Monday, July 17, 2017

Pergi Beraya....

Ni Syawal ke-8 haritu....
Orang semua dah balik KL kan, eh kitaorang Selangor....so plan ramai-ramai beraya ke Senawang....
Diaorang yang lain-lain plan pagi...yang lain-lain tu makcik me Acik Nor sefamily....
Kitaorang pulak gerak nak pukul 1...sebab tunggu Azrul on call....
Me biasalah, menumpang kasihlah kan...nak drive sendiri memang tak mampu (siang takpe..malam kang menangeslah hoiii)...so ajak Atie sekali...so bersumbatlah naik satu kereta 5 dewasa 2 bebudak tu...(makcik nak beli 4x4 lah..boleh sumbek semuo hahaha).......
Ni penat tunggu sambil beraya makan kuih rumah Atie le nih...tu yang posing sedas dua.......







Dipendekkan cerita...
Dah beraya kat Senawang...beraya pulak kat rumah Jiji.....
Masa keluar dari parking tu Iolls terpijak T**K okeh...huwaaaaa.....
Cuak ko sebab ingatkan terpijak T**K anjing.....nyaris nak buang selipar merah nih......







Sekali setelah dicheck berkali-kali oleh orang lain nasib baik bukan T**K anjing...T**K kucing jek hahahaha.....
So bolehlah basuh kasik bersih.....
Tu Jiji le tu....adik sepupu me.....
Ni membasuh ni sambil gelak nak matik okeh...vengong betuiiii!ada ke patut gi amik gambar me.....
Dah berus pastu dah bersabun...adalah nak 10 minit kahkahkah.....
Dah beraya dua rumah tu kitaorang ke Sendayan...nak beraya kat rumah sepupu Emak pulak....
Emak dok ajak sebab sepupu Emak dah banyak kali pesan suruh singgah....tu yang singgah jugak tu...
Sampai sana terkagum makcik okeh...besarnya rumahhhh....mana taknya...OKB zaman hujung 90-an dulu hihi.....






Balik singgah rumah Atie....
Atie ajak makan kat rumah dia...dia masakkan cepat-cepat....
Alhamdullilah...kenyang......padahal dah makan macam-macam dah siang beraya tadi tu kan...hehe........







Hebat jugak Atie...siap semua ni tak sampai sejam pun...tau-tau kitaorang dah kenyang hehe.......







Ni Syawal ke-14 pulak....
Acik Nor buat open house..tapi kalini dia dia buat kat rumah anak dan menantu dia Ijam dan Mas.....
Me tetaplah menumpang kasih lagik hehehehe....









Kitaorang sampai betul-betul azan maghrib..bagus kan?hahahaha..
Pastu duduk kat sana sampai pukul 10 malam ye....
Makan jangan cakaplah...semua sedap nak matikkk....ada Laksa (me makan dua kali ye), pastu ada Lontong (ni pun sedapnya.....kuah dia pekat sedappp)...pastu ada Satey...eh macam-macamlah....kalau ikut hati nak makan lagik tu..tapi perut dah nak meletup okeh......









Ana masa ni dah takde..dia lepas beraya kat open house Acik Nor terus ke Puchong..ada open house lain...so kita bergambar mana yang ada jelah.....sambil-sambil.....
Tengoklah perut Iolls hahaha...sempat kempis sikit seminggu sebelum raya jek...elok lepas raya memang setiap minggu bertambah buncit macam mengandung anak.....









Lupa pulak nak share...cea cea ceaaa.....muntah nasiblah korang hahahaha....
Walaupun raya kat rumah lain-lain tapi kitaorang beraya sedondon Uolls......purple dipagi raya lagik hehehe.....
Sebenarnya tengah hari raya pertama OT datang rumah me dengan abang dia...tu yang ada pic Uncle dengan Umaar tu....
Tapi takdelah kitaorang bergambar berdua....lagipun Iolls dah tukar baju dah..tak sanggup okeh makcik nak pakai baju raya lama-lama...so kebetulan ada pulak gambar macam ni..so kita cantumkan jelah...jadilah....nak tunggu JV dah masuk raya dua kali dah tapi tetap tak berJV-JV lagik ...so JV dalam gambar jelah......kahkahkah









No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...