Search This Blog

Friday, April 07, 2017

Two Dia Sup Utara, Senawang....



Ni citer bulan dua dulu kot ke bulan Mac..eh tahla..lupaaaa....
Petang-petang balik kerja terus kitaorang bergerak ke Senawang...
Kalau ke Senawang haruslah niatnya nak makan Sup Utara kat Two Dia Sup Utara kan...
Ni kiranya 2 in 1 la pun...sambil-sambil OT melawat anak-anak buah dia then dapatlah jugak kitaorang makan makanan yang sedap-sedap hehehe..........
Macam biasa kalau lapar memang kitaorang takkan order lain dah..haruslah dua-dua pun order set Nasik..lapar nasik la katakan.....
Set ni ada nasik sepinggan, Telur Dadar dan Sup Ayam or Sup Daging...pilihla..nak sup lain pun boleh rasanya....
Kicap dia tetaplah yang paling terbaik ye....tak pernah berubah tetiap kali me makan kat sana...
Tu OT minum air Choki-choki...sedap jugak......





Dah kenyang kena buat kerja...eh taklah...hahahaha...
Ni me saja-saja menolong...dari me melopong kat situ kan baik me tolong sikit camni....
Sambil-sambil tolong ikatkan tali sambil-sambil tu tengok tv depan kipas besar.....hambooiii tokei sangat dah gayanya kan kikihkihkih.........







Tengah leka ikat tali sekali datang pingan nih...hamboiiiii.....
Telan-telan airliur Iolls....kikiki...
Ni tunggu tuannya tah gi mana tah...so call-call OT rupa-rupanya dia kat dalam rumah tengah melayan anak-anak buah dia......katanya makanlah dulu....eh takde maknanya nak makan sesorang.....sanggup tunggu okeh.....
Serius sedap okehhhhh...puas hati...
Lupa pulak, ni Lamb Grilled...gravy dia ni gravy black pepper...sedapppp...pastu pekatttt....serius tak tipuu....Iolls kan kalau makan ni serabut sikit itu ini tak kena..so percayalah yang me makan ni memang sedap....
Daging pun lembut jek..senang nak potong dan kunyah....memang puas hati lah...
Ni pun makan berebut-rebut dengan bebudak...suka betul bebudak tu makan kambing ek...tak sangka hahaha...Iolls jek lambat reti makan kambing..dah tua baru pandai..rugi betul........
Harga ni rasanya RM13 untuk sepinggan camni...tak ingat hahahaha......





Dah puas makan kambing kita minum pulak air lemonade nih.....
Ni kalau orang kampung Abah me panggil air lemonade tau..padahal bukanlah ada pun perisa lemon kan, ke ada? hihihihi.....tapi hebatlah jugak...lemonade okeh.....korang hado?
Cuma kat kampung Abah tu botol dia kemetot-kemetot jek..comelll....
Abah dulu kalau balik kampung dia akan beli sepeti tu bawak balik rumah...ada macam-macam perisa sebenarnya..ada aiskrim soda, sarsi, oren dengan buah-buahan macam atas nih....sedap jugak...macam air gas tu tapi gas dia kurang....wangi je minum....
Ni nak minum ni letak air batu penuh-penuh pastu tuang air sikit..bagi cair baru minum...fuh legaaaa.....
Lupa pulak, kedai TWO DIA SUP UTARA ni kat Senawang ye....area belakang Giant Senawang nun, lagi sepesifik cari Balai Bomba Senawang..belakang sikit tu ada perumahan pastu ada kedai-kedai makan tu lah areanya...tak jauh pun....kalau lalu kat LEKAS bolehlah singgah...tapi kedai bukak pukul 5 petang sampai 11 malam jek..so pandai-pandailah korang nak budget masa dia tu....




3 comments:

  1. SA pernah makan kat sini ngan bopren x jadi..best sup dia..ala..lama dh x makan kat sini..nanti nak terjah la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bopren tak jadik?hahaha....
      SA nanti trylah kambing dia..sedapppp....

      Delete
    2. Bopren tak jadik?hahaha....
      SA nanti trylah kambing dia..sedapppp....

      Delete

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...