Search This Blog

Monday, August 02, 2021

Buat Waffle..

Assalamualaikum..hi semua..
Harini still entri masak lagi..jangan marah ye...
Cuma harini bukanlah resepi yang Makcik nak share, harini Makcik nak share cara-cara nak masak waffle guna mini waffle maker...
Saja nak share sebab sekarang ni rupa-rupanya memang tengah viral masing-masing buat waffle kat rumah kan (viral kat tiktok kan?)..
Makcik taktau ye, sebab Makcik takde tiktok, cuma ada sekali tu ternampak kat IG explorer ada sorang tu buat waffle..masa tu terus terdetik haah kan..buat sendiri pun best jugak ni..
FYI, Makcik memang suka betul waffle ye, pantang jumpa kedai Waffle mesti Makcik beli...(Makcik suka beli yang kat booth tu jek, yg premium2 tu Makcik tak pernah coba)...
Pastu kalau beli mesti 1 set tu Me makan sorang-sorang okeh, orang lain sila makan yang lain (selalunya Makcik kena beli extra 2 set lagi supaya orang lain tak "kacau" waffle Makcik kikiki)..
"Wajib" jugak inti chocolate with Peanut Butter..makan pulak mesti sambil tergeleng-geleng kepala ye hahaha...
Haritu sebelum tu sebab teringin sangat Makcik beli guna FoodPanda ha amik kau untuk 2 set waffle tu jek dah nak RM20 ye (sebab bayar delivery charges tu sekali kan), terus rasa uiiii...
Tu yang bila nampak kat IG tu, Makcik terus check kat Shoppee...
Tu yang cari punya carik Iolls terbeli waffle maker petak segi empat tu (ada kat entri sebelum-sebelum Makcik ada citer)...last mini waffle jugak yang syok..memang betul ala-ala beli yang makan kat kedai/booth...
Pastu dah beli try n error banyak-banyak kali lah jugak kan..
Iya Uolls, walaupun guna tepung waffle mix tu tapi ada cara-caranya jugak ye nak dapatkan waffle mini yang fluffy inside n cruncy outside gitu...
So harini Makcik share ye macamana nak dapatkan waffle elok n sedap macam kat kedai/booth...







Ni contoh tepung waffle mix yang Makcik beli..brand Mataff....
Ni yang jenis/brand kedua ye yang Makcik beli..memang tak rugi langsung sebab sedap macam kat kedai punya..
N yang ni Makcik beli 2 packs..1kg perpack..murah yang ni..RM6.50 jek perkg..
Ni bukan paid review ye..ni memang Makcik nak share sebabnya tepung mix yang ni memang best...
Ni Me cari kat shoppee sebab Me tak keluar ke bakeri shop ye..kalau korang ke bakeri shop boleh jek beli kat sana..don't worry lebih kurang sama je..
Macam Emak Me selalunya memang beli kat bakery shop jek, pastu Emak buat jadik je sebijik macam kat kedai Uolls..
Eh Emak ada waffle maker saiz normal yang bulat tu Uolls, Me beli masa zaman Groupon dulu..lama dah kan?tapi masa zaman tu takde jual lagi waffle mix, so buat sendirij jek..tapi tula..tangan kayu macam Makcik ni bila buat swndiri walaupun ikut resepi memang tak menjadik hahaha..so tersimpanlah waffle maker tu bertahun-tahunnn...
Emak pulak terjebak buat waffle balik dari sebelum Covid19 ada lagik ye..sebab cucu punya pasal..dah lama la jugak kan?..
Tapi tulah Me pernah makan sekali je yang kat rumah Emak (tu pun sikit share2 hahaha) sebab kebetulan tepung tu dah last nak habis masa Me datang kat sana....
Okeh, sambung balik..
Korang beli jelah mana2 tepung mix waffle, nanti ikut jek arahan nak buat ikut je kat pack tu..









Esen..
Ni add on..ada boleh guna, takde pun takpe..
Ni esen Coconut Waffle..Me beli kat shopee jugak..
Satu ni RM2.50...
Ni untuk bagi waffle bau wangi..
Takde ni korang guna jek vanila essen..
Tapiii..kalau tepung waffle mix yang korang beli tu dah sedia wangi..so tak payah letak..kang wangi sangat tak lalu pulak nak telan kan haha..










Petua pertama..
Telur memang Makcik pukul sampai kembang gini...(ada yang pukul dengan esen, ada yang tak..ikut tepung)
.
Bagi telur tu berbuih-buih sikit Uolls...
Pastu Makcik derhaka..resepi suruh letak 1 biji telur jek, tapi Makcik letak 2 bijik telur sebab telur yang ada kat dalam peti ais kecik...
Ni setiap kali buat adunan, Makcik akan buat sikit..
Pastu satu lagi..ada tepung mix waffle yang bagi resepi untuk potion sikit tau, ada jugak yang takde, so korang gunalah Maths ye..pandai-pandailah congak sendirik..gitu














Pastu campurlah air, minyak n tepung korang...
Ikut arahan kat paket tu ye..setiap tepung arahan adalah berbeza2..












Ok..ni tips lagi satu..
Mula-mula panaskan dulu waffle maker korang...
Dah panas sikit baru masukkan batter/adunan tepung tu ke dalam maker...
Letak tak payah banyak sangat ye..janji rata jek (ni tak berapa rata pulak sebab yang ni last batter)..
Pastu kena tunggu sikit sampai buih/buble keluar sikit..(buble sikit je sudah ye..tak payah berbuih sangat macam kat atas nih hahaha)..
Dah berbuih/buble terus tutup penutup maker tu ye...









Biarkan jek..
Jangan panik bila waffle maker tu berasap-asap tau, sebab mesin tu tengah nak masakkan adunan tu...(selagi ada air memang mesin akan berasap)...
Atas ni nampak tak?tepung tu memang akan mengembang..tutup tu tak perlu nak tekan-tekan pun ye..lantakkan je dia kat situ...
Pastu nampak dah takde asap barulah boleh bukak check...(Makcik tak tengok pun lampu atas tu..Makcik buat cara camnj je nak tau waffle dah masak ke belum)..
Pastu kalau nak garing, boleh lamakan sikit lagi..kalau taknak angkat je terus...
Kalau guna mini waffle maker sekejab jek dah masak Uolls..tak sempat sangat nak gi buat kerja lain..bila sekejab takdelah lenguh nak manunggu sangat kan...










Tadaa...
Geram tak tengok nih?hahaha...
Tak payah nak balik-balikan pun ye..garing sebelah pun dah ok..sebab waffle ni mini..kecik jek Uolls..kang garing dua-dua belah jadi garing sangat pulak...












Ni Makcik sapu inti then lipat dua gini..(sapu inti pun kat belah yang tak garing tu ye..kang kalau letak kat yang garing tu, waffle jadi lemau..tips lagi ni tau hehe)...
Pastu selalunya dua keping mini waffle ni dah kenyang dah Uolls..
Ok..tu jek..bolehlah mencuba..
FYI lagi, mini waffle maker ni harga yang Makcik beli RM23plus plus jek (diskaun guna shopee coins n free delivery)..
Alhamdulillah..puas hati sangat sebab untuk long terms memang jimat sesangat..pastu nak makan bila-bila pun boleh..janji ada telur n minyak n air (tepung memang Makcik beli lebih..ni ada lagi 2kg brand Sumo pulak..tapi tak cuba lagi sebab ada balance half pack lagi yang brand Mataff)...




Tamat




Sunday, August 01, 2021

Cekodok Tepung...

Assalamualaikum..hi semua..
Harini terajin nak share cara-cara buat Cekodok Tepung...
Selalunya Makcik asyik tunjuk pic je kan?so harini mehla Makcik share cara-caranya.....
Sajalah, dah terajin nak amik pic masa buat tu, jadinya Makcik share n tunjuk jek kat sini...
Cekodok tepung ni selalunya kitaorg kat rumah akan sebut/panggil cekodok jek..so sebut cekodok memang akan bayang cekodok tepung...
Pastu kalau cekodok pisang kitaorang panggil cekodok pisang..kalau cekodok tepung letak yis tu kitaorang panggil cucur..cara nak bezakan jenis cekodok kat rumah kitaoarng gitu..
Alah..ikut korangla nak panggil apa, sebab Makcik tau ada yang panggil cucur/cekodok bawanglah, cucur ikan bilis..panggillah apapun, janji ngap masuk mulut kenyang hahaha..
Pastu kan cekodok ni jadi lagi sedap kalau dapat makan sekali (cicah) dengan lebihan apa-apa kuah (kalau kitaorang selalunya cicah apa-apa Kuah Kari atau sambal tumis..kadang-kadang kuah pecal pun on..macam OT pulak suka cicah sos)..eh takde pun makan gitu pun sodap jek la..takde masalah hehe...










Bahan-bahan kalini Makcik is guna Bawang Besar, Ikan Bilis n Daun Kucai...
Ni potion dia sebiji bawang besar, nak segengam ikan bilis, n segengam daun kucai...
Nak lebih isi, so lebihkan..takde letak jelah apa yg ada..
Bahan-bahan ni ikutla masing-masing..ada bawang besar letak, ada kentang boleh letak, takde salah satu pun takpe..
Macam daun kucai tu bonus ye..ada boleh letak...
Bahan-bahan potonglah ikut suka masing-masing..
Macam ikan bilis tu nak tumbuk bagi hancur pun ok jugak tau..lagi sedap..
Nak pedas pulak bolehlah letak cili hiris halus-halus..
N nak letak isi udang pun boleh..lagi lazat Uolls..eh ikutlah selera masing-masing tau...
Macam taugeh la..kalau ada pun boleh letak..tapi kalau ada taugeh tu baik kita lajakkan jadi cucur terus (jenis letak ibu yis tu)..tu lagi lazat okeh hahaha..tapi masa buat tu lah dah jadi lama..so kalau nak sekarang bancuh, sekarang jugak nak makan, mehlah buat jek cekodok tepung macam Makcik nak tunjuk nih...









Pastu tambahlah tepung gandum n garam..
Tepung tu ikutlah..Macam Makcik, Makcik akan letak tepunf sampai bahan-bahan tadi tengelam sikit dulu..takpe Uolls..kalau rasa terkurang tepung ke, terlembik ke boleh jek tambah n adjust sekejab lagi..
Macam atas ni Makcik is letak jugak Potato flakes..ni kes takde kentang ye..so kita gatal tambah..jadi kalau korang takde pun takpe..tak menukar rasa pun..
Tapi 1 jelah, bila dah tambah potato flakes nih, hasilnya luar garing, dalam lembut sesangat ye...
Ok, dah masukkan tepung, pastu masukkan air panas ke dalam adunan tepung tu then gaul-gaul guna sudu bagi rata..
Makcik is guna air panas sebab nak bagi adunan lembut Uolls..tapi tak nak pakai pun takpe..pakai jelah air putih suhu bilik..mo man tai....











Sebab letak air panas kan, nanti adunan jadik gini...berketul-ketul..tapi don't worry..korang kacau jek ye sampai sebati......
Air panas tu pulak letakla sikit-sikit..letak air pastu gaul-gaul..tengok pekat lagi letaklah lagi sikit air..
Pastu kalau terlebih pulak tambah jek tepung sikit lagi...
Agak-agak jek Uolls..pastu adjust...









Nak tau adunan elok dia akan jadi camni...
Adunan ni jangan kental sangat (maksudnya jangan pekat, sampai nak gaul tu jenuh kena kuat-kuat)..jangan ye..kena nak cair sikit..
Tapi janganlah cair sangat..kang jadi lempeng goreng pulak hahaha...
Sedang-sedang ye..
Supaya hasilnya nanti tak kejung..kang jenuh nak makan nanti..lenguh rahang ngunyah haha...















Tunjuk dulu bahan nak cicah nanti hehe...
Ni kebetulan ada lebih sambal tumis ikan bilis..so nilah yang kita nak makan cicah nanti....










Panaskan minyak dalam kuali dulu..minyak dah panas then boleh goreng..
Cara nak letak tepung tadi pun ikutlah korang, reti bulat-bulatkan pakai hujung jari buatlah..
Macam Makcik guna jek sudu...
Pastu saiz pun ikutlah..nak kecik-kecik comel-comel boleh..nak sedang-sedang macam Makcik letak ni pun boleh...









Kena tenguk ye..kang hangit pulak..
Dah masak sebelah boleh balikkan...
Macam Makcik, Makcik suka color nak ke coklat sikit..sebab suka jenis yang garing-garing sikit...











Gini colornya boleh angkat dah..
Rasa tak cukup boleh repeat goreng lagi ye..pastu kalau rasa eh cukuplah goreng dapat sepinggan gini so bolehlah simpan adunan tadi dalam petiais..letak dalam bekas bertutup tau..karang-karang or esok boleh goreng lagi (cuma nak goreng lagi nanti-nanti sebelum goreng tu kena tambah tepung sikitt ye sebab selalunya adunan tepung bila kita dah simpan dalam peti ais adunan  tu akan jadi berair sikit)...
Macam atas ni, banyak ni memang Makcik makan sesorang jek tau haha..
Pastu macam Makcik selalunya akan tos minyak guna tisu guna kat kedai makan tu jek..sebab senang tak payah nak lipat-lipat bagai..











Dah siap...
So bolehlah makan...
Ada lebihan adunan tadi tu kita simpan dulu dalam petiais..
Kang OT n anak n MIL nak makan kita gorenglah..
Makan panas-panas lagi syok...











Ni potato flakes yang Makcik guna kat atas tadi...
Ni Makcik beli kat Tesco..harga tak ingat..
Ni sebenarnya mashed potato segera..tapi sebab terbiar lama sangat dalam peti ais (Makcik simpan dalam peti ais), so kita gunalah ikut suka hehe...
Potato flakes ni jangan letak banyak-banyak ye..nanti bila goreng dia jadi hancur-hancur..
Pastu kalau nak bancuh buat mashed potato pun tak boleh letak banyak-banyak..sejenis guna sikit pun dapat semangkuk rak (jadi kembang n jadi banyak Uolls) bila kita dah tambah air panas..









Makan cicah gini, pastu minum pulak air kegemaran korang..uiii sodappp hehehe...
Trylah..mana tau kena dengan tekak...





Tamat




Friday, July 30, 2021

Bayam Masak Lemak Putih

Assalamualaikum..hi semua...
Harini Makcik nak ajar (wah ajar gitu), nak share anak-anak cara-cara nak masak Bayam Masak Lemak Putih....
Resepi simple jek, tapi sajalah Makcik nak kongsi...ok je kan hehe..
Makcik ajak masak guna sayur bayam, tapi untuk gulai lemak putih ni korang boleh jek guna apa-apa sayur kegemaran korang ye (macam Makcik selalunya guna sayur Kobis, cendawan tiram, taugeh n kadang-ladang letak carrot or tauhu basah)...
Ni lauk cepat siap n sedap dimakan ye anak-anak..
Pastu paling sedap kalau dapat makan dengan ikan goreng n sambal belacan..uii nanti confirmla makan bertambah-tambah okehh..tak caya korang cuba..ada beran?hehe.....








Bahan-bahannya n cara-caranya terus jelah...
Bawang putih, bawang kecik/bawang besar di hiris nipis...kena ada jugak Ikan Bilis ye..barulah lemak...(nak letak cili merah/hijau yang dah dihiris-hiris pum boleh..tapi sebab rumah ni ada yang tak boleh ada rasa pedas, so kita tak letakla apa-apa cili)..
Ni bahan-bahan tadi ni terus letak je dalam periuk...
Bahan-bahan tu agak-agak ye Uolls..
Tapi selalunya Makcik guna 3 ulas Bawang Putih, 1 setengah biji bawang Besar dan segengam kecik Ikan Bilis....







Pastu letak terus santan..
Makcik guna santan kotak kecik tu je...
Curah je skotak tu ye....









Pastu tambahlah air...
Letak lebih kurang 4 kotak santan air kosong..maksudnya guna santan kotak tadi tu untuk tadah/catu air ye...(faham ke idok ni)...
Takpun catulah air tu sendirik...
Macam Makcik, air selalunya Makcik tambah sampai nak separuh periuk saiz sedang macam kat atas ni...
Pastu kan nak pekat jangan letak banyak air ye..tapi kalau tak confident..letak dulu air tu sikit..karang rasa tak cukup or terpekat sangat tambah jelah air tu..don't worry...In sha Allah jadi...
Lepas tu jangan lupa letak garam siap-siap..
Garam pun jangan letak banyak..sikit jek dulu..karang-karang boleh jek rasa n tambah lagi kalau tak cukup rasa ye...
Ok..ni korang panaskan...jangan api kuat ye..slow n steady...
Pastu kena rajin kacau-kacau ye..buat sampai santan mengelegak....kena sentiasa jaga santan supaya santan tu tak berketul-ketul or jadi berminyak....













Sayur standby lah siap-siap..
Macam kalini Makcik pakai sayur Bayam...
Selalunya taugeh jek Uolls sebab taugeh kegemaran Anak n MIL...
Ni kalau daun camni Makcik masa nak siang tu Makcik suka basuh bawah air selai-selai ye..sambil basuh sambil siang gitu (eh takpe ye guna perkataan siang? kikiki)...
Alaa..siang tu korang bersihkan n potong-potongla ikut macamana bentuk yang korang nak...










Pastu batang Bayam yang lembut jangan dibuang...potong-potong macam gini...
Ni pun sedap jek bila makan nanti hehe...









Tiba-tiba dah siap?haha..
Ok..jangan panik..
Santan dah mengelegak tadi tu kan, pastu korang letaklah sayur..letak yang batang dulu..pastu dah agak nak layu (color sayur tu dah agak bertukar), letak pulak daun bayam tu..kacau-kacau sikit lagi sampai kuah tu mengelegak n sayur lembut...
Sama je kalau guna sayur yang laim-lain pun ye..kena kacau sampailah sayur lembut sikit (jangan sampai lunyai anak-anak oiii..kang hancur)...
Pastu nak tau gulai ni masak elok, secukup rasa, bolehlah rasa...pandai-pandailah adjust garam tu...(kadang-kadang Makcik letak gula sikittt...
Pastu kalau nak tau jadi ke tak, masa awal-awal masa panaskan santan tu kalau bawang-bawang n ikan bilis tu cukup, bau dia tersangatlah lemak..so boleh tau gulai tu dah cukup bahan-bahannya...(bolehlah nak tambah bawang ke ikan bilis lagi ke time tu)..
Tryla..senang sangat yang pasti sedap (kalau ikut selera Makcik memang sedap sangat dah ni haha...)....





Ni pinggan Makcik haritu..
Kuah tercair pulak hahaha..tapi lantakla..
Ni pun ikan takde, so kita goreng jek ayam...
Pastu takde sambal belacan sebab Makcik tak suka nak buat sambal belacan sendirik..putus asa Uolls, sebab bila buat tak jadik hahaha...








Ni kalau buat guna Taugeh( taugeh ni OT selalu beli segengam lebih sikit)...
Ikutla..ada orang tak boleh makan sayur sekian-sekian kan..ikut masing-masing..cuma janganla sayur yang pelik-pelik sangat hahaha..
Kalau buat gulai camni, In sha Allah laku..selalunya kalau buat camni, rumah kitaorang boleh dua kali makan..lunch n masa dinner...Alhamdulillah
Sekian resepi simple untuk harini..
Selamat mencuba...gitchewww...









Wednesday, July 28, 2021

26 Julai 2021...

Assalamualaikum..hi semua..




Citer hari Isnin 26 Julai 2021 yang lalu..
Pagi tu Adik ada appointment dengan pakar hospital kat klinik ENT..
Ni sambil tunggu lift sambil bagi Adik round situ kejab...
Lift kat rumah kitaorang ni jarang sangat sesak..Alhamdulillah...so takde masalah kalau nak round kat situ jek...










Dipendekkan cerita..dah sampai pun klinik hehe..(senang betul buat blog haha)...
Ni tengah tunggu turn la ni..bagusnya bila dapat appt time tu lambat so orang dah tak berapa nak ada dah kat klinik...
Macam kitaorang ni, lagi sorang dua dah sampai turn...









Dipendekkan cerita lagi..ni dah habis jumpa doc dah pun..
Kalini doktor bukan 2-3 orang macam selalu tu ye..kalini lebih kurang 5-6 orang doc yang checkkan adik...ha kauu..ramai kan?...
Kalini adik kena scope uolls..tu yang doc ramai tu..
Haritu doc nak scope (masukkan camera kecik), nak check balik luka n nak tengok hasil pembedahan hidung adik..
Ni masa procedure scope tu Adik is menangis bersungguh-sungguh Uolls..iyalah..tak selesa..
Tapi Alhamdulillah habis je Adik diam..tapi dia macam sedih-sedihla gitu (kesian anak, masa buat tu OT yang pegangkan..Iolls tak sanggup Uolls..sedih..lagipun OT lagi kuat..doc pun suruh ibu or ayah salah sorang yang lagi kuat..so better OT yang handle anak..Mama tunggu kat belakng kerusi jek huhu)....










Merenung nasib...
Eh taklah...ni tengah tunggu OT sekejab..
OT gi tapaukan Mee Kari hehe....






Sambil tu kita makan crispy  crepe nih kejab...
Ni Iolls suka sebab rasa dia ala-ala makan apam balik crispy tu Uolls...
Tapi 1 jelah..nak makan kena makan time baru buat, kalau tak lemau...
Pastu nak makan remeh sikitla..sebab kena patah2kan...
Ni makanan untuk geli-geli tekak jek Uolls..buat longgarkan rahang jek..sebab makan nih macam kenyang tak kenyang jek Uolls hahahaha..











Masuk kereta terus tidur..
Penat sangatla kot ni..dengan nangis beria-ria..dengan dah kenyangnya..







Pastu dah nak sampai rumah ajak OT pergi Paya Jaras untuk cari durian (Paya Jaras dekat jek dengan rumah kitaorg Uolls..kira border la gitu)...







Pergi agak lenggang kangkung..balik dah penuh dua-dua tangan (stroller anak pun jadi mangsa hehe)...
Ni kalau keluar, balik tu memang kitaorg akan tapau macam-macam (mana yang jumpa yang rasa nak makan Uolls)....






Anak...dah sampai rumah pun still lagi tidur...
Nak alihkan lagi tak sampai hati, so biarkan je tidur dalam stroller...
Nipun sejam jugakla Adik tidur dalam stroller..bangun pun sebab berkuap..
Sejenis Mama..macamana sejuk pun surface, tapi kalau badan tetap setempat lama-lama memang bawah badan jadik berkuap Uolls..adoilaa....









Petang-petang bukak durian pulak...
Agak besar jugakla durian yang OT beli...








Kalini OT beli D24....
Bila bukak uii gemok-gemok isi..cuma tak berapa nak cantik jelah kan....










Rasa seulas...
Puas makan Uolls...isi penuh...Alhamdulillah....









Kumpul dulu letak dalam bekas sesiap....
Banyak jugak dapat dari sebiji tadi tu kan.....











Bukak buah yang kedua...haa yang ni cantik kan....










Rasa pulak buah kedua..
Yang ni rasa dia kurang gas dari yang buah pertama...
Sedap jugak..sedap lain Uolls...










Dapat banyak nih...
Tengok macam sikit kan, tapi Alhamdulillah terlebih puas makan...syukur...
Ni pun boleh repeat makan 2-3 kali Uolls..dua-dua tak berani nak makan sakan sangat...sebab dua-dua baru lepas amii vaksin hehe....










Malam kita kudap-kudap paratha ni pulak...
Tapau sorang satu..so malam tu Me panaskan atas pan, pastu makanlah sikit sorang (OT share dengan MIL, Me share dengan Adik)..jadilah Uolls...
Nak tau dalam peti ais sebenarnya ada je Roti Paratha segera macam nih..pastu sosej pun hado Uolls..cuma rajin tu yang takde hehehe....









Harini dalam sejarah ye...
Malam tu Adik is tido awal...dari 10 lebih pm sampai pagi..Alhamdulillah...
Lupa..findings dari scope kat hidung Adik, doc cakap pembedahan jadi..luka pun elok cantik semua..saluran kat dalam hidung pun elok luas..
Cuma bab structure hidung kena tengok macamana nanti-nanti...boleh dibaiki kalau ada yang tak ok bila besar nanti (kosmetik je Uolls)...
Alhamdulillah..bersyukur sangat-sangat.. 
Syukur Alhamdulillah ya Allah....
Dan terima kasih tak terhingga untuk doktor-doktor di klinik ENT (expecially team doc Revaldi) n team klinik pakar Neurosugery..tak lupa juga nurses dia Wad Wanita dan Kanak dan kepada semua staff di PPUM...
Terima kasih keluarga, terima kasih kawan-kawan yang mendoakan (to blog readers too..semua pun kawan-kawan Me tau..tq korang)..
Dan semoga Allah membalas segala pertolongan anda semua...Amiin..
Alhamdulillah..banyak senang dalam kesusahan..semoga Allah permudahkan lagi segala urusan kita semua..mudah-mudahan Amiin....





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...