Tadaaaa....!
Untuk penghabisan bulan Ramadhan 2010 ni me masak Baked Macaroni dan Meggi Goreng...
Kata pun malam raya kan, so, nasi-nasi dah tak layan dah, jadi kena tukar sikit menu buat yang ini...hehheheh
Tapi lupa amik pic Meggi Goreng la pulak..so layan jelah gambar yang ada nih...excited punya pasal la katakan...
Walla!!rasanya marvelous sesangat...puji-pujian untuk diri sendiri...~clap..clap..clap...~
Kena bagi puji-pujian ok, ini adalah untuk memberi semangat kepada diri sendiri supaya lain kali bolehlah rajin-rajin lagi try resepi baru..hehehheh...
Semangat ok, resepi ni me jumpa bila me gatai-gatai dibulan puasa duduk google blogs..gigih jugak la duduk bukak satu-satu blog yang ada..akhirnya resepi dari blog ni me dapat tempat dihati dan di mata me nih......sukaa...hehehheheh
Bahan-bahan adalah senang nak cari, very simple recepi, tak membazir, guna pun hanya sebiji telur je dan yang paling best resipi Baked Macaroni yang ada inti dan white sos, so rasa dia sebijik Lasagne....
Apapun Terima Kasih banyak-banyak kepada blog:
Ni sebenarnya pertama kali me try buat Baked Macaroni ni ye kengkawan, setelah beberapa hidup dalam dunia ni, inilah je masa, hati dan perasaan me terajin nak membuatnya.....
Memang best rupanya bila dapat cuba resepi-resepi macam gini, cuma yang tak bestnya, me sorang je yang rupa-rupanya enjoy makan benda alah ni, orang lain harammm, semuanya tekak Jawa dan Melayu, so payah la, diaorang takat makan seslice saja dah surender..me je yang dok pulun makan sorang-sorang, maklumlah tekak Italino..hahahahhaha..
Ini kiranya yang me buat ni menjadi, rasa dah ada, cume texture dia jelah kureng sikit...lain kali me kena rebus macaroni tu biar dia lembut lagi sikit, supaya bila dah baked tu dia moist lagi..
Lagi satu, patutnya White Sos tu tak payah masak sampai pekat likat...me pulak lurus bendul ni pergi masak sepekat yang mampu...hasilnya, Baked Macaroni me ni kurang moist la jadinya...
Tapi takpe, lain kali me try buat lagi, kali ni nak buat betul-betul, sampai semua orang puas hati...mana tau tekak Jawa dan tekak Melayu kat rumah tu sama-sama excited dengan me bila makan nanti...hehehehhe
Apapun, terima kasih daun Keladi kepada penyumbang resepi iaitu 3E...terima kasih banyak-banyak yea....^_^