Friday, May 19, 2017

Meatballs....

Citer di petang Jumaat yang lepas....
Kejab jadi kejab tak jadi nak jumpanya (ohoiii..same issue jek kan).....
Pastu Mijon kata nak gi Pasar Malam dulu...adoilaaa....meluat makcik....
Tapi meluat-meluat pun tetaplah pergi jugak hahaha...
Pastu dah pergi Pasar Malam pergi jugak segala mala mini market..sakan membeli okeh....
Mijon la...dia nak buat Nasi Ayam, so segala benda kena carik....(tu yang Iolls pun buat jugak Nasi Ayam Sabtunya tu..dengki kan hihi).....
Dah beli barang hantar barang-barang ke rumah dia kejab, then dah pening nak carik makan......
Iolls teringin nak makan meatballs oiiiiii....Mijon pulak taknak..katanya tak kenyang..oh myyyy.....





Tapi akhirnya ke sini jugak hahahaha......dasar takde duit tapi nak jugak makan yang sedap-sedap....sorry Mijon hihi.....
Masing-masing makan nak makan, tapau pun nak tapau....








Nilah tukang bayarkannya ha...dah tukang bayar so silalah beratur depan.....
Masa kitaorang pergin nih orangnya nampak agak ramai tapi still boleh beratur gi beli makan dulu then baru cari seats....So agak lega jugaklah kan......?
Lupa pulak, IKANO tutup rasanya...sebab memang tak boleh masuk dah....ni kitaorang masuk pun ikut entrance IKEA betul-betul..selalunya kitaorang masuk ikut IKANO...









Yang terutama haruslah meatballs nih kan hihihi...ko punya pasal la makcik sanggup paksa teacher gi situ tauuuu eh....
Mula-mula me suruh Mijon amik 10 ketul je sudah (kononnya cukuplah tu kan?)...tapi last minit Mijon tukar order 15 ketul pulak....pastu yang kelakar tu adik staff tu siap cakap nanti tak cukup....amboiiii....tau-tau je ye dia hahaha...
Ni me mintak 3 kali tambah kuah ye....tu pun tak banyak sangat dia bagi....niat mintak kuah lebih sebab nak buat cicah dengan benda-benda lain okeh.....tu yang mintak lebih (ni dah kenapa beria-ria terangkan kat sini nih haha).......







Berbayang-bayang pulak dah...
Ni kan tengah beratur tu ternampak pulak ada fish and chips ni haruslah laju nak....
Kitaorang beli satu pinggan jek....
Masa beli tu Iolls tak perasan ikan tu ada sekeping jek...tapi Mijon cakap dalam gambar pun memang sekeping jek...ait??dulu dua keping gemuk okeh.....ni dah kenapa sekeping jek?pastu harga sama ke lain dari yang dua keping tu tak pastilah pulak......
Ni kulit dia kureng sikit..tapi isi dia memang ikan betul...so oklah..cuma tak puas hati napa jadi sekeping jek pulak....








Kitaorang makan share share je nih....so tak beli sepinggan sorang....just beli apa yang teringin nak makan jek....
Tu ada dua ketul kepak ayam...kek almond tu....pastu mushroom sup.....pastu tapau meatballs sikit untuk rumah memasing.....
Bekas tu don't worry...sebelum ni kena bawak bekal sendirik kan, tapi sekarang ni tak payah...diaorang dah siap letak kat tepi tu jek...so kalau nak tapau just amik bekas (ada dua saiz), kang mintaklah diorang isi apa yang korang nak...kat kaunter kang dia kira semua (harga bekas lain ye..kecik RM2.30, yang besar tu RM3.00)...dah bayar tu dia akan bagikan penutup.....
Ni kan dah makan ni macam tak cukup pula okeh...rasa macam nak gi makan lagi boleh?minggu depan dah gaji ni bolehlah repeat hehe...jom!








No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...