Search This Blog

Friday, March 17, 2017

Tajuk Apalah Nak Bagi Nih?



Sup Daging kat mamak...
Alamak..kedai tu nama apa ek?ni mamak kat Tesco Mutiara Damansara....
Blur giler time tu nak makan apa...pastu kebetulan tengok kat menu tu ada pulak sup-sup nih...
Hujan makan bersup-sup kan sodapppppp....
So me tryla order satu.....
Oklah...rempah dia banyak..tapi tak berasa sangat....kurang masin sebenarnya hahaha......







Ni jangan ditanya bila...memang dah lamaaaa giler ni okeh...
OT tak baik okeh...bila me tanya nak makan apa?dia kata tak tau....
Tu yang Iolls order ikut apa yang ada dalam buku menu tu....
Sabar jelah kan.....tau-tau dia makan nasik kandaq pulak....kijamlah dia nih....kalau tau nak makan jugak nasik kandar tau........








Yeay....haritu dapat cadar katil baru...OT belikan gittew....Tq...!
Corak dia tu masa tengok tak bukak cantik sangat je kan...sekali bila sarung dah macam Maybanklah pulop hahahaha....
Cadar fav me tetaplah yang merah Iolls beli kat Tesco dulu tu (ada kalau korang perasan)....
Yang biru ni beli kat IKEA...ni pun sedap..sebab fully cotton.....
Yang Oren baru ni pulak sama sebijik kain dia macam yang fav merah yang me suka tu...tapi sebab dia oren sangat so macam serabut pulop....matiklah ko yang pilih ko yang serabut sendirik kikiki.....
Petua nak pilih cadar...lagi tinggi thread tu, makanya lagi lembutlah dia....
Tapi kalau lembut ni tau jelah...kuat 'berjalan" hahahaha...so me suka lagi kain jenis cotton macam yang beli kat IKEA nih....






Ni dinner kat siam kat foodcourt Subang Perdana....
Kalau makan kat sini  maknanya ada hal tak sempat nak carik makan jejauh......






Coklat ni sebenarnya OT belikan untuk me....
Dia gi Langkawi....tapi Iolls ni time tu kirim guna air liur jek....ingatkan dia malas nak layan hahahaha..sekali dia belikan jugak okeh....i lahap you lah Abang kikiki....
Ni sebalang ni OT punya coklat....OT belikan untuk me, tapi dia punya takde pulak, boleh?...
So asingkan siap-siap, me bagilah kat dia jugak......
Dia belikan 3 jenis....puaslah makan adik beradik kikiki....
Ni Iolls serik dah okeh...dulu sekali tu pesan kat kawan Ana, tamak punya pasal me simpanlah coklat tu, kiranya niat nak bukak satu-satu lah...sekali bila bukak yang pack ke 3 dengan ke 4 tau tau dah putih-putih dah coklat tu hohoho....padan muka lah kan..sapa suruh nyorokkan kikhkih....
So the morale of the story..kalau beli coklat tu jangan beli banyak-banyak sangat....pastu makan jelah bagi perabis cepat-cepat...jangan ngada-ngada nak tamak-tamak simpan-simpan ....
Orang tamak kan selalu rugi...betul sangat okehhh.....









Ni makan kat Gulam Mee...
Petang-petang memang lapar nasik lah kan.....
Me order lauk Sotong Paprik dengan Telur Dadar....OT makan Nasi Lemak lauk Ayam.....
Sekarang dah reti order macam ni kat Gulam Mee hahaha...dulu balik-balik makan Nasi Lemak jek.....







Biskut Gery inti Cheese Crackers....
Ni terjebak sebab Ana yang jual kikiki....
Dia jual satu pack (ada 4 packs dalam tu) RM4....so beli tiga set....
Me dah rasa yang coklat jugak...tapi amazingly yang cheese ni lagi sedap....coklat tu macam guna coklat murah jek (hampunnnn).......







Ni makan kat foodcourt Star Avenue....
Ni kalau me kena makan kat sini memang problem...sebab Iolls tak reti nak makan apa okeh!
Ni pun dah bangun duduk 14 kali (serius tak tipu) dok pusing-pusing nak makan apalah....
Last kena paksarela makan jugak...some orderlah jugak set nih....adoilahhh....
Alhamdulilah....boleh ditelan hahahaha.....kira okeh sangatlah.........






Breakfast kat Bidayah....
Tosei kegemaran....
Kat sini pun Tosei dia sedap...pastu kuah dia pun memang puas hati....sedap.....








Ni balik kerja Atie masakkan kitaorang Nasi Ayam....sedap Alhamdullilah......
Ni pun nasib baik Iolls sempat cedok sepinggan siap-siap sebelum gi Maghrib tau...
Sebabnya bila habis solat tu tau-tau dah nak habis huwaaaaa...hahahaha...teruk tau diaorang nih...
Atie la..dah cakap masak lebih...dia lebihkan sikit je...pastu Iolls yang melopong hahahaha....
Ni makan reramai ni tau....Ana dengan Syafiq pun kebetulan ada.....
Tulah degil tau Atie....grrrrr......






Ni Syafiq belikan....hambik kooo penuhhhh
Tapi sakit hati sikit sebab kacang tu macam dah masuk angin kikiki....kalau rangup kan lagi sodap.......






Ni dating dengan Sept dan Che Leha...
Dioarang nak pergi Umrah, so Iolls buat lawatan muhibah gittew kikiki.....
So macam biasalah..kalau me pergi sana memang Che Leha janganlah masak okeh...sebab Iolls nak JJCM kat situ (walapun makan tetaplah kedai yang sama je hahahaha)....
Ni kat Aliff Bistro lah pun apa lagi...
Cuma kalini try makan Nasi Beryani dia....aduhhhhh sedap okeh.....
Makan nasik je dah marbeles....lichinn Iolls makan tau...
Ni satu set macam gini RM10 kalau tak silap...okehlah kan....dari tempat lain tu set nasik beriyani tapi ciputss je semuanya........






Cadar baru lagik kikikiki....Ko dah kenapa asyik beli cadar je nih??
Ni beli kat Giant Kota Damansara nih...
Ada sales kat bahagian ni...so lepas selak rak ni, jumpa rak nih...murah-murah semuanya ye....
Kalau  untuk katil single kalau budget korang bawah RM40 tu memang banyak giler choice okeh...gerammmm.....
Ni pun kutahan Jebat...amik satu jek..kalau ikut hati perasan ada lagi satu tu pun Iolls berkenan....tapi sebab tak pernah ada yang corak-corak gini so try lah beli yang nih....
Yang ni kain dia pelik sikit...takde thread tu.....
Pastu jenis kuat "berjalan" okeh.....payah nak licinkan.......







Ni breakfast dengan Anim Isnin bila tah...
Sebelum ke klinik kenalah breakfast dulu.....
Kang nak menunggu bukan kejab-kejab kan....
Alhamdullilah...Anim pun dah okeh...Iolls ni tengok macam cool cool tapi dalam hati risau okeh kalaulah ada apa-apa jadi kat dia....
Lupa pulak...Anim dah dapat result SPM dia semalam....
Tahniah me ucapkan kepada Anim dan geng-geng dia.......
Berapa pun dia dapat tu me bersyukur sangat-sangat....sebab me tau dia dah usaha sehabis baik dah tu....
Cuma lepas ni nak pastikan dia boleh score bila sambung belajar nanti...
Sekarang ni memang tengah dalam dilema nak pilih course apa nih....harap-harapnya nanti dapatlah course yang dia boleh bawak....mudah-mudahan....





Pagi-pagi dah breakfast nenas cicah garam hehehehe....
Perut me ni Alhamdullilah boleh makan benda-benda macam ni lagi bila-bila masa....tapi janji kena bercicahlah...buat potong masam tu kan....







Rutin breakfast kalau gi kantin....
Kalau kat tak bosan tipu lahhh...
Tapi makan jelah...nak buat camne...
Lagipun petang karang boleh makan lagi kan...







4 comments:

  1. Takpe, 10 post cerita makanan berderet pun tak bosan punya haha...sampai siap dah hafal nama-nama kedainya =)

    ReplyDelete
  2. Hai Kaptenkeirin...Apa kabar?
    Awak still baca lagi ke blog akak ni hahaha...
    Tq sebab rajin singgah...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah baik...
    memang antara blog2 yang 'mesti' singgah haha
    keep on writing/sharing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KaptenKeirin,

      Merapu je kot blog akak nih hahahaha....
      TQVM tau....

      Delete

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...