Friday, July 14, 2017

Takde Tajuk Lagikk....

Ni petang Isnin minggu lepas....
Kitaorang ke Gulam Mee...
Me lapar..tapi OT tak...so me je yang makan...ni me makan sesorang ye....panggil orang depan me tu ajak makan tak menjawab..panggil nama pun tak jawab...
Hari tu makcik sentapmaknak banyak okeh...sebab rasa macam hape je okeh.......
Ada ke patut biarkan me terkulat-kulat makan sesorang (baik makan sesorang betul-betul je kan?)....leka sangat doklah mengadap HP dia tu....sakit jiwa me okeh....!
Peliklah kebanyakkan orang-orang sekarang nih..HP dengan hidupan (hidupan ko haha), HP lagi penting ke?
Macam dulu sekali tu me pernah kena...kawan me ni dia kalau kat dalam group aktif nak matik okeh...tapi bila jumpa kitaorang tak bercakap pun...sebab apa?sebab dia sibuk layan HP...hahahaha...memang jenis tak suka bercakap depan-depan kot...kat alam maya takpe....
Eh lupa pulak...dulu sorang lagi kawan me ni pun sama....bila tak jumpa kata nak jumpa...bila dah jumpa doklah layan msg-msg calling-calling 24 jam dengan BF (masa tu BF le pun, sekarang dah jadi lakik)....spesis yang ni pun me tak berkenan....macamlah jumpa kita ni 24 jam kan?
Tapi serius tah hapa-hapa....
Bukanlah maksudnya tak boleh langsung nak pegang HP tu..boleh....tapi berpada-padalah....ada masa kita kena "pegang" HP tu...ada masa kena abaikan kejab....betul tak?
Macam dengan OT ni memang me tak puas hati okeh...sebab kalau dah panggil pun tak menyahut...apapun tak menyahut dah macamana nak bercakapnya?....baiklah tak payah jumpa kan?









Iolls kalau dah macam tu startlah jadi takde mood huhuhu..startlah nak ajak balik secepat mungkin jek....
Pastu dan dan lah nak tanya...kenapa?eh eh eh....dah ko nak sangat berkawan dengan HP tu gilah....buat apa kita nak ada....
Ni lepas makan tu me order Teh Ais bungkus ikat tepi...niat nak minum otw drive balik nanti....tapi tengoklah..ingatkan dah dapat air nak balik je...sekali kena tunggu lagi...tah habis-habis dengan belek HP okeh...meluat!








Sofa baru Opah hehe...
Ni Atie belikan (me tambah duit ciputsss jek)....ni bukanlah sofa raya ye...ni memang sofa beli untuk duduk....baru je dapat hari Selasa minggu lepas....
Ni kitaorang beli sofa ni kat SSF Viva Home....dapat 50 percent Uolls..huntong gilerrrr....
Kebetulan masa cat rumah Opah haritu Atie buang sofa lama tu...sebab dah teruk sangat conditionnya.....
Pastu terbaca kat FB....rupa-rupanya kalau kita jadi ahli kat SSF (bayar RM20 untuk setahun), bila birthday month (sebulan dibulan birthday) kita akan dapat privileges beli satu barang kat SSF tu dapat 50 % less dan dapat beli lagi 5 items less 30% jugak...untung kan?
Tu seminggu sebelum raya haritu kitaorang sajalah gi survey...sekali betul okeh....
Kebetulan birthday Atie kan bulan 6...so bila dah jumpa sofa yang berkenan dengan hati dan budget teruslah on the spot Atie daftar jadi ahli...teruslah beli sofa nih.....
Tapi barang memang tak boleh dapat sebelum rayalah....tapi memang kitaorang tak kisah..tak urgent pun...so seminggu selepas raya baru dia hantarkan....
Sofa ni agak besar untuk rumah Opah ye..habis separuh ruang tamu tu dia jek hahahaha...tapi oklah....Opah dapat duduk-duduk baring-baring sambil tengok tv....duduk bertiga kan....sedap jek....tapi kalau ramai-ramai datang memang haru lah huhuhu.....
Ni kalau korang memang nak cari barang-barang untuk rumah bolehlah pakat-pakat dengan adik beradik..bila ada sapa-sapa punya birthday month tu bolehlah jadi ahli then guna privileges tu....huntong oooo....







Ni hari apatah tu..balik-balik kerja tengok ada sup...hoho...me sekarang ni dah ketagihan sup....bila tengok pulak ada lauk sup lagilah laju jadinya....
Dahlah tu haritu sedap nak matik pulak sup tulang-tulang ayam yang Emak masak nih....nyumnyumnyum...alhamdullilah.....







Niat nak puasa...tapi memang dah tau bila minggu masuk kerja ni minggu keuzuran..so kenalah hold dulu....
Bosan okeh nak mencarik makan....balik-balik tu jek....
Bukan tak bersyukur...bersyukur sangat boleh makan...tapi frust napalah diaorang ni jual tah hapa-hapa,nak masak memang takdelah hahahaha....beli je senang kan..tapi tulah....







Ni malam Isnin....
Tengah hari me cuti petang....sebab nak tengok citer Despicable Me 3 kikiki...
So sebelum gi tengok movie tu kitaorang gi makan dulu....makan nasi kandaq kat Bidayah....
Habis tengok movie pulak kitaorang gi buat kunjungan muhibah kat Mr.DIY dengan Daiso...
Me nak gi sangat Daiso sebab nak beli sikat kikiki...kat situ je sikat dia best okeh...harga baru RM5.90 jek, jimattts hahaha....
Pastu lepas Maghrib gi makan kat Thaj Subang Perdana pulak....
Iolls order Naan Cheese (haruslah double cheese)...OT makan Nasi Beryani....gambar Nasi Beryani me tak sempat amik sebab Iolls dah lemau dah...ngantuks okeh...faktor usia sangat haha....







Ni kelmarin....
Dah dua hari me makan macam nih....
Kenyang sampai ke petang okeh....tapi tipulah..takdelah sampai petang..pukul 4 start dah perut pedih hahaha....
Minggu lepas masuk-masuk kerja nak tapau tak dapat..kedai ni tutup lagi..so minggu ni Alhamdullilah dah bukak...so hilang kepunan....tunggu lagi 2 minggu baru repeat balik hihi....









No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...