Search This Blog

Showing posts with label Johor Premium Outlet. Show all posts
Showing posts with label Johor Premium Outlet. Show all posts

Monday, September 21, 2015

Day 1: Ke Johor Premium Outlet dan Senai...

Hello hello semua.....!!!
Harini nak citer pasal trip cuti-cuti kitaorang pada Hari Malaysia, 16 September 2015 baru-baru nih....
Cuti kalini paling extreme tau....kumpul duit adalah nak dekat dua tahun...hahahaha...
Eh betul...start buat tabungan untuk cuti-cuti nih RM50 sebulan start dari Januari 2014 lagik...giler lama kan....
Tu pun kejab duit tabung tu kang serap keluar duit, kang kejab serap masuk balik...tu yang jadi makan tahun tu kot...hahahaha.....
Tapi yang kuat serap-serap duit tu pun, me lah tu......orang lain okey je....masuk tak kuar-kuar langsung okeh...syabas!!...



Pagi-pagi dah keluar rumah...
Me lah tu...semangat weihhh...pukul 7.10 pagi dah ke rumah Sept....
Janji patutnya pukul 7.30 kena ada kat rumah dia...oklah...pagi-pagi cuti kan, sapapun nak guna jalan...so dalam pukul 7.35 pagi dah sampai.....
Sampai-sampai terus kitaorang pergi sarapan kat area rumah Sept dulu....sarapan bertiga dengan Mak Sept kejab.....



Tapi tulah, dia punya kejab tu macam lama jek...hehehehe...
Mana tak lama...tengoklah apa yang me dengan Sept amik tu kan....
Me punya nasi lemak yang lauk Kerang Sambal Petai tu....marbeles sangat....tetiap kali makan kat Aliff Bistro memang rasa rugi tak amik Kerang Sambal Petai.....
Sept pulak amik lauk Ayam....Mak Sept amik Roti Telur jek....
Makan santai-santai gitu....memang santai sebab keluar tadi tu tak jem langsung kan....
So bawak kereta pun santai habis.....janji selamat sampai gitu....

Alhamdullilah....akhirnya kitaorang sampai kat Johor Premium Outlet (JPO)....
Niat takdelah nak beli apa-apa, tapi Sept kata dia nak tengok kalau ada kasut sport...
Oklah..lagipun resort kitaorang nanti jarak dalam 10 minit je dari JPO nih...so okaylah tak payah nak drive jauh-jauh....
Lagipun masa untuk check-in nanti dalam pukul 4 petang nanti...lambat lagi gitu...kitoarang sampai JPO ni dalam pukul 2 petang camtu...awal dua jam okeh.....




Comel tak Iolls pakai Crocs??...hehehehe....
Sampai sini parking pun senang, sebab tak sesak langsung....
Kitaorang kan pergi time hari orang bekerja...so memanglah takde orang sangat....I loikee okeh.....
Lupa pulak, me drive dari rumah Sept kat Cheras sampai ke Hentian Pagoh....pastu Sept sambung sampailah Senai....
Mula-mula bawak kereta memang habis smooth la sebab jalan clear habis....tapi bila elok je Sept take-over terus hujan selebat-lebatnya....so memang bawak sesantai yang bolehlah...alhamdullilah selamat sampai....



Malu-malu buaya okeh nak amik gambar sekarang nih...huhuhu....



Selfie kejab.....
Lupa pulak, kitaorang pergi berdua jek....nak tau kenapa berdua?, tu kena tanyalah Mijon sendiri kenapa dia tak boleh/taknak ikut....Iolls kang tulis kat sini pepanjang kang, dia sentap pulak...so korang tanyalah sendiri yek....




Sept second time sampai sini...so dia takdelah blur sangat nak cari barang-barang....Iolls memang clueless okeh.....
Iyalah, tempat Iolls tak mampu sangat nak membeli gituuu....so ikut jelah Sept dia nak tengok apa.....huhuhuhu....



Selfie lagikkkk....
Kalau berpixel kasar ni maknanya guna front camera HP me la nih...hehehehe....HP Iolls tak canggih...so belasah jelah.....



Dah penat pusing-pusing dalam tu, terus masuk ke foodcourt....
Ingatkan nak makan je kat situ...tapi bile tengok time macam eh....baik gi check in resort jek....kang lambat kang leceh pulak....so tapau je sudah....
Korang, kalau korang jenis suka makan Briyani jenis nasik dia basah tu korang trylah kat sini...sedap marbeles okeh....huhuhuhu...
Kitaorang tapau sebungkus lauk Ayam...rasa tak cukuppppp....menyesal di sini taw.....



Sept redha jelah Iolls amik gambar dia...
Nak suruh dia amik lambatnya weihhhhh....berjanggut tunggu nak setting jek...(macamle guna DSLR khennnn huhuhu).....



Selfie lagik....
Serius foodcourt pun lenggang....ada orang, tapi takdelah sesak melampau....
Lepas dah tapau Nasi Beriyani, kitoarang tapau pulak sandwish Subway tu sorang satu......
Niat memang malam karang malas nak keluar...nak rehat-rehat banyak-banyak sebab esoknya nak kena bangun pagi-pagi.....



Dah sampai resort.....
Kitaorang duduk kat Le Grandeur Resort kat Senai ni 4 Hari 3 Malam.......
Resort ni dekat giler dengan Senai Airport....so takkan sesat punyalah kalau nak cari....
Dulu resort ni namanya Sofitel....orang Senai tau lah kot....Iolls memang blur-blur hayam jelah....masa beli voucher kat Matta Fair bulan March 2015 haritu, orang resort ni kata resort ni 5 bintang.....oooo...yelah (sambil angguk-angguk jelah..hahahah)...janji berbaloi dengan harga okeylah kan.......



Last but not least....masuk-masuk je bilik terus amik gambar...
Eh tak jugak...masuk-masuk resort buat complaint dulu...sebabnya apasal masuk-masuk kuat giler bau rokok kan....
Rupa-rupanya adik Bell Boy tu kata bilik ni memang bilik untuk smoker...dia suggest tanya kat reception camne....
So me calllah recept....kata dia memang bilik untuk smoker...dah sudah...apasal masa booking tak mention??
Dia ingat Ioll tau ke?ke dia dengar suara dia tau Ioll ni merokok?ke sebab beli voucher murah, so belasah je bagi yang mana-mana??ha kauuuuu....kang dah ngungkit....
So me mintaklah tukar bilik kalau bolehlah kan....tapi recept tu cakap, kalau dia hantar housekeeping sembur air-freshener okeh ke?
Iolls cakaplah, kalau hilang bau tu tak kisah, janji hilang.....so terus dia hantar orang....good....
Sempatlah jugak Iolls complaint pasal lampu-lampu yang tak menyala dalam bilik tu...huhuhu...(bilik tak pernah guna ke hapa nih, lampu pun tak sempurna?)....
Elok housekeeping dah keluar,  pastu recep call lagi....dia tanya ada tak orang datang sembur??.....ooooo ada....
Seriuss...servis diaorang memang terbaik weihhh...
Pastu datang pulak mantainance, so dia baikilah apa yang patut....good....cepat dan pantas....
Pastu elok maintance balik, recep call lagi......ha camtu sekali okeh....
Terus recep tu citer apa yang ada kat resort tu....ada kolam renang saiz olimpik, ada jakuzi, ada spa kalau nak berurut...ada bowling....ada restoran apa kat bawah tu........


Bersambung....






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...