Wednesday, April 12, 2017

Citer Makan Yang Tertinggal....

Belek-belek HP sekali tengok aittt banyaknya gambarrrr......
So transfer ke PC tapi simpan lagik....
Pastu bila dah ada masa lebih barulah me watermarks kan....pastu simpan lagik.....
Ni baru lah kita tempek kat sini hehehehe..rajin sangat kan....?
Memang rajin..alang-alang dah ada, meh me tempek hihi.......





Nasi Beryani....
Ni masa melawat Sept dan Emaknya......
Macam biasala kan...kalau gi sana memang cari Aliff Bistro jek...ketagihan tahap apapun tak taula.....
Ni gambar dah lama ye...tak ingat dah bila..tapi tahun ni la lagi....kalau iyapun....hahahaha
Set macam ni baru RM10.90...me rasa kalau makan nasi kandar lagi mahal okeh....mau RM11 ke atas selalunya tu.....
Ni siap dapat semua baru RM10.90..kira ok la kan....dahlah tu banyak gilerrr....
Ni pun kononnya tak habis, sekali tipuuuuu..habis lichinn hahahaha......
Tinggal sayur jelah tak tertelan...banyak sangat-sangat.....percayalah potion dia besar...me yang besar ni pun dia lagi besar eh........tak caya tengok telur rebus tu...tetiba jadi macam telur burung puyuh jek kikikki.....









Ni makan kat The Strand....
Dah tengok wayang tu laparr...nak makan kat mana malas nak berjalan...so turun bawah gi makan kat supermarket dia tu jek...
Supermarket dia ada cafe kat tepi tu...so okeylah...try makan kat situ....





Ni OT amik Nasi Beryani lauk ayam..katanya tak sedap....
Tapi iyalah kot, dia makan tak habis....
Iolls pulak malas nak makan betul-betul...so amiklan ayam Popcorn nih....
Ayam ni takde gravy sebenarnya....so me mintak kat orang tu gravy...sekali ko dia tuangnya gini adoilaaa....dah Iolls tak reti nak makan....
Gravy dia masam sikit so tak berapa kena dengan tekak jawa me ni..lagilah jadi tak habis....rasanya me makan suku je okeh...huhuhu..rogi....
Lupa pulak, ayam banyak macam ni baru RM5.9 rasanya..ke kurang lagi..kira okeylah kan...cuma Iolls la tak reti nak makan camni....adoiiii.........






Macam biasa kalau kat Bidayah sekali sekala memang makan Roti Canai Banjir....
Iolls ni senang..tak payah beria-ria nak makan Roti Telur ke apa ke...roti kosong gini pun dah marbeles sangat-sangat...lagi-lagi kalau kuah tu sedap...memang tak banyak citer dah...ngapp jek.......







Breakfast berdua....
Tekak OT gatal nak breakfast McD...so layankan jek....
Dia amik set big breakfast tu....iolls pulak amik set biasa jek.....
Lama tak makan ni okeh...sebab rasa membazir hahahaha..tapi betul pun...makan nasi lemak lagi puas hati kan...kenyang sampai petang.......eh petang tu korang...kalau me sampai pukul 3 dah pedih perut hahahaha.......





Ni dah ada gambar me tempek jelah ye....
Ni ada satu hari Ahad tu..lepas melawat anak buah OT yang baru lahir meninggal dunia (Innalillah....)....
Dah balik tu sempatlah berjalan singgah AEON Bukit Raja kejab....pastu balik tu OT ngantuk tahap kronik dah....adoilah...boleh tak bukan dia nak masuk rumah, tapi dia tidur kejab dalam kereta...leerrr...apa punya pesen le nih...??betul-betul tak tahan nak tidur sangat kot...nasib baik Iolls ni penabah orangnya...so tunggu jelah...
Tu Sara kat belakang pun melongok la tunggu Acu pesal tak reti nak kuar dari kete nih?hahaha...Akim lagi sian..half way balik dah selamat tidur tu...masing-masing penat kot...dari pagi dah keluar rumah...so dah petang jadi ngantuk sangat....






First time beli Hokkaido Baked Cheese Tart nih...Ni me beli kat AEON Bukit Raja....
Kebetulan tengah cari barang tu ternampak stall dia nih..apalagiiik..terus laju-laju cakap kat OT me nak tapau....
Geleng-geleng OT..katanya tadi kan baru lepas makan nasik...??Ayoo..ni bukan lapar nih..ni pasal teringin...
So dah dapat green lite terus Iolls laju-laju pecut gi beli........tapi rupa-rupanya OT ikut dari belakang jugak....
Laa...rajin betul....Iolls nih laju-laju sebab taknak susahkan orang lain nak kena tunggu-tunggu me (sebab bukan kitaorang je yang gi situ, gi dua kereta).........










Me beli dua ketul..tak mampu nak beli banyak-banyak oiiii....
Ni yang satu ketul  me beli yang biasa...lagi satu tu yang durian...
Yang ni kononnya nak makan kat rumah..pelawa OT amik satu dia taknak....tapi tak dapat ye...tengah otw bawak kereta tu me setelkan seketul hahahaha...sedapnya.....sukaaaa.....
Pastu yang durian tu bawak balik kat rumah..makan dengan Anim...Anim pun kata sedap jugak....dia pun lidah macam me nih...pelik-pelik sangat mana nak makan...so kalau dia boleh terima tu maknanya oklah tu......






Ni saja tempek gambar Syabeel...
Geram ni tau!!...
Ni pun obses dengan Opah jugak nih.....
Nampak je Opah laju je nak berdukung.....






Suka sangat kalau ada orang sembang dengan dia....gelak sangat!
Pastu kalau dengan me, me geram dengan dia, pastu dia geram dengan me boleh?hahahaha...
Tapi betul...kalau dengan makcik, Syabeel siap nak cekau-cekau pipi makcik okeh, siap dengan muka and tangan tu kepam-kepam sebab geram...kemain dia...ni sapa yang baby sebenarnya nih??








Ni tapau kat kantin masjid....
Mula-mula nak tapau kuih jek, tapi bila tengok ada sambal tempe, pastu ayam goreng dia pulak mengancamnya haiiii...terus me amik nasik goreng dengan lauk-lauk nih hehehe....
Tapiiii...me makan tak habis ye..sebabnya tengah makan ada orang datang.....
Ni peel me satu lagik....kalau tengah makan tetiba ada orang datang memang potong selera....tetiba je okeh....tapi kalau ko datang memang makan sama-sama dengan me tu lain....tak pun memang ko dah duduk sekali dengan me....tu takpe...
Eh taklah..susah nak terangkan hahahaha......anggaplah makcik ko ni gila!hahaha..sila abaikan......









Lama teringin nak makan Laksa...sekali gi Giant tu jumpa...apa lagi terus me order Laksa semangkuk.....
Sedap pun sedap, cuma kuah tak panas....huhuhuhu..potong betullah.....








OT lapar nasik, so dia makan nasik berlauk...
Iolls tak rasa nak makan nasik, pastu kebetulan macam me cakap, nampak pulak ada jual Laksa...so lelajulah order.....
Ni me amik yang biasa jek...ada yang special ke apatah lagi satu tu....
Iolls kalau makan Laksa tak suka ada telur rebus...suka makan macam ni jek dah cukup....
Ni me kecek suruh Emak buatkan Emak tak buat..nak buat sendiri tak taulah bilanya hahaha...tak retik.......







Rutin sebulan sekali bila dapat Gaji....
Ada yang me beli lebih bulan tu, then bulan depan beli benda lain pulak yang takde..selang seli...senang sikit nak membudget......








Me ni teringin nak makan satey...
So OT bawak me kat foodcourt kat Subang Perdana jek....
Iolls ajak gi Samuri dia taknak...huhuhu....
Ni pun nasib baik kuah dia sedap ya hamat...oklah hilang kepunan..syukur...........
Eh ni ada lagi gambar me tak tempek lagi...sikit-sikitla ye....
Ni pun dah habis merapu dah ni....tapi takpelah....dah ada gambar tu me citerkan aja....kenangan....









No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...