Tuesday, June 29, 2010

Arini Saya Berkursus...

Arini saya telah dihantar berkursus. Kursus Excell 2007.
Mula-mula saya rasa macam tak best, tapi bila dah sampai di tempat kursus dan diberi kursus.Walla! Saya sangatla gembira. Syukur kepada ALLAH kerana memberi izin saya untuk ke sana.
Ok..cukup..cukup...
Arini me start kursus, okla, 2 hari je...arini dan besok.
Sangat-sangatla ok untuk hari pertama ni..Puan Su veryla ceria orangnya, so kursus langsung tak rasa stress, rasa very free n easy..hahahhahar (ada ke istilah ni Sue oiii...??)
Kursus ok je, tapi yang kurang best tu, pepagi tadi sudah tersalah jalan da...
Dah tanya 4-6 kali kat Nurul pun still salah jalan lagi..ape punya tersumbat ko punya otak daaa Sue...adoiii..patutnya masa kat tol duke tu tanya kat adik tol tu "Tol Jalan Duta belah mane Dik?"..yang me ni punya cerdik gi tanya "Jalan Duta gi belah mana dik?"
Nampak tak perbezaan kalo ikut sebutan kurang bezanya, tapi kalo ikut pemahaman sangatlah jauh beza maknanyer?Ko tanya Jalan Duta, sah-sahla adik tu tunjuk Jalan Duta, padahal ko maksudkan TOL JALAN DUTA...punyala panik..bayangkan, elok je masuk susur tu, tetiba jalan lain macam, bukan jalan highway, tapi jalan besar yang penuh sesak kiri kanan...
Alhamdullilah..part nak menyusahkan kengkawan tu Sue memang no 1..sebaik Sept sedia membantu...fuuhhhhh....time kasih penunggu gua...oppp...time kasih my dear...lain kali jangan lupe jadi GPS (betui ke benda alah ni) me lagi....fuhh..fuhh...fuhh..lega...kalo tak mau terlingkup kursus arini, tak pasal-pasal kena memo tunjuk sebab..hhuhuhhuh...
Esok kursus part kedua, harap2 okla. Me tak sangka Excell version baru ni best giler, banyak gak benda alah yang dishort-cut kan menjadikan kerja-kerja yang ada super senang..
K lah..just harap esok me tak salah susur lagi..malam ni kena hapal kat pala otak ni supaya jangan masuk belah kiri tu lagi..fuhhh..fuhhh..fuhhhhhh!
p/s~pic masih tidak dapat didownload..hampagaassss!!

Saturday, June 26, 2010

Cerita hari ini..

  • Pagi-pagi macam biasa jadi mak supir, pegi hantar emak gi keje
  • Lepas tu gi cari breakfast kat gerai nasik lemak payung (kat tepi jejantas nak seberang ke LRT) , tak bukak la pulak, kepunan paru garing....adoi..terpaksa carik nasik lemak kat tempat lain, akhirnya tercampak kat Taman Seri Ampang, jauh jugakle, tapi sebaik kat ampang ni jalan sume stret je,so no hal lagipun bukan kena jalan kaki ke apa. Dapat...nasik lemak kukus gak, lauk rendang daging, beli dua, satu untuk Anim, satu untuk me...Ana dah masuk poli balik, poli Seberang Perai, punyala jauh...dah jadi 3 batang kara jelah kitaorang kat rumah tu...takpe..setahun je Ana oiii...grad tu kasik sijil tu ada value, jgn asal belajar je..So, sekarang memang apa-apa berduet jelah dengan Anim...huhuhuk
  • Balik rumah, makan-makan buat apa yang patut
  • Sempat gak bukak tenet kejab, ok sikit line ni, tapi macam biasa, still takleh upload pic..apahal tah??kelmarin try boleh pulak, tapi sekeping jelah, pastu harammmmmmm...sampai sekarang ni tak boleh2...boleh???
  • Nak dekat pukul 10 kitaorang (me n Anim) dah gerak kuar rumah dah...padahal arini ada gotong royong kat bawah rumah, tapi buat muka tebal, dah terniat n terjanji dari minggu lepas punya pasal nak bawak Anim pergi tengok wayang..time turun bawah, laju-laju nonong bawak kete..hihihiihik..sori sesangatla ye...time orang nak gotong royong, time tulah Sue nak berfoya-foya, takleh buat ape-ape la jawabnyer...
  • Jalan Ampang clear n smooth, tak sampai 10minit dah sampai KLCC, terus masuk dalam shopping mall n terus gi kat TGV, ingatkan pepagi macam ni takde orang, oooh, sangkaan meleset..kat mall saja kosong, tapi bile kat TGV tetap penuh. Yang ramai me tengok pun ramai parents yang bawak anak-anak. Diaorang pun sama macam me, budget pergi pagi kononnya taknak ramai-ramai..sama je pun. Tapi okla, beratur untuk tiket pun tak sampai 10minit dah dapat, pastu harga tiket pun murah sikit, early bird punya price, RM9 untuk me dan RM7 untuk Anim..kitaorang tengok cerita Toy Story 3, paling awal pukul 11am, cun sangatla, tak payah tunggu lama-lama.
  • Time tu malas nak beli popcorn ke apa, so jejalan keliling jab, cuci-cuci mata. Bila dah pukul 10.45 kononnya nak pergilah beli popcorn tu, cehhh...ramai la pulak..sebaik Q pun tak lama jugak..fuh..lega...cun-cun jugak lepas beli popcorn tu tak sampai berapa minit dah dapat masuk.
  • Sit dapat 6 dari depan...okla, takdela nak kena dongak-dongak ke hape. Citer adalah best, memang gelak habislah dalam tu. Tapi yang lawaknya me siap emo-emo ok, siap nangis lagi, lagi2 part Andy nak bagi toys sume kat Bonie..huhuhuhu..bercucuran jugak la air mata ni..sebaik gelap, bolehla nak coverline, kalo tak haruu...hihiihiik...Part paling riuh pulak time Buzz tu tukar mode ke Mexican/Latina tu..hahahahar..memang gelak kuat sume orang..Apapun, memang fun giler dapat tengok movie cartoons ni..hilang stress (ewah..banyak la ko punya stress Sue..)
  • Kuar wayang, terus mencarik kedai kasut. Kedai kasut wajib adalah kedai kasut buatan Malaysia NOSE. Kaki besar n panjang macam dinosour, harusla ke sini jugak perginya, kedai yang hebat-hebat tak mampu, balik-balik NOSE tak pun VINCI, tapi banyak kasut me dari NOSE, serasi gitu. Tapi hari ni bukan saja dapat kasut, dapat jugak handbang...yippiii...setahun tak tentu beli sekali kan, jadi saya adalah super gumbiraa...best best, dapat lak handbag yang jenis 2 in 1, memang tambah sukee..NOSE harini ada buat offer, belian kedua dapat less 20%. Jadi handbag me dapatla diskaun tu...best..best..best..syok..syok..syok..hehehehhe
  • Pukul 1 suku kitaorang terus ke Ampang Point pulak, misi mencarik baju raya, tema tahun ni adalah hijau..aduhhh, payah ni, dahla hijau adalah color paling tak serasi bile me pakai, semacam je rupenya..tapi disebabkan dah takde color lain lagi nak dijadikan color tema, me ikutkan jelah. Sekarang me ada kedai fav, Zeba Textile namanya..kedai ni best sikit, kain kebanyakkan jenis chifon takpun kain lembut, dan kebanyakkan jugak jenis ringan dan jatuh dan yang paling penting, harga tak mahal (serius tak mahal, kalo tak macamana me mampu beli kan?)...Misi pulak berjaya, walaupun tak berapa suke dengan color ni, tapi belila jugak...layannnn...
  • Lepas beli terus jalan-jalan carik makan. Anim macam biasa nak KFC, me lak nak McD (kitaorang kalo keluar selalunya memang gatal je nak carik fastfood, nasik tu jarang..nasik berlambak kat rumah..boleh??). Last Anim kata ok, McD jugak la dan dia taknak dine-in kat situ, nak tapau...ok je..no hal, makan kat rumah pun sodap jugak kan..So, tapaula set Chicken McDeluxe+set Double Cheese+Sundae Cornetto Coklat..(kat KLCC tadi sebenarnya sempat tapau Kairos Kebab dah pun makan separuh...hehehhe)
  • Balik sampai rumah nak dekat pukul 3, so makan-makan, rehat-rehat, solat n tido (best kan..dah kenyang terus tido..hihiihihik)
  • Bangun adalah pukul6pm. Bangun-bangun terus call Atie, bergosip kejab pastu solat
  • Diikuti dengan main tenet, solat, main tenet, minum jab, main tenet...
Sekian...

Friday, June 25, 2010

Adoiiii

Adoi..sakit jiwa betul...

Nak upload gambar tak dapat2, tu tak kisah lagi.

Nipun barula boleh nak bukak blogger.com, kalo tak haramm...

Nak kata PC punya pasal, same je, pasang kat mane2 pun berukband ni still jugak lembab nak mampus..manjang dok pusing2 je, last2 page cannot be displayed.

Kalo dpat pun online, mmgla terhad pulak pengunaannya (skema la pulak ayat...).

Giler arrr!

Plus, takat nak bukak FB pun liat, bukan bukan pic pun, takat bukak main page sahaja ok, liattttt le sesangat....ade yang nak kena Kad Merah ni kang...*&^%$^&*(()))_&^%% betul!(ni bukan mencarut, tapi tersalah tekan keyboard pastu malas nak delete..........&))*__&%)#%)#%)#%=^&*^%$$^...see....)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...