan Talapia masak Sweet n Sour ye...ni pun sodap...berebut semua orang okeh....
Nasib baik saiz ikan tu boleh tahan besar....
Dahlah tu ikan-ikan diaorang memang fresh...amik dalam akuarium okeh....
Ni Iolls nama je yang tukang order tapi yang gitu ginikah adalah OT.....







Pastu baru sampai Ikan Siakap nih.....
Ni steam special apatah nih...
Ikan adalah super-fresh...lembut jek okeh....huwaaa...teringat-ingat nih haaaaaa....(ni dapat gaji nanti ni memang me terjah lagi nih huhu).......







Kami semuanya.....8 dewasa dan 4 kanak-kanak...
Tu kitaorang makan penuh semangat sampai lupa birthday boy tua haa.....sampai birthday boy makan belon okeh hahahah hampunnnnkan kami Syabeel..........
Lupa pulak, Emak makan Nasi Goreng Cina kosong...taknak seafood....tu pun Emak kata sedappp...hamboi Emakk.....
Ni kan masa makan semua senyap je ye hahahaha..menikmati sungguh....pastu sambil-sambil tu adalah jugak berbunyik sedappp...sedappp.....
Tapi memang sedap pun.....OT dah lama ajak me makan kat Ibrahim's Fatty Crab nih...tapi Iolls jual mahal okeh...iyalah seganlah...pastu kang mengacau dia jek......
Ni kan bila balik tu masing-masing memang puji-puji okeh....siap masing-masing berangan nak pergi makan lagi hahahaha....sabar jelah....



Bersambung......








Friday, August 11, 2017

Merayap Malam Minggu!....

Kisahnya petang Sabtu lepas...
Ana tetiba ajak kitaorang keluar...katanya jomlah jalan-jalan KL....
Iolls haruslah suka...tapi dengan syarat kalau pusing-pusing area KLCC jalan P. Ramlee tu bolehla...
Kalau ke tempat lain memang tak lepas....makcik ko ni kan rabun hayam..mana maunya drive memalam jalan tah apa-apa tu..tak cam jalan jadiknya...
Tapi kata Ana..Syafiq la bawakkan...ooooo....haruslah laju je nak hihihi....
So malam tu lepas Isya lebih kurang terus kitaorang gerak....
Niat mula-mula nak pusing-pusing KL jek..pastu kalau rajin mehlah bawak me gi makan Nasi Lemak City Garden tu...Iolls kan suka makan kat situ.....
So berpusing-pusinglah kitaorang malam tu takde punca....habis segala jalan kat KL tu kitaorang lalu hahahaha....tau-tau jelah Syafiq..segala jalan dia pusing okeh....patut boleh jalan lurus-lurus tapi habis semua dia lalu masuk...I loike lah kan...Iolls ni jenis ko bawak pusing-pusing naik kereta tengok view or tengok jalan pun dah terhibur dah...jenis senang terhibur kan hihi......
Dah pusing-pusing KL tu sekali masuklah ke Kampung Baru....terus ke Nasi Lemak City Garden..tapi malangnya full...parking full okeh...so tak jadik...
Syafiq kata nak bawak ke tempat lain...mamak best katanya....
Ooo okeh..lantaklah korang nak bawak kitaorang ke mana pun...suka jek hihihi....





Akhirnya sampai sini....
Ni kat mana me tak tauu...yang me tau ni kat kawasan kilang-kilang kat PJ....ni foodcourt tak silap...dekat depan kilang The Store.....
Jauh okeh Syafiq bawak kitaorang....berpusing-pusing habis segala jalan kat KL tu..pastu segala simpang masuk...segala jalan rumah orang...last-last masuk area kilang tau-tau dah kat sini....
Masa on the way tu Ana cakap "macam nak balik kampung...bila nak sampai nih?"...hahahaha..tapi memang iya pun...jauh giler rasa okeh....tapi kitaorang okeh jek....janji makan kan....







Ramai giler orang okeh..punyalah meriah....
Ni kitaorang makan kat outdoor nih...diaorang bukak meja..banyakkk....
Masa sampai ni memang penuh giler....Ana cakap kat Syafiq "ni penuh ni tak jadi jugak ke?"...hahahaha...ko dah kenapa Ana...??Nasib baik Syafiq tabah....terus dia carik parking....pastu terus kitaorang masuk ke dalam nih....dalam hati doklah berdoa..adalah tempat huhu.....
Alhamdullilah ada meja kosong lagi okeh...rezeki kitaorang......
Ana ni kan badan je kecik okeh...tapi dia selamba je boleh pangku anak dia all the way dari dalam kereta sampailah habis makan.........kalau makcik mau sado sebelah lengan....
Syafiq pulak pangku Syaqeer...Syaqeer tu boleh tahan sado jugak tu....bertabah je duaorang suami isteri nih....bagus giler kan?hebat...hebattt!







Makcik dan Anim....
Ngantuk sebenarnya...tapi bila nampak makanan terus segar hehehe........







Keow Teow Kerang....Ni makcik yang order....
Tau tak kat sini duduk-duduk je terus kena serbu...sorang tanya nak makan apa, ada bla bla bla bla...sorang pulak tanya nak air apa bla bla bla..sorang lagi pun tanya nak makan apa bla bla bla...
Dalam diorang dok list bla bla bla me terdengar orang tu sebut Keow Teow Kerang. tinggg..terus me order....Mentol makcik terus menyala bila dengar Keow Teow Kerang okeh hahahaha.....









Masa duduk tunggu makanan siap tu nampak ramai sangat yang makan Nasi Lemak bungkus camni...
So terus mintak jugak....
Dioarang bagi dua dulang Nasi Lemak...satu dulang sambal pedas...satu lagi sambal kurang pedas....
Me macam biasa haruslah makan yang pedas....sedap jugak nih....baru masak kan...
Ni kan katanya pedas, tapi me makan takdelah pedas mana pun...kira okeh lagilah....
Ni me makan dua bungkus ye....dalam kata mengantuk tadi tu hihi........







Duaorang ni tengah makan apa nak tau?
Diaorang dok serbu Keow Teow Kerang yang me order tu hahahaha....sabar jelah....
Masa Keow Teow ni sampai me tengah makan Nasi Lemak tu...so me bagi jelah diaorang makan dulu...
Banyak okeh...makan 3 orang pun puas giler.....
Tu nampak Ana..sambil pangku Syabeel sambil makan...
Anim pulak dia order Nasi Goreng USA...sedap gilerrrr...
Dahlah banyak..nasi dia jenis nasik goreng yang rasa hangit-hangit tu...sedapp ooo..pastu daging dengan sayur giler banyak...tak kedekut langsung ye....puas hati sebab sedap dan banyak....
Syafiq pulak order Sup Daging...ni pun me jeling kemain banyak lagi isi dia okeh...(me tak larat nak makan...dah bedal dua bungkus Nasi Lemak dengan suku Keow Teow Goreng dengan Teh Ais segelas panjang)......
Emak pulak dia just makan Nasi Lemak sebungkus...Emak kan jenis tak berapa makan malam...so makan nasi camtu pun dia dah kenyang terlampau dah...(korang nampak kan napa Emak dengan anak saiz berbeza?? hahaha....)....
Gambar ada sebenarnya..tapi tak nampak apa...puas dah terangkan...tak mau-mau jugak....
Tempat kitaorang duduk ni gelap ooo...lagi-lagi yang belah me duduk ni...masa makan tu me tak nampak apa ye...main suap je...nasib la kalau benda lain yang masuk kahkahkah....











Ni beli kat tepi foodcourt yang kitaorang makan tadi tu...
Anim dengan Ana la nak..so diaorang beli sebox....
Masa dapat tu kemain happy je memasing sebab Takoyaki dia gemuk-gemuk pastu topping dia penuh tak kedekut....
Tapiiii....yang ni bukanlah nak cakap apa ye...tapi serius rasa dia macam makan cekodok tepung tapi kurang masak dengan Mayonis dan rumpai laut....rasa dia camtulah...dengan kenyal dia tu...memang fail okeh...
Kalau owner stall tu baca huhuhu me mintak ampun ye....jangan marah ye (eh bukan me ke yang patut marah?)......ni jujur apa yang me rasa (Anim yang cakap mula-mula masa dia makan tu..pastu bila me makan pun itulah yang me rasa....)...so memang dua ketul lagi tu terbuang je huhu..sayang duit okeh.......
Patutlah mula-mula tu Anim dengan Ana cakap "dia masak macam kuih cara je Mak..."....(masa tu tak makan lagi, baru je masuk kereta..pastu cepat betul siapnya..baru je me masuk kereta tau-tau diaorang dah sampai)...rupa-rupanya..ayoyo..kuih cara tu kita makan kan sedap je lembut...ni tak kenyal tepung tak masak okeh....sabar jelah....
Lepas tu kitaorang balik....sampai rumah pukul 12.30 a.m. hihihihi....
Tapi okehlah..Iolls suka jugak dapat jalan-jalan camni...jalan-jalan cuci mata sambil-sambil cari makan reramai...seronok.........






Tuesday, August 01, 2017

Makan Lagi La Ponnn.....hehe

Ni Syawal yang ke-22, Ana ajak datang beraya rumah dia....dia masak Soto katanya...
So petang lepas Asar tapi nak pukul 6.30 dah pun hahahaha barulah sampai ke rumah Ana........
Eksen kan sebab sebelah taman je kaedahnya...tu yang terhegeh-hegeh je memasing bersiap.......
Me pergi bertiga dulu...Atie and family pulak datang kemudian....
Tu Syabeel gedix tu okeh..nampak je Opah mengelupur nak kat Opah...macam tak pernah jumpa...padahal hari-hari pun jumpalah Adik oiii hihi......tengoklah tu fefeling habis......
Gambar lain memang me tak sempat nak amik hahaha..ni jelah yang teringatnya pun...tu pun sebab geram tengok si Syabeel ni over sangat dengan Opah......
Ni duduk pun sampai sempatlah maghrib kat sini...
Tu pun lepas dah maghrib laju-laju gi hantar Emak balik rumah (sebab Emak taknak ikut) pastu me, Ana dengan Anim gi Ampang Point...gedix okeh..padahal dah nak pukul 9 dah time tu huhuhu.....








Ni makan kat Deen Tomyam kat Subang Dua....
Makan berdua dengan OT jek tapi lauk kemain meriah kan?hehehe.....
Macam biasa kalau ikut Iolls dapat makan Telur Dadar dengan Sup kosong pun dah heaven...tapi OT paksarela me order ikut apa yang nak....eh eh jangan okeh..mau kang habis sebuku kang me order.....
So me nak Daging Paprik dengan Telur Dadar...pastu OT order Sup Tulang dengan Sotong Goreng Tepung.....







Mula-mula sampai nih me dah terkejut, sebab order Sotong Goreng Tepung tapi apasal yang sampainya Udang Goreng Tepung pulak?
Sekali adik tu kata ni sotong...laa awatnya rekabentuknya macam udang?suspen okeh...
Tapi memang pun Sotong ye...sebab bila makan tu memang sotong hehehe....
Ni luar dia macam makan nuggets tu...oklah walapun kulit tebal sotongnya somel tapi me suka jek....hehehehe......






OT order jugak air kelapa....
Air kelapa ni rasa cili okeh....sabar jelah....dah sedap-sedap minum sekali ada rasa cili dihujung...menginaya betul lah....







Ni malam tu jugak rasanya....tengok AFC ke Food Network tah...tengok orang tu tengah masak desert...elok pulak ternampak pisang (walaupun takdelah orang tu masak pisang pun hahahaha)...
Tapi terus me tenggek pan, pastu tumis pisang tu dengan butter...pastu bagi pisang tu lembek sikit pastu angkat, then renjis sikit susu pekat....saja gatal namanya ni kan...?..
Sekali bila makan kan rasa pengat hahahahaha...so kalau teringin pengat boleh cuba buat ginilah nampaknya..shortcut sangattt.....







Ni namanya diet seimbang hahahaha....takut sapa-sapa yang diet tu bila tengok Iolls breakfast je dah gini kan? kikiki...
Lontong ni dah jadi kegemaran me jugak nih...kalau ada memang tak tolak..duluuuu me memang tak reti langsung okeh...me macam pelik kejadahnya makan nasi impit dengan gulai nih?gitthew....sekali dah rasaaaaa wahhhhh sedapnyaaaa...terus kalau nampak tak menolak hahahaha....
Tu ada sebungkus lagi tu nasi impit dengan Kuah Kacang..spare untuk lunch nanti....
Kuah Kacang dia sedap...rasa macam makan dengan Rendang Daging okeh...hebat jugak kantin me tu masak....orang makan Kuah Kacang dengan Rendang Daging baru rasa gitu..ni tak, Kuah Kacang je dah rasa dua-dua dah.....terus kalau nampak tak tolak jugak....







Ni balik rumah hari apatah tu sekali tengok-tengok Emak masak Nasi Ayam!!..nak melompat rasanya ....
Terus Iolls tak jadi nak gi mandi tapi laju-laju me gi senduk nasik dulu hahahaha....
Bukan senang Emak yang nak masakkan Nasi Ayam sekarang-sekarang nih ye.....ni kalau masak ni kira raya sangat dah ni hehehe.......









Me up lagi sekali..sebabnya sedapnyaaaaaaaaa......serius tak tipu....lain macam dia punya sedap tu okeh...
Me dengan Ana makan sampai tak dengar dah sapa-sapa tanya kahkahkahkah...
Dahlah tu masing-masing rasa tak cukup oooo......
Ni me rasa Emak masak style Mijon masak sebab nampak ada halia dalam nasik tu...sedap oooo.....(kalau cara Emak selalunya tumis Bawang Putih dengan daun Pandan jek)..kiranya yang selalu tu sedap lain..ni sedap lain la......cuma Emak tak letak minyak Bijan....panthang dia okeh..tah napa tak anti betul dengan minyak Bijan tu hahahaha....








Dah makan Nasi Ayam pastu makan pulak Popia Basah nih....
Ana belikan...ada dua ketul besar tu (pastu dipotong tiga)...sedap jugak.....puas hati dapat makan yang berasa nih...kalau tak frust je manjang ooo.......







Ni bukan petang..tah malam bila tah..Emak goreng Cekodok Pisang.....aduhhhh sedapnya....
Me suka jenis yang banyak pisang dari tepung...lagi benyot, lagi hitam lagi Iolls suka ye......tapi selalunya kalau Cekodok Pisang me memang ngap je...tak kira dah......rugi ooo kalau sesapa tak suka....







Ni Isnin minggu lepas....
Isnin memang hari datim dengan OT la pun....
Me requested nak makan kat Deen Tomyam lagi hehehe....
Me order Telur Dadar jek....yang dua lagi tu OT yang order...Iolls jenis makan je tak kisah sapa-sapa nak order apa-apa....janji jangan pelik-pelik sangat dah.....







Ni OT order Ayam Masam Manis....
Rasa betul masam manis dia tu tau..siap ada nenas lagi okeh....
Tapi Iolls kurenglah sebab tak pedas.....OT pun bila makan kata tak best...cisss..dia yang order kot...kalau tau baik order Paprik jek...lagi puas hati....
Iolls ni jenis cerewet, cerewet tapi yang jenis tak kisahlah korang nak order apapun, Iolls layankan jek....cuma kalau sedap Iolls tumpang makan, kalau tak sedap koranglah kena makan sampai habis hahahaha...







Ni pun lelaju amik gambar sebab OT gi kedai sebelah..dia gi tapau biskut...(dia kan memang macam pelik-pelik je me suka amik gambar hehehe)......
Dia kan tau-tau dah pergi (me tak dengar dia cakap apa sebenarnya masa dia bangun tu hahaha)....ke dia cakap slow sebab taknak Iolls ikut?heee......
Ni tau-tau dia dah hilang (ingatkan gi kat kete ke apa) tau-tau dah bawak biskut sebungkus...takut kena paw lettew....






Ni Selasa lepas...Iolls terEL sebab nak kena bawak Anim gi klinik....
Ni pun sorang nih dah hujung hari baru nak bagitau apa-apa...pastu dah me kena laju-laju cuti..nak mintak cuti awal memang tak sempatlah so kenalah EL...tapi takpelah..janji cepat-cepat me bawak gi klinik..kalau lambat takut jadi macam sebelum nih pulak...kesian pulak dia......
Ni pepagi buta dah makan kat Rashid okeh..sebab taknak sesak kat klinik nanti...(ni kitaorang gi Klinik Kesihatan jek...sebab sebelum tu gi klinik biasa doktor macam tak reti sangat).........





Jangan terkejut...licin okeh....
Me jarang kalau amik apa-apa lebih tu tak habis okeh....kuah ke sambal ke...kecuali kalau memang betul-betul tak boleh makan sahaja...
Iolls ni hantu sambal and hantu kuah...so kalau amik tu memang licin jek me makan.....rugi ooo tak habiskan hehehehe.....
Ni pun me ingatkan mula-mula tu nak makan Tosei..tapi kuah fav takde pulak, so makanlah Nasi Lemak.....
Dah makan tu hantar kejab Roti Canai kat rumah (Anim pulak nak membuang hahaha..sempattt)......pastu barulah kitaorang ke KK...nasib baiklah KK dekat dengan rumah okeh....
Pastu masa sampai kat KK tu terkejut Mak Inche....sampai belum pukul 8.30 tapi no dah banyak..orang pulak super-banyak..nasib baik lepas 35-40 minit dah dapat register...setel pun sebelum 10 a.m....alhamdullilah...(padahal agak berapi jugaklah nunggu register macam lama sangatttt)...apa-apapun harap-harapnya Anim takde apa-apa...risau jugak kalau yang bukan-bukan pulak kan......













LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...