Search This Blog

Showing posts with label Family. Show all posts
Showing posts with label Family. Show all posts

Wednesday, April 12, 2017

Citer Makan Yang Tertinggal....

Belek-belek HP sekali tengok aittt banyaknya gambarrrr......
So transfer ke PC tapi simpan lagik....
Pastu bila dah ada masa lebih barulah me watermarks kan....pastu simpan lagik.....
Ni baru lah kita tempek kat sini hehehehe..rajin sangat kan....?
Memang rajin..alang-alang dah ada, meh me tempek hihi.......





Nasi Beryani....
Ni masa melawat Sept dan Emaknya......
Macam biasala kan...kalau gi sana memang cari Aliff Bistro jek...ketagihan tahap apapun tak taula.....
Ni gambar dah lama ye...tak ingat dah bila..tapi tahun ni la lagi....kalau iyapun....hahahaha
Set macam ni baru RM10.90...me rasa kalau makan nasi kandar lagi mahal okeh....mau RM11 ke atas selalunya tu.....
Ni siap dapat semua baru RM10.90..kira ok la kan....dahlah tu banyak gilerrr....
Ni pun kononnya tak habis, sekali tipuuuuu..habis lichinn hahahaha......
Tinggal sayur jelah tak tertelan...banyak sangat-sangat.....percayalah potion dia besar...me yang besar ni pun dia lagi besar eh........tak caya tengok telur rebus tu...tetiba jadi macam telur burung puyuh jek kikikki.....









Ni makan kat The Strand....
Dah tengok wayang tu laparr...nak makan kat mana malas nak berjalan...so turun bawah gi makan kat supermarket dia tu jek...
Supermarket dia ada cafe kat tepi tu...so okeylah...try makan kat situ....





Ni OT amik Nasi Beryani lauk ayam..katanya tak sedap....
Tapi iyalah kot, dia makan tak habis....
Iolls pulak malas nak makan betul-betul...so amiklan ayam Popcorn nih....
Ayam ni takde gravy sebenarnya....so me mintak kat orang tu gravy...sekali ko dia tuangnya gini adoilaaa....dah Iolls tak reti nak makan....
Gravy dia masam sikit so tak berapa kena dengan tekak jawa me ni..lagilah jadi tak habis....rasanya me makan suku je okeh...huhuhu..rogi....
Lupa pulak, ayam banyak macam ni baru RM5.9 rasanya..ke kurang lagi..kira okeylah kan...cuma Iolls la tak reti nak makan camni....adoiiii.........






Macam biasa kalau kat Bidayah sekali sekala memang makan Roti Canai Banjir....
Iolls ni senang..tak payah beria-ria nak makan Roti Telur ke apa ke...roti kosong gini pun dah marbeles sangat-sangat...lagi-lagi kalau kuah tu sedap...memang tak banyak citer dah...ngapp jek.......







Breakfast berdua....
Tekak OT gatal nak breakfast McD...so layankan jek....
Dia amik set big breakfast tu....iolls pulak amik set biasa jek.....
Lama tak makan ni okeh...sebab rasa membazir hahahaha..tapi betul pun...makan nasi lemak lagi puas hati kan...kenyang sampai petang.......eh petang tu korang...kalau me sampai pukul 3 dah pedih perut hahahaha.......





Ni dah ada gambar me tempek jelah ye....
Ni ada satu hari Ahad tu..lepas melawat anak buah OT yang baru lahir meninggal dunia (Innalillah....)....
Dah balik tu sempatlah berjalan singgah AEON Bukit Raja kejab....pastu balik tu OT ngantuk tahap kronik dah....adoilah...boleh tak bukan dia nak masuk rumah, tapi dia tidur kejab dalam kereta...leerrr...apa punya pesen le nih...??betul-betul tak tahan nak tidur sangat kot...nasib baik Iolls ni penabah orangnya...so tunggu jelah...
Tu Sara kat belakang pun melongok la tunggu Acu pesal tak reti nak kuar dari kete nih?hahaha...Akim lagi sian..half way balik dah selamat tidur tu...masing-masing penat kot...dari pagi dah keluar rumah...so dah petang jadi ngantuk sangat....






First time beli Hokkaido Baked Cheese Tart nih...Ni me beli kat AEON Bukit Raja....
Kebetulan tengah cari barang tu ternampak stall dia nih..apalagiiik..terus laju-laju cakap kat OT me nak tapau....
Geleng-geleng OT..katanya tadi kan baru lepas makan nasik...??Ayoo..ni bukan lapar nih..ni pasal teringin...
So dah dapat green lite terus Iolls laju-laju pecut gi beli........tapi rupa-rupanya OT ikut dari belakang jugak....
Laa...rajin betul....Iolls nih laju-laju sebab taknak susahkan orang lain nak kena tunggu-tunggu me (sebab bukan kitaorang je yang gi situ, gi dua kereta).........










Me beli dua ketul..tak mampu nak beli banyak-banyak oiiii....
Ni yang satu ketul  me beli yang biasa...lagi satu tu yang durian...
Yang ni kononnya nak makan kat rumah..pelawa OT amik satu dia taknak....tapi tak dapat ye...tengah otw bawak kereta tu me setelkan seketul hahahaha...sedapnya.....sukaaaa.....
Pastu yang durian tu bawak balik kat rumah..makan dengan Anim...Anim pun kata sedap jugak....dia pun lidah macam me nih...pelik-pelik sangat mana nak makan...so kalau dia boleh terima tu maknanya oklah tu......






Ni saja tempek gambar Syabeel...
Geram ni tau!!...
Ni pun obses dengan Opah jugak nih.....
Nampak je Opah laju je nak berdukung.....






Suka sangat kalau ada orang sembang dengan dia....gelak sangat!
Pastu kalau dengan me, me geram dengan dia, pastu dia geram dengan me boleh?hahahaha...
Tapi betul...kalau dengan makcik, Syabeel siap nak cekau-cekau pipi makcik okeh, siap dengan muka and tangan tu kepam-kepam sebab geram...kemain dia...ni sapa yang baby sebenarnya nih??








Ni tapau kat kantin masjid....
Mula-mula nak tapau kuih jek, tapi bila tengok ada sambal tempe, pastu ayam goreng dia pulak mengancamnya haiiii...terus me amik nasik goreng dengan lauk-lauk nih hehehe....
Tapiiii...me makan tak habis ye..sebabnya tengah makan ada orang datang.....
Ni peel me satu lagik....kalau tengah makan tetiba ada orang datang memang potong selera....tetiba je okeh....tapi kalau ko datang memang makan sama-sama dengan me tu lain....tak pun memang ko dah duduk sekali dengan me....tu takpe...
Eh taklah..susah nak terangkan hahahaha......anggaplah makcik ko ni gila!hahaha..sila abaikan......









Lama teringin nak makan Laksa...sekali gi Giant tu jumpa...apa lagi terus me order Laksa semangkuk.....
Sedap pun sedap, cuma kuah tak panas....huhuhuhu..potong betullah.....








OT lapar nasik, so dia makan nasik berlauk...
Iolls tak rasa nak makan nasik, pastu kebetulan macam me cakap, nampak pulak ada jual Laksa...so lelajulah order.....
Ni me amik yang biasa jek...ada yang special ke apatah lagi satu tu....
Iolls kalau makan Laksa tak suka ada telur rebus...suka makan macam ni jek dah cukup....
Ni me kecek suruh Emak buatkan Emak tak buat..nak buat sendiri tak taulah bilanya hahaha...tak retik.......







Rutin sebulan sekali bila dapat Gaji....
Ada yang me beli lebih bulan tu, then bulan depan beli benda lain pulak yang takde..selang seli...senang sikit nak membudget......








Me ni teringin nak makan satey...
So OT bawak me kat foodcourt kat Subang Perdana jek....
Iolls ajak gi Samuri dia taknak...huhuhu....
Ni pun nasib baik kuah dia sedap ya hamat...oklah hilang kepunan..syukur...........
Eh ni ada lagi gambar me tak tempek lagi...sikit-sikitla ye....
Ni pun dah habis merapu dah ni....tapi takpelah....dah ada gambar tu me citerkan aja....kenangan....









Wednesday, March 01, 2017

Birthday Adik dan Abang...

Ni citer hari Ahad yang baru lepas ni (26hb Februari 2017)....
Atie ada rezeki lebih so nak buatlah makan-makan untuk anak-anak dia...buat birthday partay githew...
Kalau ikutkan birthday Umaar sebenarnya pada 20hb Januari yang lepas...
Pastu birthday Imraan pulak pada 20 Februari yang lepas...
Alang-alang selang sebulan so dia buat birthday diaorang sekaligus terus....





Mula-mula kita letak gambar ibu dengan makcik-makcik bebudak tu ye...
Tu me tak sempat nak make-over hahahaha...takde maknanya...Iolls tak koser nak bermake-over bagai...tak sesuai....
Nanti me rasa kejung je muka hahahaha....





Ok lagi satu...
Bagilah chance makcik-makcik dengan ibu nak pose sekeping dua dulu ye...
Time ni orang takde sangat lagi..so sempatlah tarik puan rumah bergambar sekali.....






Baby Hayla.....alolololo....
Meh kiss Asyik Syue......






Mijon and family pun ada....
Ni jemputan tak ramai pun....
Atie ajak adik beradik belah Azrul..pastu pak mak sedara belah kitaorang, pastu kawan-kawan sikit...tu jelah pun.....
Tapi Alhamdullilah meriah.....
TQ all for coming ye...muahhh!!.....





Ni pun hadooo...syok oiiiii....
Ni me makan last minit...
Nasik Impit pun tak sempat nak sejuk lagi me dah tibai boh dalam mangkuk....
Masa ramai orang tak lalu nak makan..bila dah penghujung baru carik nak makan apa....
Alhamdullilah....sedapppp....






Happy Birthday Abang and Adikkk....!!!
Love you two sangat-sangat!!....








Adik comel je terpinga-pinga camtu hahahaha.....
Atie buat ni dari pukul3 petang sampailah pukul 8 lebih....
Yang last biasalah kitaorang lah pun...tunggu sampai ke titisan terakhir hahahaha....







Tuesday, February 28, 2017

Hehe.......

Entri ni entri kumpul namanya...
Mana-mana yang sempat me amik gambar me letak je kat sini yek....
So tarikh memang takdelah jawapnya....
So layannnn.....



Ni kitaorang repeat buat steamboat lagik....
Haritu punya balance buat steamboat banyak lagi okeh...so boleh repeat lagi....
Cuma kena tambah Mee mee dengan Mushroom jelah....
Sedap okeh...syiok makan camni ramai-ramai......




Cubaan buat Sos Yong Tau Foo..hahaha..gelak dulu sebabnya jauh betul rasanya nih kikiki...
Bahan-bahan tak berapa nak cukup Uolls..so guna jelah bahan-bahan yang ada....
Tapi okeh je, takdelah rasa dia takleh makan...cuma tak kick lah macam sos yang betul-betul tu....





Ni adik ikut makcik gi klinik...
Sibuk je tau budak ni sekarang ni...pantang tepon bunyikkk dia yang akan angkat dulu..pastu nasiblah orang yang call tu kena melayan dia dulu kikiki..dahlah bercakap tak berapa sangat...pastu ada hati nak potpetpotpet macam reti sangattt......
Pastu panthang orang nak keluar rumah..sokmo nak ngikut..adusla adikkk...
Masa ni tak ingat..rasanya makcik tak sihat sebab kejab demam, kejab kang selsema....kejab kang gatal-gatal...






Gambar kabur tah kenapa tah...
Ni Ikan Uncle bagi...hehehe...
Uncle tu Orang Tu (OT) la pun....
Berzaman dah bagi..tapi tak termasak-masak...so kebetulan Atie dengan bebudak ada..so kita hantar kedai....suruh kedai gorengkan dan buatkan kuah Masak Pedas sekali.....






Tu diaaa hasilnya hehehe.....
Punyalah sedap sampai berkilau-kilau gambar.......






Bebudak punyalah berebut-rebut okeh makan...diaorang suka makan ikan goreng...dapat yang ada isi macam ni teruslah lagi berselera.....







Teka pinggan sapa?
Ni bukan pinggan Iolls ye..ni pinggan Anim...
Ni memang kegemaran Anim...so kalau ada lauk ni dia memang beria-ria makan.....
Alhamdulillah...rezeki....makan ramai-ramai sedap......





Masa ni Naelofar ada sales...so kita beli 3 helai....
Iolls ni jarang shopping tudung...so kalau ada sales lajulah membelinya...







Ni makan dengan Mijon....
Kat OIC Aman Suria....selalu Iolls ingat Iolls makan ni kat Tropicana..silap okeh...Aman Suria....






Suka kat sini sebab udang dia besarrrr....puas makan......







Pastu suka sangat dengan rojak buah dia..kuah dia tu lazattt....walapun dia ada rasa hangit-hangit tapi sedap jek....
Tu amik Mee Goreng sebab lapo sangat okeh...kalau tak memang tak pandang segala mala nasik ke mee ke....sebab lapar semua benda pun telan hehehehe....






Last but not least pic makcik...muka berbalam-balam sebab kena gatal-gatal seluruh muka...
Gatal bukan pasal makanan tapi ntahlah...tak reti nak described.....tapi kalau dia datang memang muka gatal macam ada pasir je bila kita gosok tu...adoila.....









Wednesday, February 22, 2017

Makeover by Anna....

Ni petang Ahad minggu lepas rasanya nih...
Me ni mamai-mamai bangun tidur sekali Ana ajak me buat mek-up muka..
Hagak-hagakle okeh...muka pun still seposen lagik nih...kikiki...
So bagi me bertenang-tenang dululah yek...bagi me basuh muka ke apa dulu baru kita mekup...




Mula-mula dia mekup dulu muka Anim...
Pastu dia mekup dulu muka sendirik kikiki...
Santek kan...??
Ni Anna ada masuk class ye...saja-saja je untuk diri sendirik sebenarnya....tapi sebab dia rasa macam nak brush-up skill dia tu so dia suruh kitaorang tadah muka....
Dua-dua pun phoyo bulih tahan kan hahahaha......









Ni setel me pun.....
Kikiki...somel tak kitew??
Selalu guna Make-up Plus Application je kan..kali ni mekup betul-betul.....
Rasa macam lain betul muka sendirik......






Try bukak spek pulakkk...hamboiiiii.....lain giler kannn....?
Rasa macam santek sangat dah nih kikikih.....







Okeh..lagi sekali..sebab rasa santek sangat so kita up lagik sekalik.......
Jangan marah ye...kikiki....







Pejam pun bolehhh...
Muka me nih sebenarnya tak rata..so agak bercapuk sebenarnya kalau tengok dedekat...tapi yang bagusnya...Anna mekup nih nampak muka me bersih kan....clean look gittew.....so I loike lah kan.....






Okeh..ni me tukar lipstik...ni me pakai NYX Soft Matte Cream nih....
So muka nampak lain pulak kan....
Bukan senang ye Iolls nak tadah muka jadi model plussize gini nih hahahaha....
Ni kalau korang nak pakai lipstik macam me nih...boleh PM Anna 019-2215832 ....
Color yang lain boleh tengok kat entri Ini ye....
Janganlah marah...sebab me tersambil-sambil iklan tau..hihihi......









Monday, February 20, 2017

Port Dickson....

Citer awal bulan haritu....
Saja-saja bercuti satu keluarga semua...
Alhamdullilah, kali ni kitaorang dapat berumpul satu family semua...takde sorang pun skip....
Kalini sebab nak cuti-cuti dekat-dekat je so kitaorang ke Port Dickson je....





Hotel pun macam biasa duduk kat Corus Paradise....
Ada offer kat Groupon sekarang nih tau....so memang kitaorang jimat banyakla....
Ni kira hotel "wajib" kitaorang gi tetiap tahun ni tau....ada offer ke takde offer ke memang sinilah kitaorang duduk kalau kitaorang ke PD....cuma tahun lepas je tak sempat nak pergi PD...tah pasal apatah tak pergi...bila fikir-fikir balik macam pelik pulak kikiki....
Hotel ni hotel dah lama...tapi sangat-sangat selesa dah untuk kitaorang...
Pastu hotel ni jenis katil memang dia bagi Queen tu dua buah...so senang...tak payah nak fikir-fikir nak tambah katil ke apa dah....
Bilik tak payah tunjuklah ye....sama je dengan entri-entri PD me yang dulu tu...rajin boleh gi carik.....






View dari tingkap bilik memang cantik.....tulah yang me suka kalau duduk sini...
Ko duduk belah mana ke, tingkat berapa ke, memang akan dapat view macam nih....best kan...?
Ni kitaorang gerak dari Ampang pukul11 lebih pagi sampai sana nak pukul 1 lebih camtu....
Iolls ikut Highway LEKAS, so lambat sikitlah sampainya.....lambat pun sebab kena mengadap trafic lite kat Senawang tu....
Tapi me memang suka giler ikut LEKAS....jalan clear je okeh...so sedap memandu tak payah nak fikir macam-macam....
Hotel ni check-in pukul 3 rasanya...tapi kitaorang sampai hotel pukul 4 camtu rasanya....





Ni petang Sabtu tu....petang-petang dah pukul6 baru nak gerak keluar gi mandi kat pantai....
Liat okeh memasing....iyalah masa check-in tu panas kan....
So dah lunch pastu dah round round kat Dataran Teluk Kemang tu sakan bila masuk bilik dah liat nak keluar.....
Sorrylah korang ye...pic ada je, tapi tak berapa senonoh hahahaha..biasalah..kalau mandi kat pantai kan agak Baywatch sikit kaedahnya kikiki.....







Ni masa nak gi makan malam....
Pukul 9 lebih barulah kitaorang nak keluar carik makan ye......liat je masing-masing hahahaha....
Dah puas mandi kat laut, pastu balik dah kecik je mata masing-masing kan...pastu lapar pastu liat nak keluar..dah camne?tu yang lambat je jadinya...kikikkkii.....






Ni sementara tunggu Azrul amik kete...
Santik kan...??




Malam tu kitaorang try makan kat Jimat Tomyam nih.....
Saja test kedai siam lain pulak.....





Kemain ceria Usu Anim dengan Opah layan Syabeel kikiki......





Keluarga anti-sosial kikiki.....





Ni nasib baik ada Syabeel..so kurang sikit anti sosial tu..kalau tak..hahaha.....






Makcik dengan Ana dan Syabeel....
Syabeelnyapoonnnn.......




Abang Imraan kalau ada ayah dia jadi kekwat dengan Makcik...tak baik tau abangg...taknak kawan!






Kitaorang amik dua set nih....
Elok untuk makan 4 orang nih sebenarnya....banyak oiiii.....





Set Atie...
Set kitaorang tak complete sebenarnya...ikan tak dapat lagi....
Ni satu set RM50 rasanya....kira jimat jugakla bila makan ramai-ramai....
Ikan tu pun besar jugak...pastu diaorang masak pun berasa.....alhamdullilah....





Ni pagi esoknya...rombongan nak pergi breakfast kikiki....





Breakfast kat coffee house kat bawah tu....
Ni dapat sekali dengan bilik....so jimat disitu......
Makanan macam biasa....alhamdulilah kenyang....




Roti canai pun ada ye.....dia kirai kat situ jugak...
Kuah tu sedap....tapi roti keras sikit....kikiki.....





Opah dengan cucu kegemaran.....




Suka le bebudak dapat wifi free...korang tengoklah Didi and Friends tu lelama ye.....






Ni dah check-out....
Hahaha...entri pemalas namanya nih.....







Ampunnn gambar rojak buah bergegar hahahaha...
Kitaorang sebelum balik tu sempatlah singgah bazar thai ke apa kat pekan PD tu.....
Pastu dah bercekau kejab tau-tau dah sampai Mitsui hahahaha....
Kalau dah sampai Mitsui tak order Rojak Buah dia rogilah.....bukan senang nak dapat rojak buah gini......





Duaorang budak yang bikin hati ibu dia panas....kejab nak itu, kejab nak ini...adoilah....bertabahlah ibu ye....





Me order Keow Teow Goreng extra keow teow....pentamak kan....





Penuh sepinggan rak....
Emak yang mula-mula makan Keow Teow Goreng...sedap okeh..
Pastu emak dah habis baru me order untuk me pulak....siap tambah mee lagi kau kau kau....
Pastu tak berapa sedap macam tadi..huwaaaa....sabar jelah okeh..padahal emak me punya takde letak kerang pun..ayam je..sedap nak matik...ni me punya letak semua pastu tambah mee dah jadi kureng....
Nasib baik Atie tolong makankan...
Ana dia dah setel makan so dia gerak dulu....
Ni kitaorang tak shopping apa-apapun...just tengok-tengok lagi hahahaha...
Sampai rumah nak pukul9 okeh..punyalah lama nak menyampaikan rumah ikut Google Maps tu...dari awal tulis 38 minit boleh sampai, sekali makin lama makin bertambah pulak minitnya..padahal ikut sebijik sebijon tu, dah kenapa?

Tamat....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...