Friday, August 11, 2017

Merayap Malam Minggu!....

Kisahnya petang Sabtu lepas...
Ana tetiba ajak kitaorang keluar...katanya jomlah jalan-jalan KL....
Iolls haruslah suka...tapi dengan syarat kalau pusing-pusing area KLCC jalan P. Ramlee tu bolehla...
Kalau ke tempat lain memang tak lepas....makcik ko ni kan rabun hayam..mana maunya drive memalam jalan tah apa-apa tu..tak cam jalan jadiknya...
Tapi kata Ana..Syafiq la bawakkan...ooooo....haruslah laju je nak hihihi....
So malam tu lepas Isya lebih kurang terus kitaorang gerak....
Niat mula-mula nak pusing-pusing KL jek..pastu kalau rajin mehlah bawak me gi makan Nasi Lemak City Garden tu...Iolls kan suka makan kat situ.....
So berpusing-pusinglah kitaorang malam tu takde punca....habis segala jalan kat KL tu kitaorang lalu hahahaha....tau-tau jelah Syafiq..segala jalan dia pusing okeh....patut boleh jalan lurus-lurus tapi habis semua dia lalu masuk...I loike lah kan...Iolls ni jenis ko bawak pusing-pusing naik kereta tengok view or tengok jalan pun dah terhibur dah...jenis senang terhibur kan hihi......
Dah pusing-pusing KL tu sekali masuklah ke Kampung Baru....terus ke Nasi Lemak City Garden..tapi malangnya full...parking full okeh...so tak jadik...
Syafiq kata nak bawak ke tempat lain...mamak best katanya....
Ooo okeh..lantaklah korang nak bawak kitaorang ke mana pun...suka jek hihihi....





Akhirnya sampai sini....
Ni kat mana me tak tauu...yang me tau ni kat kawasan kilang-kilang kat PJ....ni foodcourt tak silap...dekat depan kilang The Store.....
Jauh okeh Syafiq bawak kitaorang....berpusing-pusing habis segala jalan kat KL tu..pastu segala simpang masuk...segala jalan rumah orang...last-last masuk area kilang tau-tau dah kat sini....
Masa on the way tu Ana cakap "macam nak balik kampung...bila nak sampai nih?"...hahahaha..tapi memang iya pun...jauh giler rasa okeh....tapi kitaorang okeh jek....janji makan kan....







Ramai giler orang okeh..punyalah meriah....
Ni kitaorang makan kat outdoor nih...diaorang bukak meja..banyakkk....
Masa sampai ni memang penuh giler....Ana cakap kat Syafiq "ni penuh ni tak jadi jugak ke?"...hahahaha...ko dah kenapa Ana...??Nasib baik Syafiq tabah....terus dia carik parking....pastu terus kitaorang masuk ke dalam nih....dalam hati doklah berdoa..adalah tempat huhu.....
Alhamdullilah ada meja kosong lagi okeh...rezeki kitaorang......
Ana ni kan badan je kecik okeh...tapi dia selamba je boleh pangku anak dia all the way dari dalam kereta sampailah habis makan.........kalau makcik mau sado sebelah lengan....
Syafiq pulak pangku Syaqeer...Syaqeer tu boleh tahan sado jugak tu....bertabah je duaorang suami isteri nih....bagus giler kan?hebat...hebattt!







Makcik dan Anim....
Ngantuk sebenarnya...tapi bila nampak makanan terus segar hehehe........







Keow Teow Kerang....Ni makcik yang order....
Tau tak kat sini duduk-duduk je terus kena serbu...sorang tanya nak makan apa, ada bla bla bla bla...sorang pulak tanya nak air apa bla bla bla..sorang lagi pun tanya nak makan apa bla bla bla...
Dalam diorang dok list bla bla bla me terdengar orang tu sebut Keow Teow Kerang. tinggg..terus me order....Mentol makcik terus menyala bila dengar Keow Teow Kerang okeh hahahaha.....









Masa duduk tunggu makanan siap tu nampak ramai sangat yang makan Nasi Lemak bungkus camni...
So terus mintak jugak....
Dioarang bagi dua dulang Nasi Lemak...satu dulang sambal pedas...satu lagi sambal kurang pedas....
Me macam biasa haruslah makan yang pedas....sedap jugak nih....baru masak kan...
Ni kan katanya pedas, tapi me makan takdelah pedas mana pun...kira okeh lagilah....
Ni me makan dua bungkus ye....dalam kata mengantuk tadi tu hihi........







Duaorang ni tengah makan apa nak tau?
Diaorang dok serbu Keow Teow Kerang yang me order tu hahahaha....sabar jelah....
Masa Keow Teow ni sampai me tengah makan Nasi Lemak tu...so me bagi jelah diaorang makan dulu...
Banyak okeh...makan 3 orang pun puas giler.....
Tu nampak Ana..sambil pangku Syabeel sambil makan...
Anim pulak dia order Nasi Goreng USA...sedap gilerrrr...
Dahlah banyak..nasi dia jenis nasik goreng yang rasa hangit-hangit tu...sedapp ooo..pastu daging dengan sayur giler banyak...tak kedekut langsung ye....puas hati sebab sedap dan banyak....
Syafiq pulak order Sup Daging...ni pun me jeling kemain banyak lagi isi dia okeh...(me tak larat nak makan...dah bedal dua bungkus Nasi Lemak dengan suku Keow Teow Goreng dengan Teh Ais segelas panjang)......
Emak pulak dia just makan Nasi Lemak sebungkus...Emak kan jenis tak berapa makan malam...so makan nasi camtu pun dia dah kenyang terlampau dah...(korang nampak kan napa Emak dengan anak saiz berbeza?? hahaha....)....
Gambar ada sebenarnya..tapi tak nampak apa...puas dah terangkan...tak mau-mau jugak....
Tempat kitaorang duduk ni gelap ooo...lagi-lagi yang belah me duduk ni...masa makan tu me tak nampak apa ye...main suap je...nasib la kalau benda lain yang masuk kahkahkah....











Ni beli kat tepi foodcourt yang kitaorang makan tadi tu...
Anim dengan Ana la nak..so diaorang beli sebox....
Masa dapat tu kemain happy je memasing sebab Takoyaki dia gemuk-gemuk pastu topping dia penuh tak kedekut....
Tapiiii....yang ni bukanlah nak cakap apa ye...tapi serius rasa dia macam makan cekodok tepung tapi kurang masak dengan Mayonis dan rumpai laut....rasa dia camtulah...dengan kenyal dia tu...memang fail okeh...
Kalau owner stall tu baca huhuhu me mintak ampun ye....jangan marah ye (eh bukan me ke yang patut marah?)......ni jujur apa yang me rasa (Anim yang cakap mula-mula masa dia makan tu..pastu bila me makan pun itulah yang me rasa....)...so memang dua ketul lagi tu terbuang je huhu..sayang duit okeh.......
Patutlah mula-mula tu Anim dengan Ana cakap "dia masak macam kuih cara je Mak..."....(masa tu tak makan lagi, baru je masuk kereta..pastu cepat betul siapnya..baru je me masuk kereta tau-tau diaorang dah sampai)...rupa-rupanya..ayoyo..kuih cara tu kita makan kan sedap je lembut...ni tak kenyal tepung tak masak okeh....sabar jelah....
Lepas tu kitaorang balik....sampai rumah pukul 12.30 a.m. hihihihi....
Tapi okehlah..Iolls suka jugak dapat jalan-jalan camni...jalan-jalan cuci mata sambil-sambil cari makan reramai...seronok.........






No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...