Tuesday, August 29, 2017

Edisi Gedik+Edisi Makan.....


Ni Isnin lepas..
Ni sebelum pukul 4 camtu OT cakap dia nak pergi jumpa kawan dia kat kantin ofis me dulu....(OT kan abang kawasan hahaha)...so katanya nanti sebelum pukul 5 dia balik rumah then kita jumpa.....
Sekali elok lagi 5 minit nak pukul 5 OT call me...katanya dia nak gerak balik dah ni....so nanti jumpa....me pun cakaplah..kita tengok siapa yang sampai dulu ek.....
Me ni cakap je tengok sapa yang sampai dulu, tapi sebenarnya me jalan lenggang itik pulang petang je hahaha..malas nak rush-rush..sebab selalunya me iya-iya pun kang kena tunggu jugek.....
Sekali kan, elok me sampai kat kereta me tengok aiitttt....dah kenapa ada kat sini pulak??
Sabar jelah kan...OT cakap  jomlah gerak sekali..hahahaha..kemain kan nak bereskot bagai....tapi haruslah I loikeee hihi......
Tengok tu....sempat je OT main HP kan...aihhhhh......








Dipendekkan cerita...tau-tau dah sampai di Two Dia Sup Utara, Senawang...
Tapi takdelah cepat benar sampainya...pukul7 lebih jugaklah sampai tu...dah nak gelap dah...dah nak maghrib dah....
Sampai Two Dia Sup Utara duduk-duduk dulu..sambil-sambil tu tengok tv sambil-sambil petik Cili Padi hehe.....sambil-sambil okeh...Iolls suke jek buat keje-keje leka camtu......
Dah solat bagai barulah makan.....macam biasalah..kalau gi sana me akan amik set nasik nih.....rugi pulak kalau dah datang jauh-jauh tak makan nasik kan...?
Sedappp...habis semua ni licin me makan hehehe.....
Ni lepas makan me sambung petik batang Cili Padi lagi..sambung habiskan....seronokk...
Sambil-sambil tu join tengok Bola Sepak Sukan SEA....Malaysia lawan Myanmar...giler havoc okeh satu taman kedai....suara OT dengan Alang je dah bising satu taman...hampunnn semua hahahaha....







Ni keesokan harinya....
Bangun pagi tau-tau sakit-sakit lengan....dan-dan....
Lengan belah kanan me ni memang ada certain time akan sakit...macam tersalah urat camtulah...me rasa sebab cara me tidur kot...tah macamana me lipat pun me tak tau....mula-mula dulu pelik jugak..kenapa pulaklah lengan belah kanan ni sakit....tapi lama-lama baru perasan..kalau me tidur (adalah caranya hahahaha) nanti memang minggu tu akan sakit lengan....selalunya me sapu yoko yoko or makan ubat muscle relaxant jek...tapi disebabkan ubat muscle relaxant me dah habis..so me pergi klinik...tak sangka pulak doktor baik hati bagi me MC hehe......
Sebelum balik klinik tu pulak Emak pesan belikan sikit barang-barang nak masak....kebetulan Anim ikut me gi klinik..so tanya dia nak makan apa..katanya teringin nak makan Nasi Ayam....ok...terus zass beli barang-barang yang takde...balik rumah zass..tau-tau dah siap dah Nasi Ayam....
Nasi Ayam punya pasal..lengan sakit pun dah kemana hihi..









Haruslah lazat ni kan?biasalah..sapa lagi nak puji masakan sendirik kiki.....
Ni first time la me dapat buat sos cili dia ni pekat..kalau tak sokmolah cair jek....
Ni kononnya nak buat Nasi Ayam macam Mijon..sekali lupa minyak bijan...aduhlah..baru feeling-feeling nak buat sayur dengan ayam macam Mijon selalu buat tu tau......tak dapat lagik.....










Apa namanya ni...adoila lupa...yang jual kat McD tu....
 Durian kan...haruslah orang lain makan me pun nak jugakkk...
Hari first keluar aiskrim ni tu kebetulan Ana up kat IG dia tengah makan benda ni...terus Iolls laju-laju order kat dia lah kan...then dia tapaukan hehehe....
Kebetulan pulak aiskrim ni dah cair sikit..so takdelah me makan beria-rianyaponnn..so Me just makan belah atas tu jek....me makan dalam 2-3 sudu jek...then simpan dalam freezer...
Pastu tak lama lepas tu me bagitau kat Emak suruhlah Emak habiskan....rupa-rupanya kan isi durian dia tu kat bawah huwaaaaa.....patutlah Emak kemain cakap sedapppp...siap nak beli lagi hahahaha....Iolls rupa-rupanya tak dapat rasa yang betul-betul..rogiii...
Yang durian ni mahal sikit...dalam RM8 satu nih....nak beli lagi macam rogi duit pulak hahaha..kedekuit Sue kan...?janji dapat rasa je dah hehe.....








No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...