Tuesday, April 25, 2017

Alahaiii.....


Silalah jangan meluat okeh haha....
Taktaulah napa tah, tapi dah memang kebetulan musim ni musim kitaorang makan Ikan Bakar sangat-sangat....
Ni boleh dikatakan kalau makan kat kedai dah tentulah makan Ikan Bakar...pastu kat rumah pun berjangkit sama okeh...tekak masing-masing dah berjangkit-jangkit weih..........
So kalau entri tu dah confirm ada jelah citer pasal Ikan Bakar je tau...so janganla marah or bosan...tapi kalau bosan jugak tau kan nak buat apa?kahkahkahkah...........
Ok...ni di hari Isnin yang lepas.....OT cuti..so petang-petang tu kita jumpa..yeayyyy..eh.......
Ni disebabkan hari Isnin so kedai yang selalu tu tutup..nak taknak repeat kat kedai di area Subang Bestari lagi ...(Kalau ikutkan ulang-alik makan pun kat kedai dua tulah pun...manalah laginya nak dapatkan Ikan Bakar?)...
Tu OT order jus Epal....me macam biasa ais kosong je dah.....jimat khen hahaha....






Order sekeping Ikan Pari je sudah....
Cukuplah tu...macam me cakap, kitaorang ni makan nasik tu banyak dari lauk....kang lauk buat ratah-ratah je...tu pun kalau laratla...selalunya tak larat...so apa-apa memang kita amik lauk secukupnya je sudah......jangan membazir kata orang......







Pari Bakar sekeping ni RM19...okehlah kot sebab panjang and besar.....isi pun banyak jugak nih....
Cuma Iolls tak puas hati apasal pulak dia potong gini?larik selera Iolls eh.....
Dah-dah...makcik ko nih memang gini..itu ini tak kena..tapi makan tetap makan kahkahkah....








Ni hari Sabtu....eh jauhnya skip citer??
Taklah..kang hari Selasa tu me puasa...pastu hari Selasa sampai Jumaat me tak singgah mana-mana makan pun....kiranya lepas kerja terus balik rumah terus gittheew...
Cuma Jumaat petang tu balik awal sebab kumpul 4 beradik gi belikan cermin mata untuk Anim......
So takdelah citer makan-makan sangat kan....





Ok..ni Nutella Tart......
Atie order kat colleague dia...
Sedap jugak nih...Iolls suka cawan dia nih...sedap macam biskut raya hahahaha.....
Yang atas tu cream cheese rasanya...tapi tak berapa rasa cheese....bawah dia pulak sebenarnya ada coklat Nutella tu....so just nicelah rasanya.....Iolls sukaaaaa.....
Suka jenis yang lite-lite gini..makan pun tak berapa muak sangat......






Ni malam tu...Emak belanja kebab hehehe.......
Kebetulan Emak nak pergi Jalan TAR petang tu so Iolls telah mengecek Emak supaya membelikan Iolls Kebab hehehehe...
Tapi Iolls mintak yang wrap tu..alaaa  yang pakai kulit wrap Arab tu ha....sebab kalau macam atas ni serius meluat haahahaha....tapi kalau isi dia bukan isi daging kisar takpe.....
Macam yang atas ni dia memang isi ayam...so Iolls sukaa...pastu dia guna pita wholemeal..so sedapla kan....terus dari meluat tu habis sekeping makan sesorang hahahaha.....
TQ Emak!!.......






Ni pagi-pagi semalam.....
Pagi-pagi bangun awal sebab ikut set jam untuk gi kerja....
Nak tidur balik tah pesal tak boleh pulak...ni memang masalah me dari dulu lagi...kalau dah bangun subuh susah nak tidur balik on the spot..kena jaga dulu sejam dua baru boleh tidur balik....sejam dua tu kira tidur balik ke?
So dah tak boleh nak tidur balik me terus mandi siap-siap pergi hantar kete untuk dibasuh......
Me kuar awal..tapi boleh tak dah gerak tak sampai 50 pusingan kete perut me buat hal?ayooooo...dah terpaksalah parking balik naik atas then membuang kahkahkah....
So turun balik dah nak pukul 7.40 a.m....pagi sangatlah khennn??
So terus gi kat tempat basuh keretalah kan..nasib baik bukakkkk...lega sangat-sangat ye.....
Dah nak dua bulan tak basuh nih....Iolls yang pemalas lipash ni pun geli dah...rasa macam kena kepung je bila bawak kete......
Sejak dua menjak ni nak basuh Kakak Vivi nih ada je halangan cuaca kan....so Alhamdulilah dapat jugak basuh...so lega banyakkkk......






Ni petang semalam....
Tengah terpisat-pisat duoarang dengan Anim tengok TV sambil nyembang (komen yang banyak sebenarnya) tetiba Emak gorengkan pisang...wahhhhhhhhh....haruslah teruja.....terus berbunga-bunga hati memasing kihkihkih....
Ni pisang tu dah agak nak masak (tak masak lagi, tapi dah lembek bila dah kena goreng tu)...tapi Iolls suka gilerrrrrrr.....lagi-lagi bila kulit dia ni garing-garing kan.....terus makan rasa tak cukup......








No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...