Tuesday, April 04, 2017

Dinner Terkejut....

Petang Jumaat punya cerita nih...
Petang-petang dah nak gerak balik kerja tu barulah me gatal nak menelepon Mijon....
Call call tu sekali katanya dia kat Pasar Malam..meh la datang katanya eh....
Mula-mula tu me macam aduhhhhh....pasar malam ke?habislah duit hahahaha....
Tapi walaupun camtu tetaplah me pergi jugaklah...sebab pasar tu otw jek pun.......
Tapi tulah..bila dah sampai sana hujanla pulakkk...so me tunggu jelah dalam kereta, malas pulak nak keluar...selamat duhittt kikiki....
Elok tunggu tak sampai 15 minit Mijon kata dia dah setel, dia nak balik dah......lorrrrr...so katanya...jom ke sekolah terus...
Gi sekolah sebab dia nak parking kereta then dia nak kena hantar anak-anak buah dia balik rumah, lagipun memang nak kena hantar barang-barang hasil shopping tadik balik rumah kan......ooo okehla...jomla kita....
So dah setel semua teruslah mencarik makan....eh tak, gi cari bank dulu baru carik makan.....(selalu je lupa or terskip-skip apa-apa me ni kan...)...
Pastu macam biasa, bila nak mencarik makan haruslah pening...kejab kang kata nak makan itu, kejab kang ini...last-last makan kat kedai siam yang selalu jelah..habis citer.....






Lama dah tak berdatim....
So macam biasa..banyak jelah citer yang nak diceritakan...habis semua cerita tertunggak dikeluarkan hahahaha...
Tengokla nih....makan duaorang jek..tapi selera dua-duanya kemahinnnnnn.......







Ni Mijon order Tomyam Campur....mula-mula dia order Sup Perut dengan Kerabu Perut..sekali segala perut dah habis daaaa....so terus dia tukar ke Tomyam Campur....








Me pulak teringin nak yang bersup-sup...so order Sup Tulang....
Sup tulang ni oklah....tapi tetaplah yang kat Deen tu yang tersedap...huhuhu....
Ni me makan tak habis oiii..feel tak sampai.....






Ni Kailan Goreng Ikan Masin....yang terfav....
Kalau makan nasik dengan lauk ni je pun me ok sangat dah.....
Dulu tak reti makan sayur....tapi bila dah diajar dek kengkawan, uiii sedapnyaaaaa kailan.....lagi-lagi kalau masak macam gini kan......?






Dua-dua orang pun teringin nak makan Ikan...so order Siakap sekor....
Ni kira besar jugak ni tau.....
Sebab tak tau nak makan yang masak apa..so order Siakap Stim Limau....hambekkkk..tetaplah berlambak segala mala Bawang Putih dengan Cili Padi tu hahahahaha....
Makanlah kami dengan amannya kikiki...
Secukup rasa nih....isi banyak...i loikeee.........
Pastu dah sembang-sembang..dah makan sepuas hati (walaupun tak habis)....sekali tu bila nak bayar hambiiikkkkk...RM83 kau hahahaha....terkejut makcik kihkikih..tulah time order tak beringattt hahahaha....
Nak ke kete tu terus dua-dua cakap, kalau tau tadi baik makan steamboat kahkahkah...betul jugak tu....makan kat Bobogo pun lebih kurang tu jugak harga untuk duaorang makan...pastu lagi memacam ada...siap boleh makan seafood bakar lagik okehhh....
Takpe-takpe....lain kali dah reti budget camne...lagipun mungkin selalu tu kitaorang makan bertiga oklah rega gitu...tapi sebab makan berdua tu yang terkejut makhincik tu kan.....








No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...