Search This Blog

Showing posts with label Puteri Harbour. Show all posts
Showing posts with label Puteri Harbour. Show all posts

Friday, November 06, 2015

Puteri Harbour, Nusajaya..

Ok...
Lepas habis makan tu kitaorang gerak ke Nusajaya....
Haruslah guna Goggle Map kan.....percayalah, kalau tak guna Google Maps memanglah takkan jumpa...
So search je Puteri Harbour.....terus bergerak....

Jengjengjeng....cantik takkkk?cantik kan....
Saja petang-petang berjerebu tu nak cuci mata kan.....




Alang-alang dah satu laluan so terjah ke sini....
Clueless sebenarnya tempat ni tempat apa....tapi sebab pernah tergoogle tu yang try tu.....




Serius tempat ni cantik okeh.....
Tak rugi pergi........




Puas hati lettew...hihihi...
Mana tak puas hati kalau nak menyampaikan pun boleh tahan sesat tu tau........
Mula-mula tu kitaorang sesat tau....nampak macam dah sampai...tapi rupa-rupanya kitaorang terterjah belah feri apatah seberang sana.....nasib baik try and error ke belah sini, tau-tau dah sampai kat sini....hehehe...rezeki nak sampai jugak kan....




Untunglah orang sini...ada tempat lepak cantik macam ginih....




Feeling feeling kejab kan sebab tempat cantikk...hehe....





Lagi....
Tu kat belakang tu rasanya ada Hello Kitty tu....tapi tak nampak signboard pulak....signboard jalan tulis tu memang tunjuk arah situ, tapi sign yang menunjukkan ada Hello Kitty tu pulak takde.....





Lagi....




Dan lagi.....




Jerebu sikit...so nampak tak berapa terang....
Ni kalau tak jerebu ni haruslah nampak macam kat mana je ni kan.....




Makcik ko....
Muka memang dah macam hapa je dah nih.....
Cermin mata masa ni memang dah tahap kronik dah...memang senget je..memang dah tak kuasa dah nak betulkan ke hapa....hahaha....




Nak turun kat platform bawah tu tak boleh...so tengok dari kejauhan jelah....
Tapi kalau boleh pun Su haruslah tak turun jugak kot...gayat okeh.....





Agak berjerebu di belakang.....




Lagi dan lagi.....




Dah puas tengok kapal orang kaya, kitaorang round kejab keliling tu...
Saja explore mana yang boleh....



Pastu masuk pulak kat Kota Iskandar ni....
Saja cuci-cuci mata tengok apa yang ada....



Eh tadi tu kitaorang lalu tepi Kota Iskandar je....yang ni baru try masuk bebetul......heheheh...
Pintu gerbang cantik giler kan....rasa macam nak berhenti amik gambar....
Tapi bila memikirkan tempat tu sunyi semacam je...so tak jadi...
Masuk-masuk dalam tu serius tempat cantik....tapi tulah...terbiar okeh....sayangnya weihh....
Masjid dalam tu giler cantik okeh...tapi me tak amik sebab bateri kamera dengan bateri HP dah nyawa-nyawa ikan....
Ni semua gara-gara watt power elektrik kat resort tu ciput sangatttt okeh....
Korang bayangkanlah kalau charge bateri digicam or HP memang berejam-jam pun sangap nak dapatkan separuh pun......
Pastu jenis kalau kita off lampu (kat elektrik box tu) automatically power elektrik kat powerpoint tu pun tutup sekali...
Pastu yang menambahkan sakit hati, Sept pulak tak bawak charger sendiri....huhuhu...so memang masing-masing tak boleh diharap.....so bila keluar dari bilik resort kenalah pepandai jaga HP memasing supaya tak kong...kang kalau HP kong (Power Bank pun dah kong weihhh sebab charger satu jek...pastu power tak masuk) dah macamana nak gerak pergi dan balik??...tak memasal je weihh nanti tak jumpa jalan balik resort pulak.......



Bersambung.......





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...