Monday, July 10, 2017

Salam Aidilfitri 2017....

Selamat Hari Raya Aidilfitri semuaaaa.....!!
Dah masuk Syawal ke 17 dah pun hahaha hampunnnn.....





Entri raya tahun ni dimulai dengan special appearance by Syabeel..hihihi....
Macam biasalah pun.....Syabeel blur blur hayam sebab kena paksa pakai songkok...
Nasiblah nak oiii....macam makcik selalu cakap "kalau jadi baby memanglah macam ginih" .tapi betullah...kalau dah baby tu kena redha jelah kena dibuat apa-apapun...sebab baby kan comel tahap tertinggi....geram rasa macam nak kunyah-kunyah jek..so tu yang kena paksa macam-macam......






Makciknyaponnnn.
Jangan mare ye hihi...
Ni disebabkan  makcik pakai baju lain dari yang selalu makcik biasa pakai so kena pose lebih sikittttt.....
Muka masa ni memang kembang luar biasa dari selalu sebabnya malam raya tu makcik tidur dua jam sahaja...iya diulang semula dua jam sahaja.....semua ni gara-gara pukul 12 lebih baru nak rebus ketupat.....ni semua salah Atielah nih...lambat sangat bawak kelongsong ketupat tu (me mother vervulu jek...dia cakap kat me "napa Atie tak rebus siap-siap kat rumah?"..korang tengok...me jugak yang kena jadik orang tengah ye huhuhu).....lantakle...me rebuskan jek...kang takde ketupat tak best pulak kan.....feel kureng jadiknya.....
Ketupat punya pasal dah macam muka hapa je makcik kan?
Tapi takpe...sebab baju raya makcik nih siap bercape bagai so kita tetap pose macam cukup tidur hahahaha......





Datuk Sitinurhalizacelup pun nak jugekk hihihihi.....
Baju Atie ni dia tempah dari sapatah kat Vietnam...kemain merelip Uolls..serem kitaorang semua masa baju dia ni baru sampai....
Tapi bila Atie dah try tu...wow!!...cantik sangatttt..takdelah merelip sangat.....
Tapi paling serem...sequin dia tuh habis bertaburan sepanjang jalan.....adoila...







Pandai Atie..sebelum serabut dia panggil bebudak ni cepat-cepat ajak bergambar....
Tapi tulah...gambar semua haru biru yek....susah betul nak dapat yang tak bergerak hahahaha.....






Makcik dan Opah....
Makcik rasa serabainyalah haiiiii....baju serabai..tudung pun sama...main belasah jek....
Baju tu ada citernya okeh....
Baju ni me beli agak last minit....seminggu lebih sebelum raya....
Sebab dah last minit so me beli online je....kebetulan google cari tu sekali jumpa pulak yang ikut warna tema dan ada pulak saiz..so lajulah beli...
Beli ni hari Khamis...hari Sabtu dah sampai..lega giler.....
Pastu macam biasa, bila dah sampai tu haruslah excited me try....
So try okeylah...cuma labuh ya hamat jelah...tapi takpe..labuh tu lantaklah....
Pastu Ahad pulak me try lagi...kalini dengan tudung sebab nak pilih tudung mana yang matching dengan baju nih...
Sekali boleh tak, bila try tu perasan macam "eh baju ni ada poketlah pulak"....so me seluklah poket tu..sekali bukan poket okeh...baju tu koyakkk......
Panik makcik sekejab...sebabnya takkanlah baju baru test jek dah koyak...??ganaihnya Iolss....
So bukaklah kejab..me tengok check apa yang koyak sangat tu sampai luas benar (sampai boleh seluk macam poket hahahaha)...sekali tengok, ayoyo bukan koyak, tapi jahitan tu tak kena....macamana me nak terangkan yek...?
Ala...dia jahit tu patutnya cantuman tu kena kat jahitan, tapi tak kena..gitulah.....
So me DM kat WA butik tu (butik ni Ana cakap glamer jugak, tapi makcik ko ni tak reti....lantaklah glamer ke idok..janji ada baju raya oiiii.)...
Me DM...tapi tak berjawab-jawab okeh (sampailah sekarang)....
Last-last me google jek...tengok details butik semua..cari jalan nak tukar....sekali kau rupa-rupanya butik ni kat Kota Damansara je huwhahahaha....sabar jelah....membaziaq duit pos makcik okeh.....
So me gamble ajak OT gi butik tu then try tukar....
Kat butik tu mula-mula staff tu cakap tak boleh tukar.....tapi bila me tunjuk jahitan yang tak kena tu, terus dia cakap bolehlah....Alhamdullilah....leganya....
Kalau tak berjubah tampallah makcik hariraya haritu huhuhu.........



  



Gambar goyang harap dihampun.......








Ginilah baju makcik....
Belah kanan nilah yang kalau tak ber"poket" tu hihihi.....
Beli mahal jugaklah bagi makcik yang marhain nih.....
Ni beli pun sebab nak ikut tema color punya pasal...







Turn Datuk Sitinurhalizacelup pulak.....
Baju Emak pun beli online...kain berkualiti okeh...lain kali boleh belikan lagi.......







Adik Umaar nyibuk...
Dia kan terpaling fav Opah buat masa nih......mana boleh berenggang......











Cik Ana pun ada....
Cik Ana pun last minit carik baju...nasib baik jumpa hehehe....
Kitaorang 4 orang memang stok cari baju raya last minit okeh....






Tahun ni me ingatkan theme color purple belasah ikut suka...
Sekali diaorang nak lite purple (tak kisah janji lite purple)....tu yang pening kepala makcik......






Baju raya Usu Anim beli sama dengan baju makcik...kat butik yang sama....
Dua-dua beli online....







Baju ni berebut okeh....
Mula-mula me nak beli untuk me, pastu fikir-fikir beli untuk Animlah....
Elok tunjuk kat group dah berebut Ana pun nak hahahaha...last-last Anim yang menang....nasib baik Ana rajin nak mencari baju dia....









Opah dan cucus......
Ni baru empat dah kelam kabut okeh.....
Nak suruh memasing tengok HP camera bukan main payah....











Dah salam-salam semua pastu ke AU2..melawat pusara Abah pulak.....
Pastu balik rumah lepak-lepak.....
Itu jelah raya kitaorang tahun nih.....
Apapun Selamat Hari Raya...Maaf Zahir dan Batin ye korang......










No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...