Tuesday, April 18, 2017

Gambar Tertinggal Lagik....

Hola semua!!
Harini me puasa...ganti puasa la pun hehe...
Tinggal lagi 2 hari..harap-harapnya berjayalah harini dan esok ye....mudah-mudahan....
Ni me share pic mana-mana yang tertinggal lagi ye...
Apapaun selamat menjamu mata eh........





Ni makan kat QBistro, Tesco Mutiara Damansara....barulah me ingat nama dia hahaha...
Ni pic dah lama dah tau tau tau.....jangan ingat semalam ke kelmarin ke..memanglah tak....lamaaa sangat dah nih....
Masa ni still musim mamak lagi, so bila kitaorng ni lapar nasik memang ginilah kaedahnya...semangat nak makan kat mamak tu meluap-luap gittew haha...
Me pulak kalau dah namapun lapar nasik sangat-sangat tu (kiranya rasa macam dah lama sangattttlah tak makan nasik tu, padahal??) me memang tak ingat apadah la kan...memang tak payah tanya pun dengan confirmnya me nak makan nasi kandarrrr......
Tengok nasik Iolls selambak hehehe...OT punya dia tak mintak tambah..Iolls jangan...tamak sokmo....
Masing-masing sebenarnya kuat makan nasik, lauk tak seberapa....me perasan kalau time makan nasik tu selalunya dua-dua pun jenis lupa nak makan lauk...lagi-lagi kalau dapat kuah yang jenis marbeles tu kan...nanti tengok-tengok nasik dah habis dah tapi lauk still berlambak lagi, pastu confirmlah jadik menambah nasik jadiknya....
Ni kitaorng just amik lauk Ayam Goreng tu seketul...pastu order jugak Telur Dadar..tapi Telur Dadar tu lambatnya.....dah nak separuh makan barulah sampai ayoyooo.....
Iolls kan lagi satu, suka kalau gi mamak kuah dia tu ada kentang...memang seketul dua ketul me mintak okeh....baru puas hati makan tu.....
Tu "sampah sarap" banyak kan..??bukannya me makan...ni mamak tu yang amikkan kuah...so tu yang sakan penuh semua benda dia letak tu..kalau me dapat kentang dengan kuah macam-macam tu je dah..sebab tau membazir nanti amik tomatola apalah tapi tak makan..........








Ni pic yang ni me dah tempek ke belum ni?aduii lupa...
Kalau terdua kali tempek tu harap diampun yek...lupa sangat....
Ni breakfast dengan Anim...kat Rasyid la pun....
Nasi Lemak dia mahal okeh...ni kalau pinggan Anim tu RM2.60....pinggan me pulak RM3.20 tak silap....
Pantangnya amik lebih mesti dia charged lebih..tapi kalau amik kurang (kadang-kadang Anim amik half je dari yang dia amik nih) takde pulak dia nak charged kurang....tah apa-apa....yang lebih tu patutlah nak charged pun..tapi yang kurang tu napa ko charged macam biasa??jawab..jawab??








View tepi laut kat Lukut...santek kan...?
Ni pic me gi PD aritu..ala yang sebelum me makan kat Bagan Lalang tu kan kitaorang "stuck" kat Lukut tu kan...yang tetiba je masing-masing berhenti pastu pacak pancing memasing tu..ha ni lah dia...........
Kat Lukut je tau...specific nama tempat tak tau hahaha......












Ni nak balik dah masa nih...
Kecoh kejab sebab Apy dapat pancing Belangkas.....
Ni bukan kata semuaorang...dengan Iolls-iolls sekali pun kepoh hahahaha.......
Selalu tengok dalam tv kan...tapi kalini dapat tengok live...mau tak kepoh jadinya......
Ni kitaorang otw balik dari PD nak ke Bagan Lalang tu konvoi 5 buah kereta...
Tapi diaorang ni sengal-sengal semuanya...jenis bergerak tu nak serentak je jalan sederet semua..kalau tertinggal ke apa mesti semua berhenti tunggu....eh bukan sengal sebab tu, tapi perangai masing-masing sengal....
Tapi sukaaa sebab bebudak jenis well-behaved okeh...elok je ikut makbapak berhenti mancing....persatuan isteri-isteri diaorang pun bagus....elok lepak-lepak leklekwatlekwatpis laki memasing tetiba pacak pancing tak bagi hint hihihi..kenalah Iolls pun belajar jadi gitu kot kan?...nasib baik me okeh jek...(harap maklom....makcik ko ni cerewet kan...bukan jenis back to nature sangat hehehe)....










View lagik...cantik okeh....
Sebab gerak nak dekat pukul 7 camtu kan so dapatlah tengok view macam nih....
Tu orang depan tu pancing dia hebat-hebat okeh..takuit Iolls tengok hahaha.....
Tapi bagus kat sini, nak pukul 7 tu semuaorang gerak balik.....










Ha yang ni minggu lepas....selain dari gila ikan bakar kerjanya makan Naan Cheese jek hihi....
Ni kat Bidayah punya...kureng...menang banyak Rasyid...
Rasyid punya besar...gebuu..pastu tah kenapa Rasyid punya cheese macam letak banyak je, padahal sekeping Cheddar Cheese tu jek pun....
Tapi kat Bidayah ni kuah cutney dia sedapnyaa haiiii...sukaaaa......bukan yang hijau ni tau..ada kena mintak kuah tu..warna dia coklat-coklat..tengok huduh tapi rasanya sedappp....
Kat Bidayah ni kuah Dhal dengan kuah Kari dia tak payah cakap..sedap sangat dah....tapi tak sangka kuah coklat dia tu pun sedap....OT pun kemain berlawan-lawan cicah dengan me okeh...padahal awal-awal tu jual mahal konon taknak rasa hehe.......











Kalau gambar nasi lemak ni maknanya lama giler dah gambar ni okeh hahaha...mungkin gambar bulan dua dulu kot nih....
Sebab me rasa macam lama gilerrrrr tak makan nasi lemak lauk Rendang Ayam nih....
Aduhh....harus next week carik nih.....
Korang tau tak Rendang kalau dimakan dengan Kacang Goreng adalah sedap ya amat??percayalah sedap okeh.....







Kentang Sira Sambal....
Ni me beli kat Petronas...ada je jual kalau korang nak carik....
Harga tak salah RM11 plus-plus camtu sebekas.....
Ni kalau me beli me tak makan dengan nasik...tapi me makan ratah camtu je.....
Nanti kalau sambil-sambil buat kerja tu me pun doklah krup krap krup krap ngunyah....
Pastu kunyah kentang ni kena hati-hati, silap-silap haribulan kalau tak sedar diri confirm tau-tau habis sebekas hahaha......tapi betul pun tau...tulah selalunya me makan tu ala-ala perhati-perhati jugak bekas tu...bukan apa, tak percaya kat diri sendirik okeh....kalau ikut mulut me nih mau sebekas tu cepat je gone....









Ni tak ingat me beli kat Petronas ke kat mamak LineClear kat Ampang Point tu ke?...
Dah lama kan, memang tak ingat..lagipun dia bungkus sepesen jek gini...
Rasa dua-dua pulak lain-lain...tapi sedap je dua-duanya...I loike jek.....
Pastu selalunya kalau me beli nasi lemak macam gini me beli dua bungkus terus...satu buat makan pagi, satu lagi makan tengah hari...dah tak payah pening-pening kepala nak fikir nak makan apa dah kan....senang hidup.....jimat pun jimat kenyang pun kenyang kan hehehe......









Nasi Lemak lauk Rendang Ayam lagik.....
Jangan serem sebab minyak berlenangan tu ye.....
Kalau dah rendang tak berminyak bukan rendang namanya....
Ni tengok ni memang confirmlah minggu depan me carik...confirmm...dah dua kali cakap kan nak carik?hihi........







Ni me dah tayang belum?
Belum kot kan...??
Ni pun dah lama dah nih tau.....
Ni citernya petang tu lapar...pastu OT suggest jom kita gi makan kat Teh Tarik Ganja (kat Subang Perdana nun la).....dia cakap ada bukak lagi tu.....
Ingatkan nak gi makan Nasi Lemak marbeles...sekali sampai-sampai katanya "Ayang nak makan meggi tak?...diaorang ada jual meggi jek tu..."...laaaaa....
Mula-mula me macam nak jual mahal sebab ek ele meggi??..tapi tak boleh okehhhhh...tengok semua meja pun sedap sangat tengah pekena meggi hahahaha...terus order jugak....so makanlah meggi petang-petang tu....
Macam takde kerja kan?padahal boleh je makan meggi kat rumah.......
Tapi hebat jugak mamak tu buat....dia buat guna meggi sebungkus tu jek....tapi bila dapat ha kauuu penuh sepinggan rak.....
Meggi ni dia masak sebijik sebijon macam kat rumah okeh....takde letak apa-apa semata-mata telur tu je...
Pastu dia masak kan memang sebungkus-sebungkus jek..so fair and square..takde kata sorang terlebih sorang terkurang kalau order untuk duaorang...sama rata jek.....








Ni Anim belanja kitaorang...
Chicken Lasagna ke Beef?eh tak ingat la hahaha...teruk betul kan....
Anim cakap sebekas ni RM11 rasanya....
Ni dia beli kat foodcourt KLCC....
Anim memang sejak habis exam SPM dia dah kerja kat Suria KLCC tu..
Ni Anim pernah makan sebelum-sebelum nih, pastu katanya sedap...tu yang dia tapaukan tu....
Petang tu me makan ni sesudu jek....pastu tah kenapa me tak makan...rasanya me gi mandi ke apatah..tak ingat......pastu Anim simpankan kat dalam peti ais..sekali dah 3 hari baru teringat...adoilaaaa..rugi betull...dahlah sedap...pastu tak kedekut...
Tu white gravy dia tu siap ada daging tau kat bawah dia tu...
Yang Lasagna sheets tu memang dah dilayerkan dengan daging jugak...so memang berbaloi RM11 tu kan?
Tapi tulah....Emak kata dah ditong sampahkan sebab tengok dua hari takde sapa-sapa makan.....huhuhuuuu
Sakit betul jiwa okeh...napalah boleh lupa????membazirrr!








Ni tengah hari bila tah....
Kuar makan kejab dengan OT..nak cepat so nampak kat tepi Subang Perdana tu ada lori jual Mee Kari, so berhenti then nak trylah...
Amik ko..me kari ke me minyak nih?hahaha...
Rasa tu dah betul dah....cuma lagi sekali kari tak panas..suam-suam tak berapa suam hahaha...cuma minyak tu janganle hidang gitu...serem makcik nak......









Okeh..ni teringin nak makan satey yang proper....
Tapi tak dapat....
Proper means yang gemuk-gemuk macam me nih ha hehehehe....
Tapi OT bawak kat foodcourt Subang Perdana tu jek.....
Yang entri sebelum ni hampun salah...tu makan satey kat Gulam Mee.....
Ni baru betul makan kat foodcourt Subang Perdana hehe.....







Iolls is frust sebab tak dapat makan kat Samuri...so order jugak Nasi Goreng Ikan Masin kikiki....
Satey Daging dia ni marbeles....ayam dia rasa kunyit terlebih.....tapi macam me cakap....kuah dia sedap....tak cukup okeh.....
Ok...bila tengok ni serius teringin nak makan yang Wahid Satey punya...aduhhhhh









No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...