Thursday, April 20, 2017

Kerang Bakar dan Ikan Bakar Lagi....

Seriously rasanya sekarang ni musim kitaorang makan yang bakar-bakar kot....
Me dengan OT memang dari awal kenal dulu makan memang ikut musim...
Mula-mula kenal dulu musim makan kat mamak saja..selera mamak habis...
Tak kiralah kedai mamak ke, ala-ala mamak ke, sampaikan janji ko ada ciri-ciri makanan mamak pun jalan...tetiap hari pun takpe kalau boleh...
Pastu tukar makan kat kedai-kedai Siam....siam sana sini dok makan...ni pun tetiap hari pun ok....
Pastu musim makan Ikan Bakar pulak.....ni punnn......kedai mana yang ada ikan bakar kitaorang belasah je....janji bakar...memang kalau boleh selagi tak habis ikan orang tu kot hahaha
Ni sekarang ni me rasa Mijon pun dah berjangkit sama ni dah rasanya hahahaha......






Ok..ni kejadian sebelum Jumaat yang Mijon masakkan me Ikan Bakar dengan Kerang Bakar tu ye....hehehe..
Mula-mula petang tu karok...sekarang ni tengah ada offer kat Loudspeaker untuk ladies...RM3.80 (member)/RM5.80 (non-member) untuk 3 jam...ni check-in dari pukul 3 sampai 6 petang hari Isnin sampai Khamis ye....kalau korang masuk pukul 6 petang, limit dia sampai pukul 8 malam...pastu dapat air free-flows....ha kau kau kau..sapa nak bagi??
So lepas karok tu break kejab sambil dok fikir-fikir nak makan kat manalah kan...?
Iolls sajalah suggest kat Mijon, jomlah me bawak kat Subang Bestari....dia kata jauhhh...eh eh eh...takpe-takpe, tak jauh sangat laaa........jauh lagi Bagan Lalang dengan Melaka kan?kikiki....lagipun sajalah 
nak bagi Mijon try kan.....
Time kitaorang sampai ni hujan lebat sangat-sangat okeh....seriau je Iolls....
Awal je lagi masa kitaorang sampai nih...tapi sebab hujan jadi stuck kejab...
Pastu disebabkan hujan so seats yang kat luar tu dah takleh guna..so semua stuck dalam kedai je...






Kerang Bakar..hehehe...
Sedap nih....I loikeee!....
Cuma kalini sambal dia letak sikit tak macam haritu.....
Ni Mijon kata sepingan macam gini RM7....
Ooo..bila tengok yang haritu Iolls gi dengan OT tu banyak sikit kan..padanlah katanya RM13 ke apa camtu...
Ni just nice kalau makan duaorang nih....
Nampak tak isi dia penuh?pandai kan dia masak?just nice je..isi tak kecut......







Tu diaaa.....
Ni Iolls bagi Mijon yang buat pilihan.....Iolls ni senang jek...ko order apapun me makan..cuma jangan pelik-pelik sangat la kan.....






Parkinson kejab...
Alahai..gegar pulak gambar.......








Mijon order Ikan Pari dengan Ikan Kembung....
Ikan Kembung tu gemuk...so i loikeee.....
Air pulak kitaorang order ais kosong jek..jimatt hehehehe...
Nak makan sedap-sedap kan..so air tak perlu nak sedap sangat la ye......padahal nak jimat kahkahkah.....
Ni makan time hujan sejuk-sejuk kan...sedapnyaaaa....
Cuma kuah asam haritu fail...siap dah berbuih-buih dah oiiii.......
Ni semua kitaorang kena just RM31.50 sahaja....puas hati makan...alhamdullilah......









No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...