Search This Blog

Thursday, December 12, 2024

Random Pic. No. 279

Assalamualaikum..hi semua...






Untuk buka puasa (ganti) hari Selasa haritu...
Me masak Paprik Ayam...Alhamdulillah menjadik...
Bahan-bahan cukup kan, so memang menjadi laa...
Ni nampak kusam jek kan?real gambar tak ye, elokkk je color dia meriah (tu pun nak disclaimer khen hihi)...








Dah nak habis baru teringat nak amik gambar hehe...
Ni pun sempat pinjam kat Adik HP Me sekejab ye..nasib baiklah elok dia laju-laju bagi, kalau tak memang tak rajin Me nak "berebut" HP dengan dia ye...
Walapun ganti puasa, tetaplah Me carik kudapan jugak Uolls..
Sekarang Me rajin godek-godek Tiktok Shop...gatal mengodek, pastu teringin...bila teringin, tu yang merapu-rapulah Me beli...gatal nak rasa gitu....
Ni yang kelmarin...ternampak ada orang jual mini Popia Serunding..
Me kan berkenan sebab cara dia lipat tu lain...elok lebar sikit, kiranya dia tak gulung rapat-rapat macam selalu tulah...
Pastu tengok reviews pun kata sedap etc...so kita beli..
Ni Me beli sikit jek Uolls (nyaris nak beli lebih okeh), sebab niat memang nak rasa dulu, kalau sedap memang nanti Me beli untuk raya nanti...
Bila makan OK elok rasa baru lagi..tapi tak puas ye makan sebab inti dia ciputnyaaa (macam se dot jek dia letak Uolls)..so bila makan rasa kulit popia je banyak dari rasa Popia Serunding...
Takpe..lambat lagi nak raya kan..so boleh try test carik kudapan lain lagi kan...



Sekian









4 comments:

  1. Paprik ini fav saya zaman kuliah di Penang. Di kantin sering beli lauk ini 😄👍. Rindu juga kadang. Buat sendiri memang bisa, tp terkadang rasa nak makan di tempat pertama saya coba

    Popia mini tu di sini sebutnya sumpia. Isinya kalo tak serundeng, kayak ebi atau udang kering yg sudah dikasih bumbu.

    Sedap memang kalo ketemu seller yg pandai buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo Fanny dah familiar dengan Paprik ye👍👍👍😍 ...
      Baru tau kat sana dipanggil Sumpia...first time dengar...
      Sama sini jugak tu..inti yang ini katanya Serunding Udang Kering..
      Masa kecil dulu selalu makan yang inti Serunding Daging...
      Sekarang ada lagi satu jenis dia buat bersimpul..

      Delete
  2. Kat opis akak ada staff yang mak dia buat popia serunding jenis simpul tu..memang akak akan beli sebab dia memang letak banyak...puas makan..beli makan sendiri je takde nak letak dalam balang kuih...kang x cukup..hahahaha

    ReplyDelete

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...