Friday, June 02, 2017

Makan-Makan Sebelum Puasa: Part II..

Sambungan dari entri yang lepas.....

Dah bergerak balik tu patutnya nak terus gi melawat Ma Mijon je takde dah nak singgah mana-mana........
Tapi tipu okeh...me lah, bila ternampak je sign hentian Elmina tu terus cakap kat Mijon..."Mijon kat sini ada Satey Samuri tau"...
Hahaha..saja je me nak cucuk jarum kan, padahal perut masing-masing dah penuh tu...
Sekali Mijon cakap "bolehlah"...kahkahkah...dah agak dah....(padahal dalam hati memang berdoa-doalah minta-mintak kawan-kawan nak singgah kikikih).....







Tu dia.....
Sampai-sampai tu takde berapa ada orang lagi...so just gi tengok meja mana nak duduk terus je beratur order....then cepat je dah dapat.....







Order memang taknak banyak-banyak...
Niatnya nak order 5 daging, 5 ayam dengan 5 kambing je..dahlah....sekali Mijon up lagi 5 perut....terus meriah pinggan......






Tak syok pulak takde bawang.....
Me dulu pun tak reti langusng makan satey dengan bawang, tapi bila dah reti sikit ni nak jugaklah makan dengan bawang tu kan...tapi takde...nak mintak memang tak rajin ye.......








Makan satey haruslah mintak sudu sorang satu kan..barulah puas nak menyuap Nasi Impit+Satey+Kuah kacang tu kan.....?








Aduh gambar bergegar pulak dah.....
Ni kitaorang dapat je satey tu terus kedai penuh okeh....serius tak tipu.....tiba-tiba orang ramai......
Sampaikan me terjumpa dengan ex-boss me lagik..punyalah bertahun tak jumpa, kat situ tempat nak berjumpanya.......nasib baik jumpa tengah makan okeh, kalau tak nak kena mintak belanja tu hahaha....
Ni kan mula-mula tu me makan kemain laju jek lagi...ngap-ngap-ngap...tapi bila dah minum air ohoiiii dah tak boleh nak sumbat dah okeh.....baru sedar perut dah nak meletup kahkahkah.....
Nak tau?lepas makan ni kitaorang singgah kat Super7 pulak....me paksarelakan diaorang sebab me nak beli bawang-bawangan untuk rumah....pastu barulah sampai ke rumah Mijon....
Tu pun me dah tak larat nak beramah mesra dengan Ma...memang badan dah lemau dah okeh...makan banyak punya pasal....
So me just joint adik-adik Mijon nyembang kat meja makan jelah....
Malam tu me dengan Sept bergerak balik pun dah 11.45 pm...ayoyo....
Pastu otw tu tetiba me rasa seriau , camnelah nanti me nak naik atas rumah nanti ni?(adalah sebabnya huhu)......dahlah call-call Sept dah tak dapat pulak huhuhu....
So terus me call OT, nasib baiklah dia baru nak start motor okeh....so minta tolong dia temankan me kejab....kiranya kalau dapat tunggu sampai me masuk rumah pun jadilah....
Tapi rezeki me, OT siap teman dan bawakkan barang-barang (bawang-bawangan dan barang-barang yang me beli sebelum tu...) sampailah ke depan rumah....fuhh lega...Alhamdullilah...dan terima kasih sangat-sangat....
To me BFF, nanti kita makan-makan lagi ek...kita try jauh sikit hihihi......








No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...