Search This Blog

Monday, January 30, 2012

Coklat...

Apapun memang Alhamdullilah...derita sebab ceri beri tu dah hilang...
Elok je masuk hari Sabtu, cun-cun dah takde dah ceri beri....memang syukur sangat-sangat....
Tapi tulah, me ni kejab timbul sekejab tengelam, apa kes kan???...Dahlah tiba-tiba muncul, pastu terus je citer pasal coklat...wa..wa..wah.....kemain lagi kan....hehehhehehe....harap diampunnn.....hihihihihi...
Sorilah kengkawan, mood nak berblog kureng sikitla...
Sebab musababnya nilah...me dah macam pening-pening air sirap dah ni nak start balik yang mana satu...
Cita-cita dalam hati tinggi, kalau boleh nak tulis tiap-tiap hari..tapi nan-ado...
Gambar makin hari makan banyak, last sendirian berhad yang stress, maka blog diabaikan begitu sahaja, boleh???....

Okey okey, kita citer jelah pasal coklat hari ni yea....
Coklat idaman hati....
Ni tunggu dari minggu lepas ni okeh....dah memang rezeki, jadi harini sudah sampai...
Macam tunggu orang pos je kan, padahal tak pun....
Fuhhh...excited bebenor...
Padahal boleh je kot beli kat sini...
Tapi taknak...nak jugak mengirim kat kawan seofis yang pergi ke Pulau Langkawi nun..jadi kenalah sabar menanti....hehehhehehehe...
Mau tak kan..kat sini harga dia mahal RM3-RM4 sepeket kan...
Tak berbaloi nak beli banyak-banyak....
Jadi bila tau je ada yang nak ke Langkawi, haruslah laju mengirim....


Hasil kiriman....
Hihihihiihi..jangan marah aaa....
Terus kirim 2-3 jenis coklat gitu....i like!!!
Coklat ada Almond 2 paket, Milk Cream sepekat pastu dengan Cookies and Cream sepaket....^_^


Paling sodap adalah yang ini...
Tapi malangnya dapat beli sepaket je....huhuhuhuhu....
Kawan tu kata susah giler nak cari yang ni...last minit baru dapat...tu pun paket kecik tu je...
Dia pulak macam blur-blur, so terus je beli satu...padahal 1 paket manalah cukup....huwaaaaaa...
Tapi takpe...dapat ni pun dah syukur sangattttt....
Bukan senang nak membeli orang kirim-kirim ni kan...
Jadi me berterima kasih sangat-sangat kat Bechah....Tqvm Bechah!!!.....^_^

Entri pasal gi PD, pusing-pusing Perak tu nanti-nantilah yea....
Doakan me rajin...fuhhhhhhhhhhhhhhhhh........
Apapun, jom makan coklat.......jommmm....!

Friday, January 27, 2012

Ceri Beri...

Yesss...dah masuk hari ketiga still lagi ceri beri me ni tak kurang-kurang...
Adoii hai...sampaikan pagi tadi dah kena jab (injection) pun still lagi petang tadi ada lagi saki baki sisa ceri beri tu...huhuhuuhuhu...
Sakit perut takde, tapi kalau dah kata 'u need to go now!', jadi silalah ke jamban terus...janganlah gatal-gatal nak postpone gitu...huhuhuhuhu
Ni perut dah rasa lapo giler ni.....takut nak makan benda berat....(perut dah biasa makan nasik la katakan..)
Tapi Doktor pesan buat masa sekarang ni boleh makan makanan yang plain sahaja dulu......
Huwahahahahah...makanan plain tu makanan apa yek?ayoyoyoyo...
Ni me alas perut dengan Prunes je sudah...janji makan ubat nanti tak perut kosong....

Seksa ulang alik kejamban dah 3 hari...
Muntah terbelahak dah sekali....
Kena jab sekali...
Medical Leave pun dah dapat 2 hari...
Cuma nasib baik sangat-sangat perut ni  jenis meragam je tapi tak memulas sakit tu..
Takat rasa macam ada angin puting beliung je....Alhamdullilah....(apalah sangat takat angin pusing-pusing je dalam perut...tak sakit pun dah okey sangat dah...)
Takpela...penghapus dosa-dosa kecil kan..mudah-mudahan.....
Harap esok-esok ni dah hilang..aminn.....


Wednesday, January 25, 2012

Cuti-Cuti 2 Famili...

Dicilok dari FB adik sepupu Fieqa...^_^
Gambar semua orang kiranya tapi tak cukup corum...
Cameraman adalah Acik Aman (Bapa saudara belah Arwah Abah me), so muka dia sah-sah takde...
Pastu sorang lagi adik sepupu lelaki yang tak dapat join...

Banyak oo gambar nak upload nanti-nanti ni...
Citer pasal pergi PD haritu pun tak habis buat lagi...ni tambah lagi gambar-gambar gi pusing Perak pulak...
Lupa pulak...dari 21hb Januari 2012 hari Sabtu sampailah 23hb Januari 2012 hari Isnin kitaorang bercuti-cuti 2 famili pusing-pusing Perak gitu...
Walaupun tak dapat pusing habis satu Perak sebenarnya, tapi mana-mana yang berdekatan habis semuanya kitaorang singgah...heheheheh..
Kebetulan famili pakcik me Acik Aman ni memang suka giler gi jalan-jalan....
Alang-alang orang dah mengajak, jadi apa lagi..jom jelah kan...
Kang jual mahal rugggiiii.....sementara ada yang nak melayan ni baik kitaorang ikut je.....
Apapun terima kasih daun keladi kepada Acik Aman, Acik Rubi, Ipah, Iqah, Wan dan Rina.....best ikut korang...tak rugi.....(diaorang tak baca pun blog me...tapi peduliklah kan...hehehheheh)...
Lain kali jangan lupa ajak lagi yea....^_^

Tuesday, January 24, 2012

Bersiaran Lagi...

Setelah seminggu tak bersiaran di sini akhirnya hari ni me muncul kembali....alhamdullilah...
Ada ke yang merindui entri-entri terbaru dari blog ni?hhahahaha...mungkin takde kot...
Lagipun blog ni kan blog untuk diri syok sendiri...hehehehhehe..

Ni pun semangat nak tulis entri intro jelah pun...
Nak berblog macam selalu-selalu tu kena tunggu nanti-nanti sikitla kot...tunggu hati dan badan ni 'kuat' balik...kikikikih......
Serius sekarang ni penat lagi ni wehh....
Mana taknya dari Sabtu sesubuh syafiee membawak ke semalam bz berjalan-jalan jek...
Ni malam tadi je barulah dapat jejak kaki kat rumah sendiri...sikit punya lega...syukur-syukur....
Malam tadi Alhamdullilah dapat tidur nyenyak giler...faham-faham jelah bila dah jumpa katil sendirik...lagi-lagi dah 2 malam tidur kat tempat lain...huhuhuhuhuhu...

Apapun....chow dulu...nanti-nanti free me buat entri pasal jalan-jalan cuti panjang kali ni pulak...^_^


Tuesday, January 17, 2012

Dinner: PD 2012

Wah dinner katanya..padahal??huwahahahaha...cakap melayu sudah....
Ok..ok..sambung citer...
Lepas Maghrib, bila masing-masing dah refreshing diri sendiri tu terus je kitaorang keluar mencari makan...
Nak cari makan senang je..sepanjang-panjang jalan kat PD ni kiri kanan ada je kedai makan atau restoran...tinggal nak pilih je kan.....
Pastu masing-masing pulak tak tau nak makan apa, sebenarnya...
Nak makan lauk Siam kang dah bosan, kang nak makan goreng-goreng pun taknak, nak cari Ikan Bakar macam tak jumpa-jumpa.........
Last-last bila nampak kedai makan satu ni, terus je kami semua suruh Sept berhenti dah buat U-Turn...
Majoriti kitaorang ni peminat sate kan, walaupun kedai biasa-biasa je, tapi asap Sate je dah buat kitaorang surrender gitu...hihihihhihi....senang tak payah pening-pening kepala kan....
Pastu tak payah fikir panjang dah...Duduk dan terus order sahaja....
Maka kitaorang order nasi putih dengan lauk je sudah....habis cerita....
Mula-mula kitaorang duduk kat open area kat depan kedai ni tau..
Tapi tengah syok-syok tu tetiba hujun gerimis daa...
Maka berlari-larianlah kami ke dalam kedai ni...
Nasib ada je tempat duduk..kalau tak, haru jadinya kot...dahlah memang lapar...
Sebelum lupa...kedai ni depan Stesen Minyak Caltex yea...^_^

Dah duduk cun-cun kat dalam air pun sampai....

Masing-masing layan diri sendiri je....
Sangap kot...

Mummy-to-be...
Ha..kitaorang duduk kat belakang tulah masa mula-mula...
Masa hujan tu, kesian diaorang tau...kelam kabut nak selamatkan
barang-barang takut basah....
Sate tu pun cepat-cepat Abang tu pasang payung...
Tapi kesian kat hati jelah pun..tak menolong pun...huhuhuhu

Sapa tau air apa ni??
Kalau tau cer angkat siku.....!!!

Kat Kampung Arwah Abah me kat Chenderong Balai
diaorang panggil air ni air Lemonade tau...
Cuma beza kalau kat sana botol dia kecik comel je..
Jangan pelik pulak, walaupun Lemonade tu air lain...
Tapi memang panggil air ni macam tu okeh...
Tak kiralah airnya perasa Oren ke, perasa Sarsi ke, Aiskrim
Soda ke, memang itulah panggilannya yea....
(Kat tempat lain me tak taulah panggil air apa..)..
Cuma yang me tau, air ni air perusahaan kecik
kat kampunglah kot...
Botol pun kalau tengok asal ado je kan....
Kat kedai ni sebotol ni dia charge RM2...
Macam mahal je kan...?

Rasanya???
Me kan amik Lemonade perasa Aiskrim Soda...
Tapi serius..rasanya tak sama dengan air Aiskrim Soda yang
ada tu yea...
Serius sodappppppppp sangat-sangat....jadi kalau
nampak kat mana-mana tu sila rasa tau...^_^

Sotong Sambal/Masak Pedas..
Kureng sikit sebab manis...

Sate sedap jugak....kitaorang amik pun 20 cucuk Sate Ayam...
Sebab tu je yang ada...
Tapi takpe..yang ada ni pun dah puas hati...
Paling best kat sini tentulah Kuah Kacang tulah...memang sedap...

Telur Bungkus...
Macam biasa...
Ada jugak order Kailan Ikan Masin...
Yang tu memang sedap...me suka...

Mula-mula haruslah makan Sate dulu kan....

Kuah Sate sedap...nyum..nyum..nyum...


Masa ni mood adalah santai...
Masing-masing makan Sate secara berhemah gitu...hihihiih

Tuan Tanah...mestilah nak interprem jugak kan...
Harap diampun kalau asiklah menengok me ni suka
sangat ulang tayang baju dan tudung yang sama yea..
Me ni jenis susah sikit nak bertukar baju...
Beli tu beli tapi kang balik-balik ulang baju yang sama
je kot..
Lagi selesa baju/tudung tu, lagi banyak kalilah ulang
tayang akan terjadi yea...
Sampailah baju/tudung tu jadi 'arwah' kang barulah cari
 baju/tudung lain untuk jadi mangsa ulang tayang pulak.
Same goes to kasut dan sebagainya.....
Jadi, harap maklum......

Happy Face...!!
Mau tak happy kan, lagi-lagi kalau dah tau kejab-kejab
lagi gendang gendut tali kecapi kan...hihihihihihi...

Last but not least...
Dah tentulah Sup Tulang kita ni...
Mari kita gelak ramai-ramai ye kengkawan....hahahahahah...
Part yang paling best yang inilah yang kitaorang tak tau antara nak gelak ke nak nangis guling-guling...
Tapi tahan je hati sampai kat kereta baru bercerita...kang kalau gelak/nangis kat situ jugak mau sentap tuan Kedai...
Patutlah masa mula-mula sampai mangkuk ni Mijon terkojut sampai mata terbuntang...
Rupanya salah menu gitu....
Masa order tu Mijon siap tanya lagi kat adik tu...tanya ada tak Sup Tulang...?
Laju je adik tu jawab ada...
Of courselah Sup Tulang so kita automatically akan fikir Sup Tulang Daging Lembu kan...?
Sekali tak okeh..bila sampai-sampai tu dia bawak Sup Tulang Ayam lah pulak....huwaaaaaaaaa....
Rasanya tak pernah seumur hidup me kalau mintak Sup Tulang akan dapat Sup Tulang Ayam pun...
Korang pernah????
Kesian Mijon dengan Dik Nor...lain yang dimintak, lain pulak yang dapat...
Kalau tau baik order Tomyam ke apa kan...
Dahlah diaorang dah bosan asyiklah kat tempat kerja dok makan Sup Tulang Ayam je...
Dari troma sikit mau terus troma habis dengan Sup Tulang Ayam lepas ni bila kena macam ni....
Mau nanti-nanti setahun nak pandang Sup Tulang Ayam pun tak lalu ....kihkihkih...
Tapi, Sup Tulang Ayam pun Sup Tulang Ayamlah kan...
Makan harus makan...
Tapi tulah...sebab dah makan Sate dengan Nasi Impit boleh tahan kenyangnya..
Jadi makanan ada yang tak habis....
Maka ditapaulah makanan-makanan yang tak habis itu...
Dengan harapan nanti-nanti dah sampai bilik takdelah lapar kang tensen sebab takde makanan....

Kitaorang habis makan pun rasanya nak dekat pukul 10 lebih...
Sempat jugak singgah kedai runcit...beli bekalan untuk breakfast esok pagi...
Yea...pakej kali ni takde breakfast yea kengkawan...
Jadi sebelum esok pagi kang ada yang meramuk sebab lapar maka makanan haruslha di'standby' awal-awal..supaya takde perkara yang tak diingin terjadi...kihkihkih....

Balik tu, dah bersihkan diri, solat semua, masing-masing baring-baring sambil borak-borak dan tengok tv...
Me ni pulak, nama je nampak macam dah tidur time tu..tapi wendak...sebenarnya tak boleh tidur pun....paksa-paksalah konon...last-last buat tensen je okeh....
Dahlah esok pagi kena bangun awal sebabnya nak mandi pool...kalah bebudak kan...kikikikikh...
Petang tadi tu dahlah tak dapat masuk dapat tengok dari kejauhan je...jadi esok pagi semangat masing-masing nak terjun kolam sebelum pukul 8 pagi gitu....hehehehheheheh...
Lupa pulak...harga makanan yang kitaorang makan tu adalah RM40...


Bersambung....


Monday, January 16, 2012

Bercuti ke PD-2012

Ni citer minggu lepas yang kitaorang last minit pergi bercuti ke Port Dickson, Negeri Sembilan (PD)...

Kisahnya....
Mijon 'terbeli' kupon untuk duduk di Tiara Beach Resort gitu...kupon tu selain tempat tinggal dia bagi jugak free wristband mandi manda kat waterpark Tiara Beach untuk 4 orang...(gambar kupon lupa nak amik) 
Sebenarnya me sebut 'ter' tu sebabnya last minit Mijon beli kupon tu dari ofismate dia yang tak dapat pergi sebab ada kematian dalam famili dia...
So, disebabkan macam sayang pulak nak let go gitu je, tu yang Mijon beli tu...
Kupon tu pulak sebenarnya expired datenya awal bulan 2...jadi memang sah-sah kelam kelibutlah nak cari tarikh yang masing-masing boleh pergi kan, kang tak pasal-pasal takut kupon tak laku..huhuhuh.......
Pastu patutnya pulak niat nak pergi minggu ni 14hb Januarylah konon-kononnya...
Tapi bila Mijon call Tiara Beach untuk booking katanya yang kosong hanya ada pada 7-8 Januari sahaja....
Pastu date yang lain-lain tu adalah fully booked...(iyalah kot..musim CNY memang sebulan kot akan full je hotel satu Malaysia ni...berdasarkan pengalaman me le...)
Jadi akhirnya call hari Jumaat 6hb, pastu 7hb dah kelam kibut kena ke sana....memang haru...huhuhuhu...

Maka, bila dah last minit baru kata nak pergi, haruslah hari Sabtu tu kena tunggu masing-masing free betul-betul  pastu baru boleh bergerak ke PD...
Paling haru me lah...nak menjemput kengkawan yang dah naik lemak punya pasal sampai tak nampak dah junction ke Highway DUKE tu, siap me boleh terlepas junction gitu...huhuhuhu....
Kelam kabut U all...dahlah keluar pukul2 lebih, sah-sahlah jalan jem ya hamat kan...
Pastu tah apa mamai me ni, boleh pulak me terlepas simpang...me masuk simpan nak ke JUSCO AU2 boleh???....sabar jelah...
Pastu nasib baiklah dalam kepanikkan tu me sempat berfikir untuk buat U-Turn kat depan nun jauh disana...huhuhuhu...
Walaupun hazab terpaksa menempuh jem yang giler-giler time tu, tapi atas kesabaran yang amatlah tinggi akhirnya lepas jugak me dapat naik semula ke DUKE tu..Alhamdullilah...

Nasiblah bila dah masuk Tol Jalan Duta tu walaupun kereta banyak tapi tak jem ke apa, jadi kejab je dah sampai dirumah Mijon....syukur...^_^
Dah amik Mijon dengan Dik Nor tu kena ke Kajang pulak, misi mengambik Sept pulak...
Sept lagilah kelam kibut...dia haritu dahlah memang dah ada kat Kuala Selangor sebenarnya, dah last minit kata booking adalah hari tu (Sabtu), makan terkocoh-kocoh jugaklah dia nak menyampaikan ke rumah dia tengah hari tu...kesian...

Sampai rumah Sept dah nak pukul 4...ayoyo...
Tu pun sebaik Sept dah siap dah...jadi boleh terus bergerak je kan...
Pastu boleh pulak kat situ me terasa lapar giler-giler kot...
Then, baru teringat...patutlah lapar...nak pukul 4 dah rupanya...
Tadi keluar rumah serabut punya pasal jadi tak sempat nak lunch ke apa kan.......
Jadi paksarela kengkawan semua untuk pergi singgah ke McD...tu pun macam-macam bunyik kot...huhuhuhu...(walaupun jadi driver, tapi harus ikut kata penumpang boleh???)....
Tapi tak kira, lapar giler..dah tak boleh tahan dah kan..janji dapat makan...
Maka...drive-tru sahaja sudah...lagipun dah lambat sangat kot...kang kalau berhenti mana-mana kang, mau Maghrib pun tak sampai-sampai PD...
Sambil drive sambil disuap makan....tapi tercekik-cekik U all...
Lagi-lagi kalau Mijon jadi co-pilotnya...
Peraturan utama, pilot a.k.a driver tak boleh makan semasa memandu okeh...
Lapar giler kot masa tu...sabar jelah....huhuhuhuhu....

Pastu dah sampai  Hentian Rehat Seremban, Mijon suruh berhenti kejab...katanya dah berhenti baru boleh makan gitu...baik Chief, kami menurut perintah!!!....hihihihihik...
Makan pun dalam kereta sahaja..nak jimat masa..Tapi eloklah pun kan...
Dan dari sini pulak nak ke PD haruslah pilot bertukar..Sept pulak yang kena bawak...
Me dah penat dah membawak Makcik Viv dengan penuh tekanan dari Ampang okeh....

Layan gambar:
Saya dan Dik Nor..
Sorang je yang preggy tapi dua-dua
sama je rupanya...
Perut me lagi besar dari orang yang preggy gitu...hhihihihihi

Pilot dan co-pilot...

Check-in dipetang hari gitu...
Pukul 6 baru sampai kat Tiara Beach...
Jauh kot..kat Batu 13...
First time sampai dihujung sini....

Lobi adalah indah...
Siap ada foto frame gambar VIP gitu di dinding belah kanan tu...

Nampak tak nun Makcik Viv me tu?
Dari kejauhan pun sempat interprem kan...kahkahkah..

Ni belah kiri me pulak...macam hotel lain gak..ada gift shop...


Tiara Beach Resort...
Kupon Accomodation only (free 4 waterpark wristband)
RM250 Studio Suite Room.. 
Dah sampai lambat, jadi wristband untuk hari tu dah burn tak boleh guna...
Waterpark (kolam) diaorang tutup pukul 7 pm kan...
Memang tak sempatlah sangatlah kot...jadi masuk kolam esok pagi jelah...
Dahlah penat mencari tempat ni jauh ke dalam (jenuh okeh...)...jadi baik masuk bilik dulu solat ke apa yang patut pastu berehat je dulu sudah...
Malam lepas Maghrib baru mencari makan gitu...

Bersambung...

Saturday, January 14, 2012

Seleberet besday saya....

Selain beli HP baru masa harijadi haritu...
Malamnya sempat kami sekeluarga seleberet besday me kat Sekinchan Ikan Bakar di Ampang Waterfront...
Ini adalah second time makan disini...
First dulu kat Kota Damansara dengan Sept dan Mijon.......
Kat Ampang ni pun baru kot bukaknya....dah banyak kali niat nak pergi tapi tak pergi-pergi jadi terus je suggest ke sini bila kata nak makan apa....
Paling best kat sini walaupun orangnya tak seramai kat KD tapi makanan adalah tetap sama je rasanya dengan kat KD...
Paling best dah tentulah Nasi Lemaknya...sangatlah home made rasanya okeh..sedap sesangat.....
Emak me puji-puji gitu (emak saya jarang memuji tau, kecuali kalau betul-betul sedap, paling-paling beliau akan kata bolehlah....)....katanya ni macam makan kampung punya....maknanya memang sedap dan mengimbau kenangan lalulah tu..hehehehehe

Apapun layan je gambar ye...
Gambar pulak diambil mana yang sempat je....jadi agak tunggang langgag yea...layannnn.....
Masing-masing sibuk bersosial dengan HP..huhuhuhuh...

Baru perasan...
Rupanya air yang patutnya 3 layers ni 2 layers je...
Sabo jelah...
Dahle manis giler..pastu gula melaka tak ditapis...
Minum asik kena 'kacau' dengan hampas....huhuhuhu
Nasib baik air ni je fail..lain tu excellent...^_^

Budak kecik yang serabut pada hari itu...

Saya dan emak saya....

Kan dah kata...memang serabut je kan...
Payah nak dapat yang diam...

Tudung saya adalah sangat serabut....
Asik ke depan je...takpe, lain kali dah tau camne nak ejas...hehehehhe...

Memang tak penuh langsung...
Ada dalam 3-4 meja je yang makan...
Mungkin bukan musim orang makan kat luar kot...

Masing-masing bersosial seorang diri je kan...?

Ana dan kawannya yang kerja kat Sekinchan ni...
Kawan satu kelas masa Poli Penang katanya...
Jadi untung jugak...dapat diskaun gitu....hehehhhe

Imraan yang taknak duduk dalam baby chair...
Jadi Opah yang takut benar cucu meramuk terus bawak
lepak kat sini...
Ni pentas untuk live band sebenarnya...

Dua orang yang susah giler nak di amik gambar...

Gegar disana sini..huhuhuhuhu...

Amik dalam kadar yang sederhana...
Sebab masing-masing kalau seafood kureng sikit...
Ni pun ada Ikan yang dibelah dua letak lain-lain pais...

Meja agak kecik kengkawan oii..
Lauk sampai je, dah tak boleh letak pinggan untuk makan..huhuhuhuhu...

Amik Ikan Jenahak sekor, Ikan Kerapu sekor , Sotong 2 ekor dengan Kerang semangkuk je...
Tapi nampak macam banyak kan...?




Sebaik ada kawan Ana...jadi terpaksa suruh dia jadi photographer kejab....
Masa ini Emak adalah kelam kelibut...Imraan ni obses giler dengan Opahnya...
Kalau Ibu dengan Opah, Opah yang menang...hahahahhaa...sian Ibu...

Yang ni baru ada gambar Opah...hehehehhehe....

Dah setel makan baru potong kek....
Saja-saja je kengkawan....simbolik je....wajib kot dari kecik sampai dah tua...
Takde parti-parti pun takpe...tapi kek harus dibeli...

Layan jelah gambar yang lain tu yea....jangan muntah sudah...kikikikih...














Total semuanya RM113 sahaja...
Harga untuk 5 Nasi Lemak (Rm2.50 satu), Nasi Putih (RM2 sepinggan), Ikan Jenahak sekor, Ikan Kerapu sekor dan Kerang semangkuk serta air untuk 6 orang...2 ekor Sotong adalah free (mungkin sebab birthday kot..)...
Satu tips paling penting sebelum amik ikan untuk dibakar ialah silalah timbang dulu dan kira budget anda siap-siap...insyaALLAH, takkan mahal punya...(tau ada orang yang takut nak makan seafood sebab takut charge mahal kan..me lah tu..hehhheheh)
Kat sini ikan pulak adalah hanya untuk bakar sahaja...
Tapi boleh pilih nak letak pais apa...pais biasa, 3 rasa atau nak letak pedas meletup...
Tapi kata adik tu minggu-minggu depan akan ada menu masak ikan macam kat kedai Siam selalu tu..
So, lepas ni kalau ke Sekinchan Ikan Bakar kat Ampang Waterfront (kat tempat lain tak tau) menu mungkin lagi meriah....
Okeylah....
Nak pergi Sekinchan macam jauh sangat kan...ni Sekinchan Ikan Bakar dah bukak merata ni apa kata korang try....insyaALLAH tak menyesal....^_^

Lupa pulak...balik dalam pukul 11...kejab je...makan-makan potong kek dan terus balik...
Sempat jugak bagi kek kat kawan Ana dalam 2 slices je...jadilah..buat rasa-rasa....
Apapun...Terima kasih banyak-banyak kat Emak sebab belanja....^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...