Search This Blog

Showing posts with label Beli~dan~Belah. Show all posts
Showing posts with label Beli~dan~Belah. Show all posts

Thursday, May 11, 2017

Ke TESCO Ampang.....

Ni minggu gaji bulan 4 haritu....
Hari me gaji je patutnya petang balik kerja tu kitaorang ke Giant KD kan....tapi mulai bulan April ni dah tak berapa nak boleh...sebab OT dah kerja kat Ampang..pastu timing dia bukan officehour dah....kiranya macam susah sikitlah kalau nak gi petang-petang balik kerja macam biasa tu....
So lepas-lepas ni memang kena tukar ke TESCO Ampang pulak la rasanya..sebab tu je yang senang.......
Ni bulan 4 haritu pulak me gaji hari Khamis...so kenalah tunggu weekend....Sabtu tu OT kata dia turun Ampang awal sikit then bolehlah dia temankan Iolls gi beli groceries...lepas tu dia boleh gi kerja terus....oo ok....Iolls ikutkan jek...ada orang nak temankan kan...haruslah laju je hehe........









Hai stalkers ~lambai-lambai tangan~....eh hahahahaha.....
Ni bagus jugak OT temankan sebab ada benda-benda yang Iolls tak larat nak angkat..contohnya air mineral tu........
Dulu me sanggupla beli sikit-sikit je sebab tak larat nak mengangkut sekotak macam tu....pastu ada OT barulah me beli sekotak terus....tu pun kalau dia tak dapat tolong hantarkan kat ofis me, me angkut sikit-sikit dua tiga empat botol setiap kali nak pakai dari bonet kereta...
Kiranya kalau OT tak dapat nak tolong tu memang berangkutlah sekotak air tu jalan merata-rata hahaha.......
Memang kena beli air mineral sebab kat ofis Iolls ni takde air untuk minum, so kalau nak minum kenalah beli sendirik..tu yang jadi kena beli sokmo tu........
Me kan suka jugak bila OT boleh temankan sebab OT yang akan tolakkan troli tu hehehe..jadi mem besar okeh....padanlah badan pun beso kan....?haha
Kalini beli pun tak lama...sejam lebih setel semua...laju jek hehehe......tak boleh nak santai-santai sangat sebab OT nak gi kerja......










Ni kan dah setel membeli tu boleh tak OT suruh Iolls pakai sunglasses dia?adoilaaa.....
Ko dah kenapa Abang?
Dia takpelah koya retis masuk hypermarket pun pakai sunglasses...Iolls ni kejadahnya nak pakai cermin mata hitam dalam bangunan nih???
Ni ampunkan makcik ko ye...dah tak memasal kena paksarela amik gambar depan Pizza Hut macamni hahahaha....betul okeh...OT yang paksa makcik amik gambar....makcik tak bersalah nak.....
Ni kan sesiapa yang lalu lalang nih mesti kecam makcik dengan pakcik nih kan.....harussss.....mana taknya depan-depan jalan ni ha dok bergambonya haaaa......
Tu mulut me potpetpotpet kan?...mana tak potpetpotpet kalau mengambik gambar tu lama sangat....me senyum nak dekat 5 minit tapi tak siap-siap..dah kenapa?haha........









Sebab gambar tak ok, so tukar posisi amik kat sini pulak.......segan nak matikkk..tapi tadah je muka kahkahkah.....sabar jelah.....
Mula-mula suruh me try kan?pastu kena paksa pakai pulak dah....hallo...Iolls ni rabun...kalau pakai ni mana nak nampak....??
Tu bekas air tu kemain kitaorang okeh...orang lain masuk Tesco mana ada dapat beli air macam gini kan?...tapi kitaorang siap dapat pastu free lagik hahahaha....
Ni OT la dok cari Nescafe 3-in-1 dia tu...sekali elok kat situ ada kaunter orang promo Nescafe tu....tah apa tah dia dok tanya-tanya lengchai tu tau-tau sekali datang kat me dia dah pegang Ice Latte gittu...siap berwhipped cream lagi okeh....
Rupa-rupanya orang tu bagi....orang lain dapat yang panas jek..dia siap dapat yang shake....me pulak kalau dah camtu apalagi..terus suruh dia mintakkan untuk me pulaklah kan hahahaha.....









Silalah gelakkan...
Ni kan me sebenarnya tak nampak apapun....nampak HP tu sua kat muka je...muka me macamana haram tak nampak....tapi nasib baik okehlah kan hahahaha....
Sibuk sangatlah dok suruh makcik pakai spek mata itam...tah apa-apa......
Balik tu pulak ingatkan me nakla tapau Nasi Kandar kat mamak tepi tu....sekali OT dengki okeh..katanya mana ada bukak lagi..orang tu tak jual lagi....eh eleeeee..dia ingat kita baru haritu je ke gi situ??
Sakit betul jiwa...dengki letteww......tapi takpe...next day tu lepas beli kek tu me dapat jugak tapau sebungkus makan dengan Anim...alhamdullilah hehehehe.......









Wednesday, March 08, 2017

NYX Lingerie.....

Tumpang iklan lagi ye semua hehehe....jangan meluat tau tau tau tau....
Kalini me nak tunjuk NYX matte lipsticks yang baru pulak....NYX LINGERIE namanya....



Selection of colors.....kalini dia memang khas kan untuk nude colors sahaja....
Berbagai-bagai kan kan kan...lagi nice kan kan kan kan....?
Ni new product dari NYX ye....NYX LINGERIE....
Lipstik ni jenis Matte dan ringan..sama lebih kurang dengan NYX SMLC yang me tunjuk haritu....
Ana cakap stok memang laju habis...yelah colors lawa-lawa kan, haruslah laju je orang order.....
Kalau korang nak just follow IG ANA kat anamykedai....
Kalau payah sangat nak carik IG bagai, korang just Whatsapps saja ANA 019-2215832...lagi senang hehehe....
Meh tengok testimoni kat bawah meh....









Kita pinjam gambar cikgu Fsyina kejab ye....hihihi...TQ Cikgu....!
Nampak tak?tak nampak tu sekali jumaat lettew hahahaha.....
Comel jek cikgu pakai lipstik color camtu kan...tak nampak over langsung dan memang nice sangat-sangat....i loike!!
Ni pic custumer ANA tau...tak main la amik pic orang lain ye....








Alamak makcik lupa pulak nak bagitau....harga satu ni RM40...
Postage untuk Semenanjung Malaysia adalah RM8 dan untuk Sabah/Serawak RM11....
Beza dua-dua ni adalah:

NYX SMLC (yang bawah RM30)
-Ringan
-Matte
-Tak Melekit

NXY LINGERIE
-Ringan
-Warna Lebih Nude
-Matte

Takde beza sangat kan?
Ok kalau korang nak beli just contact Ana ye....
ANA 019-2215832





Tuesday, February 21, 2017

Beli Handbag....

Citer masa gaji bulan Januari haritu....
Dah lama giler me tak beli handbag okeh....
Yang ada tu Atie yang bagi....kalau diikutkan elok je lagi....
Tapi disebabkan beg tu dah habis terkopek so kenalah cari jugak handbag baru...
Tu pun kalau ikutkan boleh je lagi pakai...tapi macam dah tebal pulak muka sebab pakai beg lusuh giler camtu kikiki....so nak taknak kenalah beli jugak.....
Macam biasa...carian adalah kat The Curve....
Kat situ adalah beberapa kedai yang Iolls mampu nak survey-survey ikut budget Iolls nih...
Kita budget halus jek, tapi kalau boleh nak cantik, nak itu nak ini nak begitu begini...dasarr kann hahahaha....




Stuck kat sini kikiki...
Dah pergi dua tiga kedai...so kedai pertama jugak yang menarik hati dan perasaan Iolls....
Kiranya love at first sight le nih.....
Mula-mula Iolls selfie sendirik je..sebab nak tunjuk kat adik-adik...confuse kejab okeh...sebab design yang nih ada 3 colors yang ada.......




Pastu OT kata meh dia tolong amikkan....so tadahlah muka kan hahahaha....





Tak clear camtu kita amik pulak sebijik sebijik camni kikiki....





Ni lagi satu.....rajin kan??





Tak cukup amik pulak dua-dua hahaha.....
Sebenarnya ada lagi satu, color biru pekat...tapi diaorang tak gantung pulak...so dapat tengok bila me suruh keluarkan jelah....
Yang biru pekat tu Iolls tak berkenan sangat, sebab beg biru, besi dia color hitam camtu....tapi bila fikir-fikir balik sekarang..apasallah aku tak amik yang tu??huhuhuhu....
So korang rasa Iolls pilih yang mana?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Hahaha..yang color ni okeh...semua pun suruh amik color ni kecuali OT dia suka yang coklat tadi tu.....
4 lawan sorang mana maunya kan....kikiki....
So selamat dah beli handbag...so tunggu lagi 3 tahun kot baru tukar yang baru..mudah-mudahan hahahaha......









Thursday, February 02, 2017

Original Lipstiks NYX !!

Assalamualaikum semua....
Harini meh me promo pasal lipstiks NYX nih....boleh kan...tak boleh pun dibolehkan jugak ye hahahah...
Original ni okeh...
Yang me tunjuk ni lipstik dia jenis NYX Soft Matte Lip Creams....
Senang nak pakai, macam pakai lipsgloss je...smooth je sapuan dia...
Nanti dah rata akan jadi matte...cantik je terletak....
Ada macam-macam warna pulak tu....




Selection of colors.....
Santek kan?...harusla....
Iolls macam suka pulak color Istanbul tu kan...just nice je pink dia....






Ni actual NYX....





Meriah kan...kikiki....







Ni review hati ke hati ni ye....memang cantik kan...
Ni NYX yang code Addis Baba...
So kalau nak boleh Whatsapp tuan jual ye.....







Ok harganya adalah RM33 satu....postage pulak adalah RM8....
Tapi sebab kalau beli dengan Anna ni dia akan bagi harga promo...so kalau beli 3pcs jadi RM100, kiranya postage jatuh jadi RM1 jelah....
So apalagi, kalau nak boleh Whatsapp Anna ye....
019-2215832-Anna







Friday, September 02, 2016

Kasut dan Ayer8....


Masuk AEON Cheras Selatan terus merayap cari kasut....
Tapi sempatla mengedik dok try sunglasses kat Padini....tapi mengedix kejab je ye....nak cari kasut kan....
Kang kaki sakit, kasut tak dapat-dapat..Iolls is frust eh....frust untuk Sept la....
Dia dahla jenis cerewet no kalau cari barang...so kalau dengan dia kena cari laju-laju...lagi laju masuk kedai, lagi cepat sikit process tu....
Perlu diingat...laju masuk kedai je yek...tapi tang pilih tetaplah berjanguitttt.......





Ni dah round lebih kurang kat kedai lain terus Iolls ajak gi Crocs...sajalah...mana tau ada yang Sept terbekenan....
Tapiiii awat orang lain yang nak beli kasut, tapi makcik pulak yang terjebak??
Ada sales Merdeka okeh....samaada beli satu less 30%...atau beli satu, second item jadi RM59...kau kauuu.....
Dah bincang punya bincang...Iolls pun terjebak ye.....adoiilaaaa.....





Sept beli yang coklat nih...cantik okeh bila dah pakai....lagi sikit Iolls nak terjebak amik yang sama...
Tapi bila fikir-fikir yang ada tu pun tak terpakai sangat...so amiklah design kasut flat tu......
Yang hitam ni Iolls terbekan jugop...tapi bila fikir-fikir eh rugiii..baik amik harga yang lebih kurang dengan yang 1st items...untung dari segi value of money gittew....tetibalah nak kira semua benda khennn hehehehe......






Dah setel mengabihkan duit (yang sebenarnya takde niat nak dihabiskan) terus rasa dahaga okeh...hahahaha...
So tapau satu air, share share je sudah......so terus bergerak ke Putrajaya.....
Gedix namanya nak berjalan-jalan sampai ke Putrajaya kan ehehehe.......






Tetiba dah sampai kat Kyros Kebab, Ayer8 hehehe...
Ni kitaorang terus je ke Ayer8....mula-mula memang niatnya nak pergi ke 101 Mall tu dulu...tapi Sept ajak tengok dulu kat AEON Cheras Selatan kot-kot ada....pastu disebabkan dah beli pun kasut kat situ, so dah jadi tak sanggup nak beramai-ramai di IOI Mall tu dah...so terus jelah jejalan cuci mata kat Putrajaya jek....






Nampak macam dah slim..oh tidak...fiksyen semata-mata hahaha......





Sebab baru je makan brunch kan...so kita just makan kebab je for lunch....






Dah lama tak makan kebab kat Kyros okeh....
Sekarang ni rasa dia dah kureng sikit....mungkin kot sebab diaorang tak letak sos special diaorang tu??entahhh.......





Masa ni berdua jek...takde orang lain pun...so nak menyembang sakan-sakan pun segan hahaha....
Pastu elok ada dua family datang makan jugak kat situ...barulah boleh nak menyembang sakan..tu pun sakan sikit jek..sebab tempat tu kecik jek, bergaung okeh...pastu kalau nak sembang makan kat luar pulak tak sanggup...panas okeh.....



Dah habis makan gi cuci mata kat luar kejab.....
Huntonglah orang Putrajaya..tetiap hari pun dapat cuci-cuci mata khen...Iolls is jeles okeh....







Snap pun lebih kurang jek....panas okeh..padahal dah nak pukul 5 pm tu......






Panas dan berjerebu......




Last hehehe.....
Dah cuci mata sikit, pastu kitaorang ke Taman Warisan (nama dia tu ke?tak hingatttt)....konon nak belilah sikit buah-buahan..sebab macam ada jualan sikit kat situ....
Tapi hampaa....mahal pulak dari yang ada kat Ampang....so baik beli kat rumah jek hehehe....

Bersambung.....








Tuesday, June 28, 2016

Shoppinglah Sangattt....

Ni kisah weekend haritu....
Kalau ikutkan hati me nih, me memang malas giler okeh nak keluar time cuti-cuti nih....(mau tak malas, kalau weekdays tu dah sakan berjalan khen hehehe)......
Tapi tulah...weekends pun kalau ada sebab dan ada benda yang tak setel lagi so me keluarlah jugak kan.....takkanlah nak buat perintah berkurung pulop huhuuu.....




Ni hari sabtu....
Ingatkan nak keluar pepagi...tapi Anim pulak tak bangun-bangun huhuhu...
So ajak petang..senang..lepas beli baju boleh terus ke bazar ramadhan gittew....
Ni kat Ampang Point je pun...dokek jo...sonang...tak payah nak fikir banyak-banyak..hehe......
Ni bukanla beli baju raya pun tau...belikan dia baju omputih hehehe...
Baju raya kitaorng memang dah ada..dua helai jubah sorang je sudah.....tu pun beli online saja...senang gittew.....tudung pun ikut mana dan jek.....
Raya ongtua..ginilah pun kan...janji ada baju nak pakai jek....(recycle apa yang ada jelah pun...apa susah)...




Makcik ko pun nak try test jugak la kan....
Tu Anim dah penat tu....sorry Anim.....sebabnya bila dia dah setel hal baju-baju dia, dah me pulak terjebak..nak jugakkk........
Mana taknya...elok nak gi bayar tu sekali sajalah me selak baju-baju yang bergantungan tu kan.....sekali tengok-tengok eh eh ehhh ada size daaaaa....apalagi laju je amik terus me try test kikiki...
Iolls ni saiz in between saiz normal dengan plussize...so ada certain jenis kain tu me muat normal size..tapi kebanyakkan kena amik jugaklah yang plussize tu...nak buat camne..takkanlah nak pakai yang sendat..so kena amik jugaklah terbesar sikit tu (serius tak best okeh..sebab kalau XL kecik, tapi kalau XXL dah gedobos pulak..lagi-lagi kalau kat lengan)...
Serius..Iolls suka giler okeh baju kat atas nih...tapiiiii....tapi baju nih jarang giler-giler punya.....masa nak pilih tu (boleh pilih sebab memang ada saiz..yeay!!hehehe), dok fikir banyak-banyak kali...ni kalau beli ni rajin ke idok nak pakai inner....??
Sekali kena sound dengan Anim...kalau leceh tak payah beli...kikiki...betul jugak tu...tutup mata jelah letak balik kan....huhuuuuuu


.



Ni masa nak bayar....
Panjang okeh Q...semua orang pun shopping sakan okeh....
Macam kitaorang..me dapat dua helai kemeja...Anim pulak dapat 4 helai kemeja...cukuplah tu....tu pun dah kira stok setahun dah tu kikiki....jimattsss.......
Ni kitaorang beratur dah nak pukul 7 okeh....
Ingatkan shopping tu tak sampai sejam je dah cukup..sekali tak ye....dah jadi lama jugak....





Habis bayar terus zass ke bazar kat BBA.....
Beli apa yang nak makan sahaja konsepnya ye.....
So beli Ayam Golek sekor, Murtabak 2 keping dengan Air Mangga je....
Tu pun mengah nak mengabiskan....
Ni beli sikit je sebab malam karang memang nak keluar gi cari makan.....





Ni malamnya....
Pukul 11 lebih dah rasanya nih....
Niatnya malam tu keluar nak supper kat Kampung Baru jek...
Tapi Atie pulak ajak singgah Jalan TAR...oh okla...bolehla....
Tu diaorang tengah pening nak pilih karpet....
Iolls pun terjebak jugak....beli satu untuk hall....
Beli yang murah je pun...janji karpet tu bertukar tetiap tahun sudah........
Hall kitaorang kan ciputs giler kan...so beli yang paling besar tu dah penuh satu hall kikiki..jimats giler okeh.....





Anim.....
Mula-mula memang dah plan nak supper nih...
Tapi tulah..kejab kang jadi..kejab kang tak jadi..
Last-last Atie call suruh kitaorang bersiap....uiiii laju je memasing siap...
Iolls ni pulak, vontot tak berajar....
Dahlah malam tu jalan jem boleh tahan...pastu elok pulak perut nih memulas-mulas...ayoooo....
Nasib baik ada rezeki parking depan Wisma Jakel tu ha....
Sampai-sampai je terus Iolls mencarik jamvan okeh.....dah tak boleh pikir apa dah okeh....
Nasib baik mall ni bukak lagi...
Tapi satu jelah...punyalah besar tu mall...tapi toilet ada kat Tingkat 3 je.........adoilaa..menganiaya betul.....





Kitaorang ni nama je pergi Jalan TAR...
Tapi sebenarnya "stuck" kat tepi Wisma Jakel ni je pun kikikiki.....
Beli karpet lama sangat...sampai dah takde mood nak jalan-jalan bebetul kat Jalan TAR tu......
Tengok Abang Imraan tu....pandai dia layan Adik Umaar kikikiki....
Adik bosanlah sebab kena duduk dalam stroller tak boleh bergerak...
Abang pulak boleh lari sini lari sana.....tapii nasib baik Abang pandai main dengan Adik.....
Tu Adik tu siap mengekeh-ngekeh gelak tu tau...takdelah adik bosan sangat kan..........





Pandai okeh Adik berlakon....
Iolls panggillah...Adikkkk..adikkkk....nak suruh dia pandang HP le pun....
Pastu bukan dipandangnya pun...boleh pulak terus dia buat lembek-lembek camtu kikiki....pandai ko ye...padahal tadi tu sikit punya segar.....





Usu Anim bosan lettew....
Bosan sebab kena ikut gi Jalan TAR hehehe...
Pastu kena pulak jadi baby-sitter kejab hahaha..lagilah double-bosan.....




Abang sekali sekala dia datang kat Adik....
Tak duduk diam okeh...




Dah gi beli karpet terus bergerak ke Kampung Baru....
Macam biasa..makan Nasi Lemak City Garden le pun kikiki...
Kegemaran semua nih.....
Kalau dapat ni memang memasing senyap je menguyah hehe.......
Kitaorang kalau gi sana makan lauk share cmni jek...
Tak payah nak beria-ria sangat gittew...kang tak habis....masing-masing lagi enjoy makan takde lauk sebenarnya.....




Lapar ke....?hehe.......




Walaupun dah malam buta...tapi tetaplah sorang makan dua bungkus sorang.....







Abang masa dalam kereta dia dah sound...jomlah balik..Abang ngantuk la......
Tapi nak buat camne....dah alang-alang memang nak gi sini...so tak dapatlah nak balik ye Abang....
Tu pun Abang tahan mata sampai balik tu.....kuat pulak dia tahan ngantuk...





Tengok tu...makcik panggil taknak pandang okeh....dah makcik syok sendiri amik gambar jadinya.....
Kitaorang sampai rumah nak pukul 2 pm ye.....
Tapiiii pagi tu tetaplah bersahur kikikiki....dasat okeh perut me nih.....







Ni pagi Ahad....
Ke kubur kejab.......
Baju pun pakai baju malam tadi jek....jimats air gittew......




Alhamdullilah...
Dah bersih dah kubur Abah...
Kubur-kubur kat sini kuat tumbuh rumput n lalang.....so kena rajin-rajin jenguk...kalau tak jadi hutan okeh.....





Balik dari kubur pergi AEON Big Ampang kejab...
Pastu ternampak kipas nih....so Emak beli...
Murah punya pasal gittew...oklah buat suluh Abang Imraan.....untuk Anim pun ye nih...
Rumah kitaorng tu takdelah panas sangat pun...tapi diaorang duaorang tu jenis kalau boleh kipas nak suluh kat depan muka bebetul tu yang kena beli jugak kipas duduk nih.....






Karpet semalam.....




Ni petangnya....nak cari selipar..nak cari selipar.....
Tu pun sebelum berbuka tak jumpa seliparnya....
Dok pusing patah ke kereta dua kali punya pasal okeh....
Gara-gara Iolls tertinggal HP kat dalam kereta...huwaaaaa.....
Kesian semua orang kena jalan jauh sebab nak amik HP punya pasal......



Ni kitaorang berbuka kat Q Bistro lagik....
Me order Mee Goreng Mamak jugak lagik hehehehe...
Air Teh Ais pun sama....siap dua gelas lagik okeh....punyalah sakan......
Ni dah habis berbuka baru setelkan apa yang patut...
Tu pun me beli selipar janji ada jek....penat la nak jalan banyak-banyak lagi huhuhuhu......








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...