Search This Blog

Showing posts with label Family. Show all posts
Showing posts with label Family. Show all posts

Tuesday, November 14, 2017

Birthday Anim Part II....

Bersambung kembali..
Masa petang birthday Anim tu kan me busy jadi runner kejab kan?
Ingatkan me mother tak masakkan apa-apa..iyalah sebab dah cakap nak makan pizza je kan..
Rupa-rupanya tak ye....balik-balik tu Emak masak macam-macam uolls...
Menangis terharu makcik kamu ni tengok ye....






Ada Rendang Daging pojaan hati semua orang hahahaha....
Eh betul.....kitaorang kalau tengok ada Rendang Daging Emak masak memang laju je mengambik pinggan ye....









Tu dia...pulut kuning pun hadooo....
Birthday kan haruslah ada pulut kuning.....
Dahlah tu pulut tu gebu gebassss.....secukup rasa okeh..lemak berkrim disukai ramai hehe........









Ada jugak Agar-agar Sirap Laici...
Emak cakap tah kenapa tah bila letak sirap tu dia jadi tukar color..ayoyo...I is serem okeh...
Tapi rasa tetap sedap tau...








Paling best ni ha...Kuih Bom kikiki...
Birthday tetiba ada Kuih Bom kau hahahaha....
Ni liat sikit..biasalah...standard Kuih Bom memang liat la kan..kalau guna ubi tu lain....
Tapi tetaplah sodap hahaha.....








Ulang lagi gambar Rendang Daging....
Ni esoknya me siap bawak tapau okeh sebekas pulut dengan Rendang....ingatkan cukup sekali tak cukup okehhh huwaaaaa.....kalau tau me hangkut banyak sikit....
Tau tak malam tu masing-masing memang membawak perut..dahlah tu sampai tak reti dah nak makan yang mana satu...
Me malam tu makan seketul Ayam KFC, pastu sekeping pizza, pastu dua kali tambah pulut dengan Rendang hehehehe...nak meletup okeh perut...ku tahan jebat...
Orang lain lagi kelakar, siap makan nasik lagik....hahaha...tulah me kata..kalau ada Rendang Daging Emak memang semua laju je carik pingan nasik okeh hahahaha....


TamaT



Thursday, November 09, 2017

Happy Birthday Anim!!

Ni citer masa hari birthday Anim pada 30 Oktober yang lepas.....
Kisahnya petang tu lelaju pukul 4 me amik short leave....me sampai amik short leave tu sebab takut me tak sempat sampai rumah on time okeh..punyalah sejenis kegigihan kan?...
Sekarang ni dahlah macam penyakit pulak kalau birthday je kena carik belon kikiki....
So petang tu SL then ajak OT temankan me ke IKANO..nak carik belon..nak carik belon gitthew....
Takut kang kalau cari kat Ampang kang leceh...Iolls pulak nanti dahlah nak kena belikan makanan dengan kek segala...pastu dahlah kena pukul 8 camtu ada kat rumah huhuhu...semput okehhh






Dipendekkan cerita...pukul 5 lebih baru sampai IKANO...jangan ditanya kenapa ye...hangin makcikkk...
Nak kata pergi makan dulu takde pun...biasalah menunggu OT le nih..ada je iklan dia.....
Ni dah setel beli belon...
Ni memang masuk je IKANO terus je kitaorang carik kedai BALLON BUZZ tu jek..takde ke kanan ke ke kiri walaupun nak gi ke kedai tu kena lalu foodcourt hahaha.......
Fyi, sekarang ni kedai Ballon Buzz tu still lagi kat tempat lama, cuma bertentangan arah...dulu kedai dia deret belah kanan, sekarang tukar sebelah kiri...tu jelah.....kan aritu IKANO buat renovation kan...?tu yang kedai jadi berubah-ubah.....
Ni ikhsan OT amikkan me gambar nih kikiki..paksa dalam rela okeh....nasib baik dia layankan jek......











Peruttt hehe...jangan jelly perut Iolls is macam perempuan preggy 6 bulan tu ye....
Tu me yang pilih okeh...ada dua belon putih heart shape, dua belon meron ke eh tahlah color merah apatah..pastu ada seketul color hitam yang bertulis tu.....
Harga kira ok sangat-sangat okeh....yang biasa merah tu RM3.50 satu, pastu yang bentuk love dengan yang ada tulisan tu tu RM3.80 satu...siap dengan pemberat lagik..so memang kira murah dari tempat lain....
Pastu me ada jugak beli sash...RM7.90 satu....jadilah buat birthday girl feeling2 lebih gitthew kikiki......
Dah beli belon tu terus me balik rumah okeh..takde makan-makan dulu ke apa dah...OT nak ikut tapi Iolls acah-acah bagi..padahal?hehehe..tapi betullah kan tak payahlah...buat penat je nanti nak ulang alik jauh-jauh tu......
So balik tu sampai je Ampang terus me gi Pizza Hut order dulu pizza pastu amik Ana dengan Syabeel pastu gi balik ke Ampang Point beli kek dengan KFC pastu amik pizza pastu baru balik rumah.....fuhhhh......(lap peluh kat dahi).....
Tu pun balik tu me berkejaran nak mandi solat bagai oiiiii....aduilaaa....tensi makcik....






Akhirnya hihi.....
Gambar pun tak berapa senonoh je yang ada hihi.....







Jadilah hehe......








Birthday girl....








Happy birthday Anim..!!
Dah 18 tahun dah okeh.....very the tua one eh.......







Gambar caca merba lah ye...
Ni semua me amik dari hp Atie dengan Ana je....
HP makcik kamu memang bateri dah habis kong, punyalah serabut jadi runner kejab tadi.....









Harap Anim happy....
Pic dia me tak taulah apa ke pasalnya semua tak pandang hp hahaha...sejenis hipsturrr ke apa nih???
Alhamdullilah....hari besdei dia tu dia dapat result dapat masuk UiTM...Alhamdullilah ya ALLAH ada rezeki Anim kali nih.....ni kena tunggu esok baru tau dia melapor diri berapa haribulan.....







Me tunjuk dulu makanan yang kitaorang beli tau...next entri baru me tunjuk makanan apa yang Emak masakkan..nanti jangan jeles  ye eh......









Thursday, October 26, 2017

Syaqeer 3 Tahun!!

Ni citer 14 Oktober 2017 haritu....
Ana ajak kitaorang ke rumah dia untuk celebrate birthday Syaqeer....
Saja nak tiup-tiup lilin, potong kek dengan makan-makan reramai.....
Plan asal patutnya petang Sabtu tu lepas Asar...tapi bertukar time, lepas Maghrib sebab kedai satey belum bukak......
So malam tu lepas Maghrib terus me bertiga ke rumah Ana....laju je okeh....
Sebab utama kena "lumba"..kang takde parking oiii....serabut...
Makcik kamu ni kalau bab parking memanglah "musuh" utama....
Orang lain takpelah kalau parking secukup rasa tu...makcik ni kalau parking tempat sempit memang seriau okeh....huhu....






Dipendekkan cerita.....
Lepas dah makan makan satey dah kenyang kita potong kek..yeayyy....!!







Kelam kabut okeh hahaha...
Birthday boy kan time nak potong kek la time tu nak minum....kikiki.....









Fuhhh....amboi muncung tu.....
Nampak tu...Adik pun nak join tiup...







Abang Imraan je ada sebab Adik Umaar tidur....
Umaar tidur dari dalam kereta sampailah nak balik hahaha...penat sangat tu kan.....







Birthday boy dengan Mama, Abah dengan Adik.....








Ada pun gambar sekeping.....
Pandai Mama Syaqeer buat cucuk-cucuk atas kek tu kan?








Tiup lilin lagi dengan makcik pulak.....






Okeh..gambar adalah tak ikut turutan....hehe









Dengan Makcik dan Usu Anim.....








Ok dah last hahaha....
Makcik nak ucapkan Selamat Hari Lahir untuk Syaqeer...
Semoga jadi anak yang soleh..yang bijak...
Semoga sihat dan happy selalu tau....muahhhh!!!.....
Lama jugak kitaorang lepak kat situ....ingatkan nak lepak lama lagi tapi Emak ajak baliklah pulak..adoilaaa....

TAMAT










Thursday, October 05, 2017

Makcik Belanja Nasi Lemak....



Ni citer sebelum raya haji haritu...
Tiba-tiba petang tu Iolls dapat ilham nak belanja semua makan Nasi Lemak City Garden, Kampung Baru....
Macam biasa...nak belanja haruslah yang Iolls suka makan.....hehe......







Ni semua pergi ni ye...hebat okeh...
Me, Emak, Anim dan Ana sefamily pergi satu kereta...senang...Iolls ni mana nampak sangat drive memalam so kena menumpang kasih driver lain hihi......
Ni pun kitaorang sekereta sampai dulu...Atie lambat....







Kitorang sampai tu tempat duduk yang bahagian atas tu dah agak full...so duduk yang bawah.....
Kat bawah ada meja panjanggg...so cukuplah semua sekumpul satu meja.....






Sampai-sampai tu kitaorang gi beli dulu...tak tunggu Atie..lapar oooi.....
Lauk pun macam biasa je amiknya...tu pun tak laku sangat....jenis lagi enjoy makan nasi lemak bungkus without lauk ginila....








Dah habis makan barulah Atie sefamily sampai....
Dah sampai me bangun gi belikan sekali dengan Atie....







Diaorang makan kitaorang menonong la hihi..
Tapi takpe..makan sampai kenyang yek.....








Tu pun tak habis....
Tulah me malas nak amik bebanyak bukannya makan betul-betul pun memasing.....nanti mesti ada je yang tak habis....membazir okeh.......nanti makcik jugak yang tambah gemuk sebab kena habiskan makanan korang huhuuuuu.....







Syabeelll.....
Syabeel mula-mula ok malam tu...lepas tu dah bising...nak jalan-jalan..
Geramlah makcik rasa nak kunyah-kunyah je pipi dengan dagu tu huuuuu.......
Balik tu terus balik....takde gi mana-mana dah..masing-masing pun dah mengantuk tahap tertinggi kikiki.....









Wednesday, August 23, 2017

Syabeel Turns ONE: Part 2-Potong Kek!

Ok, lepas dah setel makan tu kitaorang rehat-rehat kejab dulu.....OT cakap tersandar lemang hehehe....
Kenyang jangan cakaplah...iyalah makan pun nak pukul 10 kot time tu..haruslah makan pun bersungguh-sungguh....hampir licin okeh kitaorang makan malam tu...dasattttt
So dah cukup tersandar lemang eh terus kitaorang potong kek....
OT simpankan kek kat peti ais kat belakang...so elok jelah terletak keknya....





Gambar adalah tak ikut turutan ye....
Gambar pulak kebanyakkannya bergegorrr.......








Ni dari tadi makcik nak amik gambar dengan birthday boy tapi tak dapat-dapat...ada je yang ngaco......











Ok, ajak Atuk pulak...
Ni Atuk Syabeel belah Abah dia...Nenek tak ikut sebab ada program kat surau....









Dah potonggg hehehe.....
Tu lilin nombor satu tu pun beli kat Sportlight Ampang Point jugak....RM4.90 seketul nih...kat sana ada macam-macam bentuk dan saiz okeh..tinggal nak pilih je...
Ada satu tu nombor dia kemain besar, sekali tengok harga RM17 oh terus gantung balik, amik balik yang harga RM4.90 nih kihkihikih....
Tapi puas hati..lilin dia jenis lambat giler cair...macam tak berjalan-jalan pun iya...korang faham ke idak me cakap lilin tak berjalan-jalan nih??








Ok, potong untuk Atuk sikit....sikit sebab kang nak lagi amiklah....
Kek selalunya kat rumah kitaorang jarang laku...kalau tak laku tak laku langsung..tapi kalau sikit berebuttttt....doniaaa doniaaaa......








Ni OT yang amikkan gambar..takde orang bolehlah dia layankan kitaorang hahahaha....
OT cakap..sekarang semua tunjuk kat Syabeellllll...baguss..sporting semuanya hihi....comel je tengok gambar nih......lagi-lagi tengok birthday boy blur-blur hayam tu kikiki.....
Sorry ye ni makcik tercairkan pulak gambar nih huhu.......












Ni gambar mula-mula....semua skema jek haha










Ni mula-mula...cubaan makcik nak amik gambar berdua tulah...
Masa ni Syabeel sempat cekau kek ye....belum apa-apa kek dah buruk sikit..laju je tangan..yang heran tu sampai pulak tu...masa makan tadi takde pulak dia cekau apa-apa dari meja....
Syabeel kan geram dengan makcik sokmo...nak babap la...nak cekau muka la eiii.....









Ni jelah yang hadonyaponnn.....bergegauu......











Ni amik gambar birthday boy dengan Opah, Mak Ngah, Makcik, Usu Anim dan Mama....tu terselit Imraan pulak....geram okeh..bila orang ajak bergambar betul-betul taknak...rupa-rupanya sempat dia menyelit kat dalam belon tu hihi.......
Tu muka besday boy makan ongtua hihi...rasa nak kepit bawah ketiak je nihhhhh...










Opah taknak pandang hp la pulak....dok layan Syabeel potong kek..........







Makcik pulak menyibuk hihi......









Haa..ni baru semuanya pandang depan...kecuali birthday boy dok sibuk tengok belon.....
Tapi bagus tau...masa me baru sampai kat Ibrahim's Fatty Crab nih kan bila nampak je belon-belon nih Syabeel terus nampak excited.....so haruslah Mama Syabeel seronok tengok Syabeel seronok...tak sia-sialah makcik dengan mama mengangkut kehulu kehilir belon hehe......






Tengokla nihhhh...kemain laju je dia menyuap ke mulut.....dahlah pisau tuuuu...eiiii.....











Syabeel dan Mama.....







Birthday boy...umur baru masuk setahun tapi macam ongtua dah nih hihi......









Ni masa mula-mula sampai...belon tu cantik je adik tu susun ikatkan tinggi rendah....
Tapi Mama Syabeel pening kot dia gi ikat belon yang nombor satu tu terbalik hahahaha....ni pun nombor satu tu ada satu jek yang tinggal...ada color silver ni jek...belasah jelah kan..janji ada...lagipun Mama Syabeel macam tak puas hati selagi tak beli belon yang ada nombor nih hahaha...








Syabeel dan Syaqeer....
Syaqeer poyo mengadap hp je huhu....







Syabeel....
Setahun dah ye...cepat je dah besar...makcik tak puas nak kepit-kepit lagi la adik....
Makcik doakan adik sihat walafiat...jadi happy baby tau....jangan nakal-nakal dengan Opah ye...


Bersambung.....





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...