Search This Blog

Showing posts with label Fraser Hill 2006. Show all posts
Showing posts with label Fraser Hill 2006. Show all posts

Wednesday, June 11, 2014

Fraser Hill: 2006..

Harini me tempek gambar-gambar lama lagi..
Ni tahun 2006 dulu....lama sangat-sangat dah...lamalah kan..nak dekat 8 tahun punya gambar...
Gambar-gambar kitaorang berempat..Me, Che Mai, Atin dan Nurul join treasure hunt kelab rekreasi opis kat Fraser Hill, Pahang..
Kisahnya kitaorang join treasure hunt ni sebab atas support pokcik-pokcik dan abang-abang kat unit tu masa tu...
14 kali lalu nampak me atau geng-geng lain 14 kali jugaklah dok tanya.."ko tak masuk treasure hunt??" tak pun "korang tak masuk treasure hunt?"...."masuklah..rugi tak masuk"..."biar kitaorang daftarkan"...gitu...
Semangat je kan diaorang?
So atas semangat orang lain yang semangat tu kitaorang pun join....(tapi tulah..diaorang tu semangat je lebih..rupa-rupanya sorang pun tak join..cis!)
Satu team sebenarnya nak 4 orang peserta...pastu nak lengkapkan 4 orang tu hazab ye...
Sorang-sorang taknak..tak boleh...so last-last Che Mai ajak adiknya Atin join....habis cerita...
Bayar untuk satu team tak silap RM120 ke RM150 per group je rasanya....tak ingatlah pulak..tapi kiranya murahlah untuk 4 orang tu...
Cuma duit minyak kena tanggung sendirilah......tapi tempat tidur dengan dinner dan breakfast untuk next day diaorang sediakan...
Selain tu masing-masing ada insuran sekali...kira okehlah kan...

Pagi-pagi sebelum pukul 8 pagi kena berkumpul kat opis depan KLCC....
Semangat je masing-masing kan...?


Kitaorang pakai baju sedondong merah....
Kemahin okeh...kebetulan memang ada baju t-shirt opis..apalagi..kita gunakan lah...
Hari tu peserta berlepas dari opis kat KLCC...pengabisan treasure hunt pulak adalah di Fraser Hill...
Sementara nak menyampaikan Fraser Hill tu macam-macam bendalah yang kitaorang kena buat....
Antaranya kitaorang kena redah pekan Rawang dan Selayang untuk cari jawapan...pastu kena pulak redah Pekan Kuala Kubu...
Treasure hunt kan...so kenalah pergi kat tempat-tempat tersebut untuk cari jawapan dan sebagai check-point...
Paling best tentulah masa kat Kuala Kubu...cantik nak mampuih tempatnya...suka okeh...kalau suruh me menetap kat situ pun takpe...best...
Masa treasure hunt tu memang tak sempat nak amik gambar ye....
Memang beria-ria je kitaorang cari jawapan...
Feeling masa tu macam peserta amazing race gitu..hahaha..over!
Alhamdullilah...walaupun kitoarang antara group yang agak kebelakang...sebab apa kata belakang?sebab yang lain tu semua dah hilang dah...tau-tau kang selisih masing-masing dah nak balik dari check-point...huhuhu
Alhamdullilah..kitaorng sampai kat Fraser Hill dalam pukul 2 petang....
Kalau tanya perasaan?memang giler advanture okeh...
Turun kereta, lari-lari pastu cari jawapan..kang lari-lari tak tau tanya pulak orang ramai....selamba bapak je gitu..
Confirm orang ingatkan kitaorang ni dalam games kat tv tau...cuma mesti diaorang pelik mana cameranya??hahaha...sebab gaya memang giler over...kahkahkah...!
Dah sampai atas tu kiranya dah habislah...
Bagi jawapan...pastu boleh check-in bilik....
Kitaorang tidur kat Shahzan Inn....satu rumah tu ada dua bilik tidur....Alhamdullilah selesa....


Masa ni dah maghrib...
Giler gelap-gelap pun nak amik gambar....
Tu yang putih-putih tu silalah percaya..kabus bergerak ye....
Sangatlah syok...masa ni memang lepak kejab kat verandah sebab nampak kabus bergerak....
Sejuk-sejuk pun kitaorang lepak je tau....
Ni masa amik ni dah nak pukul 8..sambil tunggu yang lain bersiap..kita amik gambar dulu...kejab lagi nak gi dinner.....


Me and Che Mai....
Eh, lupa pulak...Che Mai baru je kahwin 6 Jun 2014 haritu...
Selamat Pengantin Baru ye Che Mai dan Suami...semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat....



Motip nak amik gambar petiais??hahaha....



Sebenarnya malam tu ada dinner...
Dinner BBQ tau..sedap jugak....
Dinner ni kiranya untuk announce sekali pemenang....
Kitaorang dapat no. 8 dari 11 group...giler kebelakang kan..?
Tang nombor nombor tu letak kat belakang....gaya masa treasure hunt tu penting...
Tapi okeh apa...8 dari 11 group...takdelah teruk benar...eh ke teruk??



My team mates....
Atin, Me dan Nurul...


Me, Nurul dan Che Mai...


Dah makan-makan sapa yang dapat hadiah amik hadiah pastu ada acara berkaraoke pulak...
Me memang malu-malu buaya okeh nak join...so tengok orang jelah....
Tu Atin ajak kitaorang join...sebab malu-malu buaya jadinya staff unit sebelah tolong duetkan...



Kami dan hadiah...
Tapi bukan kitaorang punya...takde luck okeh malam tu...
Orang lain kurang-kurang dapat hadiah cabutan bertuah..kitaorang tumpang amik gambar dengan hadiah orang lain jelah...
Tu yang putih-putih tu masih lagi kabus ye...camera cap ayam me tu memang hebak...gambar kabus pun boleh capture...
Masa ni depan pintu masuk ke lobi..so memang kabus banyak....
Best okeh kena kabus ni...kalau lalu kat pipi rasa wap tu sejuk je....



Ni keesokkan harinya...pagi-pagi sebelum breakfast paksarela Che Mai amikkan gambar....
Mesti dia meluat kan...?tapi lantaklah...janji me masuk frame gitu..hahaha...




Gambar dalam bilik pun nak....motip sangatttt....


Ni konon-konon tengah minum tea...takde pun teanya....cawan kosong tu....hehehehe...




On the way balik ke bilik balik....
Berkabus lagi u....
Sebenarnya masa kitaorang pergi ni musim hujan...so memang agak berkabuslah tempat nih....



Feeling-feeling dok oversea....tapi malangnya manalah ada orang sejuk-sejuk pakai selipar...nampak benar menipunya....



Memang kabus kuat giler....
Sejuk boleh tahan...nasib baik bawak jacket nih....kurang sikit sejuk....
Tapi tulah...kaki tetap bogel...hahaha...bengong je kalau tengok gambar nih..kalau pakai boots mesti orang ingat dah kat mana-mana dah nih kan??....


Me, Che Mai dan MAU nya.....
MAU ni banyak berjasa okeh....bayangkan kitaorang naik Freser Hill berempat tu naik MAU nih.....giler confident...
Pastu dahlah driver sorang je pulak tu...Che Mai...
Orang lain memang takde lesen..so nak taknak dia jelah yang kena driver pergi dan balik...
Serius hebat giler kan...??
Kalau me citer sebijik-sebijik mana tempat kitaorang pergi dengan MAU ni memang menageslah sapa-sapa yang ada kereta 4x4...hahaha...tabik spring gitu....


Ni dah nak turun bawah dah sebenarnya....
Sempat singgah dua tiga tempat kat Fraser Hill dulu... 
Ni tempat wajib masa amik gambar kan.......cantik kan? i like....




Tetiba boleh amik gambar berempat...??jengjengjeng...



Lagi....
Kenangan ni weih....nak suruh naik atas lagi memang pikir patbelas kali lah kot....seriauu...



Pastu kitaorang singgah kat Allan's Water nih....
Tempat ni tempat beriadah....so boleh naik boat kayuh ni, canoe ke...
Diaorang dua beradik ni memang extreme sikit orangnya...ajak me dengan Nurul beria-ria okeh...
Last-last taknak kepunan punya pasal diaorang berdua jelah yang naik....
Seriau giler..me tengok diaorang kayuh sampai hujung sana nun....hutan amazon dah kot hujung sana tu...me tengok air ni pun me dah seriau..suruh naik boat tu memang tak bergerak kakulah jawabnya...lagi-lagi pulak nak kayuh sampai hujung sana....memang mimpi ngeri sangat..huhuhu.....





Kitaorang berpakat dengan group lain....
Diaorang masa dinner tu janji dengan kitaorang nak turun sesama..kira konvoilah..
Lagi baguskan ada geng..bebudak ni (bukan semua la) tengah aim Nurul dengan Che Mai..so kita bagi chance..hehehehe...
Kitaorang ada jugak pergi kebun Strawberry...tapi strawberry nya dah takde...so takdelah amik gambar pun....


Masa balik sempat singgah kat Empangan Kuala Kubu...
MasyaALLAH...cantiknya....
Serius kalau korang balik ikut Kuala Kubu baru jangan lupa singgah sini....
Kat sini bagus..ada toilet awam lagik..macam taman pun iya....sangatlah berbaloi....
Alhamdullilah kitaorang sampai rumah memasing sebelum petang...giler laju Che Mai bawak kan...(eh dia memang kaki rempit..kalau naik dengan dia seriau 40 kali okeh....memang kaki 40 kali nak brek angin jek...huhuhu)....
Tu pun sebelum balik siap sempat singgah makan kat A&W dulu...habiskan duit tabung gitu..duit ada lebih..so kita singgah solat tu kita singgah makan habiskan duit sekali....
Apapun  me nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada Che Mai sebab sanggup jadi driver dan sanggup bagi kitaorang lenjan MAU kesayangan dia tu....
Che Mai dengan MAU memang banyak berjasa untuk me dan kengkawan....kereta tu lah kitaorang buat lenjan gi jenjalan..kereta tu jugaklah buat lenjan pergi cari makan tetiap hari...huhuhu...TQVM Che Mai!!


Serius bila tengok gambar ni teringat satu-satu benda yang kitaorang buat masa treasure hunt tu...rindu nak treasure hunt lagi boleh???




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...